Fotky - chudnutie a výsledky
Ahojte maminky. Tém ohľadom chudnutia je tu už habadej.. Ale chcem založiť takú kde budeme vidieť aj konkrétne výsledky. Bolo by to potešujúce pre maminky ktoré už schudli. Tie ktoré chudnú by mali motiváciu. A tie ktoré ešte potrebujú zhodiť..tak ako ja... by mali motiváciu vydržať... Takže sem sa s fotkami... A aby som to začala tak pridávam svoje fotky. Prvá fotka je marec 2011, druhá máj 2012 a tretia august 2012. Chudnúť som začala v auguste 2011. Začala som z 75 kg, teraz mám 65-66 kg..ale ešte chcem potiahnuť na 60kg... 😀 Za tú prvú fotku sa hanbím... ale som to ja tiež... a už nikdy nechcem tak vyzerať....

@tina_telekova Ahoj,
aj môj manžel má Crohna (už 13.-ty rok) a ovocie a zeleninu je v pohode (v štádiu remisie, nie počas akútnej fázy), okrem kyslej kapusty - tej môže iba trochu. Zvláštne je, že si bacuľka - 99,9% Crohňákov 🙂 a ulceróznych kolitiďákov 🙂 je šíhlych že až a množstvo z nich vyzerá ako z koncentráku (napriek kvalitnej strave sú podvýživení, pretože cez tráviacu sústavu všetko doslova "preletí" a čo "nepreletí", to sa "vďaka" zničenej sliznici v črevách nedokáže vstrebať ☹ ). Môj muž je výnimka, dlhodobo je v remisii, bez problémov, je všetko čo ja (racionálna strava), na množstvá zje cca 3x toľko ako ja a nepriberie ani gram (postavu má takú akurát, atletickú, nie je vychudnutý, ale teda tučnota mu nehrozí ani keby jedol od rána do večera - má taký metabolizmus, že mu to všetko bezvyškovo spáli - ide ma z toho trafiť šľak 😠 😠 😠, ja stále bojujem o postavu - po 3 deťoch, pred 40-tkou, musím dávať pozor čo a kedy zjem, koľko zabehnem či odcvičím.
Viem, že radšej by si bola bez Crohna (sú aj takí, ktorí kvôli Crohnovi skončia na invalidnom 😢 ), ale predpokladám, že váha ti pôjde prudko dole, aj keď už nebudeš chcieť.
Denisa
ahojte ako dlho priblizne cvicite asi pol hodinku kazdy den alebo ako? 🙂 😨
superego vyzeras skvelo, blahozelam a obdivujem silnu vôlu. -prosim, ak sa Ti bude chciet, nenapises sem zopar riadkov Tvojho denneho jedalnicka? Jasne plus vecerne cvicenie.
Dakujem velmi pekne, potesilo ma to🙂 Mám 158 cm a ciel je takmer nereálny - 50 kg. ale stacilo by mi do konca roka 55 kg. To dúfam dám🙂. Pockat, to uz mam len tri týždne vsak?:D :D :D. Tak to musim zamakat🙂
Ja som si dala do vianoc ciel este 2,5 kg, takze tiez mam co robit 😀 drzim palce. A ciel urcite nemas nerealny ale urcite to netreba prehnat aj 55 je na tvoju vysku supertruper vaha 😉
Ahojte dievčence tiež rada prispejem do tejto mne blízkej témy...tiež som dlho bojovala s kilami - pred tehu som mala 75 kg v tehu som sa vypapkala na fajnych 94 a po porode som sa rozhodla ísť na to a to tvrdo 😠 - Kym som si nenakopla metabolizmus tak som uplne vynechala bielu muku a biely cukor. Jedla som kazdé 2,5 - 3 hodiny normalne všetko ako má byť obed s prílohami nic som nevynechávala. Masko s prilohami . Striedala som bud zemiaky, ryza, bulgur, spaldove krupy, cestovny a aj salatom. Ked som chcela nieco sladke sama som si radsej napiekla zo sojovej alebo spaldovej múky posladené steviou alebo xylitom. Vela vyuzivam biely jogurt a tvaroh a kvalitnu horku cokoládu alebo puding. Zaradila som pravidelné cvicenie, beh ( teraz uz moc ne lebo mi zacinaju haprovat kolená). Na zaciatku to boli skupinove cvicenia nejaky lahky aerobik 2x tyzdenne potom som troska prtvdila a teraz ked viem idem 4x do tyzdna striedam cross fit alebo vipr ale kruhové treningy - uz ma zacalo bavit cvicit aj so zatazami. Co sa tyka jedalnicka uz ho vobec neriesim. Jem na co mam chut ale stritkne dodrziavam 2 pravidla a to sú ZIADNA BIELA MUKA A BIELY CUKOR su proste u mna zakazane. Co sa týka pečiva papáme cela rodina iba slatinsky chlieb. Sladkosti sem-tam zahresim nic sa nestane. Treba sa naucit jest kvalitne potom sa vyhnete zbytocnym pazravkam. Uz by ma ani nebavilo jest take veci ake som zvykla jest predtym. Radsej si doprajem kvalitnu horku čokinu, vela orechov vela ovocia - koniec koncov z tychto ingrendiencii sa dajú vycarovat aj skvele sladkosti 😉
@zdena7327 dakujem pekne 😉 ked som isla rodit som mala 94kg a predtym som mala 74kg a velmi mi to vadilo strasne som s tym chcela nieco robit ale nejako som na to nemala volu ani cas. Ked som porodila mala som aj viac casu sa o seba starat aj si navarit aj si pocvicit aj si nieco zaujimave o tom precitat. Ja som sa na to tak nepriamo vlastne pripravovala pocas celej doby ako som bola tehotna vnimala som to tak, ze ked porodim tak zacnem sama so sebou odznova. No prve viditelne vysledky boli uz po pol roku ludia nechapali. Islo to dost rychlo vsetko a tak ked mala dcera zhruba rok som mala uz asi aj tych 60kg (možno aj menej ) potom to zacalo klesat pomalsie ale teraz si stale drzim svoju vahu rovnaku 54/55kg.Niekedy vybehne aj na 56 ale to hlavne vtedy ked vela cvicim. Inak nieje dolezite sledovat vahu ale zrkadlo 😉
@123zuzana Ahoj dakujem 🙂 Ano dojcila com skoro rok. Cvicit som zacala po 3 mesiacoch samozrejme opatrne - ked som videla ze tam nieje ziadny problem s cvicenim a kojenim tak som pokracovala. Musim ale podotnkut ze to moje chudnutie nebola ziadna dieta ale skor uprava jedalnicka. Jedla som vsetko kde boli zastupene vsetky potrebne ziviny, bielkoviny, tuky. Pocas kojenia som v zivote nemala problem s obmedzovanim stravy ja som mohla kludne jest aj kapustu, banan, cokoladu aj orechy a moja mala to vklude rozchodila. Alebo orechy - vzdy som sledovala ci sa nevyhadze a nic. S cokoladou horkou vobec nikdy ziaden problem nebol. Dost zalezi aj od toho ako to zvlada aj tvoje dieta. My sme ziaden problem nemali tak to mi tiez dost pomohlo 😉
@lutriskaa ahoj, super premena, parada ... aku mas vysku? 🙂
moj muz schudol 15 kg pomerne rychlo len koli tomu, ze si k veceri nedava vino a ziadne sladke po jedle. tesim sa s nim, ale nie je to nespravodlive? 😠 inak pre to ani prstom nepohol
@briketa no je to nespravodlive... moj muz je este horsi, ked cvici a superzdravo sa stravuje ma krasne vyrysovanu postavu ( posilnuje) ked prestane a trepe do seba piate cez deviate, jaternicky, klobasky co dovtedy bolo satanske jedlo 😀 co sa stane???? on schudne do prdele.
ja keby som nejedla sladke tak mam 50kg, teraz mam 60, lebo ja to mam 60% stravy 😀 , maso nelubim, zeleninu tiez velmi nemusim, ale tohorocny mikulas sposobil ze uz ani sladke nechcem 😀 , mozno fakt schudnem ale od prezratia....
@lutriskaa super zmena, koľko si vlastne schudla a za aký čas?
@wild_child Ahoj výšku mam 171 😉
@eeffka Dakujem no treba si najst na seba cas je to podstatne 🙂 ale aj 2 detvaky su take male fitko nie? 🙂
@vitacalcin po porode to islo velmi ryhlo do pol roka boli viditelne zmeny váhu som si kupila asi po roku :P takze netrufnem si povedat...Viem ze ked mala moja mala rok tak som mala 60kg pred tehotnestvom moja standardna vaha 74 a ked som isla rodit som mala 94. Inak vahu moc nezvyknem pozerat podstatny ukazovatel su oblecnie a zrkadlo 😀
ahojte baby! pridavam sa k vam, minuly rok som aj ja pekne schudla, drzala som sa pravidiel Norbi Update a kazdy tyzden som dala dole nieco, plus som kazdy den aj cvicila - 30 minut (bud na stepperi potom s cinkami, drepy, brusaky alebo som cvicila podla Jillian Michaels). Po porode mi ostalo par kil a pocas kojenia som sa vypapkala na 62 kg (moja idealna vaha bola 57 kg). Po asi 3 mesiacoch som sa postupne ustalila na 58 kg. Potom som vsak zaspala na vavrinoch, zacala opat jest sladkosti a moje oblubene chipsy, hovadiny. Takze teraz ma tie kila naspat a mam opat svojich krasnych 62 kg. Niekto by povedal, ze co je to nejakych 62 kg (meriam 168 cm), ale ked ste zvyknute mat o 5 kg menej, uz to citite na obleceni a hlavne, mam brucho ako tehotna, kedze mne vsetko lezie do brucha ☹ Takze som si vas nasla, po sviatkoch idem na vec, ale motivovat sa v hlave zacinam uz teraz 🙂 drzte mi palce!
@cat a kolko mas teraz ty? a akou formou planujes chudnut? ja si pamatam, ake to bolo nenormalne, ked som zacinala a vylucila vsetko sladke a sacharidy 😝 vecer by som bola schopna vrazdit za cokoladu alebo chrumky 😀 isli sme do toho spolu s muzom a to bolo nase stastie, ze sme sa navzajom podrzali... on dal dole 15 kg a ja skoro 5 (no kde je tu spravodlivost???!!!)
@lulusha no 59,5 tfuj, v lete pekných 54, nejak som sa holt rozožrala teraz plus piivo.. ja sladké nemožem vobec , u mňa sú problémom veci ako sú teraz na trhoch, lokše, cigánske..no spustila som sa...Čiže v prvom rade si upravím zase stravu tak, že veela zeleniny, viacej vody /3litre/ no a cvičenie doma- stacionár. bicykel, stepper, lahké činky, + ja vela chodím plávať. Čiže nič extra, akože cvičenie podla toho či toho, nato ja nejsom.. Jaj a ešte prestanem jesť pečivo,toto som si všimla na sebe, že to vela robí, to hneď kysnem 😝
@cat joooj, mat tak 54, to by som bola ina kocka 😀 😀 tak snad cez Vianoce uz moc nepriberiem, aby som mala v januari pekny start 😎 a veru, tieto predvianocne trhove lakadla mi tiez davaju zabrat a este bol aj Mikulas, skrinka sa nam uz pomaly neda zavriet od sladkosti... ja tiez zredukujem pecivo, dam si len na ranajky, pripadne vecer len polystyren (bleee) a vytiahnem opat stepper 🙂

@tina_telekova najdi si tu na MK vo fore Cambridge dieta ja idem od noveho roku do nej 🙂