Fitness aplikácie - motivácia alebo závislosť na pohybe

13. máj 2025

Ahojte,

mám 40 a ľšportujem pravidelne, behavam, plavam, chodim po horach... mam rada pohyb a mam rada aj poriadok vo veciach, preto som si stiahla viacero fitness aplikacii, nech si sledujem progres, casy, spalenie, kroky a tak dalej... zo zaciatku super, bola som namotana, vsetko zapisane, pocit ze sa zlepsujem... ale cim dlhsie to mam, tym viac sa citim ako keby niekto iny riadil moj den – preco si dnes nesplnila ciel? preco si bola pomalsia ako minule? preco si dnes len oddychovala? Postav sa - dlho sedíš: toto upozornenie som uz vypla.

niekedy mam pocit ze ta appka mi urcuje naladu... a najhorsie je ze ked nieco nesplnim, tak ma to fakt stve... pritom sportujem pre radost, nie pre tabulky. Zamyslam sa, ci je to motivacia alebo uz trochu zavislost a tichy tlak ktory som si pustila do zivota sama.Ste aj vy závislý na hodinkách????

lucia13022023
13. máj 2025

Ja nie, ale poznám ľudí ktorí sú. Rovnako ako sú ľudia závislí na kalorickych tabuľkách. Nevidia jedlo ale čísla, a to je problém. Odporúčam všetko odinštalovať, odložiť hodinky.

viestta
13. máj 2025

" tichy tlak ktory som si pustila do zivota sama " je spravne. Tak ako si ho do zivota vpustila, tak ho mozes aj vyhodit a hybat sa iba pre ten pocit radosti a zadostucinenia, bez toho aby ta nejaky program tlacil tam kde nechces byt.

mischy00
13. máj 2025

Odinštalovať a riadiť sa vlastným rozumom. Lebo sa zcvoknes, poznám to. Hneď sa mi lepšie dýcha, keď ma nikto neupozornuje, že mi chýbajú kroky alebo som sa neprihlasila do týždennej výzvy 🤦‍♀️

panonia
13. máj 2025

Ja si rada robím čo chcem....Akože to nevieš /nedokažeš odinštalovať? S kolegynou sme začali spolu chudnuť jej z toho pekne preplo....je uplne závisla na podobných kravinách...

lulamx
13. máj 2025

mam hodinky a aplikaciu. jedina informacia, ktora ma zaujima su odbicyklovane km a pocet dni na konci roka. ine sporty ani netrackujem. a nemam problem s tym, ze som mala odjazdenych menej km minuly rok ako predminuly. asi som teda mala nejake ine aktivity. nikdy som vsak nebola sutazivy typ. ani nie som orientovana na vykon a prekonavanie vyziev. tak neviem ti poradit. asi len odinstalovat a nesledovat. ved sportovala by si aj tak. a je aj fajn presediet vikend s vylozenymi nohami.
inac moja aplikacia mi posiela maily, raz, ze som nejaky usek presla najviackrat za posledny stvrtrok, potom, ze som o toto prvenstvo prisla. este sa mi nechcelo zapodievat tym, ako to vypnem. ale je to fascinujuce. to si akoze niekto v tej firme mysli, ze budem chodit stale tou istou trasou, len aby som mala najviac prejazdov nejakych kratkych usekov spomedzi ludi, ktorych ani nepoznam?

lebandulka7
14. máj 2025

Odinštalovať a ďalej robiť pre radosť a nie kvôli číslam a nestresovať sa nevenovať tomu energiu