Dojčím a napriek tomu nechudnem. Je to normálne?
Ahojte dievčata. Takže som na tom asi tak že som počas tehu pribrala 17 kg... Všetci mi hovorili neboj budeš kojiť schudneš raz dva. No ja som porodila v porodnici som nechala len 5kg a ešte stale mam 8 navyše.. Všetky kočky okolo mna sa chvalia ako chudnu napriek tomu že jedia čo vidia a ja akosi nie a nie schudnuť. JEm tak normalne, ale vaha nejde dolu.. Je to normalne???? Ste tu ešte nejake čo su na tom podobne ako ja? Rada by som prišla na pričinu a tiež či nou nahodou nemože byť paradoxne prave dojčenie a či mam ešte nejaku nadej že niekedy schudnem
@fopardi uhm no tak uvidime ako nam to pojde dolu teda ak pojde 😅
@janca13 že len filtrujem 😀 😀 no ten moj dominik ma tiež rad same sladkosti a potom že priberam 😝 no čo by som neurobila pre moje dieťa ked si take žiada tak prefiltrujem aj ja 😀 😀 😀 Sa mi zda že maju s tvojou ninkou pedpbne chute alebo čo 😅
@janulka04 jo určo to pojde dole, musime mysliť opozitivne, som zvedava potom si ale musime napisať že ako s to u nas vyvyja 😉 A som tiež rada že nas je viacej a možeme sa takto na dialku povzbudzovať 😉
@bosa_noha mne sa tiež moc nechce, no a pri malom ani moc nemam čas 😅
@vanesa77
@vanesa77 len pekne papkaj bo určite by si prišla o zubky 😉 ja jogury tiež lubim mnam, najradšej mam selský jogurt ten musim mať každy den 😵
@bibenko mna to tiež najviac na večer chyta, pri telke to tak lepšie chuti 😵
Baby a kde ste? Zatvorte tie chladničky a šup-šup napísať niečo pozitívne! 😎 😎
@janca13 ja som mavala počas tehu take obdobia no najprv som mvala každe ranajky tresku s rožkami, na večeru tiež krupicu. Potom chlebik obaleny vo vajičku a cez den aspon 2 baliky polomačanych keksikov PTom som jedla tie polystyreny v čokolade, to mi ostalo ešte aj počas dojčenia... Ale vždy ked skončilo to obdobie tak som si na to ani nemohla spomenuť treska a chleba vo vajičku sa mi tak zhnusili že neviem či ich ešte niekedy dam do ust 😒
@vejula no ja som počas tehu chute nemávala len som prestala jesť jablčka a nechutia mi ani teraz a to predtým som zjedla len doobeda 2-3 ☹ né a pri prvej som zase nezniesla sladkosti a kedˇ sa mi narodila tak som zožrala na posedenie 1/2kg. čokoládok 😝 Bola by som aj cukrovkára znásilnila tak mi chýbali sladkosti 😅 😅
baby ja som vcera vecer zjedla velke cokoladove oplatky a dnes cele orieskove keksiky ☹ ked ja dostanem hroznu chut a vtedy si poviem no a co, vsak od zajtra nejem sladke a na druhy den to iste a takto dookola😒 ale tiez si hovorim, ze telo si pyta co potrebuje a malej to chuti z mojho mliecka 🙂 😅 😅
chyba je aj v tom, ze cely den sa nemam cas poriadne najest a na vecer zjem aj byka 😀
ženy veď toto je ako skupinová terapia pre obéznych... Dobrý deň, volám sa mau a dnes som už zjedla kávenky a 4 kocky schogetten... Dúfam, že do večera už odolám akýmkoľvek sladučkým pokušeniam 😀 😀 😀
ahojte, tak ja som tiez presne z tych, co pri kojeni neschudnu ani gram. V tehu som pribrala 12kg, po porode mi zostalo 7kg. Kojila som 9 mesiacov a tych 9 mesiacov som sa mohla aj na hlavu postavit, neschudla som vobec. Drzala som racionalnu stravu, 8000kJ denne (kojaca zena ma mat 12000kJ), optimalne rozdelene na bielkoviny, sacharidy a tuky, zrusila som kvoli tomu vsetky sladkosti a cokolvek ine nezdrave, no neschudla som. Takisto som vela sportovala, napr. boli sme na dovolenke kde sme chodili na celodenne tury, na ktorych som vzdy niesla maleho, 2 tyzdne intenzivneho pohybu a zase nic. Potom som sa na to vykaslala, jedla co mi prislo pod ruku, nepribrala som, samozrejme ani neschudla, no v tejto faze sa maly odstavil a mne behom tyzdna po odstaveni zmizli 3kg a do 2 mesiacov od odstavenia som bola na predtehotenskej vahe 😵 Pritom zrovna v tom case som jedla naozaj vela, nezdravo, narazovo, kopy sladkosti, navyse takmer ziadny pohyb. Takze u mna bolo uplne jednoznecne, ze vdaka kojacim hormonom nechudnem. Sestra kojila 2 deti a pri oboch bola na tom presne rovnako ako ja, mama hovorila to iste - myslim ze to mame v rodine. A poznam aj babu co popri kojeni priberala a nemohla s tym nic urobit (videla som kolko jedla, a normalny clovek by pri takej strave zmizol). No tie reci ako clovek urcite schudne pri kojeni odvtedy neznasam, zdaleka to neplati na kazdu 😠 Teraz som uz psychicky pripravena, ze pri druhom to bude rovnako, radsej s tym ratat dopredu... Aj ked predstava ze zase prezijem minimalne rok v tele velryby ma vobec netesi 😒
@janca13 jaaaj ja som teiž počas tehu prestala jesť ovocie, vobec mi nechutilo priam sa mi hnusilo a jedla som veeela maska a hlavne musela som striedať sladke slane 😅
@mau
@miska1981 😀 😀 😀 jaj ešteže vas tu mam som sa nasmiala... Ja som včera večer požrala ešte nejake kolačiky u starkej boli sme gratuloavať mala 70 rokov a kedžwe taj je vžsdy kopec kolačikov no nedaj si som musela z každeho koštnuť... Ale poviem vam pravdu od kedy je tato tema založena ani moc nemam vyčitky svedomia ked jem. Vravim si no čo ved len filtrujem malemu že janci 😀
@miska1981 ja sa už tiež nevažim 😅 načo si kaziť den že jo 😎
@quaxi joooj aj ja chcem potom tak rychlo schudnuť, lenže ked ja to ešte vobec nemam odskušane takže neviem či potom schudnem ostava len čakať 😅
A kde ste? Dúfam, že nie vopchaté v chladničke !! 😝 😝 Ja som sa totižto odtiaľ práve vrátila,ale len tak poskromne 😝 A lezie na mňa nádcha tak dám asi ešte jablčko .
@janca13 no ved kukam stale či dakto piše a nič, tak sa tu nechcem sama so sebou rozpravať. Mne je dnes akosi divne 😝 tak som jedla tak primneřene 😔 a tiež som prave dojedla jabko a hrušku 🙂 inač važit som sa už tyžden nevažila ale mam fest pocit že som ešte pribrala, tak sa citim nejako obžrato 😖
@vejula ahoj, vôbec sa tým netráp, tiež mi to všetci tvrdili, že to schudnem, ale tiež som počas dojčenia vôbec nechudla. Práve až ked som dokojila, ale to preto, lebo som trošku obmedzila niektoré jedlá, ale určite počas kojenia nič nerieš. Ked už vôbec nebudeš kojiť, potom niečo vyskušaš a uvidíš, že to pôjde dole. Napr. mne na zhadzovanie nejakých kil stačilo niekedy len nejesť po 6 hodine večer, ale teraz akosi nie 😀 Ale ozaj, počas kojenia nič neskušaj, ved si ozaj ešte krátko po pôrode 😀 A som teda na Teba zvedavá, zajtrajšok platí, ano? ja Ti ešte zajtra brnknem 🙂
@majca424 jo ved už som preestala riešiť, tato tema mi normalne pomohla jak som sa vyrozpravala a tolko kočiek čo su na tom podobne ako ja, mi to pomohlo.
jo zajtra plati ale presne si ešte musime dať vedieť. Inač ma stale pršať a byť zima ale nevadi sa dakde schovame... A kde chceš isť do toho maxu? a o kolkej asi?
@vejula ani sa neváž kašli na to,ja som váhu schovala 🙂 a tie moje jablčka sa včera zmenili na keksík no povedz je to možnéé 😀 😝 a len pekne koj a neprestávaj ja som tú staršiu kojila iba 5 mesiacov a teraz mi je ľúto o čo všetko krásne som vlastne prišla ☹ Toto moje slniečko je riadna potvorka a už si aj pýta cici am a ked jej už tečie pomalšie tak mi cici ubije 😀 alebo si vytlačí mliečko na prštek a náramne sa rehoce a pod....a je to krásne a pre tieto momenty sa tie kilá oplatí nosiť 😉 😉 a uži si výlet
@janca13 jo jasne, že by som nevymenila moje kila za kojenie drobca, tiež si to uživame 🙂 a snad ešte nejaky ten čas aj budeme... A tebe pri prvej dcerke mliečko odišlo v 5 mesiaci? či prečo ste sa prestali kojiť? ono viem že mam všlke šťastie že mam mliečko a vlastne žiadne velke problemy s kojenim sme doteraz nemali.. Maloktora žena ma take šťastie, velmi dobre si to uvedomujem a dakujem za to tam hore 😵
@vejula no to je dlhý príbeh ale v skratke:Lucka začala vrackať,dostala lieky z kt.dostala epileptické záchvaty museli sme ísť do nemocnice no a tam sa ma snažili nenápadne presvedčiť že mi spadla,alebo mi ju vozili deti a buchla si hlavičku a pod.a ja som stále len plakala a bola vyčerpaná 😢 😢 a potom mi ju už ani nedovolili kojiť,lebo som to na ňu prenášala......no a nakoniec som prišla na to,že jej predpísali lieky nevhodné pre deti do "15" rokov a snažilisa zakryť chybu lekára a pani primárka mi arogantne odpovedala,že tie lieky sa bežne predpisujú deťom že je smola ako na ne zareagovala 🙄 🙄 a to zorala len 1X čo keby som jej dala viac????tak som podpísala revers (či ako sa to volá) a išla som domov a ešte na mňa nabliakala,že čo by som robila keby mám viac detí a poslala papier mojej dok. aby ma poslala na vyšetrenie na psychiatriu 🙄 🙄 no a potom to už nešlo aj ked teraz viem že by sa spustilo ale vtedy nebol taký prístup k informáciam ako dnes to by mi stačilo pozrieť stránku dakujem Annag tak to je len málo z toho čo som prežila
@janca13 bože to ste mali teda riadny boj s maličkou, ani sa ti nečudujem ked si vtedy mala v hlave tolko problemov 😔 a Ako sa to vyriešilo, niesla ta lekarka za to nakoniec nejaku zodpovednosť že ti predpisala take nevhodne lieky? A Na čo si malej vlastne davala tie lieky? A zopakoval sa malej niekedy ten zachvat? Ja by som asi umrela od strachu keby som take čosi videla že sa deje s mojim dieťaťom, mna by ani nikto na psychiatriu nemusel odporučam zrejme by som tam sama skončila po tom všekom čo si prežila 😒 Fakt super ako si to zvladla, ale je pravda že ked citiš že ťa to dieťatko potrebuje tak ti to dava silu a ktorej si ani nevedela že v tebe je.A lucka je teraz v poriadku? Už nema žiadne komplikacie kvôli tomu?
@vejula predpísali nám to na pohotovosti proti vracaniu čipky Torecan a fakt sa bežne používajú aj u maličkých detičiek čo som sa vtedy informovala u mamičiek .Lucke sa to viac nezopakovalo a je z nej šikovné dievča jednotkárka chodí hrávať divadlo a všetko je o.k. aj mohlo byť stačilo mi v nemocnici povedať,že je to asi z tých liekov a aby som ostala na pozorovaní.No a to ešte Lucka bola od malinka citlivá na pracie prášky tak som jej oblečko zobrala ale post.prádlo nie a ona za tie 3.dni chytila ekzém že ked sme odchádzali tak mala tváričku aj hlavičku jednú veľkú chrastu!!!! 😢 😢A to nás príjmala iná dok. takže mi ani neverila,že to dostala behom 1 dňa a chcela na mňa poslať soc.že nech sa idú pozrieť v akých podmienkách vlastne žijeme!!!!!!!!!!Až ked prišla dok.čo nás prijala tak sklapla a potrebovali sme ešte jedno vyš. od neurologa a ked sme odchádzali tak nám povedala ak ju zoberieme že nám vybaví aby nám ju nikto nevyšetril!!!!!A to už môj muž sa nezdržal a drapol ju pod krk a povedal jej,že aj keby si ho mal zaplatiť niekde v zahraničí tk ho mať budeme a nech viac nebere moje a luc.meno do huby lebo jej ju rozbije aj ked je žena.A ja som nechcela aby sme sa súdili,už som ich nechcela ani vidieť aj tak by to bolo nanič!!Tak preto si toto kojenie neskutočne užívam 😎
@vejula no nato ako strašne túžila mať súrodenca sa s tou pomocou nejak netrhá to len tak poľúbkať pomojkať a dojašiť a šup šup k mame 😅 ale neskutočne ju ľúbi a nedala by ju za nič na svete aj ked najskôr dosť žiarlila 😔 no ale bola 10 rokov sama a zrazu sa bolo treba behať viac okolo drobca.No a čo ty? Plánuješ aj druhé?Veľmi to neodkladaj,niekedy je lepšie mať po sebe ako takýto rozdiel.A kde sa vytratili všetky "FILTRUJUCE" nechudnúce maminky ? 🙂

Baby vy ste teda cisla, ste ma pobavili s tymi prispevkami o vyzierani. 😀 Presna ja. A hlavne Janulka s tym kolačom 😀 Aspon sa mame na com zabavat. Tiez som mala pred porodom 62 a teraz mam 68 a tiez plna skrina nepouzitelnych veci. No a pred prvou dcerkou som mala 57 kg,ale to je uz tak davno. na tu vahu sa uz asi nikdy nedostanem. stacilo by mi tych 61-62. Inak ja mam 36 rokov a moje deti, 10,5 a 2. Pohybu pri 3 detoch mam dost,ale ked vecer zaspia,tak ma chytaju najvacsie hlady 😝 🤐 A potom sa cudujem ako vyzeram.