Priberanie počas tehotenstva: Ako sa s tým vyrovnať?
Ahojte, ako ste vy priberali počas tehu ? Už neviem čo mám so sebou robiť ,jem normálne porcie ba niekedy aj menej keďže keď mám nevoľnosti tak viac spím ako som hore,som v 27týždni a pribrala som už 11kg🫣pritom normálne fungujem všetko okolo domácnosti,chodím na bicykli,so psom na prechádzky,proste všetko ako predtým ..počúvam už blbé komentáre aj z rodinnej strany typu ako: vidíš sme ti hovorili,že nebudeš do konca života taká štíhľa a podobné reči. Nerobí mi to dobre ,vidím hádam aj sama bez komentárov,že som pribrala..
Podla mna to nijako neovplyvnis... ja som do 7 mes. pribrala cca 10kg a potom za 2mesiace dalsich 20kg...bola to viac menej voda v tele lebo do mesiaca po porode som mala s5 povodnu vahu. Pokial si zdravotne ok a normalne jes nic neboj...to pojde dole. To nepriberas tuk chapes...😉😊
@greta2017 ďakujem 🙂
Ja som momentálne v 28 týždni a pribrala som cca rovnako ako ty. Nič s tým nenarobíme. Pri prvom dieťati som pribrala skoro 20 kíl, teraz to bude možno viac ale hlavne že sa má bábätko dobre.
Naozaj ak sa neprejedáš, časom sa vrátiš na pôvodnú váhu 🙂
tieto necitlivé kecy.
Pri prvom za 6 mesiacov 1 kg a potom za 3 m 15 kg. Zjedla som všetko čo neušlo predomnou. 3 m po pôrode som bola na pôvodnej váhe - kojila som.
pri druhom som priberala od začiatku. nemala som nevolnosti. Dokopy 11 kg. ku koncu som chudla.
Ja som pribrala pocas tehotenstva viac ako 20kg, posledne dva tyzdne som sa uz radsej ani nevazila lebo bolo teplo a niekedy telo zadrziavalo viac vody. Ked som odchadzala tyzden po porode z nemocnice mala som len o 5kg viac ako pred tehotenstvom. Do mesiaca aj tych 5kg navyse odislo :D Neboj nic. Tes sa z tehotenstva a nad hlupou poznamkou mavni rukou 🙂
@anonym_autor každý priberá rôzne , základ je že sa cítiš dobre ja som pri mojich chalanoch pribrala okolo 15 kg pri staršej dcére len 5 pretože mi prvé 4 mesiace bolo fakt zle a švagriná pri oboch deťoch pribrala 30 kg s to sa stravovania normálne proste to tak mala
Ďakujem žienky za povzbudenie 🙂
Neboj, žiješ zdravo, hormóny pôsobia u každého inakšie. Najviac som pribrala posledné dva mesiace a jedla som rovnako. Mala som trochu obmedzenie v strave kôli trhu cukrovke, za celé tehotenstva som pribrala Max 12 kg. Ale najviac v 8 a 9 mesiaci. Ja to mám zas tak, že pokiaľ kojím, nechudnem. Koľkokrát nestihnem ani raňajky, obed normálny - rozumej žiadny slovenský peceny bôčik s knedľou a pod. Jem len buď polievku alebo hl.jeflo. večera tiež striedma. A 1,5 roka po pôrode mám len o 5 kg menej ako v 9 mesiaci.
Akonáhle som prestala kojit, išlo to samo dole. Kamoška v pôrodnici "nechala" 15 kg.
A mne dráha rodina povie, že pozri ako vyzeráš, prestaň jesť sladkosti! No srdiečka, čo ti poviem. Sladkosti sa u nás veľmi nevyskytujú. Ale mama mi bude dávať múdre rady ako jesť a čo nejesť... Aj keď by som zjedla celú tortu, som s mojím (ne)jedením stále ešte v ksl. Deficité 😏.
Ta si dá na raňajky kávu s cigaretou, obed ako 4 ročne dieťa a večeru nič moc. Jasne že má veľkosť 36. Ale mne bude kecat o pravidelnej strave! Diastazu mám tiež, no hrozne čosi - hlavne pre moju mamu. Vôbec už nie som reprezentatívna pri nej, dcéra na hanbu!
Pošli ich všetkých do prdele a fakt nerieš. Je mnoho žien ako ty, kedy prepne hormónom ale práve tie to zhodia omnoho rýchlejšie ako ja mojich 12 kíl. Prajem ti krásne tehu a šťastnú rodinku ♥️🤪🌸
Ďakujem krásne😊
Ja som v 33 týždni mala + 12kg tak som zvedavá koľko to ešte bude do konca :D
Neprejedam sa čo sa týka jedla, práveže sa mi zdá že vôbec nejem veľa, nikdy som toho veľa nepojedla. V rámci možností som aktívna, ľahšie turistiky, vyšľapy na hrady/zrúcaniny, prechádzky. Môj problém v tehotenstve je akurát veľká chuť na sladké , snažím sa to nepreháňať ale doprajem si.
@anonym_autor je leto, moze byt, ze telo zadrziava vodu a tym je vaha vyssia. V pohode aj 20kg som pri prvom v lete nabrala. Do roka som bola naspat na svojej vahe bez cvicenia a diet.
Potrebuje babo ziviny, ved jest musis, ked nejes za 2, tak vahu neries. Mna sa pytali, ci budu dvojicky kvoli velkemu bruchu 🤦♀️...maly mal 4,5kg a 54cm.
@anonym_autor Ahoj. Ja som v 23tt a mam 8kg plus,a to sa kontrolujem dosť....
@anonym_autor Ahoj. Ja som v 23tt a mam 8kg plus,a to sa kontrolujem dosť....
@anonym_5ede28 ja som v 21tt a pribrala som 4,5kg a to sa nijak neobmedzujem. Kazda to ma inak
@anonym_autor čo za debilov to máte ženy okolo seba? 😑 Ja som za celé obdobie pribrala len 12, ale sestra a švagriná vyše 25 (sestra sa pri druhom kontrolovala hodne) a nikto to nikdy nekomentoval 🤦 Pošli ich obratom do prdele, nech sa starajú o seba.
@anonym_autor Moze sa ti aj zadrziavat voda. Ak je to.tak, tak po porode to velmi.rychlo odide. Kamoska uz v porodnici nechala 11kg.
@anonym_autor och, skus to ignorovat. Je teplo, teraz ti bude telo zadrziavat aj vela vody, nemas aj pripuchnute clenky, alebo prsty?
Vela z tych kil je voda, vacsi objem krvi, placenta... ved to by si kolko toho musela jest, aby si pribrala tolko tuku?
Nepridavaj si tymto teraz starosti. A vaz sa u doktora (pokial ti nenakaze inak), a s nikym sa o tie cisla nedel. Proste povedz, doktor povedal ze vsetko ok, babo rastie ako ma, je spokojny, = som spokojna aj ja.
(A posli ich vsetkych kam slnko nesvieti za take reci. Ja, co zvycajne nie som hruba, by som im dobre nalozila za take komentare)
@anonym_autor čo za debilov to máte ženy okolo seba? 😑 Ja som za celé obdobie pribrala len 12, ale sestra a švagriná vyše 25 (sestra sa pri druhom kontrolovala hodne) a nikto to nikdy nekomentoval 🤦 Pošli ich obratom do prdele, nech sa starajú o seba.
@michaela329 tiez nechapem, co je toto za moda vobec komentovat postavu tehotnej zeny! A este po porode, to je tiez take moderne, hned ma zmiznut brucho a tehlicky sa objavit 🫣🤨...
Ja som tehotna piaty raz a naozaj zakazdym je to ine. Ked som bola teraz na kontrole, tak doktorka, ze noooo, take mensie babatko to bude asi a mne sa to teda nezdalo, 100 pro bude vacsia... Prve som mala v 41.tyzdni s vahou 2810g a to som sa napocuvala, ze som zle jedla, ze je malicky, to je tiez neprijemne. Teraz som otehotnela s nadvahou 20 kg, v 36 tyzdni mam navyse 8-9 kg. Moja skusenost je, ze cim je zena chudsia pred tehotenstvom, tak viac priberie, u mna to tak bolo pri druhom. Zacinala som s vahou 52 kg a skoncila kdesi na 76 kg. Moja taka klasika je okolo 60 kg, co je 10+ ako by som na vysku mala mat, no ale ja nesledujem nejak extra stravu.
V tehotenstve sa teda vobec nekrotim 🤪. A je mi to jedno, co si o mojej vahe myslia druhi.
Manzelova sesternica je cca o 10 rokov mladsia odo mna, tiez caka babo a kolegyna je v zaciatku povedala, ze vsak Ty si tehotna, lebo takato "tucna" si nikdy nebola 🙄. Ludia nemaju stipku slusnosti a ani sudnosti, niektori.
Toto je fakt individualne, ved vela robia hormony, teraz aj teplo, telo zadrziava viac vody,...ludom sibe.
Alebo konkretne u autorky ide o skodoradost.
Kasli teraz na to, neprejedaj sa, maj vela pohybu a po porode to das isto dole ked ti bude na tom zalezat. Mam dve deti a postavu mam ako pred prvym tehotenstvom takze viem o com hovorim 🙂 Teraz mysli na babatko a aby si bola ty ok, postavu poriesis po porode, kazda sme bola ako chodiaca komoda, niektora viac/ niektora menej, ale kazda 🙂 Vela stastia
Ja som prvy mesiac schudla 2 kg a to som si dovolil sa konecne najest po dietach.Ale potom uz prislo priberanie a to som jedla na fanajky oen jogurt,caro obed zeleninove salaty,naozaj som sa drzala a aj tak kila isli hore,najhorsi bol posledny mesiac,co tyzden to kilo.Dokopy som sa uz ani nevazila ale bolo to tak do 20kg.No ale potom slo vsetko dole,ja si myslim ze som bola aj zavidnena,a do roka este -5 kg od povodnej vahy vdaka kojeniu.
kasli na nich ja som otehotnela ako 30 rocna a mala som 54 kil pri vyske 171 cm.. rodit som isla ako 98 kilova... ani ja som vela nejedla.. rok po porode som mala 59 kg.. teraz mam 40 a vazim 50 kg.. takze no stress
Mas totalne debilne okolie :( tolko k tym komentarom na tvoju postavu. Nechapem takychto zakomplexovanych ludi co sa budu tesit ze toho ze niekot pribral. A pritom v tehotenstve!
A co sa tyka priberania - podla mna sa s tym cim skor zmier, ved tehotna nemozes byt stihla a priberat budes konstatne :( Tvoris novy zivot zo svojho vlastneho tela - ako inak by sa to dalo? Vela z vahy je voda, krv, tkaniva a samozrejme aj nejaky tuk - ale aj keby to bol vsetko len tuk tak co? Po porode sa das dokopy, teraz sa hlavne tesit z toho ze babo v brusku prosperuje a nie trapit ze ti narastol zadok :D mrzi ma, ze mas taketo okoloe a namiesto tesenia na babo riesis taketo veci
Jasne ze prejedat sa netreba ani pribrat 40kg ale pokial ta dr neupozornil ze priberas neprimerane nic neries
ako môže byť tehotná žena štíhla??
@biba_18 no,ja som bola. Mala som len brucho,pribrala som z 53 kg na 61 pri výške 170. Z pôrodnice som šla so 56 kg. Do 5 mesiaca som nepriibrala nič,až potom. Jedla som normálne, neskor som chodila na prechádzky ale ,do 3.mesiaca som musela ležať.
@biba_18 no,ja som bola. Mala som len brucho,pribrala som z 53 kg na 61 pri výške 170. Z pôrodnice som šla so 56 kg. Do 5 mesiaca som nepriibrala nič,až potom. Jedla som normálne, neskor som chodila na prechádzky ale ,do 3.mesiaca som musela ležať.
@anonym_77b76d teda si pribrala, že ... veď je normálne že ženy priberajú, veď im rastie v lone dieťa ...
ale aj ženy ktoré sa neprejedajú môžu pribrať viac ako ty - jednoducho genetika ...
Prvé tehotenstvo som začínala ako 44 kilové pierko 😆 doktorka ma strašila nemocnicou. Pred pôrodom som mala 70 (!), a to mala dcéra 3kg a ja málo plodovej vody. Neviem kde tie kilá boli, lebo bruško mi takmer nebolo vidieť a pri príjme na pôrod mi sestrička neverila, že už prenášam 😛 dcéra sa narodila v marci a ja som už v lete mala sotva 50 kg. Neboj sa nič, všetko je tak, ako má byť. Užívaj si bruško, teš sa na drobátko 🤍
Co si im nepovedala, ze ty si ale tehotna a nevyzrala si sa ako oni? Nechapem tieto slabe jedince, co sa idu zrutit z reci ostatnych, sa nauc branit🫣 ich reci ber ako motivaciu po porode, aspon vies ako dopadnut nechces
@anonym_77b76d teda si pribrala, že ... veď je normálne že ženy priberajú, veď im rastie v lone dieťa ...
ale aj ženy ktoré sa neprejedajú môžu pribrať viac ako ty - jednoducho genetika ...
Pokial jes normalne a neprejedas sa za troch (co ti teda zavidim, ja som nedokazala nic poriadne jest ani v jednom tehotenstve), tak s tym nic nespravis. Treba si uvedomit, ze su to hormony, telo sa prirodzene pripravuje na kojenie, pretoze prave vtedy zena cerpa zo zasob (preto mam mat pestru stravu,aby netrpelo jeje telo, nakolko ma mlieko vzdy idealne zlozenie- preto pri zlej strave zenam odchadzaju vdaka kojeniu zuby a kosti). Ja som pri oboch tehotenstvach pribrala 12kg - v prvom som dokazala jest len sladke a najma mliecne jedla, v druhom som mala obrateny zaludok 6 mesiacov, na zaciatku 7.m som bola -2kg a aj tak som pribrala rovnako 12kg (a to som mala aj vela plodovej vody). Nerob si vrasky a nevaz sa, pred poradnou staci. Dolezite je zdrave babo.

Podla mna to nijako neovplyvnis... ja som do 7 mes. pribrala cca 10kg a potom za 2mesiace dalsich 20kg...bola to viac menej voda v tele lebo do mesiaca po porode som mala s5 povodnu vahu. Pokial si zdravotne ok a normalne jes nic neboj...to pojde dole. To nepriberas tuk chapes...😉😊