Dukanova diéta. Pridáte sa ku mne?
Ahojte mamicky,objavila som tuto dietu,kto ide do toho so mnou??
www.ducanovadieta.com 😉
@veronika254 budem sa snazit stale nieco pridat
@alen24 Buden sa snazit priebezne davat dake receptiky
tak nedalo my to a dnes som sa odvazilo a vaha ma milo prekvapila... vaha sla dole o 2kila
@luanla ahoj udene maso nie...kedze nemozes ani udene sunky 🙂
@evka444 ano pecene mozes aj stehno ale bez koze
@ivka2903 v prvom rade je tato dieta zalozena na bielkovinach..tie mozes nizkotucne neobmedzene...odporucam ti precitat si knihu, tak lepsie pochopis zasady alebo http://www.dukanovadieta.com ale je tych informacii malo.
Tam si najdes aj zoznam povolenych potravim v danej faze...
Prajem vela stastia a pevnej vole 🙂
@luanla
@petronellynka môže sa aj údené kuracie stehno ( bez kože), na broninej stránke je písané že je zakázaná údená šunka - ale má na mysli bravčovú, lebo ujo Dukan píše o zaúdenej kuracej a morčacej šunke s obsahom tuku do 4 % s tým že ju odporúča 😉
Ževraj je v lídli aj nejaké údené morčacie mäso, tak to pôjdem okuknúť 😉
@macekova a to kde si nasla ze ju odporuca? u Broni na stranke? tie informacie su tam dost skreslene ...v knihe pise ze masove udene vyrobky sa nesmu pokial si dobre pamatam...ja sa neriadim strankou nejakej tretej osoby ale knihou...
Ale ak si niketo chce dat udene stehno nech si da...ja som sa len podelila o info
v tehu asi nem, ze? 😅
@pingu1 nepochopila som presne tvoju otazku ale ka myslis ci mozes drzat dukanovku v tehu tak odpoved je ano podla dukana, lenze trochu je upravena!!!!!
ale podla mna je to sialene!!! ked si precitam co dovoluje, pocas tehu a co pocas kojenia tak mam ho chut vyfackat ale vazne..; 🙄 🙄 🙄
@petronellynka to je v jeho knihe, citujem : ,,Už niekoľko rokov je v obchodoch k dispozícií nízkotučná šunka z bravčového mäsa. ale aj z jemne zaúdeného morčacieho a kuracieho mäsa, kde je obsah tukov medzi 4 a 2 %, čo je oveľa menej , ako majú najchudšie mäsá a ryby. To znamená, že sú povolené a dokonca ich odporúčam pre ich ľahkú dostupnosť a jednoduché používanie. ,,
Ono je to všetko len o podiele tuku vo výrobku 😉
@macekova o.k hadat sa nebudem, ale ja som v tej knihe take nieco nevidela ale priznam sa ja ju nepoznam naspamat...ale udene kuracie stehno mi ako dietne nepride...
@petronellynka moj nazor je ze udene stehno by som si ani nedala 😀 a keed nema tuk a je len udene tak preco by nebolo dietne?ved ked udis tam nenarasta ten tuk 😒 ci?
ja idem dnes robit mafinky...mnam
@erikasadek dakujem 😀
@alen24 no len pokial viem tak udeniny sa neodporucaju pri dietach a vraj nie su zdrave ...asi preto mi tak chutia 🙂
@petronellynka ja zasa nastastie nemam rada udenininy 😀
@alen24 no ja mam problem ze mne chuti vsetko od coho sa pribera...ja zase nemusim sladke ale hranolky a vysmazane jedla..knedlo vepro...to neodmietnem 🙂
mafinky upecene a vecer budem robit este cerealie...su super do jogurtu alebo len tak na vecerne chrukanie 😉
@petronellynka ja mam sladke strasne rada 🙂
@alen24 posielam receptik na mufin: 1vajicko,2bielka,6lyziciek mlieka v prasku 1/2prasok do peciva,1lyzicka sladidlo, skorica drvena. Vsetko spolu vymiesame okrem skorice, naplnine nadobky na mufiny do polovice a nakoniec ich poprasime skoricou a dame do rury na 180 stupnov 15 min....mam viacj receptov na mufiny tak postupne budem davat aj tie ,ale toto je taka varianta, ze ak si uz jedla rano otruby tak si narobis taketo mafinky
@nikuska124 no je iny ako ten moj dakujem urcite skusim 🙂
@alen24 kazdy ma niekde slabost 🙂
@alen24 aky mas receptik?
@alen24 vyzerajú super, dáš prosím recept ? 🙂 ja dnes prvý deň - raňajky biely jogurt plus šunka, obed morská šťuka na vode, vajíčko a trochu tvarohu. olovrant acidko, večera jogurt s tými ovsennými otrubami. Dnes mi prišiel objednaný balíček - pár balíčkov shirataki, ovsenné aj špaldové otruby, sladidlo stévia a vanilkový umelé sladidlo. Otázka tie otruby si dávate do jogurtu ? Môžem v prvej fáze pridať do jogurtu stéviu či trochu škorice ?
posielam dalsi receptik na mufunky : 3 lyzice otrub, 1biely jogurt alebo citrnovy,trosku kory citronu alebo pomaranca nastruhanu, 1/2prasok do peciva,2vajicka, 2lyzicky sladidla praskoveho,Vymiesat vsetky ingrediencie mixerom a dat do nadobky na robenie mafin do rury na 180 stupnov 15min. su makkucke

@alen24 nedodrzala som tretiu fazu uplne ako som mala, ale problem bol potom ten ze telo si zacalo pytat svoje a tak to dopadlo. Teraz uz viem ze dieta nebola uplne najstastnejsia. rychlo som sice schudla ale s udrzanim to nie je take ruzove. Teraz sa chcem opat pokusit schudnut naspat, ale len tym ze obmedzim pecivo a budem si castejsie piect dukanov chlieb. Chcem trosku aj obmedzit prilohy a tak, ale uplne k dukanke sa uz asi vracat nebudem. Vsetkym ale drzim palce 🙂