Ahojte,
mám 40 a ľšportujem pravidelne, behavam, plavam, chodim po horach... mam rada pohyb a mam rada aj poriadok vo veciach, preto som si stiahla viacero fitness aplikacii, nech si sledujem progres, casy, spalenie, kroky a tak dalej... zo zaciatku super, bola som namotana, vsetko zapisane, pocit ze sa zlepsujem... ale cim dlhsie to mam, tym viac sa citim ako keby niekto iny riadil moj den – preco si dnes nesplnila ciel? preco si bola pomalsia ako minule? preco si dnes len oddychovala? Postav sa - dlho sedíš: toto upozornenie som uz vypla.
niekedy mam pocit ze ta appka mi urcuje naladu... a najhorsie je ze ked nieco nesplnim, tak ma to fakt stve... pritom sportujem pre radost, nie pre tabulky. Zamyslam sa, ci je to motivacia alebo uz trochu zavislost a tichy tlak ktory som si pustila do zivota sama.Ste aj vy závislý na hodinkách????
" tichy tlak ktory som si pustila do zivota sama " je spravne. Tak ako si ho do zivota vpustila, tak ho mozes aj vyhodit a hybat sa iba pre ten pocit radosti a zadostucinenia, bez toho aby ta nejaky program tlacil tam kde nechces byt.
Odinštalovať a riadiť sa vlastným rozumom. Lebo sa zcvoknes, poznám to. Hneď sa mi lepšie dýcha, keď ma nikto neupozornuje, že mi chýbajú kroky alebo som sa neprihlasila do týždennej výzvy 🤦♀️
Ja si rada robím čo chcem....Akože to nevieš /nedokažeš odinštalovať? S kolegynou sme začali spolu chudnuť jej z toho pekne preplo....je uplne závisla na podobných kravinách...
mam hodinky a aplikaciu. jedina informacia, ktora ma zaujima su odbicyklovane km a pocet dni na konci roka. ine sporty ani netrackujem. a nemam problem s tym, ze som mala odjazdenych menej km minuly rok ako predminuly. asi som teda mala nejake ine aktivity. nikdy som vsak nebola sutazivy typ. ani nie som orientovana na vykon a prekonavanie vyziev. tak neviem ti poradit. asi len odinstalovat a nesledovat. ved sportovala by si aj tak. a je aj fajn presediet vikend s vylozenymi nohami.
inac moja aplikacia mi posiela maily, raz, ze som nejaky usek presla najviackrat za posledny stvrtrok, potom, ze som o toto prvenstvo prisla. este sa mi nechcelo zapodievat tym, ako to vypnem. ale je to fascinujuce. to si akoze niekto v tej firme mysli, ze budem chodit stale tou istou trasou, len aby som mala najviac prejazdov nejakych kratkych usekov spomedzi ludi, ktorych ani nepoznam?
Odinštalovať a ďalej robiť pre radosť a nie kvôli číslam a nestresovať sa nevenovať tomu energiu
Ja nie, ale poznám ľudí ktorí sú. Rovnako ako sú ľudia závislí na kalorickych tabuľkách. Nevidia jedlo ale čísla, a to je problém. Odporúčam všetko odinštalovať, odložiť hodinky.