Dá sa zhodiť bruško po pôrode iba brušákmi?
Dobý deň, mám presne 2 ročného synčeka ktorého stále kojím. Po dcérke som pribrala 30kg potom som 20kg zhodila a keď mala dcérka 2 roky otehotnela som so synčekom a s nim som pribrala 20kg teraz mam 85kg pri vyske 176cm čo nieje až také zlé. Snažím sa primerane jest a pohybovat, no to bruško vyzerá ovisnuté a veľké a keď sa najem vyzerám originál ako tehotná.😒😖 Už týžden robím brušáky, myslite že to pomôže???? Alebo čo pomáha? Ďakujem za každú dobrú radu.
@zibi ahoj po cvičení vo fitku je najlepšie do polhodiny vypiť protein ktorý ma najrýchlejšie vstrebávanie bielkovín. Potom cca za hodinku, hodinu a pol chudé maso - kuracie morčacie, ryby so zeleninou, ak je to posledné jedlo dna, ak je tréning poobede tak k masu aj ryža, pohánka, alebo varené zemiaky
@jasmine12 cvicenie ta musi bavit 🙂 najdi si aktivitu (aj s detmi), ktora bude zabavna a zaroven sa budes hybat. Po porode je dolezite spevnit si panvove dno, hlboke stabilizacne svalstvo. Potom mozes zacat blnut v posilnovni. Asi nepotrebujes vyzerat ako fitneska, asi sa len potrebujes dobre citit vo vlastnom tele. A preto si treba najst nieco co je zabava a nebude ta ubijat 🙂
@amoremio26 dik
@zibi Takisto vychadzam z vlastnych skusenosti; najvacsi efekt u mna na zhodenie niekolkych desiatok kilogramov malo kardio cvicenie a, samozrejme, radikalna uprava stravy. Po niekolkych mesiacoch som ku kardiu pridala posilnovanie s miernou upravou stravy, ktora uz nebola zamerana vylucne na redukciu hmotnosti.
Nebola som anemicka, ani som netrpela zachvatmi vlcieho hladu. Prave naopak, cvicenie sa stalo mojou velkou zalubou a tesila som sa na kazdy jeden trening, dokonca stale viac a viac. Aj vdaka vysledkom... 🙂.
Za zaklad celeho snazenia a uspechu povazujem pevnu volu. To je to, cim sa clovek musi obrnit a stale v sebe zivit.
No a napriek vsetkemu napisanemu, o vhodnosti a nevhodnosti tej ktorej aktivity, je aj tak velmi dolezite vybrat si spravne tu, ktora nas chyti za srdce a bude nas bavit pravidelne a dlhodobo.
@jasmine12 brusaky samotne nepomozu vobec... potrebujes aj spevnit, aj spalit kalorie...
V relacii Jste to, co jite raz jedna baba potrebovala zhodit z brucha, tiez bola vysoka...
kazdy den 30 min davala rano rychlu, ale naozaj rychlu sviznu chodu s palicami.... samozrejme k tomu strava upravena...Iny pohyb nerobila.. Schudla neskutocne z toho brucha...
ono 70% je strava a 30% je cvicenie.. a spevnenie... ale zlu stravu neprecvicis.. :( ani keby co... skus znizit sacharidy ( vsetky cukry a ryzu, zemiaky, muku, pecivo prec) a zvysit bielkoviny a zeleninu .. ranajky vajicka so slaninou... a k tomu zelenina..
ak pijes kavu doobeda, daj si do nej maslo, alebo kokos. olej, je to mnam a doda to energiu, zasyti...

@zibi ahoj,nie nezacala kedze ma tu vsetci upozornuju ze to bude zbytocne ak nebudem robit aj ine cviky alebo behat, ale zacala som chodit kazdy den na cca 1,5h a viac na prechadzky a jest len tak aby som sa neprepchavala a uz mam za tyzden 1,5kg dole 🙂 dufam ze mi to vydrzi 😀