Diéta 16/8 - skúsenosti
Ahojte dievčatá chcela by som sa vás spýtať či má niekto skúsenosť s touto dietou, alebo týmto stravovaním? Pre tie ktoré o tom nepočuli tak 8 hodín jete, a 16 hodín nejete ...
@hederamonstera ešteže si to my dve v každej takejto téme vysvetlime, len škoda, že to nikdy nečíta zakladateľ témy 😂😃
@janka_266 asi tak :D ale kto chce, ten sa k info dostane 🙂
Dievčatá tie ktoré držíte tu dietu 18/6 kedy ste si všimli že chudnete? po týždni či neskor? ja ju drzím týžden a nič zatial nechudnem ani kilo...
@birika a po akom čase si si všimla že si schudla myslím tak či tyzden či mesiac?
ja som sa nezameriavala na chudnutie, ale na zlepsenie celkoveho stavu tela...asi po 3 tyzdnoch som si obliekala turisticke nohavice a boli mi volne na pase (nosievam saty), tak som sa odvazila a naozaj, vaha sa pohla smerom dolu
@birika Mne to neide dole neviem ...
A kedy mas okno na jedenie? Ja som jedavala vecer a vaha stala, treba jest cez den. Ale ako som pisala, ja som za 8h pojedla dost, cize ten kaloricky deficit som asi nemala, preto si to skracujem. Ja sa rada najem poriadne. Takze radsej 2x za den v mensom hodinovom rozpati
Pri diete OMAD/23-1/warrior, alebo jej jemnejšie formy 20/4, 16/8 nejde len o kalorický deficit, ale aj o zastavenie inzulinových vĺn (po jedle stúpne) čo prináša telu veľa benefitov. (telo sa lahšie zbaví mŕtvych buniek, nárast testosteronu, ale toto asi pre ženy nebude benefit 😂, tvorba nových mozgových buniek, dlhovekosť...)
a to jedlo samozrejme nemať večer na spanie, v spánku ma telo oddychovať regenerovať nie tlačiť dole marlenku s pizzou provinciale. 😉
A pre autorku. Pokial Vaše 1-2 jedlá denne nie sú svadobné chody, tak nie je možné aby ste neschudla. Držte to vkuse pol roka, ak ani tak neschudnete. Môžete kontaktovať nejakú univerzitu na západe, alebo súkromnú firmu, určite Vám radi zaplatia obrovské peniaze aby mohli skúmať Vaše telo ktoré je jedinečné v celej galaxii a nedokáže schudnúť pri kalorickom deficite...
@limetka69 jem od 09.00 do 17.00 , po tej 17.00 nič nejem...
@milanm_ nie su to svadobné chody ale zasa nejem ani ako králik že iba zeleninku 🙂 vy by ste zasa mohli kontaktovať spisovatelov za tie vaše poviedky a bájky 🙂
Kocky, neblbnite.
Ja som schudla 40 kil za pol roka a jediné čo mi stačilo je jesť zdravsie ( žiadne sladkosti a sladké vody). Jedla som 3x denne ( niekedy aj viac) s tým, že obed bol ako pre drevorubača a najmä som začala športovať.
Jednoducho ak chcete schudnúť, musíte sa aj hýbať.
Ide to ruka v ruke so stravou.
Jednoduchý nepísaný zákon " výdaj vyšší než prijem"..
Ale ak pôjdete cestou, že za deň zjem len jogurt a hotovo, tak to ďaleko nejdojdete.. ak aj schudnete, tak sa vám to potom krásne vráti aj s úrokmi.
Tieto diéty sú účinné, ale nie trvalé.
Trvalý výsledok uvidíte až zmenou životneho štýlu - niečím, čo sa da dlhodobo dodržiavať.
mozno sa netreba az tak sustredovat na vahu 🙂 jest pravidelne, viac pohybu a uzivat si zivoz 🙂 cielom je spokojnost a pohoda a vysledok sa dostavi 🙂
Ahoj skúsila som no nakoniec som prešla na jedno jedlo denne a dala som si len obed a stačí mi to 🤷🏼♀️ Nemám žiadne problémy a takto mi to vyhovuje.
tak to je velmi cudne, jes zdravo?
@limetka69 no neviem čo je podľa vás jednoduché.
Ja makám a makám že dosť .. beh, bajk do kopcov a vysokohorska turistika s 20kg na chrbte ( dieťa nosiči..
Bežne máme s mužom cez víkend 28 000 krokov nachodenych
Zdravý jedálniček dodržujem na 90%.
Ale za to, jem veľa, často, pravidelne ☺️
Keby to robím tak, že jem len raz denne, a dlhodobo, tak by som vystavila telo výraznému deficitu nie len stravy ako samotnej, ale aj prísunu živin a minerálov. Čo sú diéty že zelenina a ovocie, to je blbosť. Telo potrebuje rozmanitú stravu.
A keďže treba papať tak, aby bolo telo spokojné, tak treba naopak pridať aj viac pohybu, aby to šlo dole.
Takže nie je to ľahké..
Keby to bolo také, že 1 mesiac jem len raz denne a aj to ryžu, tak jasné, schudnem, ale ale následky to zanechá na tele, tak to je otázne. Keby to takto fungovalo, tak práveže toto by bolo ľahké chudnutie! 🤷😁
Ale vstať a pohnúť zadkom chce viac sebazaprenia.
Nejde o to schudnúť rýchlo, ale schudnúť zdravo a udrzatelne
Ja mam dobru skusenost, 6kg za mesiac ani neviem ako ...este kojim tak mi to totalne vyhovuje, mam menej kg ako pred tehotenstvom 😁
@ivca88 nevies nic o tejto metode a stale si ides svoje...to milujem
@ivca88 ja som sa zdravo stravovala, denne 15000 krokov rychlochodze, sem tam nejake kardio, schudla som 3 kila mesacne a po menstruacii som ich mala naspat, a dokolecka dokola.... stale som chudla blbe 3 kila 73-70 a nijak raz aby som videla na vahe cislo 6 na zaciatku, ked som otehotnela mala som 60 kil, po porode 80, 10 kil som dala dole keto, pretoze nic nezaberalo, a teraz dam 10 dole IF, na mna proste nezaberaju bezne postupy, 🙂
a hlavne doplnim limetku, ja som mala problem s emocnym jedenim a bolo pre mna utrpenie udrzat sa v miere.....jedine tento prerusovany post mi pomohol sa drzat na uzde, lebo ked nemozem jest, tak nejem..proste toto mne pomohlo a pomaha..nehovoriac o dalsich uzasnych veciach, ktore post telu poskytuje - nie je to len o chudnuti ale aj o bunkovej oprave, predlzenie zivota, spomalenie prejavov starnutia atd atd atd...a to nehovorim o tom ako setrim peniazky, lebo nie su ziadne chute, ako setrim cas, lebo nemusim neustale varit a nakupovat, ako mam vela energie a triezveho myslenia (lepsieho sustredenia)....
a to ze niekto skrati okno na jedenie pocas dna, neznamena, ze zje tanier ryze. Ako som hned napisala, je dobre jest 100% dobre, davat pozor na ziviny a pod. ale to by mal KAZDY, nie len ten, co sa snazi schudnut.
A ten co sa snazi schudnut, kludne moze zjest pri poste aj len 800kcal, lebo zvysok si telo doplni z tuku na tele. Preto su dolezite ziviny, lebo tie pri 800kcal uz moze byt problem zjest v takom mnozste ako telo potrebuje (mineraly ako draslik napr.)
@hederamonstera pozor. Ja netvrdím že to nemá zmysel. Určite je táto diéta účinná. Už som si o nej čítala.
Ale čo sa týka zdraveho chudnutia, tak tak jesť jeden krát denne nie je proste rozumné.
16/8 nie je nič drastické, so správnym výdavkom energie = pohybom, schudne človek zaručene.
Tiež súhlasím s tým, že ľudia sa prezieraju.
Ale za to netreba ísť do extrému a nejesť takmer vôbec, takto sa trápiť pár mesiacov, kým dosiahnete vysnívanú váhu, no a potom hrrrr jesť tak ako za starých čias a ste proste v prdeli ..
Človek má mať takú diétu, akú si vie predstaviť držať roky = čiže celková zmena životného štýlu.
Krátkodobé diéty majú efekt, ale nie udržateľnost.
@ivca88 ale ty stale nechapes ako dolezity je ten inzulin..ak niekto je 6x denne, stresuje telo mega cvicenim (co opat vyplavi cortisol, nasledne inzulin a znova sa uklada tuk) - preto su aj niektori takito dietari (jem 6x denne, cvicim ako blazon) tzv. tucni chudi - navonok tuk nie je vidno ale pecen maju zaplavenu, resp. maju vysoky visceralny tuk.
Obraciate sa na teóriu zberača.
Okej.
A vám príde, ,e dnešný ľudia majú rovnako pohybu ako kedysi ?
Teraz je extremne pohodlná doba, kde sa človek zdvihne z gaucu a prejde max do auta, aby sa previezol do práce a tam si zase sadne na stolicku a sedí 8 hodín za PC.
Kdež to kedysi od našej fyzickej kondície zavisel nás život.
Jednak sme kočovali - poprípade niekedy aj dni hľadali potravu. Tam boli rôzne nástrahy a neraz človek musel utekať pred divou zverou.
Ženy hodiny hľadali plodiny alebo obrabali polia .
Takže naozaj, bez pohybu to nejde.
Nedá sa nič nerobiť a zároveň jesť len jedno jedlo denne
a este k tomu cviceniu - uz je davno dokazane, ze cvicenie nepomaha k chudnutiu. Dohladas to vsade. Cvicenie je uzasne pre zdravie tela ale nie prehnane cvicenie, kedze cvicenie je pre telo stresujuce. Kratkodobe cvicenie ako napr. HIIT sa odporuca, takisto posilnovanie (kvoli kostiam a pod). Ale nie dennodenne 25tis. krokov, behanie maratonu a pod.
@ivca88 vsak prave, ludia sa uz tak nehybu ale jest 6x denne sa povazuje za OK. Toto ti dava zmysel?
@hederamonstera preto píšem, ja denne jem 3 x denne a zároveň sa aj hýbem.
A schudla som 40 kil a držím si to už rok a pol

@miskakyska pozri si videá na YouTube MICHAL HAFO .. poprípade stíhaní si knihu tajomstvo chudnutia tuku ;)