Dukanova diéta. Pridáte sa ku mne?
Ahojte mamicky,objavila som tuto dietu,kto ide do toho so mnou??
www.ducanovadieta.com 😉
@katkav Gratulujem veď to máš krásne číslo 🙂
Jasné, že tá pečienka bola zelená čo som čakala. Humus. Som to vyčistila a dúfam, že nebude horká lebo im ju pôjdem jeb... o hlavu aj s panvicu.
recept na pečienku: od zuzu188
1/2kg kuracej pečienky
1 cibuľa
3Pl bieleho jogurtu
2čl horčice
1/4čl tymiánu
1čl kukuričného škrobu
Pečienku umyjeme,pokrájame na kocky.Cibuľu očistíme,nakrájame na jemno a opražíme na teflóne.Pridáme pečienku,opečieme,zalejeme 1/3 pohára vody,pridáme tymián.Dusíme do mäkka.
Jogurt zmiešame s horčicou a škrobom,pridáme k pečienke a za stáleho miešania varíme 5-10min.
(ja som si to ešte dochutila soľou a čierným mletým korením a nedala som tymián,lebo som nemala)
Pečienka je našťastie dobrá akurát som to prehnala s čiernym korením a ešte som si tam dala za lyžičku chrenu 🙂 Pááá 😀
@penelope111 prave sa mi dovara na sporaku, vonia uzasne 🙂 no tiez som nemala tymian
@cleo02 Ja mám tymian ale ho nedávam. Ja dávam iba čierne korenie.
@penelope111 dakujem za recept ....no fajne to musi byt, urobim si ked budem mat BZ a dam si k tomu uhorkovy salaaaaat .....zajtra ma "bielko" den, tak si dam daku rybku hadam ....vy co idete zajtra varit ?
@penelope111 tak už si ju zohnala 🙂
no dnes rekord..vypila som vyše 4l vody!
@zuzu188 Zohnala len ma nasr... stým aká bola škaredá 🙂 Ja som ledva vypila 2 l vody 🙂
@nicky182 Ja netuším čo budem variť 🙂
@penelope111 no ja neviem,či by som ju jedla,keby bola zelená 😒
@zuzu188 To zelené je žlč bola zle očistená a tam kde to bolo som vyhodila. To by bolo horké keby som to jedla a kedže horká nebola tak všetko som vyhodila kde bola žlč 🙂
Dobre ranko dukanky!!!
Prajem Vam vsetkym dnes krasny den!
a chudnutiu zdar!!!
@penelope111 jáj..tak už budem vedieť,že keď je zelelená pečienka,je od žlče 😀
@penelope111 ved sa tesim, len si hovorim, ze ta moja pevna vola je nic moc, ked hned na zaciatku hresim 😉
@zuzu188 ja mam cisto bielko den, mam tam reznik kuraci od vcera, no vcera som na nom mala paradajku a mozzarelku light.....dnes bude cisty s dressingom a mozno tuniaka vytiahnem, len bez salatiku mi az tak nechuti, hmm ....k mozzarele- ma 10% tuku, lepsie ako ementaler 20% ...to je zatial jediny nizkotucny syr, co som zohnala, no zajtra idem do OC a tam je Terno tak pokukam ten syr Pierko ....
baby mate niektora recept na duk pralinky?ďakujem 🙂
@katkav Ja hreším tiež od začiatku až do teraz 😀
@zuzu188 😀 ano je to také zelené ako tráva 🙂 škoda že som ju neodfotila aký humus predávajú. Ak sa ti niekedy stane, že máš horkú pečienku tak to je stej žlče vytečenej 😝
@penelope111 kebyže to tu nenapíšeš,tak by som ju vyšmarila do koša,keby som na takú narazila 😀..zatiaľ som mala šťastie len na peknú..nevadí 😀..môj oco by aj horkú zjedol 😀 😀
@zuzu188 Ja som mala tiež do teraz peknú ale tento humus čo bol v obchode nechápem. Tak stane sa občas že to máš na pečienke vytečené a ani otom nevieš a ked ju ješ tak sa tam nájde horký kúsok, ale to neznesiem lebo ma potom prejde chuť. Našťastie zatiaľ čo som robila ja pečienku sa mi to ešte nestalo 🙂 Ináč som kuchárka cca 4 mesiace predtým sme bývali u mami a kuchyňu som navštívila iba ked som išla jesť 😀
@megy2 uhm, len ja mam billu od ruky, akoze uplne, a zase kvoli syru neprecestujem cele mesto 😠 byv ☹ m ne dedinu, tu mame len jednotu a samoska ziadny nizkotucny syr, ani tvaroh, iba jogurt Rajo ...raz za tyzden chodime na nakup do tesca a kauflandu, tam maju kadeco 🙂 🙂 🙂 🙂 rozmyslam nad tym, ze si uvarim puding..kupila som nejaky light kakaovy, len pol sacku si mozem dat, tak asi to si spravim na olovrant ....
@zuzu188 ja som si dala do bieleho trosku kakaa a kvapku umeleho sladidla a fajneee, no nechem vela toho sladkeho, pred dietou som nejedla sladke, snazila som sa, len tak cez vikend a teraz mam pocit, ze si musim kazdy den dat nieco sladke ....acidko vanilkove atd ....pritom aj nesladke vypijem ...syry milujem, akekolvek ...ale vies co by som si dala ? cestovin s nivovou omackou 🙄
@nicky182 Jáj niva už dva dni nad ňou premýšľam, že by som si dala 😀 Ja som zas robievala prsia na prírodno, krokety a nivovú omáčku k tomu namiesto tatarky. Mňam dala by som si 🙂 Ináč ja som si kúpila to pierko a mám ho už asi dva týždne v chladničke lebo je hnusný to sa na syr ani nepodobá 🙂 Keď mám veľkú chuť na syr si odkrojím plátok eidamu a zjem 🙂

po 19.tich dnoch -5,3 kila 😀 asi by bolo viac, keby neboli prehresky, ale aj tak som spokojna 😉