icon

Fotky - chudnutie a výsledky

jasmika
23. jan 2013

Ahojte maminky. Tém ohľadom chudnutia je tu už habadej.. Ale chcem založiť takú kde budeme vidieť aj konkrétne výsledky. Bolo by to potešujúce pre maminky ktoré už schudli. Tie ktoré chudnú by mali motiváciu. A tie ktoré ešte potrebujú zhodiť..tak ako ja... by mali motiváciu vydržať... Takže sem sa s fotkami... A aby som to začala tak pridávam svoje fotky. Prvá fotka je marec 2011, druhá máj 2012 a tretia august 2012. Chudnúť som začala v auguste 2011. Začala som z 75 kg, teraz mám 65-66 kg..ale ešte chcem potiahnuť na 60kg... 😀 Za tú prvú fotku sa hanbím... ale som to ja tiež... a už nikdy nechcem tak vyzerať....

Fotky - chudnutie a výsledky
cicci
19. jún 2015

Ranajkujem,potom ovocie,zelenina,stavy si spravim...obed cca o 14h...normalne polievka a trochu nieco druhe..ale bez chleba.potom uz len ceresne jahody a voda voda voda...

snapi
19. jún 2015

@cicci drzim prsty aby si tak vydrzala jest po zvysok svojho zivota ak to nechces pribrat aj s pridavkom...a aby tvoje telo potom nejako neskolabovalo, ked nebudes mat dostatok zivin.

cicci
19. jún 2015

@snapi dakujem.mne staci dat dolu 5kg...tak snad sa mi to teraz v lete na ovoci a zelenine podari....

erikasvk
19. jún 2015

Tak tak ako pise snapi...... take stravovanie určite nie je zdrave a dlhodobe.... Ja jem 5 krat denne a dala som dole 9kg za 3 mesiace takze spokojnost.... Hladovka nema vyznam.

ivuska027
19. jún 2015

@cicci no len aby si nemala na jesen 8 nazad ☹ teraz sa tesis, ale o mesiac bude tvoje telo take hladne, ze zjes aj to, co by si za normalnych okolnosti nezjedla ☹

cicci
19. jún 2015

@ivuska027 no dufam ze nie...to by som sa odstrelila fuj tlstoska😠...budem sa snazit normalnejsie stravovat....dam vediet.

snapi
19. jún 2015

@cicci urcite priberies nazad, pokial sa zacnes normalne stravovat a nebudes jest takto ako jes teraz navzdy. A toto sa navzdy neda udrzat, ak chces aby tvoje telo fungovalo este zopar desatroci...Schudla si len vodu teraz a nejake svaly schudnes, tvoj metabolismus sa spomaly a akonahle zacnes normalne jest, tak zacnes priberat. Poterbujes dat tych 5 kil dole takto rychlo? nepocka to dva mesiace? aby si zmenila svoj zivotny styl a bolo to udrzatelne po zvysok zivota? ci je to prilis narocne? neblbni so svojim telom, lebo na vianoce budes tlstoska ako si to nazvala.

cicci
19. jún 2015

@snapi chodila som kazdy den cvicit.kruhovy trening...poznas?neschudla som NIC!!!za tri mesiace!nechcem mat hned 57kg to je jasne ze sa neda,ale 2 kg od pondelka je podla mna v poho...kedze neveceriam a od pondelka nejem chlieb a biele pecivo.dnes som jedla kysele ryby bez nicoho😥

cicci
19. jún 2015

@snapi a co odporucas na zmenu zivot.stylu?cvicit nieeeee...mozno behat budem v lete

cicci
19. jún 2015

@erikasvk a co si jedla?to by mi vyhovovalo...9-10 kg za taky cas....a gratulujem k vysledku☺

alaguema
19. jún 2015

@cicci ty v podstate robíš prerušovaný pôst. To je pomerne nová vec vo výžive. Skús dať do gugla, vytiahni si info. Mne to vyhovuje, mám kopec energie a som štíhla.
A na adresu tých, čo tvrdia dookola to isté o jedení 5 krát denne. V stravovaní NEEXISTUJE žiadna norma, už to konečne pochopte. Ja by som 5 jedál denne nezjedla, ani keby som ako chcela. Nepotrebujem to, nemám záujem, aby mi v jednom kuse trávilo. Pôst je zdravý, striedmosť je zdravá, rozloženie kalórií a živín nie je podstatné, dôležité je, že ich telo prijme a nie to, či v dvoch, alebo piatich dávkach jedla. Ja mám dve vysoko kvalitné porcie denne a mám dobrú pleť, vlasy, nebývam chorá, minule mi jedna pani hádala o 10 rokov menej, než mám, všetko je so mnou v poriadku, takže tie katastrofické scénare by ste si naozaj mohli ušetriť Treba si nájsť svoj systém, počúvať svoje telo. Vôbec nie je nevyhnutné jesť 4-5 krát denne, ale treba podľa individuálnej potreby. To, že to vyhovuje a funguje vám, neznamená, že musí každému. Jasné, že keď idete z vysokej nadváhy, tak ste zvyknuté stále niečo jesť a inak sa vám asi ani nedá fungovať, ale človek navyknutý na striedmosť v jedení, s tým nemusí mať vôbec problém. Mimochodom, jojo efekt môžte mať aj vy, keď po dosiahnutí želaného výsledku, začnete opäť nekontrolovane jesť.
@snapi
@ivuska027

cicci
19. jún 2015

@alaguema wooow DAKUJEM😇

cicci
19. jún 2015

@alaguema mas pravdu...ani mne nechyba jest 4-5x denne...ja som jedla blbosti....sladkosti,zmrzlina,cipsy,mastny chlieb s cibulou...a najlepsie vecer😠teraz sa snazim nejest taketo blbosti....aj ked,mnam,taka dobra cokoladka alebo dru tycinky k vinku😋ano,je pravda,ze mi skrka v bruchu na vecer,ale zatnem sa a idem si dat vodu☺ok.pozriem si na googlu,dakujem za tip a podporu (konecne od niekoho)...a co take jes ty pocas dna?

snapi
19. jún 2015

@cicci ja som dala dole od januara 20kg...ale to ako som ich dala dole sa ti pacit nebude, kedze cvicim vo fitku, mimo neho a zaklad je pravidelna a pestra kvalitna strava, ktora je udrzatelna po zvysok zivota. mzslim, ze tu uz baby popisali dost toho. Jasne, viem co je kruhovy trening, obcas mam aj taky zaradeny v ramci cvicenia, ale to preco si neschudla ti neviem povedat. mozno si nespravne cvicila, mala si zle zlozenie stravy, alebo si nemala dostatocny oddych, tych faktorov je velmi vela. Ja mam za sebou uz tiez velmi vela pokusov o schudnutie a hlavne o rychle a vzdy sa mi to vratilo.....budes teda do konca svojho zivota nevecerat ?

cicci
19. jún 2015

@alaguema a ani mne takmer nikto netipuje moj vek...mam tiez bezproblemovu plet,dobre vlasy,nebyvam chora👍

cicci
19. jún 2015

@snapi budem sa velmi velmi snazit nevecerat mastny chlieb,slaninku s cibulkou,cipsy,sladkosti,slane tycinky a ....

snapi
19. jún 2015

@alaguema ale ty mas okolo toho vela nastudovaneho a vies ako a co robit, citala som vela tvojich prispevkov a s mnohym sa stotoznujem, ale mala by si rozlisovat medyi tymi, ktori maju o tom co to nastudovane a ktori si len tak vyhodia z jedalnicka vecere, jedia naposledy na obed a pootom im cele poobedie skvrka v bruchu... je rozdiel mat dve jedla, ktore nie su kvalitne a dve jedla ktore su vysokokvalitne. ja tiez nejem vzdy 5krat denne a ani sa nedrzim toho, ze musim jest kazde 3 hodiny, mam tiez clekom dost nastudovaneho. pocuvam svoje telo a spravilo samo svoju pravidelnost...Tiez mi velakrat stacia dve kvalitne jedla denne a na veceru uz len tvaroh po cviceni...Len clovek naozaj musi jest kvalitne a mat zastupene vsetky ziviny v strave.

cicci
19. jún 2015

@snapi dnes som napr.obedovala o cca 14 h a este som vobec neni hladna....pijem.mam vonku melon,pojdem si dat ten ked budem mat chut.inak aby som to este objasnila:nohy chude,zadok ako mlada kocka...prsia su tiez v poho,pekne,plne...ked sa vhodne obleciem,aj sa chlapi otocia😆.len to brucho

snapi
19. jún 2015

@cicci a co si jedla na obed? len ty si pisala vyssie, ze ti poobede zvykne skvrkat v zaludku, tak pijes...

ivuska027
19. jún 2015

@cicci no rozmyslam, ze co budes papat ked skoncia jahody a ceresne 😅 Ja som dala dole 32 kil od septembra, takze zase az take na houby rady nedavam. Nejde o to. To je o mne. Rada by som si precitala o mesiac, ze stale nevecerias, pijes vodu a je ti mega fajne z toho a o vahe ani nehovorim. Ak si cvicila a nic, chyba je v jedle, lebo ludia su tucni od jedla, od nicoho ineho, vacsi prijem ako vydaj. Cokoladka, vino, tycinky... Nuz ako povies, ale to je podla mna cesta do pekla... Ak k sebe clovek nebude sam uprimny, tak si bude dookola pred sebou ospravedlnovat raz to, raz tamto... Sama vies, co na teba funguje, ale hladovka je cesta do pekla vydlazdena dobrymi umyslami. .. 😔

alaguema
19. jún 2015

@cicci kopec zeleniny, kvalitné ryby, ovocie, zemiaky, občas tofu, tempeh, goody foody (to je taká náhrada mäsa) lepkové obilniny väčšinou vynechávam, ale občas kúsok nejakého pečiva zjem raz za čas, inak mi ale chutia viac zemiaky. Väčšinou mám na obed nejakú polievku, tie mám veľmi rada a k tomu niečo menšie a ovocie a potom okolo 18-tej večera a to je väčšinou zelenina, bielkovina. Niekedy to mám prehodené, že raňajkujem a obedujem a potom už nič. To si väčšinou dávam ráno ovocie, okolo 12-stej polievku a trochu neskôr havné jedlo a potom už len voda a čaje. Pre mňa je to ideálny spôsob stravovania.

alaguema
19. jún 2015

@ivuska027 toto je jeden obrovský a žiaľ veľmi častý omyl, že keď si ty schudla, tak už o tom niečo všeobecne vieš. Nevieš. Vieš len o tom, čo funguje u teba. Ja mám z dietetiky diplom a nedovolila by som si rozdávať paušalne rady. Hladovka nie je cesta do pekla, naštuduj si najprv aspoň nejaké minimum o pôstoch a potom môžme pokračovať v diskusii na tému hladovka.

alaguema
19. jún 2015

@snapi veď preto som dievčine odporúčala naštudovať tému 🙂

adkat13
19. jún 2015

@alaguema napísala si presne to, čo som chcela napísať ja 🙂)) absolútne súhlasím, @ivuska027 a @snapi zrejme ešte nepočuli nič o IF (prerušovaný pôst) - odporúčam prečítať si o tom niečo, nie je zlé pozrieť sa na chudnutie aj z opačnej stránky 🙂
dôležité je, koľko Kj za deň človek prijme a nie je absolútne podstatné, či ich príjme v 5, alebo 3 porciách. každému vyhovuje niečo iné, mne tiež jednoducho nevyhovuje v kuse niečo dzobkať, omnoho lepšie sa cítim, keď sa najem 3x poriadne, ako keby som mala jesť 6 miniporcií za deň... ale to som ja, niekomu to môže vyhovovať úplne opačne a je to tak v poriadku. dôležité sú celkové Kj...

erikasvk
19. jún 2015

Ide o tom či to dané stravovanie je pre človeka prirodzene a nevadí mu nevečerať alebo celý čas len myslí na jedlo..... lebo toto dlhodobo dokaze malokto.... Radsej zdravsie, castejie ale nehladovat tot moj nazor.... Ak sa vrati k normalnemu stravovaniu tak priberie raz tolko.

cicci
19. jún 2015

@alaguema perfektne.jem podobne.okrem tej nahrady maska.😊

alaguema
19. jún 2015

@erikasvk kto by pri tom mal trpieť a neustále poškuľovať po chladničke, tak to evidentne nie je pre takú osobu vhodný spôsob stravovania. Len možno dať aspoň pokus, lebo mnoho z toho "utrpenia", je psychická závislosť na jedle, nie skutočná potreba tela.

snapi
19. jún 2015

@adkat13 dolezite je zlozenie stravy, ale isto uznas, ze ak je clovek cele poobedie hladny a skvrka mu v bruchu, tak nieco nerobi spravne 🙂. Pisala som svoj nazor aj nizsie, kazdy sme individualny, ale mam pocit, ze vacsina ludi nechce studovat a vzdelavat sa, chce len rychlo schudnut a potom nadalej do seba tlacit blbosti. Alebo chudne a aj tak si da tuto horalku, tuto troska alkoholu, vsak to mi neublizi, cvicit nechcu.....dolezite je co do seba za ten den napcham a aky je to druh potravin. lebo nie je je jedno ci mam tie KJ z cokolady, alebo zo zeleniny, masa, ryb, masla, oliv. oleja...

erikasvk
19. jún 2015

@alaguema No ved prave..... ako ja sa dokazem zatat a vydrzat urcity cas ale urcite nie na dlhodobo. Po mesiaci sa uz neviem dockat kedy sa dobre najem 🙂 A velmi rada jem vecer ked deti zabuvaju a mam klud a pohodu. Aj ked veceriam zeleninu, salaty neviem si predstavit nedat si to a pit vodu...... fuuu mozno tyzden 😀

alaguema
19. jún 2015

@erikasvk samozrejme, ako komu vyhovuje...Ja som prešla snáď všetkými spôsobmi stravovania, ktoré poznám, teda všetko, čo bolo predmetom štúdia, som testovala na sebe 😎 Fakt od makrobiotiky, cez raw a vegan, delenú až k tomuto spôsobu a tento mi vyhovuje najviac. A jedno vzácne poznanie som nadobudla cestou - vo výžive môžeš vedieť fakt strašne veľa, podrobne, mňa osobne fascinuje ortomolekulárna výživa - tam som prišla na to, aké je to zložitéee 😀 , ale čím viac vieš a poskúšaš, tým väčší pocit, že dokopy nič nevieš a obrovksý rešpekt k individualite každého organizmu. Hlavne toho svojho 😉