icon

Dukanova diéta. Pridáte sa ku mne?

blazena2
10. jún 2011

Ahojte mamicky,objavila som tuto dietu,kto ide do toho so mnou??
www.ducanovadieta.com 😉

macekova
26. jan 2013

@22janulienka22 Ahoj, ujo Dukan píše, že pri stagnácií treba z 30 min. chôdze spraviť 60 min. 😀 . Neviem ako striedaš BD a BZD, ale ak napríklad 2/2 tak skús 3/3 😉

22janulienka22
26. jan 2013

@macekova ahoj, teraz ked sa mi to zastavilo, mám už 5. BD a chôdze mám s malou až až...tak neviem. niekedy nejde nič, niekedy mám 100g dole 😒

macekova
26. jan 2013

@22janulienka22 Netráp svoje telo toľkými BD 😉 , nestresuj sa , váha môže stáť aj keď sa blížia tvoje dni 😉 , a hovorí sa že pri splne telo zadržiava vodu 😉 . Ja si napríklad váhu zapisujem do kalendára každý týždeň - vždy po BD dni a klesá to - i keď to medzitým skáče 😉 , netreba sa vážiť každý deň - i keď sama viem že je to ťažké 😉 . Treba vydržať a ono sa to pohne 😉 , nemožno čakať že to pôjde takým tempom ako na začiatku 😀

evickakucierka
26. jan 2013

ovsene otruby som kupila v Tescu a mali aj psenicne, tak ja som zacala dnes

evickakucierka
26. jan 2013

@miiishka tak som to kukla a zda sa mi za 1kg potraviny - ochutnavaci balicek, dat za to aj z dopravou 20 eur

pitipitipa
26. jan 2013

@22janulienka22 ahojky...pijes 2-3litre vody denne? A kolko krat za den papas?? A k tej chodzi s malou..to ze za nou behas nie je to iste akoby si intenzivne chodila 30min..pretoze rychlost chodze je ina..
Papaj casto, nizkotucne alebo odtucnene mliekove...a ked si robis maso, najlepsie v rure a pec to v ty h sackoch...drzi to vsetky stavy...masko je stavnate dokonca aj kuracie prsia... 😉
Ja som tiez na tejto diete...plus kontrolujem si kalorie a kolko gramov vlaknin a tuku mam za den...pritom jem len bielkoviny a zeleninu kedykolvek...uz druhy den chodim do telocvicne, ale iba na beziaci pas, rychla chodza, 6km/h 40-60min...za tri tyzdne islo dolu 5.7kg, co si myslim, ze je akurat. Ked sa mi ziada sladke, mam od dukana ochucovadlo chokoladove a lieskove oriesky...to si davam do odtucneneho tvarohu ci jogurtu plus sladidlo a mnaaam 😉
Podotykam, nejem ziaden chlieb, ani dukanov, neziada sa mi..a to som bola na chlebe zavisla 😝
Pijem od atkinsa proteinove milkshake jeden denne stale po tej rychlej chodzi....su nizke na vlakniny aj na tuky..
Vies, ze pomalou chodzou za hodinu spalis len okolo 200-300kalorii? Jeden hovadzi biftek..okolo 250g ma okolo 450-550 kalorii...takze by si mala chodit aspon 2hod aby si spalila kusok masa 😉 preto dukan odporuca chodzu..😉
Ja mam problem pit vodu...normalne vypijemmax pol litra vratane kavy...ale vdaka diete vypijem minimalne 2litre...ako dukan hovori, ked si das sprchu, namydlis sa a neoblecies sa...ale splachnes to mydlo.. 😉 takisto je to s tvojim pitim...bielkovina je tazka na ladviny, a pretoju musis splachnut aby vsetky toxiny odisli z tela a nezadrziavali sa.. Ozaj..a mozes pit dietnu colu ci pepsi..ak sa ti ziada sladke😉
Ak mas otazky pytaj sa 😉 x

pitipitipa
26. jan 2013

@22janulienka22 ozaj k tomu vazeniu...vazim sa kazdy den, mna to motivuje, ked vidim ako sa gramy stracaju..jasne ze mam dni ked stojim na vahe, ale aj to ma motivuje zabojovat...pokial na vahe nestupas, vsetko ide..robis vsetko dobre 😉 len to netreba vzdat, a nakopnut sa znovu. Hlavne mat plnu chladnicku kadecoho co mozes jest..ked ta prepadne chut na nieco, otvoris a nakombinujes 😝
Drzim palce x

22janulienka22
26. jan 2013

@macekova chcela som to nakopnúť, preto 5 dní, ale aj ked som túto dietu držala 1krát, striedala som 5/5 a nerobilo mi to problém 🙂 teraz jem zeleninu takmer každý deň, len ked sa to stoplo, skúsila som to aj takto

22janulienka22
26. jan 2013

@pitipitipa s pitím problém nemám, vody vypijem dosť. a ten pohyb s malou mám taký, že ju šupnem do kočíka a podme rýchla chôdza 🙂 takže 2x denne po 30minút, zvyšok vychádzky už vo vychádzkovom tempe 🙂 viem, že môžem colu, ale tieto veci veľmi neobľubujem, stačí čistá voda 😀 ked som 1krát držala túto dietu, kilá šli pekne dole, stagnácia nebola, tak ma to teraz hnevá, ale určite pokračujem dalej, lebo viem, že sa to rozbehne znova...alebo budem chudnúť po 100g denne 😀 😠

pitipitipa
26. jan 2013

@22janulienka22 mozno by si mala skontrolovat zeleninu co jes, ci nie je vysoka na vlakniny, preto mozes stagnovat...mala by si mat vyssi prijem bielkovin nez vlaknin...vlakniny zadrziavaju vodu v tele...ako ovsene otruby=vlakniny... 😉

ninimini
26. jan 2013

@macekova ahoj! ako ti to ide

ivka02
26. jan 2013

pitipitpa - mohla by si napísať tvoj jedálniček, čo jedávaš, koľko, koľko krát?

alen24
26. jan 2013

@22janulienka22 ja presne to poznam ako pises ty..ja ked som drzala dukana 1 krat vsetko slo velmi hladko a teraz po 2 krat to bolo presne ako u teba...ja som si dala 3f.na tyzden a znova som presla na 2.f a teraz to uz ide pekne pomaly dole...

ewicka223
27. jan 2013

baby pouzivate olivovy olej aspo n trosicku ?

ninimini
27. jan 2013

@alen24 ja sa neviem nejak prinutit posluchat prvýkrát to išlo super teraz sa mi do toho tažko vracia 😠

ewicka223
27. jan 2013

baby vytvorila som na fb skupinku . Nepridate sa ? Mohli by sme si tam davat fotky uspechov a receptov atd 🙂 tu v diskusiach sa to neda .... Budem velmi rada https://www.facebook.com/groups/324237564360843/

macekova
27. jan 2013

@ninimini Ahoj , mne sa reštart podaril 😉 , už mám cca 8 kg dole 😎 , poctivo cvičím a všetko dodržiavam 😉 , ja som sa asi potrebovala znova dostať na pôvodnú váhu aby som sa zasa zaprela, lebo som to na jeseň márne niekoľkokrát skúšala a jednoducho som vydržala len chvílku ....nešlo to, tak dúfam že vydržím 😀

miiishka
27. jan 2013

@evickakucierka hej, nepisala som ze je to lacne... len ze to tam dostat :(

alen24
27. jan 2013

@ewicka223 ja ano 🙂

alen24
27. jan 2013

@ninimini ja presne to iste ...pred 2 tyzdnami strasna kriza ...nie a nie sa pripnut vzdy som nieco zozrala co som nemala a uz to potom slo...ale dala som si 3f.a uz je to o.k uz si poviem ze ani bohovi 😀 to nezjem co nemam a drzim sa

bbbea
27. jan 2013

@ewicka223 ja tiež používam oliv.olej ale len tak pár kvapiek ked si robím mäsko 🙂 niekde som citala, že sa môže oliv.olej lyžicka denne v 2 fáze...ale neviem ci naozaj to tak je 😉

ewicka223
27. jan 2013
pitipitipa
27. jan 2013

@ivka02
Ahojky, no ja nemam jedalnicek, myslim tym, plan co budem jest...ako dukan povedal, nakupit vsetko co mozes, napnit chladnicku, plus mat v zalohe nieco sladke ked sa ti ziada...ja mam v chladnicke beztukovy tvaroh, beztulovy grecky jogurt, beztukovy rozotieratelny syr, ktory je bez chute, mozes si ho spravit na sladko alebo slano..ja ho mavam sladky 😉 v mrazaku aspon 2-3kg kuracich prs, kedze tie obsahuju najmenej tuku, ale obcas si doprajem aj stehno, popripade kridelko, ale kupujem len tie uz bez koze, zopar hovazdych biftekov, kuracia pecen. Zo zeleniny si robievam salat, paradajka, salat, uhorka, cibulka a paprika, ale s paprikou opatrnejaie, kedze je celkom vysoka na vlakniny, urbim si dressing z chrenu a odtucnenej majonezi plus koreniny 😉 alebo uhorka a salat a dressing sladidlo voda a ocot 😉
Maso zasadne peciem v rure v tych igelitovych sackoch...pekne drzia stavu z masa a nemas ani obrovsky smrad ani ziaden riad...mam sladke ochucovadla, beztukove kakao, vanilia, takze ak sa zaziada sladke, zoberiem si nieco mliecne a kvapnem z orieskoveho ochucovadla, kakao, sladidlo...a mam dobrotu 😉 robila som uz kuraco hribove burgre, boli supeeeer, zdrave a chutne, mm zjedol vacsinu...a to robim z 1kg kuracich prs a mas co zobat cely den. Robila som aj hovadzie burgre, ale je tu trosinku vyssie na tuky..kedze ja mam limitovany prijem vlaknin a tukov.
Kupuvavam vselijake sunky, bavorske, franzuske, samozrejme kontrolujem kolko maju kalorii a obsah tukov, bielkovin a vlaknin. Mam rybky a krevety v mrazaku v pripade emergency 😉
Ja chodim kazdy den s detmi na prechadzku, a nedaleko mam velky supermarket, tak vzdy ked sa nieco minie, si dokupim..takze ked otvorim chladnicku a mam chut na rybu, je tam, na kus sunky, je tam, na jogurt je tam...ja jem male porcie, ale zobem cely den, kedze varim aj pre deti, vone drazdia, tak vzdy sa vplazim do chladnicky a ukradnem si kruzok sunky ci lososa. Dokonca dukan odporuca si urobit krabicku, do ktorej si das skoricu vanilku atd, aby sa dala hermeticky uzavriet..a ked mas chut na sladke, otvoris a vdychujes zopar krat a je to.."pomaskrtila si si" ...ja mam miesto toho 53.8% tmavu cokoladu, vysokej kvality, tuto..su to ako malicke lentilky, v prepocte, jedna lentilka ma 2kal
http://www.chocolatetradingco.com/buy/callebaut...
Mam ich v plastovej nadrzke, moji chlapi ju lubia, jasne ze aj ja...obcas ale len rano si dam 3-4 lentilky...a poobede si len cuchnem 😉
Pred cvicenim by si nemala mat vela bielkovin lebo tie potrebuju cas na travenie, a ked pojdes hned nato cvicit, mozes mat nechutne bolesti brucha..takze ak pijes nejaky protein shake, len po cviceni, drzi ta plnu...inak, dobre shakes su z tofu, su zdrave a bielkovinove 😉 nakombinujes s ochucovadlami, beztukovym mliekom, lad, zeleny caj..a mas energy drink ako hrom 😉
Takze neviem ci som niecim pomohla, ale mozno inspirovala 😉 x

sandri
27. jan 2013

dievcata, tak vcera rano som sa odzvazila a zaial mam -5 kg 😀 tak este mi zostavaju 4...

ivka02
27. jan 2013

pitipitipa, ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď 😀 xx

alen24
27. jan 2013

@pitipitipa mam doma podobnu zasobu ako ty ...aby som mala co ak pride chut na jedenie...a kde kupujes alebo ako sa vola ten roztieratelny syr ktory je bez chute a tukov?

pitipitipa
27. jan 2013

@alen24 si v uk? Lebo ja som, takze u nas sa to inak vola..formage frais, formage blanc, maguee, quark...je to chutovo ako tvaroh, my to mame take jemne ako natierkove maslo, len redsie ako jogurt...a grecky jogurt je tak husty, da sa krajat 🙂 neviem ci taky mate aj na slovensku. My tu mame weight watchers, ktory vyrabaju aj chedar syr nizkokaloricky, takze super na pomazanky, fasirky, zapekane masa 😉 x

alen24
27. jan 2013

@pitipitipa tak grecky syr mame a taky co pises ten roztieratelny som este ani nepozerala ci tu take nieco mozme mat 🙂

marne10
27. jan 2013

@alen24 tak to si ma trosku potesila lebo vcera mali decka oslavu a ja som zabila kusom torty a trochou cipsov.ale tak mi bolo zle ze som si ista ze uz neporusim.fuj.dneska som nemala odvahu postavit sa na vahu ☹

marne10
27. jan 2013

@ewicka223 olivovy olej sa moze uz od druhej fazy-1 cajova lyzicka denne 😉