icon

Cyklická ketogénna diéta - skúsenosti

shanis
14. jan 2014

Ahojte, s priatelom chceme vyskusat, udajne je velmi ucinna. Potesi, ak ma niekto pre mna radu, alebo skusenost...jedalnicek, ubytok na vahe a pod. Dakujem🙂

tenerifka
25. sep 2014

@petka2284 potrebujem poradit, koncom decembra idem na dovolenku a v polovici dovce mi ma prist mrcha.....mam po predchadzajucich roznych dietach odskusane, ze ju dostanem pri obmedzeni stravy neskor.....potrebovala by som oddialit tak 6-7 dni, a chcem vediet, ci sa do ketozy dostanem aj napr. 5-6 -dnovou hladovkou-detoxom(som zdrava, nemam nijake problemy)...mam dat tyzdnovy detox len na vode a cajoch?Mam pri tom oddychovat a nenamahat sa? Nezmensia sa mi svaly?

hmmm71
29. sep 2014

@tenerifka Ahoj, ja som zacala mat sacharidove dni iba v sobotu vecer a v nedelu rano, ale tiez som po prechode na tuky mala neskutocnu migrenu...ale schudla som uz.

petka2284
6. okt 2014

@tenerifka Ahoj...dlho som tu nebola, tak pisem az teraz. Ano....hladujuci ľudia sa dostavaju nevedomky do ketozy....takze ano, hladovkou,resp. detoxom sa dostanes do ketozy tak ci tak, len to potrva dlhsie. Tyzden na cajoch je pridlho....skus tri dni to je optimum a potom zeleninove smoothies alebo vyvary s pridanym lanovym alebo olivovym olejom.....zabezpecis dostatok tukov. Takze z ketozy by ta to vyhodit nemalo. Prípadne skus proteinove napoje....ak nemaju vela sachrov, do 1,3g na 100g je v pohode. Ale zase pridaj olej. Ja ked nestiham jest, tak si dam proteinovy napoj s olejom. Zabezpecim si tak porciu bielkovin aj tukov bez sachrov.
🙂 Svaly pri hladovke trpia, ale 7 dni je velmi kratka doba na to, aby si prisla o svlay. to budu deka.....ani to nepoznas. Svaly odchadzaju pri dlhodobom hladovani ako prve. Inak nie. Kym sa telo zbada, ze na nom skusas nieco nove su to spravidla dva dni.

marcela_bosnyakova
Odpoveď bola odstránená
matri8
19. okt 2014

@petka2284
@hmmm71
@tenerifka Ahojte, sledujem tu vasu diskusiu a je to velmi zaujimave. Mozem sa opytat ako sa vam dari? A este jedna otazocka. Boli vas vzdy hlava ked idete po sacharidovych dnoch do ketozy? Ja som s tym zacala tiez pred styroma dnami, ale zatial ma neboli, tak mam pocit, ze este nie som v ketoze. Papieriky som zatial nezohnala, tak to nemam ako zistit. Plus mam pocit ze som stala hladna, tak neviem ☹ Co myslite?

hmmm71
20. okt 2014

@matri8 Ahoj, mne sa dari, len to ide pomalsie, lebo toho tuku zase az tak vela nemam ( priatel tvrdi, ze ziaden 🙂 ). Mna po prechode hlava bolela iba asi 1-2krat. Priznam sa, ze pasiky som vobec nemala.Tato dieta mi brutalne vyhovuje, pocit hladu nemam, a ak mam, tak si dam oriesky alebo avokado a hlavne pijem vela vody, vypijem denne aj 5 litrov, ale to ja cely zivot, milujem vodu. Obcas ked som hladna, tak vypijem pol litra vody a to ma na chvilu tak zasyti, ze na jedlo uz ani nepomyslim. Tiez je fajn vela pit pocas jedenia. Vravi sa, ze hlad je prezleceny smad 😉 Drzim palce!

petka2284
23. okt 2014

@hmmm71 presne tak, všetko sedí. Smäd je hlavne kvôli tomu, že telo prijíma zväčša slanšie veci. Bolesti hlavy a únava trápia aj mňa :-/ Pri prechode do ketózy

petka2284
23. okt 2014

@matri8 hlad by si nemala pociťovať....práve naopak. po 4 dňoch ja osobne úplne strácam chuť na sladkosti a hovadiny. Ak nemáš keto pásiky, skús glukomer, ak je cukor medzi 2-5, tak si v ketóze, tak to treba držať

matri8
24. okt 2014

@hmmm71
@petka2284 Ahojte, snazila som sa nejest sacharidy od stvrtka min. tyzdna az teraz do stredy, ale to preto, ze som to robila prvykrat a myslim, ze som mala cukru az az a muselo trvat min. 4 dni kym som sa ho zbavila, Dnes koncim carbs up, tak som zvedava na druhy cyklus. Ako dlho to mate v plane drzat? A potom ako z kola von? Postupnym pridavanim sacharidov?

petka2284
27. okt 2014

@matri8 planujem drzat, ako sa mi chce. Vzdy, ked mam vycitky znova nabehnem na keto. Von z toho podla mna postupnym zvysovani sachrov, bud sacharidovymi vlnami alebo pekne pozvolna pridavat, ale kazdopadne treba sa drzat na uzde 🙂 PS: Ak chces nabehnut do ketozy rychlejsie (ako za 4 dni) daj trening....zabehaj si alebo dobre zamakaj doma, telo rychlejsie spotrebuje zasoby glykogenu v svaloch...Hladovka tiez pomaha 🙂

hmmm71
3. nov 2014

Ahojte baby, ja som to vzdala 🙂 presla som opat na 90-dnovu dietu, nakolko mi strasne chybalo ovocie a napriklad aj mrkva, takze sa vraciam k diete, pri ktorej som minuly rok schudla 10 kil 🙂 drzte palce a drzim aj ja vam!

katia77
3. nov 2014

@hmmm71 lepsie rozhodnutie, v tomto pripade by bola paleo cesta...

monika35a
6. nov 2014

ahoj Petka, chcem sa opytat, ako to je so sladkostami, alebo pecivom, kolacmi, bez cukru, teda s umelymi sladidlami?

simikas
9. nov 2014

predám polievky a omelety

ivaskaivaska
16. nov 2014

ahojte..dievky moje..lietam hore dole..nemam cas..poprosimvas,,napiste mi ako vyzera vas jedalnicek aspom na tri dni..do posty,,,velmi krasne dakujem...

bashakl
18. nov 2014

Ahojte, ja som zacala vcera...Petka nemozem jest kokosovy ani ziadny iny olej po lyziciach...mas skusenosti s arasidovym maslom? Dakujem za odpoved... 🙂

lal
2. jan 2015

Ahojte baby, chcem ozivit tuto diskusiu, chudne tu vobec este niekto ketogennou dietou? Ja som sa o tom vcera docitala, cely den som studovala, googlila a od vcera poobede som sa na to hned aj dala. Ma to celkom logicky zaklad. Chcem sa dostat do ketozy a tukoveho metabolizmu.
Jem vseobecne zdravo, prakticky nejem ziadne vysmazane, fastfoody a pod co sa radi ze ma clovek obmedzit, cize ja uz som nemala co obmedzovat 😀 Takze idem na to teraz takto. Okrem toho celkom dost sportujem, denne beham aspon tych 5-6 km ked je moznost, ked nie je moznost ako dnes, tak cvicim bodyrock a tabatu. Som zvedava ci to bude fungovat, ale teda velmi dufam ze bude.

lal
3. jan 2015

@petka2284 si tu este aspon ty na ketogennej diete? 🙂

petka2284
3. jan 2015

@lal momentálne nie.....🙂) Hreším ako na Vianoce....ale vaha sa kyve dve kila hore dole....to sa da zniest

blue99
3. jan 2015
Používateľ blue99 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od blue99.
lal
4. jan 2015

@petka2284 a ked si bola, mala si nejake "vedlajsie" ucinky? Ja som uz o tom prestudovala vsetko mozne aj nemozne a nenasla som ziadne nevyhody....nakolko sportujem a dost, tak mi to pride aj bezpecne, ziadne kontraindikacie nemam 🙂 Dnes som vydrzala druhy den na diete, plus ten polden predtym, takze uz by som mohla byt aj v ketoze, zial neviem to zmerat, do lekarne sa dostanem az v stredu...

Kazdopadne budem ti vdacna za akekolvek vychytavky ci rady, kedze si celkom stara harcovnicka v tomto zivotnom style 🙂

petka2284
7. jan 2015

@lal ze harcovnička....zdaleka nie 🙂)) Ale diky 🙂 Tak do ketozy sa kazdy dostane inak, je to velmi individualne, poznam cloveka, ktoremu to trvalo pat dni.....nakoniec sice zistil, ze to robi kava, ale budis.
Neviem, ci planujes cyklovat alebo byt permanentne v keto nejaky cas.....ked budes cyklovat prechod pocitis sama.....unavu a bolest hlavy vystrieda koooopec energie. Po stvrtom cykle som uz bolesti hlavy nemala....vedlajsie ucinky nepoznam. Ak neratam zapchu v zaciatkoch, ale aj to sa upravilo po pravidelnom cyklovani. Ak vela sportujes....tak mozno zo zaciatku unava...pri ketogennej diete sa odporucaju skor silove cvicenia ako aerobne, ale ak nechodis vyslovene denne behat, tak by to malo byt v pohode a nemala by si pocitovat unavu. Pri ketogennej diete vadi ludom nepestrost jedalnicka...mne osobne to nevadi, lebo ten kus žvance 🙂) teda nejakeho masa si vies dat v hocijakej restike....🙂
Ak sa vratim k tomu sportovaniu.....sklonuje sa ubytok svalovej hmoty, ak clovek vela sportuje a prijima viac tuku ako bielkovin, kedze pre telo je jednoduchsie spotrebovat na fungovanie skor tie bielkoviny ako tuk. Preto sa o tom hovori, ze ked telo nema z coho, tak siahne po svaloch..je to ale take minimum, ze ubytok sa tyka nabuchanych kulturistov, kde ten ubytok moze byt....isto nesiahne po svaloch babenky, ktora vazi ja neviem 70 kilo a z toho ma na sebe 10 kilo tuku. Proste ak si nacitas ako funguje telo v ketoze, tak je jednoduche mu to palivo dodavat.....🙂

smuuk043
8. jan 2015

Ja mám strašné problémy s jedálničkom 🙂 Neviem už, ako to nakombinovať....Vždy, ked chcem nejak spojiť tie povolené potraviny, tak vždy mi nabehnú okrem tukov aj bielkoviny...a sotva to viem udržať v pomere 2:1. Klobáska mi už prišla na chuť(mala som fajnú domácu), ale ostatné...už mám z toho nervy 🙂 🙂 Ale konečne pozorujem, že vianočné brucho sa mi nejako zmenšuje 🙂

dea
11. jan 2015

ahojte baby...ja cchcem.zacat od zajtra....potrebujen dat 10kil.dole....nechce sa niekto pridat ? snad sa mi to podari dodrzat cele ako to ma but....inak chcem sa opytat....kokos.olej musim zjest,alebo staci pridat do jedla ?

tamaska
11. jan 2015

Ja by som chcela tiež začať len hľadám nejaké jedálničky, lebo viem že to potom stroskotá keď nebudem vedieť čo mám jesť.

bashakl
12. jan 2015

ahojte, ja som tiez riesila problem s kokos. olejom, ale nakonie som nasla sposob a pridavam ho do teplej polievky...robim si silny vyvar. Tiez som zacala znova vcera. Tak drzim palce 🙂 🙂 🙂

lwhiterose
12. jan 2015

baby mám tip ako dostať do stravy kokosový olej🙂 Môžete si spraviť keto-kávu. Dáte do mixéra vriacu vodu, rozpustnú kávu, lyžičku kokosového oleja, lyžičku obyčajného masla (môžete dať aj viac masla), ja si pridávam aj stéviu - a používam ponorný mixér. Chutí to výborne, ako laté🙂

dea
12. jan 2015

caute..... tak ja mam za sebou prvy den 😀 😀 😀 inak baby...nestaci ak usmazim napr vajicka na tom kokos. oleji ?? musim ho cisty zjest ? 😝 😝 nooo den sice uz skoro u konca...ale ja som brutal hladna 🙄 zajtra rano idem aj do posilky...tak snad spalim vsetky cukre co vo mne este su 😝 po vianocnej prezieracke, ich bude habadejj 😀

radovanko3
12. jan 2015

ja som 4-tý deň v keto,@dea samozrejme,aj ja si robím vajíčka na kokosaku 😉 ,ale nemám problém ho aj zjesť z lyžičky 😀