Cyklická ketogénna diéta - skúsenosti
Ahojte, s priatelom chceme vyskusat, udajne je velmi ucinna. Potesi, ak ma niekto pre mna radu, alebo skusenost...jedalnicek, ubytok na vahe a pod. Dakujem🙂
Ahaaa,uz davno si nato davam pozor,moj denny prijem bielkovin na moju vahu bol 70 az 105g takze uz drzim bielkoviny na nizsej hranici,okolo 80-85g. a tuky okolo 180g. 😉
baby pisala som v prispevkom co zhruba jedavam,skuste si to najst a kazdy den si hodte do kalorickej tabulky.cz co ste zjedli a tam vam vyhodi kolko B,T,S ste skozumovali pocas dna, v zasade B:T- 1: 2 cize ak 80g B -tak 160g T.
@sasha871
@zazvorka87
@ivet51
napíšte,aké máte výsledky,trošku motivácie 😉
@zazvorka87 chystáš sa skúsiť niečo iné?
@radovanko3
takže moje výsledky dievčatá: Tuto dietu držim od 19.1.204- schudla som 3 kg/ čo je málo/ za cca skoro 6 týždnov
-fakt sacharididy sa snažim držať na minime, som prevažne na vajičkach, smotane, syroch, maso, sunka...
možno málo tukov, je pravda, že ma to nebaví hadzať do kalorických tabuliek/ robila som to cca prve 2 týždne/
-zatiaľ pokračujem, ale uvidím , ako to pôjde dalej...
-je tu vôbec niekto, kto pri tejto diete schudol cca 10, 13 kg??
@zazvorka87 ani mne sa to nepodarilo,prešla som na Dukanku 😉
@radovanko3 takze ja som zacala 19.1. s vahou 71,8 kg dnes po 7 tyzdnoch 67,5..cize dole skoro za 2 mesiace 4,5 kg..neviem kde je chyba,ale ide to dost pomaly ,v ketoze som 14 dni a potom 2 sacharidove,cez sacharid.dni priberiem vzdy 1kg na vahe,co potom dam dole v priebehu tyzdna a za dalsi tyzden mi ide vaha dole zhruba pol kg.co je podla mna dost malo.myslela som si ze koncom marca budem mat zhruba 65kg.ale to uy asi nebude mozne..znizila som prijem bielkovin zhruba 75g na den(priemer) a zvysila prijem tukov priemerne na 160-200 g na den,sacharidy drzim do 15 najviac 20gramov na den. jediny problem je pitny rezim,pijem asi 1,5 l vody denne,proste nie som smadna,nejak mi neziada vypit 3l vody.
@sasha871 ideš SUPER,do konca marca je viac než reálne,že budeš na váhe 65kg,chudnutie je síce pomalšie,ale určite trvalejšie a možno na cm to vidieť viac...A nezabúdaj,nejdeš dole z vysokej váhy 😉 😉 😉 .Na tom pitnom režime popracuj-1,5l je málo-nauč telo na prav. pitie-začiatok je ťažký-viem podľa seba,ale uvidíš-organizmus sa ti odvdačí... 😉 😉 😉
@sasha871 pri tomto stravovani nestracas svaly.. tie su tazke..rychlejsie chudutie z vahy je chudnutie aj zo svalov...to asi nechces...na tuk je to vela co si zhodila...neporovnavaj sa s dietami kde skrtaju kalorie..tam im miznu tazke svaly..co je v konecnom dosledku vemi zle a vrati sa to ako bumerang v podobe jojo efektu neskor.
@radovanko3 ja dufam,seknut s tym urcite nemienim,pretoze uz som dlho vydrzala a citim sa po fyzickej stranke vyborne,mam dobru naladu a kopu energie s vynimkou samozrejme par dni,ale ja som dost senzibilna,mne vyhovuje asi malo sacharidov🙂 teraz som spravila trosku kiks a dala som si 4dcl polosladkeho vina,ale boli narodky a zmestila som sa do 30g sacahridov a z ketozy ma to nevyhodilo,ale alkohol brzdi chudnutie..tak ja dufam,ze do leta budem mat 60kg tak ako som mala pred porodom,nech sa mozem s usmevom clapkat s malou vo vode,lebo toto ma velmi motivuje..nechcem aby ma sadlo tahalo ku dnu 🙂
baby este by ma zaujimalo,ako riesite stravovanie po skonceni diety?alebo sa takto stravujete stale?ako dlho sa da drzat ketodietu a ci je to pre organizmus prospesne z dlhodobeho hladiska?ake su vase skusenosti s dobou drzania diety?
@ivet51 Ketóny sa prejavia v moči LEN v prípade, že je ich v krvi viac ako telo dokáže v danom okamihu spotrebovať ako palivo.
Možno ste veľa cvičili pár hodín predtým, takže vaše svaly využili všetky ketóny ako palivo a nemá žiadny prebytok. Možno ste vypili veľké množstvo tekutín a váš moč je len zriedený. Možno, že pásky nie sú čerstvé, alebo ste neuzavreli viečko dostatočne pevne a nejaká vlhkosť z atmosféry sa dostal dovnútra.
Niekto NIKDY nezaznamená požadované výsledky na prúžku a napriek tomu spaľuje tuk a chudne v pohode. Ak chudnete, vaše oblečenie je stále voľnejšie, cítite sa dobre a nie stále hladná - potom ste úspešne ketóze. Nestante sa otrokom testovacích prúžkov; sú to len pomocníci, nič viac.
Budem chudnúť rýchlejšie, ak prúžky po celú dobu ukazujú tmavo fialovú farbu?
Nie. Ak sa celú dobu testovania pohybujete vo škálach najtemnejšie fialovej, je to zvyčajne príznakom dehydratácie - moč je príliš koncentrovaný. Musíte piť viac vody a obličky dostatočne preplachovať.
Pečeň produkuje ketóny z tuku, ktorý máte v tele, z tuku, ktorý jete, a z alkoholu. Ketónové pásky nedokážu rozlíšiť, o aký zdroj ketónov sa jedná. Takže ak sa budete testovať každý deň po večeri, a večere väčšinou obsahujú veľa tuku, potom vám test môže vykazovať veľké množstvo ketónov po celú dobu. To však neznamená, že by ste zároveň akýkoľvek tuk pálili.
Prúžky ukazujú len to, čo sa deje v moči. Ketóza sa deje v krvi a telesných tkanivách. Ak ukazuje čo i len malé množstvo, potom ste v ketóze a spaľovanie tukov prebieha.
Ahojte dievcata, vsetky fanynky ketodiety pozyvam do mojej novej skupinky:
Chudneme s KetoDiet - rýchlo, zaručene a bez veľkej námahy...
Budeme si vzajomne vymeniat skusensti, rady a podporovat sa pri spolocnom cieli emoticon https://www.modrykonik.sk/group/7235/
CAUTE,AKO SA MATE?A AKO SA VAM DARIII? 🙂 vonku bolo dnes naaadherne,tak dufam,ze slniecko vam doda chut a energiu chudnut a hlavne veeeela dobrej nalady,lebo ta chudnutiu velmi prospieva a teda vam poviem,ze bez cukru mam dobrej nalady na rozdavanie 😎
`Cauky 🙂 Akurát som tiež na dietke 🙂 Chcem sa ale opýtať, čo sa týka stravy...Neviem,ako sa mám riadiť pri výbere jedál. Mám sa pozerať hlavne na zachovanie pomeru 2(t):1(b) aj ked prekročím energ.príjem? Alebo sa mám hlavne zamerať na to, aby som sa zmestila do kalorii? Veľa potravín,čo jem,síce má veľa tukov, ale zároveň aj veľa bielkovín,a tak to musím vždy olejom alebo niečim tie tuky zvýšiť. Lenže mi hned vybehne aj ten energ.príjem hore. Tak čo?🙂

@ivet51 prosim ťa možeš mi to vysvetliť, by som si ho kupila, lebo vraj to je presnejsie ako papierik na moč, ake maju byt hodnoty cukru a merať si možem aj viac krat za deň, dik