Dukanova diéta. Pridáte sa ku mne?
Ahojte mamicky,objavila som tuto dietu,kto ide do toho so mnou??
www.ducanovadieta.com 😉
@erikasadek už sme si stránku založili 🙂) na fb a je tam vážne dobrá partia dievčat, navzájom si radia a pomáhajú a tiež vymýšľajú neskutočné recepty, práve vďaka nim je to zrazu také ľahké a tiež sa nebránia iným názorom na diétu, ako len to, že je perfetná, to mi u Broni hrozne chýbalo, tam keď niekto napíše nejakú zlú skúsenosť, tak ho pošle do ...
tak zienky biele dni zabrali!!! vaha sa mi pekne zacala hybat tym spravny smerom. sa vytesujem ako male dieta 😀 😀 😀 jupiiiii.... uz som stracala nadej ze niekedy zdolam 63kg a ajhla uz som pod! 😀 😀 😀
@zrzinka27 dala som ti ziadost ma ten isty nick.. tazke ma hned spoznas a hodim vam tam nieco a aj kopirujem vam knihu ak bude zaujem aby ste mali presne info.. iank ma otazku zienky chodite aposn raz za mesiac dve na kontrlolu krvneho obrazu a hladin mineralov avitaminov ku lekarovy?? je to jedna s veci ktore je silne odporucan aj dukanom.. 😉 aktora je uplne normalna pri kazdej diete..
@happysmile fííha, super...kolko dní si to držala a kolko si dala dole ? iba na váhe alebo aj na cm je to vidieť ? parááááda. možno to potom tak v polovici mesiaca skúúsim aj ja, potom doklepem mesiac a prejdem na trojku. a ty čo ? ideš do 3F alebo ešte potiahneš ??? 😉
@miskadusko ja drzim biele dni s kockami na FB. co som pozerala aj ty si v tej skupine 😉 drzim od utorka. a chcem dat este dole neake to kilecko, takze urcite pokracujem do konca marca tak ako som to mala v povodnom plane 🙂
@happysmile hej,hej, som tam... 😉 ja to zatial nebudem takto držať, nič ma k tomu nenúti ked neviem kolko som schudla ked váhu nemám a na nohaviciach vidím že mám v nich stále viac a viac miesta 😀 . vydržíme tento mesiac a šups do trojky... 😀
ahojte, chcem sa spytať...som zatial v prvej fáze a konkretne treti den, chcem vydržať aspon tých 5 dní. Može sa piť káva pri tejto diete? v jedálnom listku je vždy len jedna a ráno, ja zvyknem piť aj 2 kávy tak neviem kolko je povolene? a este v prvej fáze nie je v jedálnom listku mlieko - tak to sa nemôže? dík
@jarus21 jasne, kavu mozes. klasicku zalievanu(smetovu ako ju aj volam) len jednu ale nesku mozes aj 3 a mlieko sa moze len s minim. mnozstvom tuku. ja si kupujem 0,3% tuku. ale neviem ci sa da take nizkotucke kupit aj na Svk.
a aby som nezabudla, VITAJ! v skupine :D 🙂 ;)
@happysmile dakujem, našla som vašu temu a kukám že kooolko žien je tu a drží tuto dietu. Bola to náhoda, dala som si do googla ´´dobrá dieta´´ a tam mi hodilo aj tuto dukanovu. po porode mám stále 20kg navyše a ani za svet neidu dole - upravila som stravu, pohybu mám dosť /moja malá kolenkuje a presúva sa príliš rýchlo 🙂/, a aj pilatesa cvičím a stále ukazuje 75kg. Rozhodla som sa to radikálnejšie poriešiť a šla som do tohto, ked som čítala ten jedálniček čo je na stránke - tak mi to ulahodilo, pretože tieto veci ja môžem - vlastne stále som jedla to čo je tam len som to kombinovala s prílohami. Už sa teším ked skončím ´´utok´´ a šup na porcie zeleniny. Ozaj tej zeleniny si tiež môžem naložiť kolko chcem?
@jarus21 kavu ako caj mozes kolo chces ale odpocitas si s uvedenho 1,5l ktory je dolezity za den ako tekutiny.. takto to pise dr dukan/// samozrjem s mlieko netucnym..a ako sladidlo hocico len nie cukor.. 😉 baby jedna vec dukan povoluje colu a bublinkovbe napoje.. lae ja ako som vam spominla po operacii mame zakaz bubliniek preco?? pretoze bublinkove napoje roztahuju zaludok.. takze ak mozem dat radu vyhybajte sa.. im.. a zbytok zacnem kopirovat s knihy od zajtra;. 😉
zabudla kde si zobrala prepac ze je zakzane mlieko v prvej faze?? ak niekde na forach tak j eto blbst zabudnite damy..
prva atakova faza mlecne vyrobky a maso su povolen vsetko co je mliecne na nizkotucnej baze je dovolene tvaroch jogurt mlieko.. vajcia.. maso..
@jarus21 zajtra napisem teraz uz nestiham porcie zeleniny su regulovane.. nato pozor ... zajtra vsetko hodim..
@erikasadek Erika diky, diky, diky za recepty na FB!!! uz si ich vsetky pisem do "notisku" a ked skoncim s bielymi dnami tak sa pustim do pecenia 😀 😀 😀 uz teraz mi sliny tecu po prudoch 😅 😵 🤐
@erikasadek dík za odpoved 🙂, nepísala som že je mlieko zakázané, len že sa nenachádza v tom jedálničku na stranke dukanovadieta.com, mna to práveže prekvapilo lebo mlieko mi tam práveže sedí. Inak dnes mám tretí den - som max. spokojná, jem to čo mám rada, acidko, jogurty, cottage a ricota - to som pravidelne aj predtým jedla, ale jediné pokušenie je pre mna ked mám na stole plnú misu ovocia a nesimiem si dať ☹ . To ovocie sa može až v tretej fáze? a je nejako obmedzené množstvom? niekde som čítala že sa môže len jeden druh za jeden den, nevieš prečo?
@happysmile môžeš mi hodiť nejaký link z tých Erikinych receptov - nových na FB, lebo ja sa z tej stráánky neviem vymotať- kde dáva tie recepty ??? 😒 . Iba jeden link a potom už budem vedeť, dííky. A dnes som robila zase tie halušky od teba a aj sestre chutili- že sú nadýchané ako vzduch 😎
@jarus21 prpeac ja pisem rychlo a nerozmyslma uz velmi vo slovencine.. tazke prepac malo byt ze kde si citala ze sa nesmu... 😉
berte ma s rezrvou baby.. 😉 ovocie a zelenina je obmedzen amnozstvom a nie vsetko s amoze napisam ti vsetko zajtra teda vam.. 😉
@miskadusko tu masskopirovany recept a foto ti hodim.. na cokoladovy kolac;;; 😉
2 vajcia
200g nesladeného kondenzovaného odstredeného beztucneho mlieka( mozna varianta vraj je pohar suseneho mlieka na pohar vody.) nemam tuto variantu vyskusanu
3 čajové lyžičky nesladené kakao bez tuku
2 lyžičky skrobu kukuricneho co je maizena;;; plne lyzice..
pečenia sladidlo podľa chuti
1 lyžička prášku do pečiva
1 kávová lyžička agaru
Predhrejte rúru na 230 10 min
Zatiaľ v dvoch misiek, oddeľte bielky od žĺtkov.
Dame zahriat kondenzovane mlieko na ( vlazno)
do vaječnými žĺtok , pridajte agar, prasok do peciva, kukuričný škrob, kakao pečenie sladidlo. vsetko vymiesajte
pridajte kondenzované mlieko vlažné ku príprave. vymiesat..
vymixovat vaječne bielka so štipkou soli.
velmi delikatne vsetko spolu spojite
Vystlat nadobu papierom na pečenie. alebo silikonovu..
zoberte si formu nie príliš velku na rozmer ale mensiu a hlbokuu..
Pečieme 5 minút vo veľmi horúcej rúre, potom 10 minút pri 160 °.
Vychladnúť na mriežke a chladom.
cokoladova tycinka....
2 porcie zmiešanych otrub (4 lyžice ovsených otrúb a 2 lyžice pšeničných otrúb)
6 lyžíc mlieka odtučneného suseneho...
4 vajcia
6 lyžíc makkeho tvarohu 0%
4 lyžice sladidlo
2 lyžice nesladeného kakaa tuk
1 lyžica kukuričného škrobu
1 lyžička prášku do pečiva
:
Zmiešame a pečieme, kým nôž vyjde čisty s cesta
vyklopime cesto rýchlo, ... a miesto na mriežke.
piect na A180.
tiramisove tycinky vhodne ako sladke pokusenie na zahnanie hladu a zaroven proteinova davka....
2 vajcia
10 kvapiek tekutého sladidla
Kôra z 1/2 citróna
2 lyžice kukuričného škrobu
Predhrejte rúru na 180.
jemne vymiesat zltka , sladidlo, kukuričný škrob a kôra jemne pridat bielky ktore sme si predtym vyslahali do tuha
vylejte na plech , pomocou lyžice vyttvorite malé klobásy (alebo použiť sacek pekarsky pre perfekcionistov) a piecť 10 až 15 minút.
Posypeme práškovým sladidlom...
@erikasadek Bože, si úúžasná obdivujem ťa ako to všetko stííhaš. moc ti dakujem 😵
@happysmile ahoj nemozes dat link na facebook?diiik
@happysmile ahoj tak super,kolko si schudla pocas bd?ja som si dala teraz tiez 4 bd...tak uvidime...
No akoze cena vajec riadne stupa, neviem neviem ak to bude takto pokracovat co spravime.....
A to su povolene a davam ich skoro vsade, asi ma vystre v tescu su za skoro 2 eura /10ksa tie co maju mat v akcii nemaju vobec...v lidli co boli pred mesiacom za 1,05 M, minuly tyzden boli 1,45 a vcera som bola a ze 1,69...obchodnikom uz asi hrabe...
@alen24 ahoj tu je lin na FB skupinu http://www.facebook.com/#!/groups/252224758130656/
baha sa mi konecne rozbehla smerom dolu! tak som stastna - prestastna 😀 konecne sa mi podarilo prekonat hranicu 63kg uz mam 62,4 😵 teraz viem na 100% ze najblizsi tyzden az do "mojich dni" sa vaha bude hybat 🙂
@miskadusko uzasna neviem ale stiham vsetko s odretymi uzasmi asi tak .. ten link na fb je spravny ... 😉
baby ste super, aj ja som schudla, už mám svoju pred pôrodnú váhu, dala som dole -9,5kg, tak teraz tomu vravím chudnutie a pôjdem na ples ako prúcik 🙂 🙂
@happysmile ďakujem 🙂
no zienky ,dnes so 1 krat robila halusky z kur.prs...boli fajne a dost vela 🙂
alen27 a recept kde nájdem na halušky z kur.prs, dakujem

my mame svoji FB skupinu, ta nam staci, pokud mas zajem tady je dokaz, jsem zakladatelka te skupiny a jedna ze starych dukanek, ktere zverejnily sve problemy a poupravily si dukanovu dietu tak, aby se nam problemy upravily i za cenu pomalejsiho hubnuti
https://www.facebook.com/groups/252224758130656...