Detox od Mačingovej

henikap123
22. jan 2023

Kto ide so mnou od 30.01. na Detox? Zevraj je aj kniha na ulozto.

viestta
22. jan 2023
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
henikap123
autor
22. jan 2023

Ďakujem. Pozrela som recepty je tam plno ovocia a zeleniny orechy atd. myslím že raz za čas to každému prospeje 🙂
A môžeš jesť koľko chcem aby som nebola hladná. Som veľmi unavená posledný čas, verím že mi niečo take pomôže.

viestta
22. jan 2023

@elizabet173 ja som ju tiez nijako neskumala, nikdy som nebola ochotna tomu venovat svoju pozornost, mne stacil uz nazov Detox aby som vedela, ze je to blud. Mala som kolegyne co sa tymi jej blivajzami intenzivne krmili. Jedna to vzdala po mesiaci a do dvoch mesiacov sa jej kila vratili aj s pridavkom. Druha to drzala dlhodobo, ta sice schudla, ale tak si rozhadzala telo, ze sa davala do kopy cele mesiace. Krvny obaz v prdeli, chronicky podrazdeny zlcnik.
Ta jej uzasna dieta ma okrem n´mnhych inych chyb kriticky nedostatok bielkovin, a to je pre telo zakladna zivina. To si pani samozvana vyzivova poradkyna akosi pozabudla pri samostudiu povsimnut, ze bez bielkovyn sa organizmus dostava do stavu klinickej podvyzivy a zacina travit vlastne bielkoviny, co moze byt velmi vazny problem.

viestta
22. jan 2023

@henikap123 ak si unavena, tak mozes mat nedostatok mineralov a bielkovin. Tie bielkoviny su pre telo zasadne. Na tie maloktora "dieta" mysli.

henikap123
autor
22. jan 2023

@viestta mám pocit že jem všetko, ale mám problémy so štítnou žľazou píše v knihe že by to malo pomôcť. Práve v tej diskusii tu na modrom koniku písali že to pomôže. Bohvie. Pre mna by nebol Detox pot cely týždeň stavy toto vyzeralo zaujímavo.

viestta
22. jan 2023

@henikap123 no vela stastia

endzi83
22. jan 2023

@henikap123 nemáš sa čoho báť, sú to chutné jedlá. Aspoň si oživíš spestríš jedálniček. Ja som to prešla viackrát mne to chutí aj si tie jedla ešte robim, keď mám chuť sú rýchle. Za mňa áno. Ja som nepotrebovala schudnúť, ale nakopnúť energiu a mne to pomohlo odľahčilo a chutilo.

henikap123
autor
22. jan 2023

@endzi83 ďakujem za názor. Tiež nejak nepotrebujem schudnúť, ale mat taký lepší pocit 🙂

buberova
22. jan 2023

"aspoň si oživíš jedálniček..."

... A každý deň budeš jesť cviklový "boršč".. určite to nebude pestré a nepôjde ti to hore krkom

henikap123
autor
22. jan 2023

@buberova tak ja stále to iste aj tak jem doma, tak sa celkom teším na niečo nové. Veď uvidíme 🙂

endzi83
22. jan 2023

@buberova neje sa tam každý deň cviklovy boršč, ale aj kopec inej zeleniny, netreba zavádzať. A snad má rozpis jedál a vidí, čo sa tam je.

janci27
28. jan 2023

Za mna tiez odporucam, vyskusala som uz viackrat. Jedla su pestre a zdrave, prvy tyzden skor zeleninovy odlahceny, potom sa postupne pridavaju aj sacharidove jedla, doteraz si robievam niektore tie recepty. Vela ludi sa chyta hned slovicka "detox" v nazve, a potom kritizuje. Samotna autorka tohto stravovania tvrdi, ze sa to nema brat ako detox, ale ako trvaly zdravy zivotny styl, mnohych ludi to nastartuje a uz sa nevratia k nezdravym jedlam a prejedaniu sa. Nikto netvrdi, ze sa ma clovek stavovat dozivotne a jest len recepty z 28-cky, ale je to dobry start a odlahcit telo..urcite vyskusaj, za mna odporucam a urcite nie som jedina..na MK je uz toho vela popisane k tejto strave. Nenechaj sa odradit tymi, co ju kritizuju a nemaju pritom ani sajnu o com to jej..odporucam si precitat aspon 1 z jej knih, dozvies sa tam vela potrebnych informacii

janci27
28. jan 2023

@viestta
@elanor neviem ci dehonestovat p. Macingovu a jej recepty tak ako to robia tito dvaja zvlastni tipkovia je pre niekoho vtipne..povedala by som, ze je to az priam trapne a na ich vek aj dost detinske, netusim o co im ide (mozno zavist, ze jej knihy su uspesne a pomahaju mnohym ludom) ti, ktori ju poznaju a vyskusali jej recepty aj celu 28-cku, si myslia svoje..pre tych, ktori sa len chystaju vyskusat jej stravu, nech sa nenechaju odradit 🙂

viestta
28. jan 2023

@janci27 vtipne, nevtipne, ale vyvracaju podstatu tych jej bludov, ako napriklad prekyslenie organizmu (to ti vysvetli kazdy, ktory sa len trosku lizol o fyziologiu, ze prekyslenie organizmu je zivot ohrozujuci stav), zasadity jogurt, zasadity med (na to staci lakmusovy papierik a vedomosti z chemie na urovni uciva ZS) a kadeco ine.

endzi83
28. jan 2023

@viestta Veď o to ide jesť zasaditotvorne potraviny a med patrí medzi slabo zasadite a jogurt k neutrálnym potravinám tak by to malo byť správne teda lepšie ako jesť kyselinotvorne potraviny.

henikap123
autor
29. jan 2023

Ďakujem vám veľmi pekne za všetky názory na Detox aj pozitívne aj negatívne, chápem všetkých, ale chcela som to vyskúšať. Sama neviem či vydržím predsa mám dve deti, unavená som atd. Ale vyskúšam. Spolieham sa na to, že píše sa v knihe že môžem jesť toľko aby som nebola hladná. A to potrebujem, nechcem sa stravovať ničím kde by bolo napísané koľko gramov smiem lebo väčšinou som bola potom hladná. Tak mi držte palce🙂

henikap123
autor
29. jan 2023

Ďakujem vám veľmi pekne za všetky názory na Detox aj pozitívne aj negatívne, chápem všetkých, ale chcela som to vyskúšať. Sama neviem či vydržím predsa mám dve deti, unavená som atd. Ale vyskúšam. Spolieham sa na to, že píše sa v knihe že môžem jesť toľko aby som nebola hladná. A to potrebujem, nechcem sa stravovať ničím kde by bolo napísané koľko gramov smiem lebo väčšinou som bola potom hladná. Tak mi držte palce🙂

aknamorka22
29. jan 2023

Ja som držala túto jej 28dnovu ocistu. Vydrzala som, nepodvadzala som. Schudla som ale potom zase všetko pekne pribrala v rekordnom čase. A robila som si aj jej recepty. Okrem toho som bola unavená, podráždená, nemala som energiu na fungovanie. Doteraz nemôžem cuketu ani cítiť. Niektoré recepty mi naopak veľmi chutili a robíme si ich dodnes. A spomeniem ešte, ze som ešte viac podrazdila žlčník, dostala chronický zápal a musela som ísť pod nôž. Doktor na gastro mi povedal, ze takéto rapídne chudnutie je to najhoršie na žlčník čo môžeš urobiť. Vďaka tomuto zážitku som si konečne uvedomila, ze ziadne zázračné detoxy a diéty nefungujú dlhodobo. Treba jesť všetko ale s mierou a hýbať sa. A neocakavat instantné zázraky 🙂

viestta
29. jan 2023

@endzi83 vies ake pH ma zaludocna kyselina? Viec preco ju v tom zaludku mame? Ako prebieha travenie. Vies aky je mechanizmus udrziavania pH krvi? Skus si o tom daco precitat, najlepsie nejaka kniha, ktora sa zaobera fyziologiou a zistis, ze tie zasadotvorne potraviny a take oblubene prekyslenie organizmu je blud. Rovnaky blud ako sacharidy, ktore podporuju vznik mykoz a podobne (ani nie polovedecke) bachorky, ktore koluju v populacii.

henikap123
autor
29. jan 2023

Veď jasne každému sadne niečo iné. Príde mi to taká vegetariánska strava a na takej strave ľudia žijú roky a sú spokojní.

elanor
29. jan 2023

@henikap123 to by som netvrdila. Mame v rodine taku jednu "prepnutu". Len zelenina a bylinky. Lebo maso fuj, lebo lieky fuj, doktori fuj.
Ok, ze sa tym tlaci ona, lebo tomu vo svojej chorej hlave veri, no nech, jej vec a problem, ale ze to tlacila do hlav a zaludkov svojim deckam vo vyvoji, ked potrebuju jest zo vsetkeho nieco, to mi hlava neberie. Povies si, ze ved jej deti, jej vec. No, ano i nie. Lebo to dieta este nema vlastny rozum a nevie sa branit. Teraz ma jej dcera take zdravotne problemy z toho, ze dovidenia. A zrazu su jej ti lekari aj dobri, teraz by im nohy, ruky nevahala bozkavat, len aby decko dali volako dokopy.
Mno, ale jak je libo...

endzi83
29. jan 2023

@elanor zelenina a bylinky určite detom nepoškodili sú aj iné faktory.

endzi83
29. jan 2023

@viestta každý má svoju pravdu a každému robí dobre niečo iné nikto nemá rovnaké zloženie kyselín, krvi, vitamínov, minerálov v tele a čo niekomu pomôže druhému nemusí. Záleží aj ako je človek nastavený aj po psychickej stránke. Mám kopec kníh o strave je to moja téma. Vyskúšala som si na sebe viac veci, aby som mohla posúdiť čo mne robí dobre nie Zuzke, Katke... A keď si tu stravu neskúšala tak tu nepíš svoj názor. Podľa knihy, ale na základe vlastných skúseností. Vďaka.

avanka
29. jan 2023

@henikap123 ja som ju držala, za 28 dní išlo dolu 10 kg, ale z vyššej váhy. Potom som mala pauzu a znova. Nedržala som ju 100 percentne, keď sa mi nechcelo variť, dala som si napr syr a rajčiny. Ale jedla mi chutili, mnohé si robím dodnes.
Mňa naštartovala a ja som schudla 29 kíl. Nepribrala späť ani deko. A už jem vsetko

elanor
29. jan 2023

@endzi83 samozrejme, len tak to nanu padlo z cisteho neba.

henikap123
autor
29. jan 2023

@elanor Chúďatká deti, tiež som raz citala článok že rodičia vegetariáni deťom od malička nedali mäso a že tie deti zaostávali vo všetkom.
@avanka Dobre sa čítajú take výsledky. Gratulujem. Tiež si to chcem prispôsobiť. Lebo napr. Už zo slova boršč mi je ťažko 😀
@endzi83 ďakujem ešte raz za názor 😇

janci27
29. jan 2023

@aknamorka22 potom si asi robila niekde chybu, pretoze po tejto strave v ziadnom pripade si nemozes poskodit len tak zlcnik. Nie je to ani rapidne chudnutie, pretoze jes do sytosti, vsetko je to zdrava strava, lahko stravitelna. Vela ludi si tym nastartovalo zdravy zivotny styl, pretoze netreba si to mylit, toto nie je ziadna dieta, kde chces schudnut a potom sa vratis naspat, kde si bola. Po tejto strave, ak sa samozrejme dodrzuje aj pitny rezim, ma clovek vela energie, lepsie sa citi, je celkovo taky lahsi

janci27
29. jan 2023

@henikap123 toho borscu sa neboj, to len tak znie, ale v skutocnosti je vyborny. Ja by som praveze nejedla ten pravy, ten ma vobec nelaka, tento je uplne nieco ine. Ak mas rada chili, tak ti odporucam si ho nim potom na tanieri dochutit, je to vyborne. Pripadne, mne napr. vadilo do cvikloveho salatu si dat ten hrasok, kyslu uhorku, jednoducho mi to tam nepasovalo, tak som to vynechala. Preto cvikla je zaklad, to ostatne co si tam pridas, si vies vynechat, pripadne co je vhodne, pridat. Ak bol v recepte s fazulovymi strukami skorica a nechces ju tam, tak si ju tam nedavaj, da sa vsetko krasne prisposobit svojej chuti, dolezite je ponechat zaklad, ostatne si vies regulovat podla chuti