icon

Cyklická ketogénna diéta - skúsenosti

shanis
14. jan 2014

Ahojte, s priatelom chceme vyskusat, udajne je velmi ucinna. Potesi, ak ma niekto pre mna radu, alebo skusenost...jedalnicek, ubytok na vahe a pod. Dakujem🙂

monka7777
22. sep 2015

@petka2284 ahoj , ak je este aktualna tvoja ponuka pokecat o ketoza bola. by som velmi vdacna ...dakujem

gila
22. sep 2015

@worker_falcon
musim sa pochvalit, nemam to vo zvyku ale skusila som hned na druhy den, teda dnes test s papierikom a cuduj sa svete je ruzovy 😀
sa tesiiiim, cakala som ketozu az v piatok rano
asi to oslavim udenou makrelou 😀

ericenka07
22. sep 2015

@gila ked si na nizkosacharidovej strave, prechod do ketozy je rychly, aj mne to trvalo len den...v keto som od 27.8., takze skoro mesiac...a nevyhodila ma ani sobotna oslava 😎 dokonca pol kila dole...

gila
22. sep 2015

@ericenka07
Sacharidy drzim dole asi 1/2 roka okrem 3-4 krát co som mala pauzu 10-14 dni počas dovolenky a tak. No pred vstupom do keto som sa posledné dni dosť sacharidovala. Tak ma to dosť prekvapilo.

ichbinka
28. okt 2015

Chcela by som Vás informovať o mojich výsledkoch...beriem ketodietu už mesiac a mám v pohode dolu 10 kg ..bez cvičenia...lebo v prvej fáze sa necvičí... mala som 93 kg a aj nejaké zdravotné kondičné problémy, ktoré už temer po týždni zmizli. je to veľmi pohodlná dieta, kedže si pracne doma nemusím nič pripravovať ani behať po obchodoch a sledovať zloženie potravín... a myslím, že ak si to niekto naozaj preráta, nie je to drahšie ako to, čo stojí všetka príprava a zháňanie vhodných potravín.....teraz začínam druhú fázu a teda pridávam do jedálnička jedno jedlo pripravené..a váha ide stále dolu, moje nohavice sú skvelý barometer..🙂...samozrejme, že treba počas celého procesu dodržiavať aj nadalej zásady..nejesť cukry a všetko, čo vo vyšších hodnotách obsahuje sacharidy..a takto len postupne telo pripravovať na normálnu stravu...a zeleniny cca 500 g denne...samozrejme dovolenej...🙂 veľa zdaru všetkým, ktorí to skúsia....ja neľutujem...

aneta426
2. nov 2015

@ichbinka toto je pre mňa motivácia, ja som na KetoDiet http://www.ketodiet.sk/sk.html zatiaľ iba týždeň a tiež už vidím výsledky. Okrem toho ako hovorí ichbinka, je to veľmi pohodlné stravovanie sa bez váženia, prepočítavania a zháňania vhodných ptoravín 🙂

zeppelinde
3. nov 2015

Ahojte, reagujem na príspevok, že pri tejto diéte môže byť niekomu zle z toho čo je, resp., že ho môže napínať z tej stravy, obsahujúcej veľa tuku.
Osobne som držal CKD každý rok. Keď som o nej vedel malo, tak som sa držal jedálnička stiahnutého z internetu a fakt ma už po par dňoch napínalo z toho ,čo som musel jesť.
Dookola ta istá strava, vôbec nebola pestrá a pri myšlienke,že ma čáka v chladničke zase to iste čo včera, som mal nechuť do jedla.
Trochu som sa ale hrabal v kuchárskej knihe a prišiel som na to,že nikdy nesmiem jesť v diétnych dňoch to iste dva krát, čiže ,ak som mal kurča v pondelok,tak si ho už v tento týžden nedám.
Dokonca sa na jedlo teším,ak ho obmieňam a nikdy nejem to iste.
Teraz rozpíšem všetko,čo si v CKD dovolím:
pol šálky čokoláda z kokosového oleja, trochou mlieka, stévia,alebo umele sladidlo(u mňa najlepšie 50:50)
ančovička v slanom náleve, spolu s jedným zavináčom kyslím z Lidla s nálevom bez cukru, zapijem olejom z ančovičiek, zelený šalát,alebo uhorka, kysla uhorka v náleve bez cukru(Kaufland)
100 g môj najoblubenejši chod - varená klobása s horčicou,alebo majonézou,
rybacia polievka s trochou leča, tu zapijem lyžicu kokosového oleja počas konzumácie,
100 g dusene hovädzie mäso na hubách v slanom náleve, poliate kokosovým olejom, zelený šalát,alebo uhorka,alebo kysla uhorka v náleve bez cukru s umelým sladidlom,
polievka s kuracích srdiečok(100 g), tiež treba zapiť rybí olej,alebo kokosový olej medzi jedlom, zelený šalát ladovy,alebo uhorka
100 g ďalšie veľmi oblubene jedlo - restovane mäso(kuracie prsia, br.kare, br.krkovička), rezeň na ktorý príde trvanlivá saláma balená naporcovana z Lidla(skušal som šunku,alebo slaninu, ale saláma mi chuti najviac) a na to struhany syr, zapečeny v rúre podliaty s vývarom,(skúšal som eidam,ale paradoxne lacnejšia gouda mi na tom chuti najlepšie)toto jedlo dokonca môžem aj viac krát týždenne a dokonca sa teším po tréningu naňho, k nemu kyslé uhorky, uhorka,alebo šalát
100 g syrova omeleta - majonéza, ladovy šalát
100 g cottage z Lidla jedine PILOS🙂 + kokosový olej, alebo na sladko z kakaovým práškom a umelým sladidlom,alebo steviou rozpustenou v trochu smotany,alebo plnotučného mlieka(to už keď sa mi po sladkom sníva)
100g klasika - lounchmeat, uhorka, ladovy šalát
100 g narezovy tanier - slanina,trvanlivá saláma, tlačenka, šunka,kvalitný syr z lidla polomäkký, ladovy šalat,alebo kyslé uhorky bez cukru, uhorka
100 g steak z krkovičky opečený a poduseny v rúre, majonéza
100 g pečene koleno, kysla uhorka
100 g tlačenka, najlepšie bravčová, ocot
jem každé dve-tri hodiny, hlad nieje dobrý, keď cítim,že mam hlad,hneď sa najem.

ichbinka
4. nov 2015

@zeppelinde súhlasím s Tebou, že jedlo treba obmieňať...nevravela som, že tie produkty sú nejaké výnimočne chutné, iba som písala, že je ľahká príprava a nemusíš sa zaťažovať zháňaním, ale to predsa platí len pre prvé fázy diety..kedy je potreba ozaj zregulovať hmotnosť a nabehnúť na ketózu...potom už je treba jedálniček spestrovať, kým nabehneš na bežné stravovanie..ja mám druhú fázu teraz a nesťažujem si, lebo si popri prípravkoch ketodiety robím zeleninky na všakovaký spôsob, vymýšľam úpravu, mením často zeleninky,vymýšam polievky, pridávam Tofu, syr, kuracie mäso, ryby, hríby, prichucujem jogurtom, kyslou smotanou a rôznymi bylinkami a zatiaľ to ide...ak si človek zvykne, naozaj sa dá chutne variť aj bez nevhodných potravín...🙂..a hlavne pri tom treba pozitívne myslieť a veriť si..to je základ chudnutia..🙂

worker_falcon
4. nov 2015

@aneta426 nepoteším ťa, "výsledky" viditeľné po týždni sú absolútne k ničomu. Svaly sa zbavili glykogénu a vody naviazanej naň. A to sa všetko vráti naspäť, keď nebudeš v ketóze. Cca 2 - 3 kg, v závislosti na hmotnosti (či más 60 alebo 90 kg).Takže z toho, čo schudneš, musíš počítať, že min. 2 kg musia prísť naspäť. Ibažeby si bola v ketóze do smrti 😀

ichbinka
5. nov 2015

@worker_falcon Prečo by mala byť v ketoze do smrti?..prechodom cez 3 fázy sa vráti k normálnemu ale zdravšiemu jedálničku...a hmotnosť si udrží..ved ked sa bude potom napchávať koláčmi, chlebom a podobne, jasné, že to priberie..ale ak bude pravidelne a menšie porcie jesť, nič sa nestane..ketodieta je o naučení sa na zdravšie stravovanie, čo naše telo potrebuje a čo nie...nie každý má také šťastie, že môže zjesť aj klince..🙂...a my ostatní to musíme niečím korigovať...🙂

worker_falcon
5. nov 2015

@ichbinka ty moc nerozumieš, že čo znamená byť v ketóze, že? Počas prechodu do ketózy sa telo zbaví glykogénu zo svalov a vody naň naviazanej. To sú tie 2 - 3 kilá. Počas a po prechode z ketózy sa ten cukor + voda vráti naspäť do svalov. To je jedno, z akých zdrojov. Nik netvrdí, že z koláčov, chleba.

Ketodieta nie je o naučení sa na zdravšie stravovanie, to je blbosť 😀 Možno tak paleo diéta, ale človek v ketóze sa musí zdravovať veľmi nezdravo 😀 Našťastie to telu (dúfam 😀 ) nevadí, práve kvôli tomu, že je v ketóze a tuky mu nerobia žiadny problém, lebo ich do poslednej molekuly spáli.

devil315172
6. nov 2015

pekný deň, možno moje otázky už tu boli zodpovedané ale predsa: 1, môže sa v ketodiéte piť čaj? 2. môže sa ketóza predĺžiť napr z 5 dní na 6 alebo 8 podľa potreby a pak sacharid.dni? či treba striktne dodržiavať 5 plus 2. ďakujem 🙂 chcem od nedele začať tak zisťujem info 😎 😀

worker_falcon
6. nov 2015

@devil315172 prečítaj si, čo som napísal v mojich predošlých príspevkoch o zmysle cyklovania.

sacharidové dni môžu byť kľudne každý mesiac, prípadne zriedkavejšie.

devil315172
6. nov 2015

@worker_falcon Ďakujem 🙂

ketonka
20. nov 2015

Ahojte, drzi tu niekto momentalne CKD? Kto mi poradi jedalnicek? Neviem co jedavat, resp.ako vytvorit zo spomenutych surovin vhodne ranajky a obed :/

zeppelinde
22. nov 2015

ahojte,
ak chcete byt svalnatí a vyrisovaní, tak treba posilňovať cele telo napriklad fullbody treningom v dňoch,kedy mate ešte energiu na ťažké váhy a to je najlepšie v pondelok a utorok.Rozdeliť tréning na dve časti, jedna v pondelok a druha v utorok.Potom nastupuje ketoza, ked sa spali glykogén vo svaloch.Pri treningu,alebo po nom prichadza ta prijemnejšia bolesť hlavy, čo nasvedčuje prichod ketozy.Ketóza sa drží v stredu,štvrtok a piatok doobeda, neodporúča sa vitamín c a kofeín, pretože vyhadzuje z ketozy. V piatok doobedu sa pred dalšim treningom cukruje, čiže zjeme-vypijeme niečo uplne presladene-kakao, čokoladu, krupicovu kašu atd. a ide sa trenovať lahšim treningom kvoli natiahnutiu glykogenu zase do svalov,aby sme mali energiu na dalšie dva tvrde treningy v pondelok a utorok.Sacharidy sa jedia do soboty do večera-do nedele doobedu.J si nedelny obed ešte normalne vychutnam a potom zase držim CKD až do piatku buduceho tyždna.
Tým čo nepotrebujú-nechcú byť nejakí svalnatí,alebo koho fitness,alebo kulturistika nebaví , vôbec nemusia držať tento systém a tu platí,že čim dlhšie bez sacharidov za 4-6 tyždnov, tým lepšie, čiže vôbec nemusí jesť cez víkend sacharidy a cukor,lebo zbytočne by musel isť do posilovne spaľovať glykogén.
Ale u každeho z nas plati, že ketoza spaluje tuky pomalšie, ako keby sme sa hybali.Takže odporucam kardio.Sam som videl rozdiel, ked som popri ketoze behal v lete každy den a ked som okrem posilky len čakal,kedy schudnem na gauči🙂

zeppelinde
22. nov 2015

Odkaz ketonke:
nemyslim si že by si mala jesť ranajky ,obed a večeru,kedže každa porcia v CKD by mala byť 100 gramov jedla obsahujuceho tuky a bielkoviny s niekolkymi kolečkami šalatovej uhorky.
Ja jem napriklad 100gramov syra na ranajky s uhorkou a už o dve hodiny mam hlad, čiže jem zase niečo na čo mam chuť.Ak si hladná ,môže sa stať, že telo začne spalovať svaly namiesto tukov.Už vyššie som spominal,že hlad nieje moc v diete dobry,lebo telo ma spalovať tuky v strave ,čim naštartuje ketozu.Ak ich nema zo stravy,vrhne sa na svaly a podkožny tuk nespaluješ.
Ak sa teda vydatne naješ na ranajky a vydržiš doobeda v pohode, tak potom to už nieje dieta,ale objemovka🙂

ketonka
23. nov 2015

Super si to napisal, zda sa, ze sa vyznas 🙂 ja potrebujem vyrysovat, mam 57 kg a 165cm, cize nadvahu neriesim. Hladam info na webe, ale skor by som potrebovala detailny navod, bojim sa, ze ked sa do toho pustim sama, bud to prezeniem s poctom kcl, alebo pomer makronutrientov a naberem vsetok tuk, co som za posledny rok zhodila 🙂. Cvicim pravidelne cca 3x silovy trening a 1x kardio, s cvicenim nemam problem, ale chcem spalit zvysny tuk, nech su konecne vidiet tehlicky na bruchu 🙂) vopred vdaka za cenne rady.pekny den

worker_falcon
23. nov 2015

@ketonka s počtom kcal to nemôžeš prehnať. v ketóze nie. Resp..... môžeš to prehnať s množstvom cukrov a bielkovín. Pre stav ketózy treba nájsť rozumné množstvo bielkovín. Cukry máš dané - do cca 30g. Bielkoviny do cca 1 - 1,5g na kg hmotnosti očistenej o tuk. Zvyšok ostáva tuk.

Chcelo by to ale vedieť, čo pre teba znamená "silový tréning". Cvičíš s ťažkými váhami komplexné cviky na celé telo? Napr. drepy s min. 1-násobkom telesnej váhy na činke, atď. Lebo "silové cvičenia" s Jilien či Oľgou sa do silového tréningu moc nepočítajú 😀

osobná skúsenosť - niekoľko mesiacov som si presne sledoval príjem a výdaj, vážil jedlá na gramy. zapisoval do kaloricketabulky.cz. Treba si hlavne dobre nastaviť výdaje. Potom sa z jedla stala rutina, vedel som presne, čo, koľko. kedy mám jesť. Prišiel som na to, že bez počítania nezjem toľko, čo by som mal. A ešte ak posilňuješ, tak spaľuješ veľké množstvá energie. A nezabúdaj, že je ďaleko horšie, keď telo nemá v ketóze brať z čoho energiu, ako keď jej má nadbytok (ak intenzívne cvičíš, tak nadbytok nikdy nebude). To sú potom zlé stavy, keď človek spáli všetky ketóny intenzívnym cvičením... bol som v ketóze cca 10 mesiacov, necykloval som, a utorky som chodieval hrávať volejbal na hodinku a pol. Streda bol des... Hlava bolela ako sviňa.

worker_falcon
23. nov 2015

@zeppelinde niekoľko poznámok či otázok.

kofeín a vitamín c? kofeín viem, že je otázny, ale to c-čko? Bral som denne 1000mg pomaly vstrebateľnú. a nevyhadzovalo ma.

Súhlas, CKD nemá zmysel pre ženské na materskej dovolenke, ktoré cvičia maximálne jilien raz za týždeň 😀. Nuž ale vysvetli im to... Je to zaujímavejšie, ako byť v ketóze dlhodobo. Tie dni, kedy sa môžu prežrať sladkého, sú veľmi lákavé 😀

súhlas, hlad je vylúčený. jesť, jesť, a jesť. od rána do noci. asi tak 8x denne (raňajky, desiata, obed, olovrant, večera, 2. večera, 3. večera 😀 Ale jesť treba pravidelne a často (menšie porcie) aj mimo ketózy. a to je smrť pre drvivú väčšinu ľudí.

pre niekoho je jedinou cestou schudnúť ketóza. napr. ja som nemohol schudnúť. natrafil som na ketózu, 14t - 13 kg. potom som skúšal ďalej, bol som dokopy cca 10 mesiacov v ketóze, ale už ani kilo. Teraz sa stravujem dosť racionálne a zdravo, cvičím (yayog, intenzívne kruhy s vlastnou váhou), váha ide hore. pritom kalorický príjem mám mierne pod mojou kalorickou potrebou. Uvidím, ako sa to bude vyvíjať. Možno budem "cyklovať" - napr. 3 mesiace normálna strava a mesiac v ketóze. Alebo nejaký iný interval. Nejaké tipy?

ketonka
24. nov 2015

Chalani a co by ste povedali, keby som cyklila po 2 tyzdnoch? Je to vhodne? Pouzivat chcem myfitnesspal ale zatial nevien ake hodnoty tam nastavit a kedy co jest, musim este vela googlit 🙂

ketonka
25. nov 2015

Ahojte, este by som mala zopar otazok, kym sa do toho pustim. Ake sacharidy mam jest pocas high-carb dni? Zdrave sacharidy typu pohanka, vlocky, tmava ryza atd? Alebo vianocka, keksiky, pizza ? V akej vyske mam pocas tychto 2 dni prijat tuky? Nevadi ze prijmem tuky aj sacharidy naraz? Ako je to s bolestou hlavy? Ustupi to po case alebo je to casto sa opakujuci jav? Dufam ze Ibalgin zaberie 🙂 dakujem velmi pekne za info.

worker_falcon
25. nov 2015

@ketonka co sa tyka sacharidov, tak pravdepodobne je to asi jedno. Vacsinou sa pise, ze prvy den mozes zjest hocico, druhy uz tie zdravsie.
S tukmi tazko povedat. Mal som pred nimi respekt. Mimo ketozy s nimi opatrne. Urcite nie tie nezdrave. A celkovo co najmenej.
Bolest hlavy... S tou sa musis skamaratit. Bolieva hlavne vtedy, ked ma nedostatok paliva - sacharidov, alebo ketonov. A este ked cvicievas... Zla sprava - lieky od bolesti v ketoze nezaberaju. Mne nikdy. Byva po nich niekedy este horsie, ako predtym. Na bolest hlavy si treba zvyknut, casom ju vytesnis. A obcas pride fakt strasna bolest hlavy, s intenzitou 12 na stupnici do 10. To byva vtedy, ked fakt intenzivnym sportom spalis vsetko a nestihnes doplnit. mal som ju za 10 mesiacov asi 3x. Neprajem nikomu.
cyklovanie si nastav, ako chces. Zistis, ze tie prechody do ketozy za to nestoja. Nie je to vascinou nic strasne, ale predsa. Abstak je abstak.
Na spravne nastavenie jedalnicka som pouzival kaloricketabulky.cz.

ketonka
25. nov 2015

Ahoj dakujem pekne, tou bolestou si ma nepotesil ale co uz 🙂 snazim sa pripravit si jedalnicek cez myfitnesspal alebo kaloricketabulky ale nemozem sa trafit do macros..pokazde to presvihnem s bielkovinamy, zmazem cely nastaveny den a stale dokolecka dokola :( ake potraviny kupujes?

worker_falcon
25. nov 2015

@ketonka pozri si moje prispevky na predoslych stranach. A ano, jest treba hlavne tuky. A najlepsie su tie nezdrave... V takej klobase, parkoch ci slanine je nula sacharidov a minimum bielkovin. Jedno jedlo denne z nich, inak to nevyjde s bielkovinami. Alebo v kazdom jedle cca 30 ml oliv. oleja. Treba to vediet nakombinovat. Ako vravim, precitaj moje starsie prispevky, nechce sa mi to znovu vypisovat.

patkaza
8. dec 2015
Používateľ patkaza je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od patkaza.

mne veľmi pomohla Paleo diéta

worker_falcon
8. dec 2015

@patkaza skús tu prestať spamovať každú tému. myslel som si, že máš aspoň PRO, ale ty nemáš. takže nahlasujem.

zeppelinde
8. dec 2015

ženy čo koja by nemali držať žiadnu diétu, mali by obmedziť kaloricky prijem a počas dna sa snažiť rýchlejším tempom prechádzať s kočiarom aj 3xdenne hodinu.

zeppelinde
8. dec 2015

Podla mňa sa neoplatí experimentovať ani s CKD , typu : mesiac držím 3 mesiace nie,potom zase začnem, podržím dva mesiace atd🙂lebo aj CKD je diéta, na ktoru si môže telo zvyknúť, a v budúcnosti nezaberie tato diéta už vôbec.Odporucam držat CKD 6 tyždnov pred odchodom na dovolenku k moru🙂 a 6 tyzdnov po vianocnych sviatkoch🙂

zeppelinde
8. dec 2015

A čo držať po CKD?
ešte lepšie od CKD je životný štyl INTERMITTENT FASTING.zdlhave,ale nieje to vôbec diéta a každý z nás by sa naučil stravovať 8/16.ja to zažívam v zahraniči,kde nám dajú obed a večeru v rozmedzí 8 hodín a dalšich 16 hladujem a chudnem,po sezóne prídem s kožou na bruchu, tenkou ako novinový papier.