Dukanova diéta. Pridáte sa ku mne?
Ahojte mamicky,objavila som tuto dietu,kto ide do toho so mnou??
www.ducanovadieta.com 😉
@elka74 Vyskúšaj 🙂 Uvidíš či ti bude chutiť 🙂 Ja som ju jednu dobu jedla dva týždne v kuse na večeru, ale už som ju dlho nerobila. Potom som zas jedla stále palacinky 🙂
ja som dnes robila na obed duk.lievance ..ze ake fajne. 😉 lepsie ako palacinky...a inac baby vcera som kupila v ttescu sus.mlieko ZASE SLANE zas ostane len na langose 😒
ja som si dnes na obed robila toto:
Brokolicový krém
potrebujeme: brokolicu, 0,5 l – 0,7 l vývaru, soľ, biely jogurt
Brokolicu uvaríme vo vývare alebo osolenej vode do mäkka. Vody musí byť málo, aby vznikol krém. Pokiaľ je vody príliš veľa, tak z nej odlejeme. Brokolicu rozmixujeme a hustú kašu trochu rozriedime vývarom, ktorý sme si odložili. Primiešame jogurt alebo ním polievku ozdobíme.
Tortilly s kuracím mäsom
Tortila: 3vajcia, 3 PL nízkotučného jogurtu, 2PL pšeničných otrúb, soľ
Na náplň : 300 g kuracieho mäsa, zeleninu
Zmiešame vajcia, jogurt, soľ a otruby. Dáme napríklad do polievkového taniera ( tenkú vrstvu, aby to vyzeralo ako tortilla ) a pečieme asi 5 minút v mikrovlnnej rúre na 800 W. Cesto by malo vystačiť asi na 3 tortilly.
Mäso orestujeme na teflónovej panvici s korením.
Tortilly vyberieme z mikrovlnky, potrieme kečupom, majonézou a do vnútra vložíme mäso a zeleninu podľa chuti.
ja mám Lactamil odtučnené 1,3% tuku. to je dobré
CAzte moje kocky,ako sa mi drzite?Vzdy sme chceli s manzelom mat velku rodinku,podarilo sa.Ale presilovku u nas budu mat chlapci,dalsi chalan do rodinky.... 🙂 🙂 🙂 🙂
Ahojte🙂 jej @renata32gratulujemeeeeeeee tak budes sama na troch chlapov🙂)))),ao sa citis?Baby itajte nove..)a drzte sa..))a davajte nadalej tieto dobre receptiky,.)) mne konecne dorazila menzes lebo som sa spraval uz velmi antidukanovsky 😀 Posledne dva dni len pijem a pijem acidko ani neviem ci sa tolko moze ale strasne mi ide na chut dnes som vypila uz liter,na vahu radsej az v nedelu dakedy..) @miacrystal kde si zmizlaaaaaaaaa? 🙂
@penelope111 ten môj recept je taký zjednodušený :D ale ten tvoj vyzerá veľmi chutne 🙂 vyskúšam, mám doma len čokoládový nízkotučný puding...ty používaš aký vanilkový???
@mimusss Normálny puding používam lebo tie light sa nedali jesť 🙂 Však vyskúšaj a uvidíš možno ti bude viac chutiť ten tvoj recept 🙂 Potom mi daj vedieť možno zas ja vyskúšam ten tvoj 🙂
@misada ja som tiež cca mesiac čítala toto fórum, kým som napísala :D nemusíš to brať ako prúser 🙂 aj 5kg je určitý úspech....dnes ma nesmierne potešilo keď mi známy, ktorých som nevidela cca tie 2 mesiace odkedy som začala a ani nevedeli, že držím diétu a pochválili ma že som schudla 🙂 aj keď ja to vôbec nevidím :D to je dobrá rada, snád to pôjde, a máš aj nejaký pohyb? chôdzu ako doporučuje dukan???
@penelope111 ahaa tak to skúsim ešte dnes...tá jedna lyžica nikoho nezabije :D a máš pravdu, že tie nízkotučné majú dosť špecifickú chuť :D dám vedieť :P
@renata32 Takže chlapec gratulujem 🙂 Pekne sa nám šetri 🙂 Ja som vyše mesiaca nedržala DD a teraz som sa k tomu vrátila, ale nie až tak poctivo ako predtým 🤐 Ináč u mňa všetko po starom 🙂
@misada U mňa tá váha tiež išla dole v priemere za mesiac 2,5 kg, ale som spokojná lebo je to zdravšie chudnutie aj keď je to na dlho 🙂 Koľko toho za deň zješ? Koľko vody vypiješ?
🙂 babizne, ako vidím ste veľmi aktívne na tomto fóre. A dosť mi pomáhajú vaše slovká 🙂 Penelopka túto diétu mám brutálne naštudovanú. Som extrémnym prispievateľom receptov na tému Dukana na nemenovanej soc.sieti 🙂 Snažím sa svoj jedálniček veľa obmieňať a jesť pravidelne v malých porciách cca 5 x denne. nie vždy sa mi to podarí, ale väčšinou áno. Pijem dostatok vody. dnes 3,5 l vody- čistej(nerátam acidko light a dve kávy) používam umelé sladidlo ale v malom množstve len do kávy. Sladkosti si robím občas- hlavne pred Menzesom. Mäso len kuracie a minimalne 1x denne. Striedam 1B a 1BZ deň. Skúšala som aj inú kombináciu ale nevyhovovala mi absolútne. Otruby 2 PL denne, som v 2 F. Mala by som zhodiť 30 kg, teda už len 25 kg 🙂))) cm neubudli ani na jednom mieste pás, boky, zadok, stehno, ruka-....nič.
@misada Tak potom nechápem prečo ti to ide tak pomaly dole 😒 A nepapáš málo? A čo keď by si skúsila šokovať telo napr. červený melón? Má síce cukry ale veľa vody tak to nieje až taký veľký prehrešok. Mne išli cm najprv s pŕs a tam som aj najviac schudla takže už tam nič nemám 😀
@misada Nesmieš to brať tak vážne. Treba pozitívne myslenie a hneď to pôjde ľahšie 🙂 Skús sa vážiť raz za týždeň lebo ťa to bude zbytočne deprimovať keď budeš každý deň pozerať na váhu. Neviem čo by som ti poradila.
@penelope111 Budem sa snažiť 🙂 aj keď je to hard ☹
@penelope111 penelopka práve som dojedla tú kašu a je super, ale budem si ju robiť max raz do týždňa, kvôli tomu pudingu, snaží, sa obmedzovať tzv.tolerované potraviny aby išli kilá rýchlejšie dole 🙂
@mimusss Tak to je super, že ti chutila 🙂 A koľko vlastne chceš schudnúť a koľko si dala dole? Možno si to tu písala len moja hlava deravá si to nepamätá 😀
@penelope111 idem z váhy 75 a dala som dole 5 kg, začala som od 1.júla...takže 2 mesiace a len 5 kg dole ale to je hlavne moja chyba lebo niekedy som sa nedokázala ovládať :D takže mi dosť váha stagnovala, ale na druhej strane som rada že nestúpala...moja vysnívaná váha je 60kg, dukan mi vypočítal že niekedy v novembri by som sa tam mala dostať ale budem úplne šťastná ked to budem mať na vianoce...držím sa názoru ako aj ty hovoríš, že pomalé chudnutie je zdravé chudnutie 🙂
@mimusss Tak to máš už teraz dobrú váhu. Ja mám 75 kg a chcem 65 kg 🙂 Ale aj tak som spokojná ako to je pomaličky, ale isto 🙂
ako sa da vypocitat kolko by som mal schudnut??dakujem vam kde to najdem 🙂

@penelope111 noooo.. tak s tým pudingom to ale znie výborne.. urobím, mňam 🙂