Detox podľa Mačingovej
Dievčatá, nechce niekto vyskúšať tento detox?
Ja som už dvakrát dala po 4 dni a potom skutek utek.
Keď som v tom sama, rýchlo strácam motiváciu.
Pridajte sa niekto, vycapím sem aj jedálniček.
@jaccop poslala som Vam email
napiste mi ci vam to doslo
pekny den
@lucka.olearova Prislo, daukjem krasne 🙂
Ahojte baby.....potrebujem radu som na detoxe 17.den....dnes na obed bolo zeleninova polievka,prekladana cukete.....to som mala jest obe ci si iba vybrat bud 1alebo 2.....to iste na 19.den je tam uvedene zelerove hranolky a filety z tresky.....dakujem za radu....
@jaccop ahoj, ako sa ti dari s detoxom?
Ahojte baby kde si môžem stiahnuť tu knižku S jedalnickom
Ahoj je tu niekto kto sa stravuje podla semaforu po pripade existuje nejaka taka skupina?
@vieruska3 ja som ju nasla na ulozto
@majuszka87 ja sa tak stravujem a vsetko, co som detoxom schudla, si drzim, aj ked obcas zhresim. Je tu aj skupina, ale velmi malo aktivna, ja som z nej odisla
@senselinka
A ako sa stravujes?...jes to co v detoxe alebo z jej jedalnicka?...ja som tyzden po detoxe a neviem si zostavit jedalnicek kedze som akosi nepochopila tie kombinacie tych farieb do ktorych su jednotlive jedla zaradene
@majuszka87 kdeze, stravujem sa uplne podla seba... ale dodrziavam jej zasady: zvycajne doobedu "kytickove" jedla, obed podla chuti a rodiny, raz kyticky, raz "zvieratka" a vecera zvieratka.
Zasady su od kyticiek k zvieratkam limit tri hodiny,naopak styri, nemiesat pocas dna kyticky - zvieratka- kyticky, teda vzdy len jedna vymena a tiez podobne ovocie. Ak si ho das rano, na obed zeleninu, aj keby bola kytickova, uz si nedas na olovrant ovocie, len zeleninu.
Snad zrozumitelne, ak nie, pytaj sa 😉
A odporucam najst skupinu na FB, uplne skvela, vela receptov, tipy na denny jedalnicek a veeela dobrych rad
@senselinka akosi som sa stratila v tej kyticke a zvieratkach....🙄
@majuszka87 no kyticky su sacharidy a zvieratka bielkoviny, len treba pozriet jej delenie, lebo to ma prisnejsie. Je to presne o tych farbach, ak si dobre pamatam, zelena su sacharidy, teda kyticky, cervena zvieratka a zlta neutral. Treba poriadne precitat to jej delenie, inak ti nepomozem 😔
@senselinka aha...uz som sa zlakla ze mam inu knihu kedze o kytickach a zvieratach nebola rec😅....skusim nanovo precitat...
@majuszka87 no, praveze to je jej pomenovanie, nie moj vymysel 😉
Tiez mi viac vyhovuje delenie na sacharidy a bielkoviny, ale v skupinach, kde fungujem, sa to pomenuva podla nej, preto ti to pisem takto 😉
@senselinka aha..dakujem za vysvetlenie😉
@majuszka87 za malo. Ak este nieco, kludne sa pytaj. Mozem ti potom poslat aj priklad mojich jedalnickov, ak budes chciet
@senselinka vazne?...velmi by si mi tymi jedalnickami pomohla
ahojte, no ja budem končiť 21 deň, môžem Ťa @senselinka poprosiť tiež o príklad Tvojich jedálničkov? Ako dlho držíš ten semafór?
@princeznatn ja som robila prvy detox v aprili, duhy v juli a treti teraz... od prveho detoxu sa stravujem podla semaforu. Je to uplne v pohode, ked pochopis princip, co kam pstri a ako kombinovat 😉
A teda este moje tipy jedal:
Kytickove ranajky - pecivo, chlieb s medom, sojovymi natierkami, hummusom, zeleninou, rozne kase - pohankova, psenova, ovocny salat
Kytickovy obed - zeleninove, strukovinove polievky, cestoviny so zeleninou, ryza so zeleninou, hubovy perkelt, pecene zemiaky, bulgur, tarhona, vsetko bud s hubami alebo zeleninou a ak smotana, tak sojova, ryzova, mandlova. Cestoviny len bezvajecne a pozor na knedlu, robte si doma, davajte rastlinne mlieko, nie maslo, ale olej a z vajicka len zltok.
Vecera kytickova podobny princip ako obed, ranajky.
Zvieratkove ranajky: jogurt s orechami, kakaom, skoricou, medom, parky, syry, sunka, vajicka, omeleta, vsetko so zeleninou, peciem si orechovy chlieb, strasne dobry je, tak vtedy mam chlieb s maslom a sunkou, mnam! Tvaroh s kyslou smotanou, kakaom a medom
Zvieratkovy obed - zeleninove polievky bez cestovin, zemiakov, vyvar len s masom a zeleninou, maso na vsetky mozne sposoby, omacky nezahustujem, max mixnem v nich zeleninu, ak robim "rezne", tak obalujem v mandliach alebo orechoch, prip.v kokose, zas bez muky. Prilohy bud salaty, alebo casto robim zeleninove pyre a zelerove hranolky.
A vecere casto jedla z jej jedalnicka alebo nieco z ranajok a obeda
@senselinka uff tak ten jedalnicek rozsirny...no musim poriadne prestudovat aby dom sa do toho poriadne dostala
@majuszka87 to je otazka tyzdna, dvoch a budes to mat uplne automaticke 😉
@senselinka ake pecivo mozem a co sa tyka sunky?...natierky len sojove a kde ich zozeniem?...
@sanselinka ďaaaaaaaaakujem, super prehľad, tiež sa musím do toho dostať, ale pomaličky sa aspoň na to pripravujem 🙂 Ďakujem ešte raz.
@majuszka87 sojove natierky uplne vsade, bud su v crievku, alebo v krabicke, maju v Lidli, tam aj hummus kupujem.
Pecivo ja jem bezlepkove, ale mozes celozrnne, spaldove, grahamove, sojove... sunku pozor na to, aby tam nebola muka, treba pozerat zlozenie, idealne bezlepkova, to mas istotu
@senselinka ahojky moes aj mne d.gastgebova@gmail.com
@flowwwly a co ti mam poslat? 😂
@senselinka jedalnicky ale uz pozeram ze si to asi dala tu..ja som vcera len stihla napisat vetu a uz maly plakal idu mu zubky tak prepac potom som si ucedomila ze asi ani prosim a dakujem som nestihla 🙂

@jaccop no, hned ta stopnem 😀 Caro je obilnina, takze "kyticky" a tym padom ho poobede pit nemozes, lebo vtedy sa konzumuju "zvieratka" 😝 To si daj radsej tu kavu 😅
Med je velmi potrebny, ten si urcite neodopieraj. Orechy mozes lubovolne, ale nejedz ich ako pochutku, ale naozaj od hladu, s ovocim alebo jogurtom.
Mrkvu s jablkom si urob tolko, kolko zjes, na desiatu si daj radsej ine ovocie, alebo len jablko a orechy, susene hrozienka, slivky... co nemozes na desiatu, je banan, ten je samostatne na ranajky druhy tyzden.
A kludne sa vypytuj, na to sme tu 😉