Hľadám kamarátku na spoločné chudnutie do leta
Do leta potrebujem schudnut 20kg, rada by som sa s niekym podporovala , vraj to ide rychlejsie , najlepsie by bolo keby si mala taku istu nadvahu ako ja . Ja uz sa na seba nemozem pozerat , takze kludne sa pridaj a podme nato 🙂 nech sme zas kocky 🙂
@blueberry21 nestihala som tu chodiť ... keď schudnem prvých 20 kíl, tak potom pouvažujem o ďalších ... také baby tu hľadáš do partie na chudnutie ???
prepáčte baby,včera som mala hektický deň,malý chorý,meníme bývanie,tak stresy.ja dnes ráno 62,5 kg,o kilo alebo tak nejako zasa menej,tak som rada,jem striedmo a dávam si pozor,večer napíšem viac,som mimo domu,len aby ste si nemysleli,že som na vás zabudla a vzdala to.papa večer
ja sportujem z muzom, mame dve kolobezky a ide to perfektne. mame spolu krasne zazitky 🙂
Ahojte, aj ja aj ja sa chcem k vám pridať🙂 odhodlávam sa chudnúť dosť dlho...aj bežecký pás som si kúpila, no aj som ho predala, čo mi len prach padal na neho🙂 nebolo to ončo🙂 mám skoro 76kg a rada by som (tiež do leta ) dala dole aspoň 10. Odkedy sa malá narodila (pred vyše 2 rokmi ), tak mám skoro tú istú váhu :( neviem sa nejak obmedziť v jedle a donútiť sa cvičiť. stále dúfam v to, že sa mi podarí schudnúť ako pred asi 5 rokmi. Vtedy som mala váhu 78kg, povedala som si dosť a za 3mesiace som dala dole 18kg! a stačilo iba začať menej jesť (dala som si aj vysmážané aj slaninu, ALE menej!!! ) a asi každý tretí deň som doslova hopsala na nejakú hudbu tak hodinku... kilá išli dole ako nič🙂 a teraz? no chce sa mi po celom dni vôbec niečo robiť??? 🙂 takže v skrate tolko...
@kika7 Ahoj, tak to asi budem potrebovať podrobný návod na chudnutie na tých 18 kíl. Akože ... klobúk dole.... 😎 Ja som v podstate ešte nikdy žiadnu dietu nedržala, lebo som to ani nepotrebovala, ale teraz popri mojom manželovi a dvoch pôrodoch ... uplne že koniec ... a čo sa týka tých športových veci ... mám doma orbitrek, nesadá naňho prach, pretože manžel si tam vešia košele a tiež máme takú posilňovaciu lavičku. Ale teraz v rámci úpravy línie sme sa s manželom dali na cvičenie. Cvičíme každý druhý večer tae -bo ... celkom zábavné ... 😀
ahoj, tiez sa pridavam. Tak isto chcem do leta schudnut, zacala som dnes. Rano som si privstala, asi 15 minut cvicila a dala som si ranajky. To je asi najvacsia chyba. Neranajkujm, nedesiatujem, ak stiham dam si v robote obed, ak nie tak nic a potom vecer sa najem aj 3 krat. Po porode sa mi tak do roka podarilo zhodit vahu na 52 kg, pred porodom som mala 49 kg. Ale tych 52 bolo OK a bola som spokojna, ale potom som isla do prace, stres, sedave zamestnanie a teraz ma maly 5,5 roka a ja mam 60 kg. pritom v den porodu som mala 61 kg, takze som ako velryba a uz naozaj musim so sebou nieco robit. Dufam, ze tu najdem podporu a motivaciu 🙂
Ahojte baby,juj nieako nestiham tu ani prist a popisat...mame teraz s malinkou kontroly a tak rychlo tam rychlo domov a vecer som rada,ze vylozim nohy,ale nevzdala som to a pokracujem,vaha sa pomalicky hybe ale aj gram ma stale potesi....
Baby, neviem či tu niekto chodíte, ale od nedele som dala dole kilečko a pol ... veľmi sa z toho teším ... aj vy už zaznamenávate nejaké úspechy? 😀
no zacala som chodit do posilky a trosku zmena stravy.....a neviem kde su vsetci,dufam,ze to nevzdali......
ahojte, neviem, kde ste vsetky..... chodim cakam a tu skoro nikoho.... pekny dnicek
Ahojcek, prave som nasla tuto tému. Chcela bych sa pridat, ak môžem. Po podoru som pribrala 10kg a pocas kojenia dalšie 5kg. Nekojim uz asi 3mes. Zatim som schudla 3kg. Nedržim žiadnu špecialu dietku, len cvičím, nejem sladke a mastne jedlo a vecer sa snazim nevečerať.
TIež sa chystam na zumbu. To by ma mohlo bavit. Chcem vyzerat ako predtym.
ahojte kocky,tak mne treba dat dole aspon 10kil...poradte ako to zvladate vy to zhadzovanie...
Ahojte spoluchudnuteľky 😎 😎 ..... ja som sa došla pochváliť, že od pondelka mám -3 kg 😀 😀 😀 , pri mojej váhe to ide samozrejme rýchlejšie, ale aj tak ma teší každé kilečko 😀 😀 😀 , úspešne odolávam všetkým pokušeniam mimo rozpis .....teším sa a dúfam že toto je len začiatok ....som pevne odhodlaná 😎 😎
@mirusa30 no ... ja som síce od nedele dala dole len kilo a pol, ale ja mam ten problém, že ja nedokážem držať nejaké diety. Proste som len prestala jesť kedy ma to napadlo. Hovorím tomu, že už neďobkám. A čo je u mňa podstatné, tak večer s manželom cvičíme tae-bo. Popri deťoch nestíham nejaký veľký pohyb cez deň, tak si to kompenzujem takto večer. 😎
Baby, to tu už nikto nedbá o líniu, alebo sa mi to len zdá? 😎
čaute baby,ja sa ospravedlňujem starej zostave,že som sa pomerne dlho neozvala,sťahujeme sa do lepšieho 😉 tak mám fofry,aj robotu som menila a malý jasle a aj chorí sme boli,tak sa to na mňa nejako hrnie,aj oco bude zajtra operovaný,tak mám nejaké hektické obdobie,váha kolísavo,momentálne som mala svoje dni,tak sa mi ťažšie udržiavalo na uzde,snáď sa to dostane do normálu.kde je naša GURU zakladateľka?dlho nepísala.ja mením všetko okolo seba ako vidíte,len manžel ten istý 😉 tak aj s tou váhou je najvyšší čas niečo spraviť.keď sa mi teraz nepodarí v nejaký deň sem nakuknúť,mám vás v hlave a nevzdávam,nebojte.som tak rozmýšľala keby sa tak z jedenia chudlo to by bola aká paráda 😀 to by som bola ako laňka,porád priesvitná už 😀 stále mám cieľ do konca februára mínus 5 kg,tak dúfam,že vám tu napíšem koncom mesiaca,že mám 60kg 😉 vytýčená méta nezmenená.len už mám na to pomaly len dva týždne,tak sa musím spamätať.držím palce všetkým,aj novým a vidíme sa dúfam už zajtra.papa a dobrú pôstnu nôcku všetkým 🙂
Ahojte, aj ja som sa odhodlala na chudnutie.Meriam 159 cm a vazim 65,3 kg ☹ ☹ ☹ Od piatku som sa zacala obmedzovat v jedle. Na ranajky som mala v piatok par kuskov makovnika s kakaom a na obed opekane rezance z cinskeho obcerstvenia,sobota na ranajky dva krajce chleba s pomazankou a kakao na obed zase opekane rezance,nedela na ranajky par kuskov kakaovnika s kakaom a na obed opekane rezance.Dnes teda pondelok na ranajky kusok makovnika s kakaom na obed dva skvarkove pagace a nakrajanu paradajku a podvecer par kuskov z Milka bonboniery 😒 Takze jem len na ranajky a na obed a potom uz nic len pijem vela vody,aspon tri litre vody denne.Ale neviem ci velmi vadia tie sladke ranajky ked mam sladke len rano.Co by bolo este vhodne na ranajky?Poradte.Moja vaha ktoru chcem dosiahnut je aspon 55 kg,dufam,ze sa mi to podari.
@penelope2066 priznam sa, ze som do tejto diskusie zabludila len preto, ze tvoj prispevok sa mi na stranke zobrazil ako prvy a kedze som kedysi tiez chudla - uspesne, 10kg dole - tak som si ho precitala. Musim povedat, ze som priam "zalomila rukami". Ako chces takto schudnut? 2 jedla denne? Ved to je pre tvoj organizmus taky sok, ze zacne pracovat na setriaci rezim - ked uz dostava tak malo potravy, zacne si robit zasoby! Takto sa nechudne...ved su to priam muky aj pre teba! Co urobis, ak naozaj schudnes, budes sa 2 jedlami denne trapit stale? Ci zacnes normalne jest? A potom? Jojo efekt? Mne osobne sa to vobec, ale vobec nepaci. Napisem ti, ako som schudla ja a tu vahu si udrziavam stale - netvrdim, ze mam patent na rozum, ale mne to fungovalo.
1) uprava stravy 2) pohyb
1) STRAVA - v prvom rade som jedla denne 5-6 porcii, ale na tanier som si nakladala menej a dolozila koooopec salatu (bez dresingu, oleja.) Vacsie jedla boli ranajky (kludne aj sladke, u mna vacsinou musli alebo jogurt a bebe dobre rano keksiky), obed (polievka+druhe), vecera, pricom som sa snazila, aby bolo na tanieri dost bielkovin a salatu. Desiata a olovrant bola vzdy mensia, bud ovocie, alebo jogurt, krajcek chleba s nejakou natierkou, tvaroh s ovocim, zeleninovy salat, musli tycinka.....proste kusok, mala porcia. Niekedy, ked som si zasla s kamoskou na kavu, tak som si dala aj zakusok, ale len jeden a ako "jedlo", teda napriklad ako olovrant a na veceru som si dala nieco menej kaloricke, napriklad misku salatu. Nemaskrtila som medzi jedlami, ak ma chytil vlci hlad, vypila som pohar vody alebo nesladeneho caju. Posledne jedlo som jedla cca okolo 8.30 vecer (citala som, posledne jedlo by malo byt cca 3 hodiny pred spankom, inak telo "stresuje", ze je hore a nedostava jest). Toto posledne jedlo bolo, samozrejme, malicke - napriklad sucharik s lyzickou dzemu alebo krajcek chleba s nejakou natierkou, napr drozdovou a caj alebo karo kava. Po nejakej dobe si zaludok zvykol a akoby sa svrkol, nepytal blbosti pomedzi jedla. Toto sa mi velmi osvedcilo, nedokazala som si predstavit, ze by som sa vzdala veci, ktore mam rada, ze by som nejedla, ked cela rodina veceria....ze ja by som jedla iba slatove listy, ked oni jedia napriklad zeleninovu roladu....takze som si dala kusok toho, co jedli oni a slat...naozaj som si dopriala vsetko, ale naozaj mensie porcie a nejest blbosti pomimo.
2) zvysit energeticky vydaj - CVICENIE. Kupila som si rotoped, ktory meria aj tepovu frekvenciu (iba pri urcitej tepovej frekvencii sa spaluju tuky). Spalovat sa zacnu az po 20minutach cvicenia, takze som zacala 30minutami a neskor cvicila max. 45Minut dennne - pri telke, aby som sa nenudila, lebo mna cvicenie straaasne nudi. Ta tepova frekvencia je velmi dolezita!!! Fungovala som systemom 2-1, teda 2 dni som cvicila, 1 den oddychovala (vychadza to teda 5x tyzdenne cvicenie). Chudla som priblizne 2kg za mesiac a po dosiahnuti pozadovanej vahy som si mierne zvysila porcie jedla a znizila pocet cviceni na 3x do tyzdna. Tymto systemom fungujem doteraz...ziadne zranie pomimo, 6 rozumnych porcii denne, kludne aj sladkost, ale len jedna a ako "jedlo" - napr. olovrant....a cvicenie k tomu.
Vahu si udrzujem uz 2 roky.
Takze tolko moja skusenost a nejake rady....snad som ti nejako pomohla....fakt si myslim, ze NIE JE nutne trapit sa hladom....ak je cielom udrzanie si vahy aj po schudnuti, musis si najst system, ktory bude pre teba TRVALE udrzatelny...inak sa nevyhnes jojo efektu.
@simsalabim Lenze mne tie dva jedla denne stacia, ja vobec necitim hlad. Ja viem,ze sa odporuca jest 5-6 krat denne ale to je pre mna vela a to by som praskla.Dakujem Ti za rady ale zo zaciatku to asi musim skusit takto lebo som strasne rozozrata,vkuse som sa pchala nejakym jedlom.Uvidim ako to ide fungovat,lebo v mojom pripade asi naozaj zabera pokyn "nezer".Ja som uz skusila aj tych viac jedal denne a to som bola stale hladna a to boli pre mna strasne muky.Takze uvidim...
Ahojte, tak chváľte sa svojími úbytkami na váhe ... nech Vám závidím ... alebo ... nech sa kus motivujeme ... 😀
@penelope2066 nejak tomu nerozumiem...na jednej strane necitis hlad, na druhej si strasne rozozrata.... OK, skus to po svojom, kazdemu vyhovuje nieco ine, ale uprimne - podla toho, co si tam popisala, ti chyba v jedalnicku cerstve ovocie a zelenina a kvalitne bielkoviny (ryba, chude maso, tofu, tvaroh....). Neviem, ake pijes napoje, ci len vodu, aj pitie je dolezite. A cvicenie je podla mna tiez zaklad. Drzim palce.
No a na ranajky - ja mavam misku sypaneho musli so sojovym mliekom, alebo bebe dobre rano keksiky a jogurt, alebo maly maslovy croisant s lyzickou dzemu a 1 ovocie (preferujem sladke ranajky). Niekedy mam krajec chleba s natierkou, alebo 1 rozok s platkom syra, alebo 2 sojove parky a krjacek chleba...k nesladkym ranajkam mavam vzdy nejaku zeleninu. Ale vacsinou ranajkujem sladke, a to musli (5x tyzdenne).
baby, ja zatial nič moc, nejaké deká určite 🙂 nemám akosi motiváciu:( škoda, že to nejde rýchlejšie🙂 inak, mám doma steper, myslíte, že mi to trocha pomôže???
@simsalabim Ano,mas pravdu bola som velmi rozozrata ale teraz ako som vylucila veceru a jem vlastne tak ako jem tak nejak velmi hlad necitim. Netvrdim,ze uplne nie lebo hlavne vecer mi obcas v zaludku riadne zahra. Sama sa tomu cudujem,ze nejdu na mna navaly hladu.Pijem len cistu neochutenu vodu alebo nesladeny caj, v priemere tri litre denne.
@penelope2066
ja jem na ranajky, kukuricne cornflakes s mliekom + ovocie + vlasske orechy obcas med. alebo jogurt najlepsie biely /ovocie/. mne sladke staci len na ranajky. 😉
Ahojte, aj ja sa rada ku vam pridam, tiez mi ostali kila po porode a chcem byt do leta kocka

ahojte, pekny chudnuci dnicek... drzim palce v sebazapierani... ja som po prvej dcerke v porodnici nechala vsetko nabrate... pocas kojenia ani neviem kedy 12 kg naskakalo na mna...a nie a nie prec, potom som zas otehotnela... a zacali sa moje peripetie so zlcnikom...teda kamenmi...tehu som zacinala na cca 73 kg a rodit som isla nejakych 76 kg, maly mal 4 kg... kazdy sa cudoval odkial a z coho....takze tak nejako, cele tehotenstvo pri zachode v bolestiach, tak som schudla neviem kolko, ale takym sposobom nezelam chudnut ani najhorsiemu nepriatelovi... vo finale uz som bola rada...po porode nejakych 66 kg.. potom som schudla este na 64 kg, to som uz nic nejedla len vodu a trosku sucheho rozka alebo vianocne oplatky... a ked mal maly dva mesiace, tak som sa sla rezat, lebo by som zo sveta zisla.....no a odkedy som v poho, tak to pomaly ale isto ide hore a hore..... aj ked sa velmi kontrolujem... maleho stale kojim... aj ked uz je velky chlop 16 mesiacov a zvazujem pomaly odstavit...tak moj pribeh na rano.. papa