Dukanova diéta. Pridáte sa ku mne?
Ahojte mamicky,objavila som tuto dietu,kto ide do toho so mnou??
www.ducanovadieta.com 😉
@evka444 ja som sa riadila podľa netovej stranky : dukanovadieta.com, knihu som si nekúpila. je to tam dosť podrobne rozpísané + recepty, zároveň tam je i diskusné fórum, kde si baby medzi sebou radia. treba jesť hlavne vtedy, ak si hladná. ak telo bude pociťovať hlad a ty sa nenaješ, začne sa akoby blokovať - nebude púšťať "slaninku", lebo sa bude báť, že telo nebude mať energiu. Napr. ja : raňajky káva s nízkotučným mliekom 20 dkg šunky + nízkotučný syr napr. Pierko, desiata (ale iba doma) jogurt s umelým sladidlo, obed, čo ma napadne, hlavne treba jesť tie otruby (dá sa z nich spraviť i chlieb). Na tej stránke sú i super recepty, naposledy som skúšala čokoládu, krabie tyčinky s vajcom, lievance 😅
@ivanka1980 lebo to nie je bielkovina
@rebeka7501 jaj ja som si objednala knižku a neviem teda, tak už budem vediež že môžem teda kedykolkvek a nesmiem byť hladná a hlavne tie otruby a všetko nizkotučné
@ivanka1980 ryžu môžeš, ale iba takúto : http://www.shirataki.eu/śtihla-ryza/ 😀 😀
@rebeka7501 ta stranka je sice fajn ale nasla som ta recepty ktore vobec nezodpovedaju povolenym potravinam v danej faze...preto odporucam stranku ale treba kontrolovat recepty
@macekova no u nas v obchode drzia len activiu ale len stymi cerealiami ....
@rebeka7501 a sledujem tuky len som clea konkretne znacky nech mam lachsi vyber s tolkych jogurtov a tak uz viem ze za zameram na rajo 🙂))
@evka444 Ja som jedla nízkotučné jogurty, syry, no na druhej strane som si vyprážala na olivovom oleji (aspoň trochu oleja) a išlo to aj tak. Pri dukanke je zakázaný alkohol - aj to som porušila (biele a červené suché víno, pivo - hlavne v lete) a išlo to. Človek sa pri tejto diéte naučí čítať zloženie jednotlivých potravín (podiel mäsa, obsah tuku a sacharidov a pod) a až vtedy zistí aké svinstvo v podobe niektorých akože zdravých potravín do seba džgáme 😖
@petronellynka veď predsa praxou získaš všetko, čo môžeš jesť. ale malý prehrešok neškodí, aspoň nemá telo taký obrovský šok.
@rebeka7501
@petronellynka a ešte ma napadlo, aj v kuchárskych knihách bývajú preklepy.
@veronika254 Rajo, Tesco, aj v Lidli, skoro vo všetkých reťazcoch a ešte ma napadlo, že zvolenský jogurt je ružový 0,1 % tuku a 0% cukru. dokonca je aj dobrý. Ja si kupujem iba veľké jogurty 300 - 400 g, lebo tých malých by som musela zjesť aspoň 6.
@rebeka7501 praxou? ale ved musim vediet co mozem a co nie...to praxou neziskam...ano po precitani knihy uz viem o co vlastne v dukanke ide a preco to funguje tak ako funguje a aj jej zakladne principy...takze teraz uz do nej nepozeram kazdy krat ked idem na nakup...ale tie recepty na tej stranke su niektore uplne zle...
Samozrejme ze maly prehresok neuskodi...ked som ju drzala minuly rok stalo sa mi ze som pouzila trochu olivoveho oleja..alebo som zjedla miesto kuracies sunky platok bravcovej lebo som sa pomylila a kupila inu v obchode 🙂
Ja vsak hovorim ze na tej stranke sa najdu aj bludy a preto odporucam precitat knihu a potom uz si lahko vyselektujes co ano a co nie...
@rebeka7501 🙂 ale to nie preklep o com hovorim ja 🙂
@rebeka7501 a to zjes naraz taky jeden velky???
@petronellynka myslela som to obrazne. ja osobne som knihu ani len neprelistovala, to čo som našla na stránke mi stačilo, recepty som si hlavne prispôsobovala (podľa povolených potravín) pre seba, lebo doma túto diétu nikto nedodržuje.
@veronika254 pre mňa maličkosť, jogurty veľmi ľúbim.
@nikuska124 Ja som si spravila kuracie prsia s cottage chees a 2 vajickami. Fu, ale som sa ztoho poriadne najedla 😀
Koklaty den drziš DD? Kolko si uz schudla?
Vidim, ze más aj ty kramy. Aj ja. A zvladnut tie chute na sladke mi robi fakt velke problemI. A presne ako pises, ze ked aj moje deti papaju sladke, cokoladky,... No ododlavam zatial. Len ci vydržím
@rebeka7501 ved v poriadku...ja som knihu citala a bola som aj na tej stranke....aj tam chodievam kvoli recetom ...tak preto viem povedat ze su tam znacne rozdiely...a nakolko som si v knihe precitala dovod preco co jest a nejest je logicke ze pozivanim takychto receptov sa to urcite neda nazvat dukanovou dietou
Su tam totiz zeny ktore su v tretej faze a jedalnicek maju taky ze to akolo dukanky ani nepreslo. Sama som tam citala nejaky jedalnicek baby a potom jej tam niektore pisali ze sa stravuje uplne zle adt...takze ked tam takato da recept tak katastrofa
@rebeka7501 a este jedna vec: velmi ma tesi ze si schudla aj bez knihy a dufam ze si vahu udrzis...
ale ja som taky typ cloveka ze nebudem dodrziavat nieco a nevediet preco...hlavne v tom je kniha dobra...mas tam vysvetlene preco bielkoviny, preco otruby...ako dukan k tomu dospel...prepac ale mne nestaci ked mi niekto povie jedz bielkoviny a schudnes
Baby 1%ovocne jogurty sa mozu? Som v 1faze, ale chut na sladke je nenormalna. A mam akurat aj ms. Tak chut na sladké je velmi vyrazna.
@petronellynka Samozrejme, na tom fóre sa nájdu trubky, ktoré ani po roku nepochopia o čom diéta je, resp. čo môžu a nemôžu jesť. diéta je na báze chemických procesov v tele, príjme a výdaji energie a podobných múdrych vecí, čo sa v nás deje. Veď len keď sa pozrieš koľko obéznych detí behá po svete (aj po Slovensku bohužiaľ). Je to neprimeraný príjem cukrov a tukov (cestoviny, pizza, hranolky, vyprážané a mastné jedlá, tony sladkostí). Veď ten metabolizmus sa musí nejako brániť, bohužiaľ ukladaním tukov a cukrov. Komu táto diéta nevyhovuje, odporučila by som delenú stravu (pred tehotenstvom som ju držala).
Váhu si zatiaľ držím (+ - 3 kg), no skončila som v druhej fáze (išli sme na dovolenku - pod stany kde kade do zahraničia, a tam sa veru špekulovať nedalo) teraz pozvoľna prejdem z 2 do 3 fázy.
@luanla aj cvicis alebo si si len upravila stravu
@luanla iba môj názor, ja som to riešila : biely nízkotučný jogurt + otruby + umelé sladlo + jahodová aróma (alebo bez otrúb)
@veronika254 Mám upravenu len stravu. Vcera som raz vyliezla aj na stepper. A ty ako?
@rebeka7501 hej ved preto som hovorila ze stranka je fajn ale treba davat pozor na tie recepty.
@petronellynka presne tak, treba si to prečítať od začiatku a nie ísť hneď na recepty 😎
@rebeka7501 hej lenze na tej stranke mi pride malo informacii...fakt to ma v tej knihe dobre napisane a aj lahko sa to cita...preto odporucam najskor knihu ..clovek z nej vela pochopi a je to nejakych 8€ a kedze je to dlhodoba dieta myslim ze to nie je marna investicia

prečo sa nemôže ryža pri tejto diéte?