Diéta 16/8 - skúsenosti
Ahojte dievčatá chcela by som sa vás spýtať či má niekto skúsenosť s touto dietou, alebo týmto stravovaním? Pre tie ktoré o tom nepočuli tak 8 hodín jete, a 16 hodín nejete ...
jasne mam, najlepsie co moze byt, 🙂 ja si momentalne idem 20/4 🙂
@limetka69 mas moj obdiv , pre mna je tych 16 tak akurat :D
@lenuska1907 bola doba ked som jedla cely den, aj doba 14/10, 16/8, 18/6 teraz mam 20/4 a planujem sa dostat na omad- jedno jedlo denne, 🙂 cize 23/1
@trema pri diete neexistuje jesť 1x denne,najväčšía chyba!! vtedy neschudneš,lebo zažije telo šok a ukladá si zásoby...musíš jesť v pravidelnych intervaloch ..minimálne 3x denne
@miskakyska dala si si niekedy namahu precitat nieco o tejto forme stravovania?
@miskakyska nezazije ziadny sok🙄 nase tela su nastavene na pôstovanie (minulosti sa nejedlo od rana do vecera, je to len fajny marketing ranajkovych cerealii-oni tym zacali, ze ranajky su najdolezitejsie jedlo dna a pod), a len teraz poslednych cca 100rokov sa prezierame jak prasce a to hlavne cukrom a sacharidmi a aj to tak vyzera, ze?.
Ja si idem 20:4 a nic lepsie si neviem predstavit. 2 tyzdne Pred MS znizim na 16-18hod. Podla toho ako sa citim.
@hederamonstera ani to striedanie hodín nie je bohviečo ,či? nehádam sa 😀
@limetka69 samozrejme..všetky diety mám v malíčku
@miskakyska a knihy plne studii si zjavne obisla, kedze este veris tej sprostosti, ze mas do seba cely den nieco davat aby si nespomalila metabolizmus
@limetka69 ak mám byť úprimna na take knihy plne štuudii som ešte ani nenatrafila,ktore by mi vyvrátili tie sprostosti,možeš hodiť link?...rada sa priučím 🙂
@miskakyska https://www.martinus.sk/?uItem=438507&gclid=EAI... jedna z dobrych knih 🙂
@lenuska1907 a môžem vedieť kolko si schudla? a po akom čase bolo vidieť výsledky??
@limetka69 a kolko si schudla ked si držala tu 16/8 a za aký čas bolo vidieť výsledky?
Je jedno či budete jesť 16,8,20 hodín, stále pôjde o kalorický deficit, jediná výhoda je v tomto prípade, že pri jedení v 8 hodinovom okne stíhate tak 1-2 jedla a tam sa ľahšie ustrážia kalórie. Ale stale musíte vedieť čo jete. Lebo keď počas tých 8 hodín zjete pizzu a burgre a zapijete colou, tak aNi ten 16 hodinový pôst vás nezachráni. 😂 a tiež nie každému vyhovuje, že ráno neje. Treba skúsiť, ale si aj niečo predtým o tom prečítať.
Schudla som 8kg za 3 mesiace, potom som pridala cvičenie (keďže deti začali dobre spať, mala som na to energiu) a dala som ďalšie 2kg dole, čiže celkovo 10kg, teraz jem stále rovnako, ale už nechudnem, snažím sa trošku spevniť telo 🙂 teraz nejdu dole kg ale cm 😊
neschudla som, bolo to na mna malo, ale vycistila sa mi plet, skrotila som svoje chute, schudla som az na 18/6 ale kolko neviem, nepamatam si, a vzdy som to porusila, takze sa kila vratili, teraz uz planujem vydrzat, pretoze to najviac vyhovuje mohjmu telu, je tu skupinka pridaj sa
Ani som netusila ze drzim dietu😀
Ranajky mam o 11:00 a veceru o 19:00
Podla tohto moj muz dietoval skoro cely zivot a podla mna sa takto stravovali ludia aj v davnejsich dobach, ked rano isli na pole a vratili sa az vecer.
@miskakyska ak ješ 1 krát denne ako môžeš priberať? Veď predsa ak hladuješ - priberať nemáš z čoho...
Ja odporúčam. Skúsila som. Len ja to nepotrebujem , takže som skúsila len zo zvedavosti...kg idú pekne pomaly dole.... A ak ešte ku tomu pridáš napr. beh - chudnutie zaručené...
@janka_266 ide aj o kaloricky deficit ale hlavne ide o to, ze pocas postu tvoj inzulin zostava na nule (pokial mega nestresujes). Inzulin je hormon, ktory sposobuje ukladanie tuku, je to jeho praca. Takze ak clovek laduje cely den jedlo, najma sacharidove (preto su keto a paleo a bielkovinove diety ucinnejsie aj bez postu), tak nemas sancu schudnut. Ak znizis pri celodennom jedeni kalorie, jedine vtedy sa ti spomali metabolizmus, lebo netaha energiu z tukov na tele ( ako pri poste) ale radsej znizi svoj vykon - preto to nikto nikdy nevydrzal drzat dlho, lebo ho telo nakoniec donutilo sa NAZRAT.
Pri poste das telu sancu minat tvoju zasobaren energie, a.k.a faldiky na tele, tym padom nie je clovek hladny, nepotrebuje znizovat svoj vykon, dokonca sa metabolizmus zrychluje.
Ale velky pozor treba davat na spravne zlozenie tvojej stravy, co je uplny zaklad pre zivot, nie len pri "dietach"
Aj ja by som sa rada dostala na 16/8. Zatiaľ jem 9hod, ale častejšie a oveeela menšie porcie... Išla som dole 4kg za 5 týždňov, už to asi nepôjde tak rýchlo..
@miskakyska blbosť ...
@hederamonstera nič take ako pomaly a rýchly metabolizmus neexistuje. Ak za deň zjem viac kalórii ako spalím tak priberiem ak menej tak schudnem ... jediná výhoda fastingu je ta že človeka tým pádom neláka stále niečo dávať do ust lebo vie že príde čas keď sa naje. Nie každému to vyhovuje ale nieje to dieťa kalórie si treba strážiť aj počas toho ako jeme 2,4,6,8 hodín alebo cely deň
drzim ju od zaciatku korony (marec 2020) a uz sa nemienim vratit k inemu sposobu stravovania - upravilo sa mi travenie, mam koopec energie a schudla som priblizne12 kg - ziaden Jojo efekt zatial neprisiel, hoci na rodinnom posedeni si dam vecer pizzu, alebo kolacik - hoci ja velmi sladke nemusim...v podstate je to len system v stravovani
@limetka69 tu nejde o to kedy jete ale koľko toho zjete. Ak v kľudovom režime spálite za deň cca 1500 kal a za tých 6 hodín zjete viac ako 1500 kal čo je úplne jednoduché tak vtedy priberiete. Ak menej tak chudnete. Ak rovnako udržujete. Kaloricka tabuľka je jediná cesta. A hlavne pre ženu min 120g bielkovín. Nakoľko pri spaľovaní bielkovín spálime cca 200kal čo pri sacjaridoch a tukoch cca 30-50 kal. Takze tie bielkovíny sú podstatne ale netreba zabudnúť musíte byt v deficite. Odporúčam v kalorickych tabuľkách vypnúť zapisovanie aktivity
Ono ja by som šla do toho len ... keď makám na smeny tak nejako mi to nevychádza 😀

mne vyhovuje 🙂 , ale aj pocas tych 8 hodin treba jest s rozumom 🙂