Dukanova diéta. Pridáte sa ku mne?
Ahojte mamicky,objavila som tuto dietu,kto ide do toho so mnou??
www.ducanovadieta.com 😉
@ada1702 adi dakujem si zlata...ze mi tak radis..lebo ono to je tam dobre napisane len niektore vecicky clovek nerozumie..
ale si myslis ze ked chcem schudnut napr. 7 az 10 kg tak mam drzat 1 fazu 3 dni a naozaj sa mi pocas druhej fazy podari tolko schudnut? znie to az neuveritelne..
ja som drzala 90 dnovu a ledva som schudla cca 8 kg a to som ju drzala 3mesiace.. 😝
dnes osm si dala tu cesnacku trochu, plus kupila som si kuraciu nohu tak som si dala na veceru s cootage syrom ale nejaka som hladna 😝
inak na tej anglickej stranke mi vyratalo ze v prvej faze schudnem 1,5kg za 4 dni a potom ze tu 2 fazu musim drzat okolo 88 dni ? 😕 uf no neviem si to predstavit jest skooro 3mesiace len zeleninu a bielkoviny? ale tak asi to nebudem brat az tak vazne nie?
@zibi ak si hladná, tak sa kludne ešte najedz, vážne sa chudne, zo začiatku poriadne, potom už postupne, podľa tej stránky mi úbytok kíl v 1F vyšiel presne, druhú by som mala skončiť nejak v júni, tak uvidíme, ale čo je to 88 dní, pohoda, zo začiatku sa ti to zdá ťažké, ale postupne si nájdeš recepty, ktoré ti budú chutiť, zvykne si aj telo a budeš to brať ako normálne, začiatky sú proste ťažké, o 90 dňovej som počula, dosť sa u nej schudlo, ale každá jedna nabrala za pár mesiacov viac ako schudla, tu sa že vraj pri dodržiavaní pravidiel naspäť nepriberá, pomoc potrebujeme všetky, na každú niekedy príde kríza a tiež máme kopec otázok, vďaka takýmto fóram je to super, či už podpora, alebo odovzdanie skúseností 😎
@ada1702 dakujem moja..tka idem daco este zjest lebo neviem asi som dajaka rozozrata..a tebe kolko dalo schudnutie v 1 faze? no uvidime ako budem chudnut ..ja aj dost cvicim mam take super dvd na chudnutie..a su to naozaj ucinne cviky ktore zaberaju..tak este aj to priratam 🙂 a bude..mozno sa podari viac schudnut
tak a ja som to dnes nevydržala a na ranajky som si dala kukuričné suchááre. už si začnem tie sucháre asi dávať na ranajky aby si telo postupne zvykalo. ved v tom bolo 96% kukuričnej múky tak snád to neni až také hrozné. ale ryža cestoviny...bude ešte stále tabu. iba tie sucháriky som si už neodpoustila 😀
no tak baby vcera bol pre mna hrozny den... dnes je to uz lepsie..ale tak mne bolo vcera aj horzne zle..bola som hladna, bolela ma hlava a aj zaludok..rano som sa dnes zobudila ze mi je na vracanie tak som rychlo utekala na wecko.. 😖 neveim ci to je dosledok diety..ale ja asi neznasam tie biele jogurty a acidko...ja zacnem asi jest acidko ochutene...vanilkove alebo jahodove..lebo z toho bieleho mi je zle..to iste aj biele jogurty..ja kupujem tie SABI jogurty..tak som si tera kupila cisto biele nejake ine firmy a bolo mi z nich zle..asi zajdem kuknut na nejake menej kaloricke ale ochutene..lebo biele nezvladnem... 😖
nebudem v tej prvej faze jest ani ten chleba lebo tam ide viac otrub ako je potrebne... tak som si primiesala do jogurtu..ale tak divne na zaludok mi je stale..ani neviem co budem dnes jest 😖
idem teraz k doktorke a popozeram v meste na nejake zdrave jogurty a hlavne tie otruby 😒
myslite ze je normalne ze mi je tak divne?
zienky tak ja som sa dala s kockami na FB na biele dni. tak dufam, ze do stvrtku ked mam (moje oficialne) vazenie a meranie sa vaha konecne posunie pod tu moju hnusnu magicku kg hranicu 😠 😀
@happysmile to akože iba bielkovinové dni ako v prvej fáze ?
@happysmile a to kde na fb ? máte súkromnú skupinku ? 😉
@zibi keď ti je zle z jogurtov, tak sa skôr sústreď na mäso a hlavne ryby - z toho sa chudne aj tak najviac, ja som tiež nemusela jogurty, ale teraz si do nich dávam bolero, zo začiatku som si robievala ten 4 minútový chlieb z mikrovlnky, síce mi nechutil, ale bolo to lepšie ako jesť otruby v jogurte, tiež si kúp sladidlá, tá sladká chuť tiež veľmi chýba, ja používam cukropur, zo všetkým mi je najlepší, alebo si vyber iný - stevia, xylitol, pozor na tie, ktoré obsahujú aspartam alebo sacharin - to sú potravinárske jedy, keď som začínala, jedna pani mala podobné starosti, keď začala s diétou a po týždni zistila, že je tehotná 😝
ahojte kocky, mozem sa pridat?
chcem zacat, zohnala som len psenicne otruby, je to problem?
mam doma jogurty, kuracie maso, ryby a tvarohy cottage, vajcia.
chcem scudnut cca 8kg, takze spravne to chapem?
teraz 3 dni bielkoviny, mix potravin co mam doma v spravnej uprave a potom idem do druhej fazy?
v druhej sa moze aj ten chlebik z tych otrub?
viete mi nan dat recept?
@ada1702
@miskadusko
@happysmile
@zuzka1. ahoj, jasne, ze sa mozes pridat 🙂 tie otruby by mali byt hlavne ovsenne! ale mozno dievcata ti poradia viac... ci ano, ci nie...
tu je link na chleby http://www.dukanovadieta.com/fotogaleria/chlieb... urcite si niektory vyberies. treba vyskusat, ktory ti bude najviac chutit. hlavne, ked si v 1.F tak neprekroc 1,5PL ovsen.otub denne. tie musis! takze aj chlebik si mozes dat v 1F, len si to musis rozratat na tie1,5 PL. a potom v 2F su to 2PL.
@happysmile ok ranajky som dnes nestihla, ale dala som si teda akoze obed cottage s tymi otrubami zmiesany, na olovrant si dam asi jogurt a na veceru maso, pripadne acidko len.
zajtra rano asi jogurt s otrubami, obed kuracie prso, olovrant acidko a vecera zapecene vajce so sunkou morcacou, moze byt tak?
voda, orbitrek a som zvedava😀
ten chleba si upeciem az v druhej faze, 3 dni bez peciva vydrzim😀
@happysmile este prosim ta, prvu fazu som si vypocitala na 3 dni, to je relativne ok, no a druha faza sa drzi kym neschudnem na kolko si predstavujem, potom ide konsolidacna podla kg schudnutych, hej?
@zuzka1. vypocital si si dobre je lepsie 5 dni , ale pod 10 kg staci 3 dni....
teraz tie psenicne krupy, nie j eto to iste vysvetlim ti, vlocky kup si obycajne vlocky a vymixuj v mixeri a dostanes to iste co chce dukan. 😉 z toho vyrobis. placku.. recept ti dam...
ta placka je po prve nato dobre pretoze viaze tuku, a po druhe aby si nemal zapchu.. ak aj napriek tompu je zapcha dukan odporuca ricinovy olej.. 😉
recept n aplacku original;; je dve lyzice pôlievove vlockovych otrub + jedna lyzica psenicnych otrub 1 vajce a jedna lyzica tvarohu mekkeho a bez tuku cize 0% bud osolis jemne v dukanke sa ma pouzivat strasn emalo soli.. alebo pridas sladidlo... odporucam sladidlo.... a das na palacinkarky 3 kvapky oleja.. ktore roztiahnes vreckovkou a nato das cesto.. opecies s oboch stran do zlatova , na jemnom ohni.. 😉
vela zdaru..
plan protal..
attac faza v priemere 5 dni o ludi co chcu zhodit pod 5 kg jedne den, u ludi pod 10 kil 3 dni a viac je najlepsie 5 az 7 dni!!
2 faza proteiny + alternativa
je kilo ,na tyzden
3 faza stabilizacia 10 dni za kazde stratene kilo v diete.. co je 8 kil krat 10= 80 dnova stabilizacia
posledna faza
kazdy stvrtok do konca zivota ponechat cisto proteinovy den.. na zachovanie vahy.. 😉
@erikasadek dik tak osm to pochopila spravne, mam zatial tie psenicne, ovsene doma mam, tak to si dam zajtra.
uz ked dnes som si dala tie psenicne, niekde som citala, ze si baby davaju aj tie.
@zuzka1. prva faza nic len ciste proteiny ja to sok pre telo kde nastartujes metabolizmus ak chces robit presne podla dukana tak ma pocuvni , 😉 uz ked si sa nato dala tak spravne..... ovsese zacnes az po 3 dnoch ale prev dni len ciste proteiny bez linitu kedykolvek si hladna daj si nico vajce, jogurt , cokolvek rybu, krabie prsty tuniak v konzerve cokolvek .. len nic zelenina ani otruby .. 😉
@zuzka1. dens bol akoze tvoj prvy den???
este jedna vec nezacinaj nikdy ked mas pred menstruaciou , telo zadrziava vodu vtedy tazke pockat az po skonceni a vtedy ist do toho.. 🙂
@erikasadek môžem sa ťa spýtať, kde si čítala to o obyčajných vločkách? ja som si prešla kopec stránok o DD a všade sú uvádzané len ovsené otruby a vločky v žiadnom prípade, pretože vločky a otruby sú 2 úplne rozdielne veci, vločky sú vyrábané zo zrna a otruby zo šupiek
dokonca je veľký rozdiel medzi ovsenými a pšeničnými otrubami, sú povolené aj pšeničné, pokiaľ sa nezoženú ovsené, ale žiadne iné nenahradia účinok, ktoré majú ovsené, ak si začneš čítať fórum na Broninej stránke, ale od začiatku, tam je to úplne presne vysvetlené
@ada1702 kedze zijem v fr a mam doma original knihu priamo od dukana tak preto, psenicne su do placky je to jeho recept.. 😉
mimochodom jeho dietu mam za sebou pred 8 rokmi ... 🙂 kedze dukan je pre vas novinka tu nie je.. tazke original kniha a original druha kniha s jeho receptmi... 😉
vlocky ked pomelies je to to iste original sa to voal son d'avoine, co su vlocky.. 😉
ja viem ze je rozdiel medzi ovsenymi apsenicnymi, ale do placky idu obe..
@erikasadek ďakujem za odpoveď, toto je úplne nová informácia, tu keď sa spýtaš dukaniek: vločky alebo otruby, tak každá len prevráti očami, že na to sa už neodpovedá, to sú základné fakty, ktoré už každý musí vedieť 😀 tu zatiaľ žiadne knihy nevyšli, aj keď sa jedna že vraj chystá, takže to znamená, že všetci v ČR a SR to robia zle
ty si už v 4F, držíš si váhu? jedávaš otruby každý deň, alebo len ten 1 v týždni? toto ma vždy zaujíma 😝
@erikasadek môžem citovať tvoje slová na fb v našej skupine? myslím, že aj pre ne to bude zaujímavá informácia
@ada1702 za seb ati odpoviem ja som tu uz raz pisala ja som dukanku robila pred 8 rokmi ked este len zacinala v fr po prvy krat super vec ale nedodrzala som ako mnoho ludi na dovolenke tretiu fazu a vah aisl aneskutocne hore!!! tak zacala som znova uz to islo tahsie kedze uz predtym som robila cistu proteinovu dietu ale sackovu kupuje s av lekarni ale to je o inom...
poviem to rovno duknaa som robila v zivote 4 krat a dodrbalo mi to cely metabolizmus vysledok ze som isla s vahou sialen hore a nedalo s avela robit voci tomu , t v fr uz nema take renome ako na zaciatku skor naopak patri ku najnebezpecnejsim dietam vela lekarov ho zato aj napadlo sudne jemu je to suma fuk celosvetovo zarab neskutocne take je mu to jdeno problem je ale zase lekarsky ten necham bokom///
ja osobne uz nechcem pocut a riadit s ajeho systemom pretoze ako mnoho ludi okolo mna a vela vypovedi tu v fr sveci z enie som sama komu dodrbal metabolizmus vysledok je ze pred rokom som bola operovana lekarsky a dala som dolu 50 kil citim sa super pretoze mam znova 60 kil a rok som nedrzalma dietu... proste novy zivot...
teraz ak chces pustit info na fb jasne mne to nevadi vies jeho recepty original ako aj kniku mam doma tazke ak by ste mali zaujem mozem byt ako poradca co sa uryvkov kniky tyka ma 150 stran!!! a druha kniha dal mi ju znama ktora s nou tiez tresla uz davno su cisto recepty takze ak by bol zaujem hodim vam par tu alebo postupne vsetky... 😉
no a vlocky s casu dosli nam son avoine a tak som len v rychlosti vymixovala ovsene vlocky vysledok je ten isty ako v kondystencii ako aj v chuti a hlavne ten isty vysledok pomahaju crevam a hlavne vtahuju tuky.. 😉 a
teraz ze mnohe slovenky nad tym budu krutit ocami to je ich vec.... 😀 ja som dal len typ zuzke kedze ich nemoze zohnat dostat ich len v bio obchodoch.. a tu v fr v kazdej lekarni pod dukanovym menom.. 😉
@erikasadek tu v SR to vlastne začala propagovať Broňa, ale v poslednej dobe začíname byť z nej prekvapené, pretože po pol roku už začínajú ženy cítiť zhoršenie zdravotného stavu, tak sa jej pýtali, či to je normálne, či na to dukan niečo nevraví a nedáva rady, ona sa k tomu postavila tak, že im dosť vynadala a keď im to nerobí dobre, nech skončia, absolútne nepochopila o čo nám ide, dokonca vymazala registrácie týchto žien zo svojej stránky, nechápem také konanie
tie úryvky by boli super, aj recepty, ale neviem či si môžem ja a určite aj iné baby dovoliť si od teba žiadať toľko času, čo tomu budeš musieť venovať, ale keď sa ti chce, budeme ti vééééééľmi vďačné 😝
čo sa týka otázok či otruby alebo vločky, ono to tu vyzeralo tak, že každý je zvedavý na nové info ohľadom DD a nie stále riešiť či otruby alebo vločky, akoby si baby nevedeli prečítať odpoveď na túto otázku o stranu skôr
@ada1702 ta brona nepoznam ju ale je tava!!!!!!!! ano su velmi vazne zdravotne problemy po tejto diete dokonca aj sam dukan vela veci pomenil a ustupil pretoze vela lekarov proste kazdy den v tv alebo v novinach si mala dukan nebezpecenstvo tazke ano bolo toho vela za posledne roky , ak budete ochotne sa zaujimat co vsetko kniha obsahuje a najdem si cas tak rada prelozim hlavne zakladne veci co je dovolen co nie co a ako moze sa robit dieta ked sa koji a lebo ked ste tehotne a podobne co vsetko treba davat pozor nato je kniha.. takze ak bude zaujem bez problemov .... po pripade neskor chodte prec s jej stranky a zalozte si novu.. a tam kopiruj presne info s knihy.. 😉
vyzera takto ;; http://www.livres-gratuits.fr/je-ne-sais-pas-ma... 😉

@happysmile strapačky spravené a spravila som taký pokus, všetko som to nahádzala na panvicu- najprv kapustu aby zmekla, potom šunku a halušky a na koniec som si vo vode rozrobila trochu rajčinového pretlaku a to som tam vyliala. a bolo to dobééé. aspon moju dušu to potešilo 😀 . a môžem ísť spokojne pozerať telku 😀