icon

Experiment s novou variantou chudnutia

prispievatel
24. okt 2020

Neľakajte sa toho vážne vyzerajúceho nadpisu, to v zátvorke je pre to že vysvetlím:
Idem spustiť svoj vlastný vynález chudnutia inšpirovaný s niečim ale nechcem viac povedať keďže ide len o experiment ktorý začínam na sebe samom a tému máte sledovať preto pravideľne lebo na týždennej báze sem budem písať dosiahnuté výsledky. Pred vianocami experiment ukončím a ak bude viditeľný výsledok, tak vám napíšem na čom sa zakladá ale najprv chcem vidieť výsledky ja sám.

Ide o niečo netvrdím že nevyskúšané ale ako čítam tie kvantá tém čo sú tu, tak ani jedna nieje o tomto type chudnutia. Pritom ido o jednoduchú vec kde netreba ani cvičiť, ani si robiť nejaké špeciálne jedlá, a nie sú za tým ani tabletky ani nič podobné. Len sledujte.

P.S.
Viem že časom sa témy prepadnú na spodok fóra lebo ich vytlačia tie novozaložené tak buď su to dajte do záložiek alebo označte že sledovať, dať do oblúbených, proste zariaďte si to tak, aby ste ju našli aj o mesiac.

Strana
z2
modrava
18. nov 2020

@prispievatel to kilo si pribral ked dosla na ucet vyplata? :D
vies, najvacsi problem s vahou maju ludia s minimom penazi. lacne rozky, mukove jedla, lacne parky, konzervy, sackove polievky

prispievatel
autor
18. nov 2020

"miniete prachy a nezostane vám na žrádlo = odpadne problém s dodržaním "Cica, nežer!"

Ale vidíte že to funguje. Jakmile som mal nejaké pebiaze nazvyš, neodolal som a preto som neschudol ďalej. Takže aknich mať nebudem váha pójde zase dole lebo jednoducho nebudem mať čo do úst a tým pádom "cica nežer" je vyriešený!

Koľko chudobných krájín v afrike má problémy s obezitou obyvateľstva? Tam nieje toľký vyžratých ako u nás. Lebo ak nemáš čo do úsť = chudneš. Zaručene.
Takže sa to bude volať "Africká diéta" ktorá určite funguje lebo za tie pamlsky čo som sa napchával si môžem sám.

prispievatel
autor
18. nov 2020

"o kilo si pribral ked dosla na ucet vyplata? :D
vies, najvacsi problem s vahou maju ludia s minimom penazi. lacne rozky, mukove jedla, lacne parky, konzervy, sackove polievky"
---
Áno presne tak! Na vine bola výplata. Ale je nejem ani lacné rožky či párky. Ja to proste miniem na hlúposti a potom ma už nemusí jedenie trápiť a kilá idú dole jedba radosť. Pijem len vodu lebo tá tečie furt a to stačí.

Tak som na to prišiel že po výplate som vždy priberal, v strede dekády už stála váha lebo už nebolo na hostiny a pamlsky, a pred výplatou už som chudol lebo už nebolo čo do úst!

alienkami
18. nov 2020

@prispievatel 😂
Ži dlho a prosperuj 🖖

h2
18. nov 2020

@prispievatel OMG! To fakt toto? Nehovor, že podstatou Tvojej diéty je nemať prachy na jedlo. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

vejapa76
18. nov 2020

🤦

masinka
18. nov 2020

fuha, tak s napatim som cakala co za zazrak to bude a podla priebezneho popisu som tipovala retaz s visiacim zamkom na chladnicke...... a vidim ze som az tak daleko od pravdy nebola.....
@prispievatel co tak namiesto nezdravych pamlskov po vyplate zaplatit permanentku do fitka ( az po korone 😉), kupit si kolieskove korcule, bicykel, poriadne bezecke tenisky..... nakupit kopu zdraveho jedla - zeleninu, kvalitne ryby, oriesky.... na nezdrave hluposti neostane, nebudes hladovat, vaha pojde dole, aj ked mozno pomalsie, ale o to trvalejsie ?

prispievatel
autor
18. nov 2020

"OMG! To fakt toto? Nehovor, že podstatou Tvojej diéty je nemať prachy na jedlo."

Ale veď to je jediná účinná diéta. Všimnite si ako mi klesala váha pred výplatou a pri výplate sa zastavila dokonca o 1kg som pribral. Kľudne sa s vami stavím že týždeň pred výplatou bude váha opäť klesať.

Dám príklad: Ak dáš alkoholikovi (ktorý má problém odolávať) vreckové a povieš mu aby sa nešiel ožrať... čo myslíš aká je šanca že ťa poslúchne? Ale ak na ten alkohol nemá tak je oveľa zaručenejšie že si nevypije.
Ako tá baba čo vravela že išla v snehu v papučiach večer do tesca kvôli čokoláde... No ale keby na ňu nemala tak nejde!

h2
19. nov 2020

@prispievatel No ale treba si uvedomiť, že nie každý žije z ruky do huby od výplaty k výplate. Absolútna väčšina normálnych ľudí má finančnú rezervu. Lebo pri Tvojej metóde by sa mohlo stať, že v prípade straty zamestnania, alebo neočakávaných výdavkov umrieš od hladu. Prípadne "len" skončíš pod mostom.
Nehovoriac o tom, že si na fóre pre mamičky. My nežijeme sami, máme zodpovednosť za svoje deti. Ako fakt, prepáč, ale väčšiu blbosť som nevidela. Ak Ti môžem poradiť (ohľadom chudnutia Ti už výborne poradila @masinka ), začni si z výplaty odkladať na horšie časy. Neviem, koľko máš rokov, ale to je jedno, neexistuje, aby dospelý zarábajúci chlap žil bez finančnej rezervy.

h2
19. nov 2020

@prispievatel A ešte k tým Tvojim príkladom: ak ten alkoholik nebude mať peniaze, môže samozrejme sedieť doma triezvy. Alebo pôjde do toho obchodu aj tak a tú fľašku si ukradne.

cervenaruza123
19. nov 2020

@prispievatel Fungovat to sice ciastocne mozno bude, ale dokedy? Navzdy budes minat peniaze na somariny, len aby si nemal na jedlo? Vydrzis tak niekolko rokov? To nie je dostatocna motivacia, nemat peniaze. Dostanes priplatky raz alebo co a priberies viac? Chudnutie musi byt viac v hlave a nie zavisle od okolnosti. Okolnosti sa zmenia a co potom, vsetko vzdas? Moj brat tak vyhlasuje, ze je chyba rodicov, ze nechudne, lebo keby sme doma nemali ziadne jedlo, nejedol by a schudol by. Ale to je blbost, to moze fungovat len isty cas. Co budes robit na oslavach a podobne, kde to jedlo bude zadarmo? Plus chudnutie by malo byt o zdravi, z velkej casti. Vzhlad je druhorady. Je to zdrave chudnutie, priam hladovat, lebo sak nemas peniaze na jedlo a potom vzdy okolo vyplaty pribrat? Par chyb pocas mesiaca a o rok mozes skoncit paradoxne tucnejsi ako teraz. Princip sice ma logiku, ale mam pocit, ze to beries zo zlej strany. Keby si to vyuzival len ako pomocku k zdravemu chudnutiu, ze by si si prisne vyclenil peniaze na jedlo a drzal sa toho, to by bola druha vec. Ale ked na tom stavias s tym, ze je to zaklad, ale nedokazes po vyplate odolat, cize ani na oslavach a podobne, tak to bude len zacarovany kruh ako kazda dieta. Tak ci tak drzim prsty a budem tvoje vysledky sledovat dalej. Hlavne ale mysli na zdravie, aby si si neposkodil.

modrava
19. nov 2020

chodis do prace?

yukki
19. nov 2020

Otázočka.... A čo deti v domacnosti? Tiež im dať len vodu?

modrava
19. nov 2020

pokazena pracka... nova na splatky? necakana navsteva.. pohar vody? choroba.. lieky vyzobrem od suseda?

prispievatel
autor
19. nov 2020

Je to sice forum pre matky v prvom rade ale aj vydata zena s detmi je stale clovek a stale moze ako clovek poradit. Preto som tu aj napriek tomu ze rodinu nemam. Ale mnohi ziju aj s rodinami aj s detmi od vyplaty do vyolaty. Stovky osad. A paradoxom je ze v najchudobnejsich krajinach kde maju casto aj s pitnou vodou problem maju kopec deti. A tie staty ako jedine populacne expanduju kym rozvinute krajiny starnu.
Ak je vsak zavislost silnejsia ako clovek sam tak jedine riesenie je nemat peniaze lebo viem to z vlastnej skusenosti ze hned ako sa dostanem k peniazom tak idem hodovat. Takze vlastne ak ich nemam vtedy chudnem. To je jedine co ma zastavi...

h2
19. nov 2020

@prispievatel V rozvinutých krajinách ľudia starnú, lebo sa v dobrom zdraví dožijú vysokého veku. Kým v tých najchudobnejších zomrú skôr, než stihnú zostarnúť. Vo všeobecnosti platí, že bohatí ľudia sú skôr štíhli a vo forme, lebo si to môžu dovoliť. Majú peniaze a čas na to, aby sa o seba starali. Podľa mňa, človek už na tom musí byť fakt dosť zle, aby doslova nemal čo jesť. Ani ľudia, ktorí tu, na Slovensku, žijú od výplaty do výplaty, nie sú vždy štíhli. Tie najnezdravšie potraviny sú totiž tie najlacnejšie.
Ak chceš schudnúť podľa vzoru nejakej rozvojovej krajiny, môžeš tam ísť robiť dobrovoľníka.
A už len posledná vec k tomu, že nemáš rodinu: Ak nejakú v budúcnosti chceš mať, prestaň žiť od výplaty k výplate a bezhlavo míňať peniaze tak, že ku koncu mesiaca už nemáš čo jesť.

prispievatel
autor
20. nov 2020

To by som uz mal 150 kil. Ja som proste tazko zavisly na jedle a ina verzia ako prestat jest neni. Ja sa jakmile dostanem k peniazom tak hodujem a neviem tomu odolat. Ale mate tu aj sekciu kde lekari radia. Mate tu aj psychologa?

Je to rovnaka zavislost ako alkohol ci drogy takze to treba liecit lebo priznaky su rovnake ako o inych zavislosti len jedlo je legalne. Ale zase ani psycholog nevie vzdy pomoct lebo existuje kategoria "nespolupracujuci pacient" co znamena ze v ordinacii slubi ze uz prestane pit ale natajnasa si chodi po alkohol atd. Ja som to iste. Tazky zavislak a stale si hladam cesticky ako sa k jedlu dostat.

Aj keby som navstevoval psychologa tak neverim ze pomoze lebo uz som sluboval priatelom, rodine ze prestanem ale iba sa tak tvarim a potajomky hodujem. Vzdy sa vyhovorim na to ze sa mi pokazilo auto, alebo som stratil penazenku aj s hotovostou, a tak len aby som ospravedlnil preco nemam peniaze ked zarabam. Lebo ja ich totizto vsetky miniem na pamlsky. Denne pizza, cola, kebab, bagety, langose, sladkosti a takto sa potajomky prejedam.

To su uz symptomy tazkej zavislosti a neviem kto mi pomoze. Uz som schopny aj ist po kontajneroch a zbierat zelezo ktore odovzdam do zbernych surovin len aby som mal par eur na sladkosti, kebab, colu atd. Dokonca som bol schopny aj poziciavat si na pamlsky. Ved toto robia gambleri a narkomani. To je uz tazka zavislost. Uz som nevedel ako s tym mam bojovat.

milanm_
20. nov 2020

Najdi si ženu. Nezostanu ti peniaze na mičoviny, ona ti povie na co sa minie 😉

h2
20. nov 2020

@milanm_ Tučný chlap bez peňazí, závislý na pamlskoch, si ťažko nájde ženu.

prispievatel
autor
23. nov 2020

Presne tak. Vlaste h2 odpovedala za mna.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
prispievatel
autor
23. nov 2020

Tak tak jak experiment začal tak aj skončí...

sebastianmichal
24. nov 2020

@prispievatel preco uz aj skoncil? Este ani nezacal🙂

prispievatel
autor
27. nov 2020

Lebo už mám peniaze a všetko stojí a padá na financiách. Závislosť je silnejšia ako pevná vôla a približne do stredu decembra som mal byť bez peňazí. Ja som už chcel ísť počas voľna na brigádu kvôli maškrteniu. Ale nevyšlo tak som predal nejaké veci v bazári aby som sa mohol napchávať. Vlastne moja závislosť už dosiahla úroveň narkomana. Už som schopný ísť na brigády a predávať veci len kvôli maškrteniu.

abcmajacba
27. nov 2020

@prispievatel fuuuha... Skús sa motivovať tým že napríklad 1 deň v týždni nebudeš jesť sladkosti, keď vydržíš tak na 2. deň zjedz zdravé raňajky, na ďalší deň zas bez sladkostí a potom zdravý obed a takto pomaly pridávať... Skús po malých krokoch...

sebastianmichal
28. nov 2020

@prispievatel to nemas v okoli nikoho co by ti pomohol? Mas to tazke ale vsetko sa da skus pomali drzim palce

prispievatel
autor
29. nov 2020

A je to tu: 108kg zastavilo sa to.

sebastianmichal
29. nov 2020

@prispievatel ved to pojde dole treba byt trpezlivy pomaly dalej zajdes

prispievatel
autor
24. dec 2020

Váženie 24.12.2020 = 112kg.

Ak si prejdete celú tému, kde nájdete všetky zápisy z vážení, prídete na to že váha kolísala 5kg hore-dole. Pravdepodobne som ani nechudol, ani nepriberal, lebo je také tvrdenie že tých pár kíl ovplyvňuje množstvo tekutín v tele a podobne.

prispievatel
autor
28. dec 2020

Tučný som!

Strana
z2