Dá sa počas kojenia schudnúť?
Potrebujem sa zbavit aspon 5 kg, aby som sa sebe aspon trochu pacila 😒 je to mozne? lebo mlieko nechcem stratit a chcem kojit aspon 2 roky ...
No na mňa to teda neplatilo, pri kojení šli kilečká pekne hore pri oboch deťoch. Zrejme je to vysoko individuálne :D
@stanulienkat , som spomínaná tlsťoška, kojím svoje druhé dieťa už vyše dvoch rokov a od pôrodu som schudla veľké kulové - jem myslím striedmo, žiadne prežieranie sa. som rada, že aspoň nepriberám...určite by som chudla pri zaradení pravidelného pohybu, akosi sa mi nedarí zatiaľ, ale len kojením mi to nejde. pri prvorodenej som začala chudnúť až po odstavení od nočného kojenia, k celkovému som sa vlastne ani nedostala, kojila som ju takmer do pôrodu druhého...takže nevynášaj súdy, každé telo reaguje inak a nie všetky sme mali šťastie chudnúť pri kojení... 😉
Ja ano... pribrala som v teho skoro 25kg a po roku kojenia som schudla 27 kg.
po skonceni kojenia pribrala 10 kg naspat. Ak sa potom neupravi strava alebo nepohybuje este viac ... priberies naspat, lebo uz nepotrebujes tolko isto jest ako ked kojis...
Nemala som to stastie....dojcila som a cakala a cakala a cakala....ze nieco zo mna zlezie.......a nist! (Ale jedla som obdivuhodne porcie a nepriberala som vobec, len mi vaha stala)
ja ano tiez som schudla pocas kojenia kojila som rok ale je pravda ze som pribrala len 8 kg takze hned nejakych 5 ostalo v porodnici a plus k tomu som este schudla dalsich 8 kg takze teraz mam este menej ako pred tehu
dojcim uz 22 mesiacov a neschudla som ani deko vdaka tomu... a odkedy som zacala maleho odstavovat, tak priberam 😀
No jasne! Ja kojim 17 mesiacov a davno som schudla a dokonca az velmi, na 46 kg. Tak som zas pracovala na tom, aby som sa dostala na mojich 49 🙂... Staci, ak behas po dietati, ktore je "zive" a makas doma od rana do vecera(myslim okolo domacnosti) a dlhe prechadzky s kocikom. Aspon ja som schudla tak.
Ja som kojila 6 tyzdnov a zo 100 kil pred porodom bolo za ten cas uz len 80,takze asi sa da 🙂 ale je pravda ze som nic nepospala,malo jedla a furt lietala okolo malej
Ja som po pôrode tiež schudla, ale ako malému prešli tri mesiace, začala som priberať a pribrala som až na váhu, keď som šla rodiť. Malého som kojila 9 mesiacov. Takže u mňa kojenie = priberanie. Ale tá zlá životospráva tomu tiež isto pridala. Ja to skôr (teda v mojom prípade) prikladám aj tomu, že malý bol veľmi dobrý, keď bol bábätko. Nemala som žiaden stres, ani nervy 🙂
Ja som schudla po prvom pôrode do 4 týždňov celých 10 kg čo mi ostalo...kojila som do 17tich mesiacov.....Po druhom pôrode som schudla 12 kg do 6 týždňov, potom sa to zastavilo. Kojím stále, ale keďže som "nenažraná" tak ešte stále mám nejakých 7 kg, ktoré potrebujem dať dole. No tie už pôjdu asi až cvičením a pribrzdením v jedení. Ale poznám aj baby, ktoré pri kojení nedali dole ani gram. Takže je to rôzne.

pripájam sa k príspevku, že pri kojení idú kilá dole ani neviem ako, mám ešte menej ako pred porodom🙂, co ma teší, a to jem omnoho viac ako moj manžel🙂, čo jeho neteší, lebo ja chudnem a on rastie🙂, ale predpokladám, že skončí kojenie, skončí chudnutie🙂