icon

Dá sa schudnúť popri kojení?

moonlightka
1. dec 2012

Da sa schudnut popri kojeni? Mali ste specialnu stravu?

dejka77
1. dec 2012

Urcite sa da, ale je to velmi individualne. Niektore zeny koja a neschudnu a niektore to doslova vyciciava. U mna len prvy tyzden isli kila dole dost rychlo. Po prvom porode som schudla na vahu aku som mala roky, teraz by som sa tomu rada vyhla. Nic specialne nejem, akurat sa snazim vyhnut jedlam, ktore mi nerobia dobre. Ale urcite sa to da ovplyvnit aj stravou, vynechat napr. sladkosti, bielu muku.

erikasadek
1. dec 2012

@moonlightka logicky podla odbornikov po 6 mesiaci kojenia a pri spravnom jedeni , zacinas chudnut teda tel berie zo zasob rezerv ktore normalne roky nepusti a ani pri diete nic nepomoze.... priroda je priroda......
su zeny ktore po rocvnom kojeni ostvaju kojit dlhsie pretoze mozu jest co chcu a chudnu teda udrzuju si postavu...

takze vydrzat minimalne 6 mesiacov a hlavne nejest slovensku stravu bohatu na kalorie a malovyzivnu.. 😉

soldi
1. dec 2012

@moonlightka to je velmi individualne, kojila som 9 mesiacov, od pol roka maleho som kazdy den bola hodinu na rotopede, nejedla sladkosti, jedla len male porcie, pila cistu vodu a neschudla som ani pol kila. poviem Ti, bolo to dost frustrujuce.
ako som prestala kojit, tak ani neviem ako islo kazdy mesiac 5 kil dole 🙂

silvia_pravnicka
1. dec 2012

Ahojte kočky. Ja som schudla strašne. Taký hlad som v živote necítila. Najedla som sa a po hodine som už bola opäť hladná. 🙂 Stravu som nemala špeciálnu, prispôsobenú pre malú, aby čo najmenej nadúvala.

jenny2009
1. dec 2012

ja som kojila 2,5 roka a bola som dost stihla, plus tocenie sa okolo babatka ....jedla som vsetko a chudla

k_a_j_k_a
1. dec 2012

Ja som pri kojeni chudla. A to som jedla vsetkeho vela. Horsie to bolo po odstaveni, kedy prijem bol rovnaky, no vydaj energie mensi. Vtedy som pribrala, no nastastie som sa skoro zbadala a obmedzila som prisun jedla 🙂

hajajanka
1. dec 2012

Ked som kojila, mohla som zjest aj slona 🙂 Ja som schudla az 10 kg pod predtehotensku vahu. Ale problem nastava po ukonceni kojenia. Telo je zvyknute na vydaj obrovskeho mnozstva energie a ked sa ukonci kojenie zrazu vydaj nie je, len ten prijem zostava 🙂 Teraz si uz davam pozor, co zjem.

jaruska8
1. dec 2012

Ja som chudla, som musela doslva ,,žrať", aby som nebola podvýživená. 😝

zuzub
1. dec 2012

ja som kojenim neschudla a to bol malý na mne nalepený skoro stále a ani teraz pri dcére nechudnem 😒 pri synovi som zhodila až keď som ho dokojila v 13 mes. uvidíme ako bude teraz, ale po druhom pôrode idu kila strašne zle dole, teda aspoň mne 🙄