icon

Dojčím a napriek tomu nechudnem. Je to normálne?

vejula
25. sep 2010

Ahojte dievčata. Takže som na tom asi tak že som počas tehu pribrala 17 kg... Všetci mi hovorili neboj budeš kojiť schudneš raz dva. No ja som porodila v porodnici som nechala len 5kg a ešte stale mam 8 navyše.. Všetky kočky okolo mna sa chvalia ako chudnu napriek tomu že jedia čo vidia a ja akosi nie a nie schudnuť. JEm tak normalne, ale vaha nejde dolu.. Je to normalne???? Ste tu ešte nejake čo su na tom podobne ako ja? Rada by som prišla na pričinu a tiež či nou nahodou nemože byť paradoxne prave dojčenie a či mam ešte nejaku nadej že niekedy schudnem

janka1874
30. nov 2010

@janca13 ešte som to neskúsila včera lebo nemám novú fľašku na mlieko tak počkáme

vejula
autor
30. nov 2010

@janka1874
@janca13 dakujeme, no maly ma spoliky stale ale teplotku už nemame chvalabohu.. fakt to počasie asi, taky velky skok. A jasnačka že ešte kojim, takmer len kojim, maločo spapa maličky, takže materske mliečko ešte takmer vylučne 😝 A vy ako kojite sa ešte?

janka1874
30. nov 2010

no u nás bola dnes večer prvá dávka sunáru asi končíme s kojením uvidíme aká bude noc

danielik79
30. nov 2010

Ahojte ja som mojich obidvoch kojila do 2 rokou ,ked ma začali hrísť som používala klobúčik ale nikdy pri kojení som neschudla až ked som prestala kojiť sa mi podarilo schudnúť pár kíl.Kojenie u našich malo tú výhodu ked nechceli jesť alebo ked boli chorí čo bolo dosť časté .

janca13
2. dec 2010

@vejula no u nás je tiež v takých chvíľach mliečko na prvom mieste a celkovo ona najradšej cucká ale ja mám tiež pocit,že ho už je pomenej no mne aj tak neprespí celú noc tak sa liečte aby ste mali zdravé vianoce 😉
@janka1874 a čo ako chutilo??inak moja kmotra musela skončiť zo zdravotných dôvodov a mala jej vôbec nechce mliečko takže len jogurty a syr
@danielik79 mne tiež vyhovuje že cici je hned po ruke 😉

danielik79
2. dec 2010

janka1874 chcela ti malá ten sunar.Ak by si už načisto prestala kojiť a začala by si prikrmovať detská doktorka ti môže predpísať mliečko podla tvojho výberu a nemusela by si ho kupovať bolo by to lacnejšie .Ak by sa ti moc nalievali ešte prsia sú na to homeopatiká pri ktorých sa mliečko stráca.Ja som používala od Boironu.

vejula
autor
2. dec 2010

@janka1874 a ako často ti malička ešte cickala mliečko?
@janca13 dakujeme, no sand bude lepšie lebo z toho večneho odsavania mam už hrozu, ked mi maly vrieska, ja toto velmi zle psychicky znašam 😔

janka1874
2. dec 2010

@danielik79 predpisujú vraj len do roka tuším dlhšie sa nedá
a veru chutilo až som bola v šoku

@vejula ona i už od 10-tich mesiacov pila len ráno a večer takže to bolo v pohode

danielik79
2. dec 2010

@janka1874 to ti kto povedal u nás my to doktorka dokonca navrhla sama .Možno zavisí aj od doktorky či to chce predpísať a to mali naši ako som písala už 2 roky .Napísala im síce do papierou že sú alergici.Ale ako píšem závisí aj od doktorky a za opýtanie nič nedáš.

mima595
2. dec 2010

@danielik79 - ale ty už mas starsie deti... vtedy sa to este dalo, teraz je to velmi striktne... dr. može predpisat iba HA alebo AR mlieko, aj to len do roka, a musi mat potvrdenie od alergologa, že bud rodic alebo surodenec je alergik
ak sa niekomu predpisuje mlieko nad 1. rok veku, musi to schvalit priamo zdravotna poistovna

danielik79
2. dec 2010

@mima595 Veronika mi mala 2 v marci .To neni až tak dlhá doba a papier od alergologa som nepotrebovala.U nás doktorka vychádza v ústrety,pokial sa dá .

danielik79
2. dec 2010

Možno niekedy stačí ked je dieťa pedčasne narodené alebo s komplikáciami.

mima595
2. dec 2010

@danielik79 - lenže pravidla sa menia kazdy rok.... teraz je problem s predpisovanim mlieka do roka... teda myslim HA, alebo AR... s obycajnym nemam skusenost

danielik79
2. dec 2010

@mima595 ale za opýtanie nič nedáš.

vejula
autor
2. dec 2010

@janka1874 uhm tak to ano... my mame už čoskoro 8 mesiacov a sme takmer vylučne len na mliečku, tak bohvie kedy sa to začne meniť 😕 ako nie že by mi to nejako vadilo, ale už by sa mu patrilo papať pekne aj ine veci, ved je velky chlap

janka1874
21. dec 2010

tak žienky dnešným dňom som skončila kojenie už nemám mlieko ani na ráno tak smola ale nevadí aj tak som kojila 13mesiacov a pár dní som spokojná

vejula
autor
22. dec 2010

@janka1874 mooja tak tyo mi je lutp že už došlo mliečko 😔 Ale aj tak ste pekne vydržali, bodaj by všetky takto dlho kojili ako ty 😉 Uvidim ako budem ja či vydrži mliečko aspon tak ako tebe. Inak ako sa mate ako Vianoce a veci s tym spojene??? JJa nmusim ešte darčeky pokupova dopiesť popratať, nooo akosi som si všetko nechala na poslednu chvilu zas jak vždy

janka1874
22. dec 2010

@vejula ale mne to už nejako nie je ľúto som spokojná moje predsavzatie bolo aspoň ro doka kojiť čo sa mi splnilo

vejula
autor
22. dec 2010

@janka1874 tak potom je to všetko OK 😉 a ako sa inak mate?

janka1874
22. dec 2010

@vejula práve vybrala všetky darčeky že ich idem pobaliť a teda fakt neviem kde to všetko pobalené dám kokos my sme to tak trochen prehnali hlavná vec že mám plnú hubu rečí že to netreba preháňať ale takto to dopadne keď kupuješ postupne že zrazu je toho taký kopec že hrúza
ináč klasisky chaoticky na vianoce napečené už niečo mám ešte jedno cesto v chkadničke a čakám kedy prcka zaspí nech to môžem všetko porobiť od zajtra má totiž naša škôlkarka prázdniny tak to musím stíhačkovať a ešte dnes máme aj z roboty večeru tak sa teším na večer trošku vypadnem

vejula
autor
22. dec 2010

@janka1874 jaaj tak to je super, ja každemu jeden darček a hotovo, včera som bola prvy krat v obxchodoch a dnes to dorazim, toť vsio... ja som taky lajdak v tomto ale čo nepomožem si, ešteže ani manžel nieje na toto nejako moc orientovany 😝

ewellina
15. jan 2011

Baby, kde ste? Ja reku, že sa k vám pridám, lebo aj ja tentoraz nejako extra pri kojení nechudnem. No, akosi ste sa odmlčali, po tých sviatkoch... 😀

vejula
autor
23. jan 2011

@ewellina ahoj... a pri predchadzajucich detičkach si pri kojeni chudla????

ewellina
24. jan 2011

@vejula Ahoj. Áno, pri tých prvých drobcoch som chudla asi tak kilo za mesiac. Lenže aj oni toľko priberali. To, čo som schudla, toľko isto dieťa pribralo. Teraz malá nepriberá tak veľa a ja asi preto nechudnem. Už asi mesiac sa držím na tej istej váhe. Jem striedmo - žiadne diéty, ale neprejedám sa. Nejem maslo, smotanu, údeniny. Sladkosti len máličko. Tak neviem, snáď to ešte pôjde. A ako sa darí Tebe?

vejula
autor
5. feb 2011

@ewellina no zo mna to trošku spadlo... tak ale až od toho 7meho mesiaca zhodila... tak akosi aj prirodzene, asi zas nejake hormonalne zmeny v tele alebo čo 😕 proste musi dozrieť čas a pojde dolu aj tebe... no ved ja možno zas priberem ak si hormony zmyslia... lebo neviem si tie hormony s nami akosi zamataju 😕 😝

katisko25
7. feb 2011

Ahojte....ja som ten pripad , ze tiez nie a nie chudnut.Uvidime , co bude potom.Kazde rano vypijem cierny caj so skoricou a medom....zevraj pri pravidelnom pouzivani to pomoze a je to aj zdrave....potom dam vediet , ci to pomoze.

patkaza
28. nov 2015
Používateľ patkaza je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od patkaza.

počas dojčenia by si nemala nasilu chudnúť po škončení dojčenia už možeš začať športovať a aj rôzne diety a zmena stravy a váha by mala isť ľahko dolu http://akoapreco.com/je-chudnutie-pri-dojceni-bezpecne/

hildred
19. sep 2016

To isté, stravujem sa tak, že by podľa mňa výživoví poradcovia mohli zostavovať jedálničky. Dala som si poslať dokonca výživový plán, ako by som sa mala stravovať, aby som schudla 10 kíl a dobre som sa zasmiala - jem asi o polovicu menej. Keď sa dá, cvičím doma, prechádzky si naschvál dávam náročné, do kopca, až mám svalovicu. Po 18.00 si nedám ani jablko, nejem nič tučné, ani sladké, okrem medu do ovsených vločiek. V pôrodnici som schudla iba o bábätko, odvtedy len 2kg dole, aj to horko ťažko. Som 8 týždňov po pôrode a za kecy že "všetko schudnem kojením" by som rozdávala facky. Takže tak. Som rada, že sme v tom viaceré, tie fotky plochých brušiek mojich spolu-rodiacich kamarátiek mi už spôsobovali traumy 🙂

jurinecka125
19. sep 2016

Ja som syna nekojila, schudla som vo veľmi krátkom čase, dcéra je kojena už sedemnast mesiacov a mám vyššiu váhu ako ked som išla do pôrodnice.

timea7
19. sep 2016

@hildred nestresuj sa, vychutnávaj si toto nádherné obdobie s dieťatkom a na váhu sa vykašli. Ja som počas kojenia tiež neschudla, neprejedala som sa, ale kg zleteli až po odstavení drobca. Inak píšeš, že ješ polovicu toho, čo si jedla predtým. Nebude problém v tom? Ak prijímaš málo, tvoje telo to vyhodnotí ako stav núdze a začne enormne šetriť. Vtedy môžeš na chudnutie zabudnúť. Paradoxne by si mala jesť ako dojčiaca viac, jasne že vyváženú zdravú stravu. Neviem, odkiaľ máš výživový plán, ale už len to, že ti ho niekto poslal, o serióznosti veľa nehovorí....No nemusí ti vôbec sedieť. Mrkni na www.chudnutie.ako.sk, veľa sa dozvieš, aj to, že nejesť po 18,00 je hlúposť a jesť o polovicu menej u dojčiacej maminy tiež.