icon

Dukanova diéta. Pridáte sa ku mne?

blazena2
10. jún 2011

Ahojte mamicky,objavila som tuto dietu,kto ide do toho so mnou??
www.ducanovadieta.com 😉

atota
22. máj 2013

@alami solamyl sa nesmie je to zemiakovy skrob,mozeme len gustin kukuricny skrob
4 vajca-bielka vyslahat zvlast,zltka vymiesat s 2 lyzicami sladidla,aromou,pridame 2 lyzice ovs.otruby a 2 lyzice gustinu,2 lyzicky prasok do peciva,primiesame vyslhane bielky a dame piect na 20-25min do vyhriatej truby na 180st-tiez vyborna piskoooota aj na tiramisu

atota
22. máj 2013

@alami pokial nemas nakupene zakladne prisady a potraviny k dd tak ani nezacinaj,je to zbytocne.
Zabehni do obchodu a pokup si ten zaklad,potom budes dokupovat a pode to hladko,drzim palce

alami
23. máj 2013

@atota v knihe str 169 je len maizena, nie je rozdelené solamyl a gustyn, takže som myslela, že je to v pohode. Sladidlo som bola pozerať v obchode, ale nezohnala som a myslím, že bez neho prežijem. Ešte ho niekde pozriem v zdravej výžive. Ďakujem

atota
23. máj 2013

@alami urcite mozeme len gutin a sladidla mas vsade ake chces,len cukropur sa tazsie zhana ja pouzivam diafan,ked nemam ine a ten dostat aj v tescu aj v kauflande....

sunshine85
23. máj 2013

AHOJTE BABY, konecne sa mi podarilo opat nastartovat 🙂 dukanku drzim uz od aprila 2012 a zacinala som na vahe 89,8kg a do leta som chudla na 76kg, potom mi to pokaslala dovolenka 😀 celééé leto atd...a od vtedy som sa stravovala len ako BZ dni, nevedela som sa donutim nejest zeleninku.Ale otrubovy chlebik som jedla, stale som bez cestovin, ryze, zemiakov...Viackrat som sa pokusala dat si B dni,a le nevydrzala som. 12.5.2013 sa mi vaha ukazala 81kg!!! tak som sa konecne nastvala, vydrzala 6 dni v 1.faze a odvtedy poctivo dodrziavam, dnes po 10tich dnoch je to uz 77,6kg, verim, ze to tentokrat na tych aspon 68kg dam 😀 😀 😀

alami
23. máj 2013

@atota gustin mám teda kúpený, zdravá výživa dnes u nás zavretá a v bille sladidlo nemali, len nejaké také v tabletkách, to som nebrala 😅
dnes mám tretí deň, dole mám 1,5kg. Tak som spokojná 🙂
Ráno som si zas takú placičku upiekla - vajce, otruby + tvaroh, dala som to piecť do rúry na papier - miesto chleba ku šunke paráda. Potom som pol tvarohu s jogurtom, obed 1plátok mäsa. Pomedzi to horký čaj. Pekne sa držím 😅 😀
@sunshine85 držím palce, škoda, že ti to išlo hore na BZ, až sa čudujem, ale zas, aspoň to neško na pôvodnú váhu.

alami
23. máj 2013

@janka_mt a ty si ako na tom? Už si v druhej fáze, držíš sa? Koľko si schudla, vieš?

evica2977
23. máj 2013

@alami ahoj Alami, ja to mám dáko zablokované, po 3dnoch nic, tak som si dnes dala Dukanovu nutelu z druhej fázy☹((
Neviem, či je to tým, že malú kojim a ešte k tomu mi cely den nespi!!!!

evica2977
23. máj 2013

Baby prosím Vas kde kupujete Linessu natierku?! U nás v 3 Lidloch (v Žiline, KNM, Čadci) nie je, vraj nemajú pocit, že ich niekedy predávali.... Presviedčali mojho muza! Pritom som ich tam kupovala!!!
Ďakujem

alami
23. máj 2013

@evica2977 nič znamená, že si nič neschudla? nevzdávaj sa, možno 3 dni nič a 4.-5. ubudne na váhe viac. Prečo si si dala tú nutelu? Si skončila s 1.fázou, či si len zhrešila a ideš ďalej?

evica2977
23. máj 2013

@alami zhresila som, hanbim sa, no mala mi dáva zabrať. Najhoršie je, že som nevidela zmenu, to je demotivujuce. Zajtra dám vedieť, či som vydržala. Ty sa drzkaj, máš super výsledok!

alami
23. máj 2013

@evica2977 to je ešte krátko, aby si videla výsledok, ešte vydrž.Uvidíš, isto pôjdu kilečká dole. Ale inak, nebojíš sa chudnúť a dietovať, keď kojíš? Nie je lepšie začať až po skončení kojenia? malá je ešte plne kojená, či má aj inú stravu?

evica2977
23. máj 2013

@alami vies, každý mi hovorí, kolenom schudnes a figu borovú. Už mi je zo seba zle, zle sa cítim. Inak si hovorím, že africke ženy nemajú poriadne co jest, piť a predsa koja!!! No veď uvidíme

alami
23. máj 2013

@evica2977 no ja by som asi nechudla pri kojení, alebo aspoň len nejaké obmedzenie cukru a tuku tak, aby si nepriberala ešte viac a potom sa do toho pusti, keď už nebudeš kojiť.

atota
23. máj 2013

@alami no vidis len tak dalej a budeme kocky....to sladidlo si urcite kup ziiiide sa a treba casto jest ako babatko cim viac jeme tym viac chudneme a nezabuuuudat vela,vela pit

marwa
24. máj 2013

@evica2977 neboj sa aj ja kojim a drzim dietu-teda drzala tuto dukanovu 3 tyzdne, prve dva tyzdne to slo som schudla 4,5kg a potom tyzdnen stop...tiez to bolo pre mna demotivujuce tak som presla na Norbiho update-a za 3dni uz sa vaha pohla dole 😀 a je to omnoho lahsie, pretoze jes skoro vsetko iba musis strazit cas...inak tym ze kojime to ide tazsie..neviem preco, ked kazdy hovori, ty ked kojis musis lahko chudnut..hm skor lahko priberat.. 😖 ,inak aj ked si unavena tak to ide horsie..darmo v spanku sa chudne lahsie....pretoze mas potom energiu a nepotrebujes ju doplnat sladkym...skus kuknut na diskusiu Norbiho...drzim palce..neboj schudneme to..ja chcem este aspon 10kg 😝 ...

evica2977
24. máj 2013

@marwa plne s Tebou súhlasím, ešte som z porodnice pribrala 2kila!!! Vôbec mi nic nejde dole, mám normálne chute aj hlad, co som pred tým ani nemavala. Ja som pysná na dcéru a som nesmierne rada, že ju mame, no citimsa na figu. Diky moc za podporu, inak prípadám sinako neschopňák, no fakt som sa držala a nic, ani gram dole. Môj známy chváli Norbiho, schudol ním za 2mesiace 14 kíl (to by som aj ja potrebovala), no s chlapmi sa neda porovnávať☹
Ďakujem ešte raz za podporu

alami
24. máj 2013

@atota sladidlo už mám, dostala som ho kúpiť v lekárni.Pre ďalších začínajúcich, je pod názvom irbis a je to vlastne aspartam, čo odporúča Dukan.
Dnes som dostala kúpiť aj odtučnený hrudkový tvaroh, teším sa naň, urobím si asi tú piškótu už aj so sladidlom + ten tvaroh - to bude mňamka 😀
sladidla myslím môžme podľa chuti, však? netreba sa obmedzovať (hoci viem, že to nie je bohviečo, takže dám len kam naozaj treba)
Ja dietu držím nejak v pohode, až mi je divné. Dnes ráno placka Dukanovská s otrubami + šunka (mám takú 2% wellness šunku), neskôr trochu jogurtu s tvarohom, obed - losos na pare.
Myslím, že potiahnem 1.F ešte aspoň do nedele - teda budem mať 6dní.
Postupne čítam knihu, dnes som sa prečítala k 3.F, tá sa mi už páči, chlebík bude fajn 🙂 A sviatočné jedlo, to si môžem dať potom napr. aj Pizzu? Normílne sa "nažrať" ? 😅 Ja len tak, či dobre rozumiem 😀

@atota ty si v ktorej fáze?Koľko si schudla?

atota
24. máj 2013

@alami ja som uz mesiac v 3f a schudla som za necele 3mes.18 kg,dd drzim od 8 januara.
Este ti chcem povedat,ze lepsi je ten jemny tvaroh aj na kolaciky aj tak len s dd nutelou aj na natierky sa lepsie pouziva jemny a s tym sladidlom opatrne lebo je dost sladke a ked to prezenies tak bude skor horke,musis skusat asi kolko

alami
25. máj 2013

@atota Ďakujem, ja som práve sladildla dala málinko, som sa bála dať tie 2 lyžice, ako si ty písala, tak to bolo málo sladké. Pozriem ešte, ako sa robí tá nutella.
Ja som si na hrudkovom pochutila, mala som ho na raňajky, len tak s trochou sladidla. Obed som si fajný, omeletu(2vajcia, soľ, trošku gustinu a 1/2PL otrúb) a k tomu na prírodno kur. mäso. Dobre som sa najedla.
Lyžicu otrúb som si ešte ušetrila na niečo iné dnes. deň je dlhý 😅

To si teda pekne schudla, teraz budeš 180dni v tretej 😅 no drž sa 🙂 čo si dávaš ako sviatočné jedlo napríklad?

atota
25. máj 2013

@alami neviem do coho si sa bala dat 2 lyz.sladidla ale do piskoty na tiramisu je to akurat.
Ake sviatocne jedlo myslis?
180 dni no no musim byt v 3f ale zvladam to este len sa tak rozbehavam tak daco divokeeee som este nejedla

alami
26. máj 2013

@atota no v 3.F môžeš v prvej polovici jedno a v druhej polovici 2 sviatočné jedlá týždenne(str 115 v knihe) teda jedlo, aké ti len ide na chuť aj zo zakázaných jedál.

Ja som dnes prešla do 2.F, teda jem už aj zeleninu, spôsobila to mamina oslava narodenín 😀 😀 ale 5 dní 1.F mám ukončených a schudla som 3kg. Všetkému ostatnému na oslave som odolala, nepodlahla som ani slaným slzičkám s mandlou, ktoré zbožňujem, tak som na seba hrdá 😅
Práve si grilujem zeleninku-baklažán, cuketa, paradajky, mrkvička... a k tomu si robím kuracie mäsko. teším sa. 🙂

atota
27. máj 2013

@alami jaj myslela si hoooody,no tak tu davam este pozor ale mala som rezen a salat,halusky s bryndzou a nejake sladkosti,tak som si nejak zvykla,ze zabudam,ze mam hodove dni.
Aj ja som na teba hrda,ze si odolala nejakym dobrotkam a ze si 3kg schudla,len tak dalej,aj ja som mala pocas 2f plno oslav,no nosila som si svoje jedlo a niekde boli svedske stoly tak sa tam stale nasla aj nejaka kuracinka a na kazdu oslavu som si upiekla aj tiramisu,ved ked sme sa na to dali tak len tak to nevzdame nie?ten efekt za to stoji.drzim ti palce len pokracuj.

luciab16
27. máj 2013

včera som sa postavila na vahu a uplne som sa zlakla,asi som velmi zajedala stres ☹ ale teraz po precitani prispevkov a stranky na dukanovu dietu to chcem skusit,dufam ze sa tiez budem moct o mesiac-dva pochvalit....fandim vsetkym ktore do toho isli!

atota
27. máj 2013

@luciab16 drzime palce len sa daj cim skor do boja

knuppova
28. máj 2013

Ja som začala s dukankou presne po Veľkej noci minulý rok, po roku som vážila o 8 kg menej, viac menej si ich aj strážim. Prešla som všetky 4 fázy, teraz jem skoro všetko, menej chleba, menej príloh, žiadne kekse, doprajem si cez víkend nejaký koláčik. Raz do týždňa sa snažím dodržiavať jeden bielkovinový deň. Pre mňa to bola najjednoduchšia diéta akú som kedy držala. 🙂

atota
28. máj 2013

@knuppova si kocka,si kocka,si kocka.....

knuppova
29. máj 2013

😀 dík...

jakani
2. jún 2013

baby, kde kupujete tie otruby? 😅

tanija133
2. jún 2013

@jakani ja v DM