Fotky - chudnutie a výsledky
Ahojte maminky. Tém ohľadom chudnutia je tu už habadej.. Ale chcem založiť takú kde budeme vidieť aj konkrétne výsledky. Bolo by to potešujúce pre maminky ktoré už schudli. Tie ktoré chudnú by mali motiváciu. A tie ktoré ešte potrebujú zhodiť..tak ako ja... by mali motiváciu vydržať... Takže sem sa s fotkami... A aby som to začala tak pridávam svoje fotky. Prvá fotka je marec 2011, druhá máj 2012 a tretia august 2012. Chudnúť som začala v auguste 2011. Začala som z 75 kg, teraz mám 65-66 kg..ale ešte chcem potiahnuť na 60kg... 😀 Za tú prvú fotku sa hanbím... ale som to ja tiež... a už nikdy nechcem tak vyzerať....

@katia77 zaujimave. Pytam sa preto lebo sedliacky rozum mi hovori ze chudnutie je cista matematika. Menej prijat, viac spotrebovat. Tak tym padom ty aj tak nejal prirodzene zjes menej ako spalis. Ja kebyze jem podla tych zasad a neobmedzene, neviem neviem ci by som nahodou nenabrala a to doost.
@valy @bimba01 http://www.paleolit.sk/najvacsich-devat-klamsti...
Predtym ako som zacala s paleo, nastudovala som si iste veci, aby som pochopila o co vlastne ide a ako to funguje v pripade ludskeho organizmu a evidentne je v tom 100% pravdy a to nielen co sa tyka ubytku na vahe. Ono, zial, vseobecne mnohe zauzivane tvrdenia su uplne od veci z pohladu reality, takze netreba vsetkemu verit, radsej treba vyskusat 😉
http://zdravie.pravda.sk/zdrava-vyziva/clanok/3...
Tento clanok objasnuje vsetky sucasne chyby v stravovani. Urcite su potrebne aj obilniny a strukoviny, ja som ich naopak zvysila v nasej strave. Privela masa vedie ku Dne. Ale pan Bukovsky zblbol prilis vela ludi -sojove a ryzove mliecka su vhodne pre azijcov a nie pre nas.napr. Soja kym k nam docestuje tak splesnie a potom sa ozaruje. Treba jest s mierou to, co nasi predkovia a hlavne zvysit vydaj energie, ten nam chyba. Margariny a pod som v zivote nejedla. Dam si aj slaninu, ale zalezi kedy a kolko. Moj nazor.
Ahojte, neda mi nereagovat na "zdrave stravovanie", podla mna treba vsetko, ale s mierou. Len nedavno som objavila zaujimavu stranku http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek s eckami - a ked tak kukam, co vsetko je v potravinach, ktore kupujeme, je mi z toho na grc. Na tuto stranku som sa dostala nahodou, ked som kukala http://www.stream.cz/porady/adost - testy potravin a fakt je to des. Uz nekupim ani jahodovy jogurt, ani jahodovy kompot v konzerve a dobre si rozmyslim, co dam detom jest. A teda aj sebe. Je to hruza. Len teraz som davala do masa grilovacie korenie - kupenu zmes korenin - potom som zistila, ze obsahuje E635 a toto su neziaduce ucinky: "Může způsobit astma, hyperaktivitu, vyrážku na pokožce do 30 hodin po jídle, obsahujícím tuto přísadu. Dále otoky rtů, hrdla a jazyka, anafylaktický šok. Přísada je nevhodná pro děti. Lidé s oslabeným organismem, lidé trpící jakýmkoliv chronickým onemocněním (astma), lidé se sklonem k dně a urologickým problémům a lidé s nesnášenlivostí k aspirinu (kyselině acetylsalicylové), by se měli této potravinové přísadě vyhýbat." A to je len omrvinka z toho, co vsetko do nas vyrobcovia pchaju. Dnes sa uz neda hovorit o zdravom stravovani. Vo vsetkom je chemia. Vsak skuste pokukat, co tam vsetko je 🙂
@jamelia nie vsetko je chemia,len treba kupovat zakladne potraviny a doma si porobit veci co sa daju 😉 a hlavne citat etiekty co vyrobky obsahuju.u mna uplne normalne,ze ked sa rozhodnem nieco hotove kupit,ale aj obycajny biely jogurt,precitam co to obsahuje a popravde ochutene veci ani nekupujem,kedze je jedno ako sa ten vyrobok na mna zdravo uskiera,ale v ochucujucej zlozke vzdy najdem nieco,co tam vobec nemusi byt.
https://www.modrykonik.sk/group/6674/ pridajte sa 🙂
@kukina79 presne tak - treba citat, co kupujes - len problem je, ze vyrobcovia casto neuvadzaju oznacenie eciek, ale ich nazov. Tak som zacala kukat na nete, co ktora prisada vlastne je. Najhorsie su prave tie farbiva - lenze tie su vsade, nie len v jogurtoch, ale aj v udeninach, lizatkach, cukrikoch - napr. halls modre, cierne, no najvacsi bordel su asi zuvacky a tie mentolove cukriky. A ked takyto bordel davame detom, tak sa nemozeme cudovat, ze su hyperaktivne, nezvladnutelne, ze su casto chore, maju ekzemy, astmu, vo vyssom veku upchate cievy z palmoveho tuku a co ja viem co este. Tiez sa snazim nekupovat polotovary, varim doma, salamy, parky uz vobec nekupujem, aj sladkosti pre deti uz mam odkukane, ktore su "bezpecne", ale radsej aj tak upeciem doma kolac, zeleninu kupujem od miestneho farmara, sladke vody su u nas tabu a pod.
@jamelia presne tak,presne ako pises,ja vsetky vyrobky kontrolujem z toho dovodu a ked sa mi zda,ze tam je na t3n vyrobik nejak vela surovin,tak ho nekupim,alebo hladam taky,kde je len to co tam ma byt.napr.nie vzdy casovo mi vychadza upiect chlieb,tak si nabuduce odporucam tu vsetkym precitat co taky chleba obsahuje.hm by si kazdy myslel,ze predsa len muku,vodu,drozdie a sol,AAALE on obsahuje rozne zlepsujuce pridavky,kedze sa nepouziva kvalitna muka,tak ju treba vylepsit.samozrejme,ze najdu sa aj poctive chleby v potravinach,len terba citat. A o sladkostiach sa nebudem ani vyjadrovat.tie zasadne nekupujem,to je snad najvacsi bordel co moze industria vyrobit a toto vacsina rodicov bez rozmyslenia denno denne kupuju svojim detom a davaju jest.nastastie mozem povedat,ze moj syn tieto chutovky este ani raz neochutnala a dufam,ze sa mi to co najdlhsie podari takto udrzat.inac pre deti ak chces lizatka,tak v bio obchodoch maju medove a z javoroveho sirupu.sice zubom to da tiez zabrat,ale aspon tam nie su ine svinstva ako prirodny cukor. Potom je este dobry priklad tvatoho smotanovych vyrobkov pre deti...neviem naco tam terab davat zahustovadla,ked tieto dve potraviny su same o sebe dost huste....ale presla som v hypermatoch regale z takymito vyrobkami a cuduj sa svete nadla som aj taky vyrobok,co to ide aj bez toho...ale da sa to aj pekne doma vyrobit. 🙂
Ahojte kocky, mate niektora skusenosti s chudnutim skakanim cez svihadlo? pomaha to?
Ach jaj sorry za odpocenie od temy,ale myslim,ze to patri tiez ku chudnutiu,kvalita potravin.Pekny den vam tu zelam a uspesne chudnutie 🙂
@kukina79 ved to, sama chemia - aj v tom pecive. Ale kym nebola EU mali sme prisnejsie normy. Len potom si niekto zmyslel, ze chce pridavat do vyrobkov viac chemie - zrejme kvoli cene, tak poziadal EU - lenze toto neschvaluje odbornik na vyzivu, ale clovek, ktory o tom nema ani sajny, proste obycajny uradnik, tak sa niet co cudovat. Aj salamy a sunky by mohli byt bez chemie - lenze by mali malu dobu trvanlivosti, a to je pre vyrobcov nevyhodne. A potom su este zavadzajuce udeniny pre deti - detska sunka, detske parky a pod. - podla testov boli niektore vyrobky pre deti na tom horsie ako tie, co nie su pre ne urcene. Vyrobcovia su chraneni tym, ze na nich uvadzaju, ze nie su vhodne pre deti do 3 rokov.
Na sladkom som zavisla aj ja - a nedokazem sa toho akosi zbavit, ale uz si aspon vyberam podla zlozenia 🙂 termix, tvarohacik a pod. uz tiez nekupujem - hlavne kvoli tomu, ze syn ma atopicky ekzem. A vlastne az kvoli tomu som sa zacala zamyslat nad tym, co vlastne jeme. Drzali sme bezmliecnu dietu, ale mliekom to zrejme nebude - lebo to ma stale rovnake. Tak teraz papame vsetko, len sa snazim vyhybat co najviac eckam. No, je nas na svete prilis vela a myslim, ze my - ludstvo - sa znicime sami, uz len tym co jeme, ako zijeme.
baby, vsetky ste uzasne. ja som dnes zacala znovu cvicit, len neviem, ako dlho mi to vydrzi 😅 . Chcela by som mat vasu pevnu volu.
@kotuliatko1990 Krasne, vyzeras super!
@kotuliatko1990 - gratulujem
@kotuliatko1990
urcite vidno zmenu. drz sa, len tak dalej
@anula Ďakujem ti krásne za podporu🙂
@katia77 ďakujem pekne 🙂 veľa vaše správy pre mňa znamenajú🙂
@kamilkak Ďakujem🙂
@kotuliatko1990 Kludne mi napis aj internu postu, ak budes mat pocit, ze potrebujes poradit 😉
Tak aj ja sa pochvalim 🙂 Ked som isla rodit mala som 111kg :-/ cez tehotenstvo som pribrala 40 kg!!! nevedela som sa hybat ani topanky obut...
Stale som vsetkym vravela, ze to mala je tazka a mam vela plodovej vody 🙂)) takze po porode som mala 102kg! nic ine mi neostavalo len si vstupit do svedomia a zacat nieco so sebou robit...tak som zacala cvicit a moja zmena stravy bola akurat vo vyluceni bieleho chleba a peciva z jedalnicka! nic viac ani nic menej... za rok som schudla vyse 40 kg... A prisla som na to, ze mozte robit co chcete ale ked raz si poviete, ze ja neschudnem tak ISTO neschudnete! nie je to vymysel...vsetko a hlavne to chudnutie zacina a konci v hlave...ked zjete celu cokoladu a poviete si, ze isto priberiete tak mate o kilo viac.ale ked ju zjete s chutou a poviete si, ze nevadi aj tak nepriberiem tak s to kilecko na vas nenalepi...znie to ako somarina ale je to pravda...mam to vyskusane sama na sebe 🙂))

@katia77 cize ziadne pecivo, ryza, zemiaky, cestoviny? energiu mas z tych tukov ci bielkovin? kolko ti trvalo zvyknut si na taky jedalnicek a ako dlho sa uz tak stravujes? dakujem!