icon

Detox podľa Mačingovej

janielikk
24. sep 2013

Dievčatá, nechce niekto vyskúšať tento detox?
Ja som už dvakrát dala po 4 dni a potom skutek utek.
Keď som v tom sama, rýchlo strácam motiváciu.
Pridajte sa niekto, vycapím sem aj jedálniček.

vieruna
18. okt 2013

Ahojte 🙂 Tak ja som dnes mala na obed brokolicu so zazvorom a ta ma rozhodne neoslovila. Urcite ostanem pri cesnaku. Zazvorovy med mozem jest po lyzicach, ale s tou brokolicou ...ee. Inak ja som vcera vecer dostala miernu supu vecer, ze volaco by som zozrala a na borsc som teda chut nemala. Tak som si dala za misku susenych sliviek s mandlami a medom. Zatial mi to vyhovuje a uspokojilo ma to, takze pohoda. Som zvedava, kedy ma chytia stavy, ze si nasypem do pusy krystalovy cukor 😀

lenuska74
18. okt 2013

@vieruna 😀 😀 ten krištálovy cukor je dobrýýýý 😀 😀 @happysmile presne aj ja som nemala večer chuť na to morčacie po obede cvikla s tuniakom to dajak na mňa nešlo tak som si dala brokolicu na cesnak so syrom 🙂 dnes zatiaľ celkom dobre ale tie vločky ani ja som nezohnala tak ich vynechávam a nahrádzam niečim iným ale ryba a zeler boli super a ja už som si robila mrkvu na večer tak som si dala k tej rybe a mňam , lepšie jak čisté

janielikk
autor
18. okt 2013

@happysmile pohankove vlocky maju v kauflande pri ovsenych a psenicnych otrubach. Chutovo nie su zle, ale mne osobne pohanka smrdi... tak ale pre zdrave crevo to obcas zjem aspon v jogurte. 🙂
Inak v kauflande su min. o plovicu lacnejsie ako v nejakom racio - obchode (cca 0,90 E)

janielikk
autor
18. okt 2013

ja som tento tyzden mierne nepoctiva, ale na bruchu uz vidno, ze vyfucalo, vaha stoji ako bola, merat sa som nemala odvahu... Ked zlikvidujem tie previsy pod podprdou na chrbate, budem spokojna.

happysmile
18. okt 2013

@janielikk jeeeej dakujem si zlata! ale ja som v Irsku tu kaufland nemame 😀 skusim este pobehat nejake polske a litovske obchody. snad zozeniem....

lenuska74
18. okt 2013

no baby ktorá sa tu sťažovala na ten mrkvový perkelt 😀 ja som si dnes pri obede urobila aj večeru a nechala to na peci a večer idem pozrieť a mkrva nikde a môj muž že dobra bola a ja že super a ja mám čo zjesť teraz teba ? 😕 tak som mala cviklu so syrom ešte že som si z tej mrkvy dala na obed na rybu /ale fakt že dobrá bola :D

vieruna
21. okt 2013

@lenuska74 mne to pasuje ako zeleninova priloha trebars k rybe si to viem uplne super predstavit. Ale nie to povazovat za hlavne jedlo. To mi hlava nebere 😀
A niekto tu minule tusim frflal na bielka s bryndzou. Ja som to mala vcera prvy krat a mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam 😀 Strasne mi to chutilo. Som sa toho trochu bala, tak som spravila len polovicu toho co pise v recepte a potom som lutovala 😵

lenuska74
21. okt 2013

@vieruna 😀 no to som ja frflala na tie bielka 😀 no je zjavné že každému bere niečo iné ale jasne že jak hlavné jedlo mrkva eeee ešte tak teraz ale normálne si to neviem predstaviť 🙂 a ja mám dnes žravý deň som už zožrala čokoládu 🙄 no zjavne na pms to vplyv nemá 😒

lenkove
22. okt 2013

Baby, ja som skončila detox.. Ja som nezvládla ďalšie raňajky mrkvo, jablko 🤐 teda snažím sa naďalej podľa jej stravy, včera a dnes je boršč, na večeru bude nejaký šalát s luskami fazuľovými.. a tak.. 😔 ale pomohlo mi to, cítim, že som spokojnejšia, vyrovnanejšia 😕 hádam raz dám ten detox celý.. a nie, nedám.. ja už nemôžem cítiť jablko-mrkvu... 🤐 🤐

smejka
22. okt 2013

@lenkove citas mi myslienky....akurat som sa ta chcela spytat ako pokracujes a kolko si dala dole.... 😎

lenkove
22. okt 2013

@smejka no a dole čosi isto zišlo, len nemám váhu.. Čo som sa merala, tak hlavne boky (-2cm) a stehno (-1cm).. za cca 10 dní bez cvičenia 😉 som rada aj za to!

lenuska74
22. okt 2013

no ja som baby asi tiež skončila s detoxom lebo začala som v novej práci a teda neviem si to predstaviť variť na všetky strany a zajtra robím buchty deckám ☹ no ešte mám kus brokolice tak asi si spravím na obed ale tak do víkendu to asi nevydržím, škoda no že som to ešte tento týž. nezvládla

smejka
22. okt 2013

@lenkove
@lenuska74 tak ja som to dokonca i s mm vydrzala cele...i ked popravde ku koncu sme uz mrkvu a jablko nestruhali ale jedli cele tusim

lenkove
22. okt 2013

@lenuska74 blahoželám k novej práci.. a detox si zvládla skoro celý, blahoželám 🙂

lenuska74
22. okt 2013

@lenkove ďakujem šak už bolo načase začať aj robiť po pol roku ale tak sa mi stráááášne ťažko zvyká 😒 a chytám depku lebo som v kancli sama tak sa začnem asi sama so sebou rozprávať 😀

lenuska74
23. okt 2013

no dnes už detox iba večera, ale na obed som mala iba jednú buchtu a normálne baby som bola prekvapená, lebo na to že už ten 4.týž. tak striktne nedodržiavam, mám pocit že vôbec nie som hladná a nemám chuť na sladké dokonca už ani kávu nesladím medom, dávam si len zajaca mlieko a som zvedavá koľko to bude do nedele, ale k dnešku je to -2,60kg aj s tými mojimi pms čokoládkami 😕 možno by to bez nich bolo viac, ale tak ja som spokojná aj vlk sýty aj ovca celá 😀
a na začiatku miery : 105-84-102/boky/ teraz 100-82-100 no pas som čakala viac 😀

vieruna
24. okt 2013

@lenuska74 blahozelam k praci. Jeeej co by som za to dala, keby som mala sama kancel 😀 Ja dnes zacinam treti tyzden. Prve ranajky mi sice chutili, ale take mnozstva nedam ani keby co bolo🙂 V sobotu mame doma oslavu. Uz vidim vsetkych aky budu mudry, ze naco mi je dieta a podobne 🙄

lenuska74
24. okt 2013

@vieruna ďakujem ) A nerob si nič z toho keď porušíš 😉 ja mám celý október samú oslavu, každý víkend skoro, tak som to nedodržiavala striktne..... akože jedla som to čo som mala, ale napr. polievku - vývar normálny mäsový klasika nedeľná, len bez cestovín so zeleninou a aj z torty som si dala a musela som ochutnať čo dávam návšteve, tak zo všetkého som ďobla 😀 ale akože sa tvárim, že bežím ďalej aj dnes ani neviem čo som mala mať na obed, ale mala som brokolicu so syrom, lebo bola v chladničke 😀 a im som robila vyprážaný karfiol 🙂. a s tou kanceláriou ja som v predchádzajúcej robote mala spoločnú so 7 babami a jedným chlapom ale furt sme sa toľko nasmiali tak mi to chýba ale zvykám si 🙂
@lenkove inak ja som zas dostala o ďalší týž. skôr ide ma z toho poraziť 🙄 šak ešte raz a budem mať 2x do mesiaca 😠

janci27
26. okt 2013

Ahojte dievcata, aj ja sa k vam od pondelku pridavam 🙂 Knihu mam doma uz skoro 2 roky, ale az teraz sa odhodlavam k detoxikacii. Potrebujem sa nutne precistit trochu a mojim cielom je aj popri tom schudnut. Tak dufam, ze sa mi to podari a vydrzim 🙂 Nakupny zoznam mam urobeny, zajtra si idem nakupit a od pondelka zacinam. Skoda, ze nemam doma vahu, tak sa budem aspon priebezne merat. Vsetky, co ste tu, mate s tymto pozitivne vysledky? Mozem uvidiet male zmeny uz aj po tyzdni, ci az neskor?

wild_child
26. okt 2013

Baby, ja drzim detox 5 dni, prve dva dni celkom v poho, len vecer som bola hladna, ale zapila som to ... ale vcera a hlavne dnes, tj 5ty den, som uz uplne slaba, hrozne ma bolela hlava (musela som si dat tabletku) citim taku pachut zo zaludka .. som na materskej, staram sa o troch chlapov (vratane mm) , tj sa nezastavim od rana do vecera ... je mozne, ze je to prilis malo kalorii na denny vydaj, alebo co? Priznam sa, ze obrovske porcie nejem, lebo to sa neda ... take primerane, ale predsa, je to len zelenina ... Podotykam, ze predtym som jedla velmi racionalne, takze telo je zvyknute na zdrave jedla ... detox si davam kvoli zdraviu a chcem zhodit 7 kilo, ak sa podari .. Mala tieto stavy niektora z vas?

lenuska74
28. okt 2013

@janci27 no ja som po týždni len skôr váhu ako meranie ale na konci celkom dobre aj váha aj cm a hlavne trávenie sa mi super upravilo a nejak podvedome už sa stravujem podľa nej aj keď jem doma to čo momentálne máme tak už si nedávam zemiaky alebo ryžu ale urobím si k mäsu zelerové hranolky 😉
@wild_child aj ja som mala také stavy ale hlavne vtedy ked som nedodržala pitný režim ☹

janci27
28. okt 2013

@lenuska74 prvy den skoro za mnou, zatial super. Bala som sa, ze budem hladna, ale stale sa citim akosi najedena 🙂 Vodu poctivo pijem, prevarenu s citronom 🙂 takze po tyzdni nemam asi cakat zazraky, co? ze sa trebars ako tak vmestim do rifli, co su mi tesne 🙂 aj ja by som chcela pokracovat v tomto stravovani, resp. v oddelenej strave.

janci27
28. okt 2013

a kedy sa tie stavy upravia, ak by nahodou postihli za par dni aj mna?

lenuska74
28. okt 2013

no ja som to mala iba asi jden den a to som fakt, ako keby migrénu chytala, ale na druhý deň už poctivo voda a už sa to neobjavilo. No ja si myslím, že aj po týždni už je čo vidieť, minimálne mi nohavice neboli také tesné 🙂 mne sa skôr zdalo, že ten druhý týž. bol taký že nič..... ani váha ani cm 😉 ja som prvý schudla asi najviac a potom som len tak po kúštik

wild_child
28. okt 2013

@lenuska74 nooo, ja som praveze pitny rezim dodrziavala ... v noci, ked mi maly plakal, mal nejaky zachvat, tak som ho uz nevladala drzat na rukach, tak som si svacla z chladnicky 3 platky kvalitnej sunky ... hned mi bolo lepsie ... vodu tiez nemozem stale prevarenu, striedam to aj s normalnou ... rano zeleny caj, potom roibos, vecer zazvor s citronom ... dala som za 5 dni dole 2 kila ... nedalo mi a odvazila som sa 🙂 ... no , a uz tie stavy pominuli, dnes koncim 7 den ... asi to bude aj tym, ze vcera namiesto obeda som si dala sushi ... proste, treba trochu pocuvat aj svoje telo, a ked je zle, treba dodat viac stravy, resp inej ... 🙂

janci27
29. okt 2013

vraj ale negativne stavy su pri detoxikacii normalne, treba len vydrzat, lebo to sa vtedy uvolnuju toxiny z tela, su len docasne. Aj v knizke to je kdesi pisane, takze by som asi radsej vydrzala a nemenila stravu, lebo to uz potom nie je detox.

vieruna
29. okt 2013

ja som mala tiez prvy tyzden asi tri dni bolehlav. Taky ako ked som hladna, ale nebola som. Necitila som hlad, len ma bolela hlava.Ten treti den ma uz pokusalo, ze dat si tabletku, len mi to prislo take cudne, ze velice detoxikujem kvoli 4 atb a teraz si dam tabletku....mama mi potom povedala, ze mozno je nieco s tlakom, lebo ze aj ju boli hlava, tak som vydrzala 🙂 potom to preslo. Ja som teraz v polke tretieho tyzdna. Na vahe mam dole asi nejake max 2 kila, ale na riflach to citim riadne. Jedny musim normalne vyradit, lebo v nich vyzeram ako raper - pudlo mam na kolenach a to boli povodne skinny 😀

janci27
29. okt 2013

Prave som si docitala na FB na stranke pani Tonky kratky uryvok z listu od jednej pani:
"Prvé 3 dni boli dosť ťažké. S tým som počítala už na základe skúseností z predchádzajúcich detoxikácií, preto som si začiatok 28-mičky naplánovala na štvrtok, piatok a víkend, keď nie som v práci, aby som to najťažšie zvládla doma.
Najprv ma poriadne rozbolela hlava. Ale to je vždy dobrý znak, že detoxikácia začína fungovať. (Možno to bol tiež tak trochu „absťák“, lebo som sa rovno vzdala aj pitia obvyklých dvoch káv denne.) Ešte viac ma nadulo, myslela som, že ma roztrhne, ale to sa zlepšilo, ako náhle som začala viac piť...
Ja som konečne CÍTILA smäd!!! Vypiť 4 litre teplej vody nebol žiaden problém – žiadalo sa mi to! Zároveň som hneď pocítila nával novej energie.
Na 4.deň nastal obrat k lepšiemu: Úplne sa stratil vlčí hlad, prestala som byť otrokom svojich chutí (raz na sladké, potom na slané, a ešte niečo kyslé,... však to poznáte ) Nafúknuté brucho spľaslo a okamžite som začala strácať na centimetroch. Mala som a mám pocit, že sa každý deň prebúdzam o niečo štíhlejšia a zdravšia.
Bolo to úžasné, keď sa ma po týždni nič netušiaca susedka spýtala: „A kde máš brucho ???“
(Keď som jej to prezradila, hneď ma poslala do obchodu kúpiť jej Vašu knihu )
Moje pôvodné miery boli: pás = 100 cm, dolné brucho = 105 cm.
10.deň: kríza. Mala som prechodné veľmi bolestivé ťažkosti s močovými cestami. Mám dojem, že v dôsledku detoxikácie sa mi vyplavoval piesok s ľadvín. Nasadili mi aj antibiotiká, ale 28-čku som neprerušila. Netreba hneď podľahnúť panike!
11.deň: pás – 6 cm, dolné brucho – 5 cm
Za celý môj dlhý život som nikdy nezažila diétu, aby mi chudnutie začalo rovno na bruchu a v tak krátkom čase! To je obrovský rozdiel!
12. deň: Pozorujem zlepšenie zraku a stavu pokožky. Je pevnejšia, hydratovaná a dostala krásny bronzový nádych, ako keby som sa práve vrátila z dovolenky pri mori. Presne taký, ako máte vy na úvodnej fotografii na obálke druhého českého vydania knihy. (Prisahám, že pre zaneprázdnenosť v práci som na slnku vôbec nebola a mám určite raz toľko rokov ako vy na tej fotografii. To všetko spôsobila len mrkvička a cvikla!)
Moje študentky (tiež netušia...) sa ma dnes spýtali, aký make-up som začala používať, že sa mi zrazu tak krásne napla a rozjasnila pokožka. Vôbec žiadny."

janielikk
autor
30. okt 2013

☹ ja som to vzdala po 2 tyzdnoch, lebo napriek striktnemu dodrziavaniu stravy sa akosi nic nemenilo.
Ale je pravda, ze som dost prestavala jedalnicek sebe aj celej rodine a aj vecer namiesto potlacania startu k chladnicke (a naslednemu vyrabovaniu) si uvarim broko, alebo lusky, spraskam polkilovu porciu a o hodinku idem spokojne spat.
Asi nema zmysel ist proti sebe, takto mi to vyhovuje viac a hlavne uz v panike neskacem kazde rano na vahu, aj z metra som si prestala robit slucku 🙂
Postupne si pridavam pohyb, teraz aj vdaka novej praci ho budem mat pozehnane a mozno den pred Vianocami si spravim radost a vyleziem na vahu, ktora mi ukaze cislo, ktore nezacina 8 - ckou 🙂
NO STRESS 🙂 🙂 🙂

lenuska74
30. okt 2013

@janielikk ja som začínala asi 4x a vždy som skončila po 2-3dnoch, tak som zmenila iba raňajky z jogurtu na mrkvu a jogurt to bolo to najmenej a až teraz ma to doslova pritlačilo, lebo po tých 3 atb. som bola fakt jak balón s kameňom v bruchu ☹ a s vysokými leukoc. asi zápal žalúdka môj odhad no keďže ma na gastro objednali až na december tak som skúšala čo je dostupne a skúsila som mačingovu a vyšlo to 🙂