Dukanova diéta. Pridáte sa ku mne?
Ahojte mamicky,objavila som tuto dietu,kto ide do toho so mnou??
www.ducanovadieta.com 😉
@vancouver dik za odpoveď,no cca 20kg by bodlo....včera som začala,boli ma hlava,ešte aj dnes...moje telo ked si vsugeruje,že dietuje automaticky ma začne bolieť hlava..ja som v aprili,maji..28dni držala detox podla mačingovej a schudla som 8kg..dalo sa to zvladnuť,no potom som den mohla jesť čo chcela a pokračovať delenou....len u nas sme mali oslavy,torty...tak som nasadla na nespravny vlak...a nevedela sa už donutiť do delenej...tak musim skusiť niečo noveee......no uvidime 😵
dievčata,ako robite ten tvarohovy kolačik....viem kde su recepty,no chcem overeny,kt. ste už skusili...dakujem
dobré ránko. mám veľkú radosť hned z rána. dnešná váha ukázala -6 kg 😀 😀 😀
@alen24 Moja a ty máš ešte s čoho chudnúť? 😀 Však ty už musíš byť vyžla 🙂 Nie že to zoberieš v zlom to je kompliment 🙂
tak ja som si včera dala vodovo-mliečny den, s tym že som spraskala 10lentiliek a lyžicu zemiakov a mam dole za včera 600g. nič moc... u mna tieto vodove dni nejako nejdu. skusim ešte zajtra, ked je ten spln.
inak, dala som dole 8.5kg od 8.8. ale mam byt uprimna v cm to na mne skoro vobec nevidno. chcela som dat dole spolu 10, ale nakolko to nevidno, idem skúsit 15kg (budem rada ak dam dole 12-13), lebo pevna vôla nie je moja kamarátka 😖
dievcata a davali ste si niektora vypracovat jedalnicek na mesiac dukanovu dietu? oplati sa to za tych 46eur? dakujem
@penelope111 no jasne vyzla :DDD...uz 2 mesiace vaha raz -0,5-0,8 a potom zasa +0,5-0,8kg...takze stojim s vahou ale to vsetko pre tie blbe prehresky... 🙂
ahojte ja po vcerajsm mliekovm dni -0,5 nic moc,zajtra ideme k svokre zakze zbohom dukan..)))a zas stara znama veta,od pondelka natvrdo 😀 @penelope111 ty kolko vazis?🙂a merias? 😉
Dievcata este to som chcela,spenat sa moze?co presne do neho ide,mi dako mi ide na chut,bars som ho jedla len 2 krat v zivote..)))a nemate recept na nejake privarky ci nie je ziadny dukanovsky? 😝
Tekvicova kaša
očistime tekvicu nakrajame na male kocky a dame varit , pichneme vidličkou či je makka a ak je tak scedime vodu a rozmixujeme s nizkotučnym mliekom prisolime podla chuti.. vyborna priloha k masku.
Fazulový prívarok s fašírkou
Umyjem fazulove struky- očistim, nakrajam a dam varit do vody s bobkovym listom, novym a čiernym korenim a osolim, a dam trosku cukru. Varim cca 5-10 minut a ked su struky hotove tak pridam mlieko - tak od oka. Do pohara si dam trochu mlieka a lyzicu kukuričneho skorbu. Povarim. Zhustne. A ku koncu dam si do pohara trochu octu s vodou prilejem a trosku povarim dochutim podla seba.
Faširka- hovadzie maso mlete zmiešam s jednym vajcom, pridam sol, korenie, cestnak, majoranku a cibulu- 2PL OO. A uvarim si vajička. Do formy dam na spodok masa, vlozim uvarene vajička, prilozim dalsim masom, vytvarujem faširky a dam piet na 180 stupnou cca na 20 minut.
Plnená paprika
6paprík, 300g mletého mäsa, 3strúčiky cesnaku, 1vajce, 500g paradajkové pyré, 3tablety sladidla
Koreniny: soľ, čierne korenie, paprika sladká, paprika pálivá, oregano, granulovaný cesnak
Do paradajkového pyré pridáme 2 pretlačené strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, oregano, 3 rozdrvené tablety sladidla a varíme 15 až 20 minút.
Papriky umyjeme a odstránime jadrovníky. Mäso zmiešame z vajcom, 1 strúčikom pretlačeného cesnaku a korením (soľ, čierne korenie, paprika sladká aj pálivá, granulovaný cesnak). Zmesou potom plníme papriky. Naplnené papriky vložíme do osobitného hrnca, podlejeme pohárom vody a prikryté dusíme asi pol hodinu. Nakoniec prilejeme paradajkovú omáčku a ešte chvíľu povaríme na malom ohni.
Tekvicový prívarok a volské oko
Tekvicu nastrúhame, podusíme na vode, ochutíme soľou, solčankou, kôprom, zahustíme sušeným mliekom (rozmixujeme s jogurtom a kukuričným škrobom), necháme prejsť varom. Podávame s volským okom(usmažíme bez tuku na panvici)
@ejuskaaa Ja mám teraz 75,5 kg a meriam 172 cm takže ešte tých 10 kg dole by mi stačilo 😀
@alen24 No ja mám za dva mesiace + 2,5 kg ale to som bola úplne mimo dukana na dukana som si ani nespomenula 😀 Takže som teraz začala odznova.
@penelope111 jaaj ,keby ja tolko važim...... ☹ ☹ ☹
kamoska z toho uzasne schudla
@tamichloe Som v marci vážila 86 kg 😀
@penelope111 v marci? je to rozdiel 😵 😵 krasne.......
BAby nemáte nejaký dobrý recept-osvedčený na chlieb.Robila som ten perfektný dukanov , ale bol taký nízky.Este mám jeden, skúsim, len by má zaujímalo, aký peciete vy.Diky

cawes a akú kuchárku máš k tomu?lebo dukanovu knižku mám aj ja a je tam pár receptov