Hľadám kamarátku na spoločné chudnutie do leta
Do leta potrebujem schudnut 20kg, rada by som sa s niekym podporovala , vraj to ide rychlejsie , najlepsie by bolo keby si mala taku istu nadvahu ako ja . Ja uz sa na seba nemozem pozerat , takze kludne sa pridaj a podme nato 🙂 nech sme zas kocky 🙂
@sskriatok pravidla su jednoduche, ma tam recepty na styri tyzdne - tj. 28 dni, prvy tyzden je cislo zeleninovy, ale velmi chutne jedla tam su, mozes si navarit aj dva taniere, hlavne sa musis poriadne najest,ziadne pocitanie kalorii, ani vazenie jedal, hlavnou zlozkou je cvikla - cisti krv, zajtra mam napr. ranajky - mrkva, jablko, orechy, skorica, med (lubovolne mnozstvo, aby som sa najedla), obed - mrkvovy perkelt, vecera - prekladana cuketa, ak si hladna na desiatu mozes zjest susene slivky a orechy, na olovrant biely jogurt, druhy tyzden detoxu postupne pridava bielkoviny, v poslednom stvrtom tyzdni uz je aj maso, po tomto tyzdni hlasi vela ludi ubytok na hmotnosti od 5 - 10 kilogramov, cistejsie creva, potom odporuca dva mesiace stravovanie podla semaforu - je to podobne ako delena strava - nekombinujes zemiaky s masom, ale mozes maso so zeleninou, alebo zemiaky so zeleninou (v knihe su rozne recepty oznacene cervenou, zltou a zelenou - t.j mozes cervenu so zltou, zelenu so zltou, ale nie cervenu so zelenou), autorka knihy stale prizvukuje ze je potrebne najest sa do sytosti a neznizovat mnozstvo porcii, a aby som nezabudla, pitny reziiiiiiiim - denne 3-4 litre vody, cistej, nesladenej, nebublinkovej 🙂 kludne si pozri aj jej stranku http://www.lahkechudnutie.sk/clanok/antonia-mac...
@elizabethia Tie recepty vyzerajú fakt chutne a určite veľkú časť z nich vyskúšam 🙂 Pitný režim dodržujem úplne bez problémov, ale s tym semafórom by som mala problém :( Zaujala ma aj tá cvikla - nieje to síce moja oblúbená potravina, ale skúsim jej prísť na chuť 🙂 A ako to zatial vyzerá s tebou? Idu kg/cm dole? 🙂 Ja zatial postupne vyškrtávam nevhodné potraviny z jedálnička a cvičím s čím ďalej tým väčšou chuťou. Od začiatku januára váha klesla o 1,3 kg, čo je trošku pomalšie ako som si predsavzala :(
@avanti Vitaj 🙂 Plavky sú silná motivácia (aj pre mňa) :D Som rada, že som tu našla fanúšičku behu, i keď tomuto športu momentálne počasie moc nehrá do karát :( Zumba super vyzerá, no s mojou neobratnosťou by to bol tvrdý oriešok :( Ten jeden kúsok pečiva denne je fakt dobrý nápad! Asi skúsim zakomponovať do svojich stravovacích pravidiel 🙂
Myslím, že meter po metri sa tiež pri 3 deťoch stihne toho spáliť až-až :D To ja pri tomto mojom kludnom bábätku zatiaľ spalujem túčiky len pretláčaním kočíka v tom snehovom pekle vonku ... po dvoch hodinách vypľúvam dušu :(
Žienky, ja vás obdivujem že viete popri deťoch a varení pre nich a pre manžela sledovať ešte nejaké zvlášť recepty pre vás a osobitne si pripravovať stravu to sa mi zdá komplikované lebo napr.naš malý moc nezje to čo my, músím mu jedlo trošku prispôsobit, menej korenia, tuku atd,však poznáte 😖 , ja som mala vždy problémy s kolísaním váhy a večným dietovaním a tak som si z každej diéty niečo múdre vzala a zmenila čo sa dá a takto mi to vyhovuje a neobmedzujem sa a žiadny jojo efekt- minulý rok som tak schudla 10kg od januára do júna a v lete som sa vytešovala -no od jesene to šlo znova z kopca-prestala som cvičiť 🤐 , nastolila pizza režim 😀 a váha sa mi o niečo navrátila 😖 +3kg
takže od minulého týždňa znova začínam zhruba takto: doobeda ovocie a sacharidy,cereálie,jogurty kľudne aj sladené, ovocie...obed normál čo varím polievka,rôzne mäso s prílohou alebo cestoviny ale samozrejme menej a k tomu zelenina, bud cerstvá alebo často si dám namiesto prílohy varenú brokolicu, karfiol, proste snažím sa pridať vlákninu a znížíť kalórie, no a k večeru už žiadne sacharidy ani ovocie, odporúča sa už len strava bohatá na bielkoviny a zelenina, takže bud mäso alebo tvarohy,syry, , mlieko, biely jogurt, vynikajúci na bielkoviny a chutný cottage cheese,a k tomu zeleninka,ja oblubujem syry takže ok. Alebo si dám čo zostalo z obeda,mini porciu+zelenina..Dôležité je dodržiavať to že sacharidy a ovocie doobeda a v druhej polovici dna už skor zelenina a bielkoviny,menšie porcie viackrát denne. Môj nenahraditeľný pomocník je mixér,často na zeleninu nemám chuť a tak šup-rozmixujem si to a raz dva vypijem kedykoľvek, zelenina je pri chudnutí veľmi pomocná. A taktiež dbať na dostatok bielkovín aby sme nechudli zo svalov. A samozrejme, občas zhreším a dám si víno alebo sladkosť,koláč,pizzu ved to až tak nevadí.A pohyb? Zumba a aerobic krúžky sa mi zdajú predražené ale výborné je tae-bo, to si zvyknem zapnúť na youtube ked malý spí alebo si zacvičím doma večer pri Paneláku 😎 stačí každý 2-hý deň. to je moj recept,dôležité je prisposobiť si dietu životu tak že si to ani neuvedomíte 🙂
@sskriatok - dakujem za privitanie! Skoda toho pocasia na ten beh naozaj, ale niekedy sa vyberiem aj teraz cez zimu, ked nie je moc chladno. Ale u vas hore byva viac nasnezene, takze sa asi behat da cez zimu tazsie. Ale zase pri kocikovani si to vynahradis v tom hornatom kraji (cosi o tom viem, som zo ZA🙂).
Co sa tyka toho peciva, aj ja som si precitala niekolko diet, navodov na zdrave stravovanie a je to fakt asi o tom, ze si to musis prisposobit sama na seba. Kazdy pri diete samozrejme neodporuca pecivo vobec, bielu muku, tuky a podobne, ale ja ked viem, ze peciva sa nevzdam ani po pripadnom schudnuti, tak som si naordinovala len jedno a rovno na zaciatok dna, nech ho stihnem este v priebehu dna spalit a zase trebars usetrit kalorie na inom, ako napr. nesladit caje a nepit sladke napoje, alkohol iba naozaj, ked je na to prilezitost.
Pred rokom som si kupila parny hrniec Tefal, aj to pomaha, tak 2x do tyzdna varit na nom, najma hydinu a zeleninu, ci uz cerstvu, alebo mrazenu. Clovek zas usetri kalorie na oleji a navyse ta chut toho maska a zeleninky je uplne ina...
A tiez viem, ze jednej sladkosti denne neodolam, takze sa to snazim zase niekede inde ubrat, alebo o to viac cvicit. Chce to zo zaciatku pevnu volu a potom si uz telo ziada cvicenie samo... 😉
@zanetamatej - co sa tyka zumby, alebo podobnych aerobnych cviceni - ja to zas beriem ako psychohygienu - konecne mozem byt niekede sama bez deti a ako bonus navyse pocuvat hlasno hudbu - to doma naozaj nemozem 😀 Nasla som si zumbu za 2 Eura, takze sa to da a no a pri mojich detoch a ich vekovom rozlozeni sa tam dostanem naozaj len 1x za tyzden, takze vela neminiem, ale tie endorfiny po tom stoja za to 😉
@avanti - Čadca je hotové kočíkové peklo...pri kočíkovaní tu ide skôr o skúšku nervov ako o psychohygienu (nezvyknem nadávať, ale ...)
Pečiem si celozrnný chlebík a ním zásobujem aj manžela (najprv protestoval, ale už si zvykol - a to aj na mrkvičku nachystanú na desiatu :D ). Cukor moc nepoužívame... naposledy sme kúpili cukor pred 3 rokmi a ešte z neho máme tak tretinu 🙂 (2/3 padli, keď tu bola svokra a do kávy pre návštevy 🙂 ). Zato však spotrebu medu máme enormnú :(
Nad parným hrncom som doteraz neuvažovala, takže ďakujem za ďalší super nápad (tie fóra majú niečo do seba 🙂 ). Mám trochu výčitky svedomia variť čerstvú zeleninu - najradšej ju máme surovú ... Ale mrazená zeleninka, to je o inom 🙂
@elizabethia @iguska @skorpionik @avanti @zanetamatej Ako napredujete dievčence? Darí sa? 🙂
@sskriatok ja ti budem vediet povedat az o tri tyzdne, ako som na tom s vahou, nevazim sa a ani nemeriam 🙂 psychicky sa nechcem "zdeptat" :D vo stvrtok som mala kriticky den, straaaasne som bola hladna, ale uhrala som to orechami, este aj menzes som teraz prvykrat od porodu dostala a malemu sa tlacia horne zubky (trosku viac sme uplakany) a maminka uz nevladze 🙂 ale tak snad sa to o chvilu zlepsi 🙂
tak ja dnes zacinam druhy tyzden...doteraz som schudla 2kila ani nieco, no pocitovo je to uzasne....obvod pasa je viditelne mensi, moje doslova brusisko sa zmensilo, comu sa hrozne tesim....skoda, ze som sa predtym nezmerala, no aj tak som nadsena...uvidim znova o tyzden...sama som zvedava..... 🙂 drzim palce ostatnym....vsetko co bolo treba som dodrzala, az na tu sobotnajsiu sparglu - mala som namiesto nej uhorku....a zhresila som jednou Horalkou....netreba sa vzdavat 🙂
Ja teraz tiez zacinam druhy tyzden ale zatial sa mi ziadny ubytok na vahe nedostavil, mozno kilo max, ale to som sa zo zvedavosti vazila kazde rano a je to veru deptajuce ked ziadna zmena, tiez sa budem vazit az tak po tyzdni aj ked vaha ma az tak nepresvedci ako tie centimetre ked pomalicky idu dole, to je lepsie. No teraz chcem schudnut troska viac, teraz mam 70 kg a pred teho som mala 62-64 a to ma maly uz 21mes,takze neviem ci sa vratim na povodnu vahu, minuly rok som schudla zo 76 na 66 teraz mam opat 70 takze musim zabrat. Dodrziavat sa mi dietnejsi rezim celkom dari, vcera sme mali na obed tresku na prirodno, ja som si k tomu uvarila kel miesto zemiakov, ale u svokry zas rezen,veternik 😖 co uz,potom som si odcvicila doma, a tak, snazim sa, drzim palce ostatnym 🙂
@elizabethia neviem, tie oriesky sú dobrá alternatíva? ja sa orieskom vyhýbam, obsahujú veľmi vela tuku, ja si v takom prípade dám troska syra alebo jogurt alebo mlieko, aj ked viem ze za hrst obcas je zdrave ale na lacno neviem. drzím palce aj zúbkom
Tak ja sa tiez pridavam s realnymi cislami - na zaciatku 70 kg (november 2012) - potrebujem sa dostat na hmotnost 59 kg (hocico nizsie do 55 kg by ma potesilo samozrejme, ale 59 staci🙂 ). Koniec januara 2013 - 67 kg.
Vianoce u nasich bohuzial dali zabrat, ale relativne rychlo som po navrate domov dala dolu 2 kg, co som este stihla schudnut min. rok.
Teraz som silne motivovana, tie 3 kg citim, no potrebujem dat dole hlavne cm v oblasti brucha a to ako sa poznam ide dolu najpomalsie a u mna ako posledne...
K stastiu mi uz chyba len, aby vonku nebol lad a mohla som behat (a nebat sa posmyknutia) a obcas sa na nejaky aerobik sa dostat a este, aby sa mi deti rychlo dostali z kiahni a my nesedeli doma zabedneni bez pohybu.... 😒
aj ja chcem schudnuť tiež mi poradte dakujem 🙂
@elizabethia Ahoj,ja som tiez chudla podla Macingovej...nikdy som nedrzala diety a to ma zaujalo prave preto,ze to bol detox,zdrava strava..bola som prekvapena,ze som to vydrzala a schudla som 4,5 kg a krasne z centimetrov 🙂 Horsie je,ze som potom zacala normalne jest :-/ nepokracovala som v tom semafore..este to musim vyskusat,lebo som sa citila naozaj super..a ta cvikla mi tam veelmi chutila a aj tie kedlubnove cestoviny 😀
Nuž, ja teraz túčiky skôr naberám, som mimo domu (manžel si ma odložil k rodičom kým je na služobke) a tak sa pekne prepchávam mamininmi úžasnými dobrotkami... Za január sa mi podarilo klesnúť zo 70 na 68, ale do 60 je to ešte ďalekoooooo a po tomto týždni to bude ešte ďalej :(
Jar sa ale nezadržateľne blíži a s ňou i viac slniečka, optimizmu a možností športového vyžitia sa 🙂 Snáď z tých plaviek nevykypím...
@zanetamatej ona odporuca orechy, hlavne mandle, co mne veeeeelmi vyhovuje. Toto stravovanie nie je zalozene na minimalnom prisune kalorii, vobec nepozera na to, ci je nieco tukove alebo nie, je zalozene na detoxikacii a zdravom stravovani, tak aby sa clovek nevyhladovel, vzdy je potrebne najest sa do plnej sytosti. To, ze sa pri tom chudne je iba vedlajsi efekt 🙂 odvazila som sa uz teraz 🙂 po tyzdni a mam dole tri kila, moj manzel sedem 🙂 este chcem zacat zase cvicit, lebo som mala mesiac pauzu a dufam, ze pojde dole viac 🙂
@veverina ja uz akosi tu cviklu nemozem, ako zjem ju, ale ten salat cviklovy mi uz po tyzdni nejako nechuti 🙂 ale vsetko ostatne zatial mozeeeeem 🙂 a tiez sa mi to pozdava, chcem aj pokracovat v semafore, tak ze sest dni sa budem stravovat podla semaforu a v nedelu si doprajem normalny obed 🙂 dufam, ze postavu si tak udrzim 🙂
no tak dobre, od zajtra chudnem aj ja🙂))ale naozaj, moj m uz mesiac neje sladkosti a ja sa tvarim, ze tiez obmedzujem, co sa da, ale minule som si kupila horalku a zjedla ju po ceste domov, hehe, aby nemal reci o zelenine zas...ale ja zas budem radsej cvicit ako hladovat🙂
@elizabethia ja som si tu cviklu zvykla ochutit..sol,cukor,ocot a aniz a dala som ju do chladnicky aby sa tie chute prepojili,mnaam.Aj tak som chudla,aj ked tam bol ten cukor,ja musim mat take vyraznejsie chute,tak som si to prisposobila 🙂
@lily111 - ak mozem poradit ohladne sladkosti - netreba ich vylucit hned, ak si na ne dlhodobo zvyknuta, ako ja 🙂. Potom sa moze stat, ze mozno tyzdne-dva vydrzis bez nich a potom zjes 5 naraz.
Podla mna ich treba odburavat postupne, ziadny ostry sek, lebo sa ti do zakratko vrati a budes ich jest v este vacsich mnozstvach. Ja si napriklad sladke neodopriem, ale snazim sa najviac 2 Fidorky (horka coko+oriesok - ta ma aspon 60 perc. cokolady (1balenie 30 g), alebo horku cokolady z Lidla - 70 perc., alebo spaldove keksiky s cokoladou (nieco na sposob Disko keksov) z Dm drogerie. Tie fakt nasytia, nepotrebujes ich zjest vela. Ale obcas mi cestu skrizia aj menej zdrave tycinky - Cappuccino, alebo Tatiana od Figara 😀 .
Treba sa nastavit tak, ze toto nie je iba dieta do leta, ale takto velmi podobne sa budem chciet stravovat i nadalej, aj po schudnuti, takze si treba jedalnicek doslova "usit na mieru" a mozno netreba hned schudnut vela, ale staci tak 1-2 kg mesacne a potom uz len udrziavat.
Skratka telo akoby oklamat coraz mensimi davkami sladkeho a ked sa uz budes citit tak silna, ze uplne odburat (co sa mne asi nikdy nepodari), tak este nahradzat bananmi, medom, steviou, aby naozaj nedoslo k jojo efektu. 😉
@veverina musim to vyskusat aj ja 🙂 uz som pozera na buduci tyzden, je tam rohliiiiiik :D na ranajky, joooooj, sa neviem dockat 🙂
Elizabethia, aha, tak potom tie oriesky a mandle uznavam, vratila som sa hore kde si rozpisala tvoje stravovanie, urcite to je zdrave citala som o viacerych typoch stravovania na baze vhodnej kombinacie jedal a ked sa to dodrziava urcite to funguje, nemam pochyb, len ja si neviem moc predstavit aby som si naprogramovala svoj jedalnicek dopodrobna.
Mne skor vyhovuje stravovanie, kde uprednostnim v strave bielkoviny, zeleninu, a tuky, a minimalizujem sacharidy a ovocie. Ved každy podla toho co mu vyhovuje 🙂
Ale tiež neverím žiadnym jednostronným ,,rýchlodiétam,, to je úplná blbosť samozrejme. Najlepšie je naučiť sa zdravo stravovať a tak žiť, snažím sa takto ísť na to. Dávno som čitala knihu o delenej strave, a aj ked sa takto už nestravujem vidím že veľa sposobov stravovania sa riadi podobnou metodou - dôležite je naučiť sa čo s čím sa môže kombinovať aby telo nebolo zaťažené a aby bol metabolizmus rýchlejší - myslím že podobný je aj ten ,,semafor,,.
Čítala som napríklad - pozor- že zdravší pre telo je vyprážaný rezeň, ako cestoviny, ide tam o glykemický index alebo proteinová diéta- tiež celkom vylučuje prímanie sacharidov. pečivo a cestoviny mi ale vôbec nechýbajú, ked tak ovsené vločky na ráno a občas si kusnúť do ladkosti tiež neodolam
Ahoj tak ja by som sa tiež pridala. počas tehotenstva som schudla ale po pôrode som znovu pribrala a k tomu beriem ešte tebletky od kt. sa dobre priberá ale už ich nebudem dlho brať tak dúfam že sa mi podarí niečo zhodiť.
@avanti ahojky....ja som toho isteho nazoru co sa tyka sladkosti🙂mam ich rada odjakziva, u nas sa stale vypekalo, stale som mohla najst v spajze nieco fajnove a dnes, ked som na materskej sa mi jednoducho ziada dat si k obednej kave nieco sladke. viem, ze si to nepyta moje telo, ale hlava, lebo ked mala zaspi mam pohodicku a vtedy zacinaju na mna moji sladki certici utocit a koniec, ani velmi neodporujem. ako uz davno som nemala taky den, zeby som zjedla celu cokoladu na posedenie, ale keksik musi byt...ale v poslednej dobe sa snazim, ze si dam bbkeksy, alebo marinu....ja si skor myslim, ze my skor skodi moj navykzo zahranicia, kde som zila odbyt ranajky niecim sladkym, teda sladke cerealie, bb keksy mlieko a banan a pod a vecer tiez uz len tak snorim a hladam nieco dobre, co si pred sebou ospravedlnim, ze to vlastne ani sladkot nie je, ale je to sladke, napr. banany v jogurte apod. ale uz sme s mojim vyradili vselijake sladke kysnute zalezitosti ako vianocku azaviny, a veru, ani mi nechybaju
@ tip
skuste
ranajky - sladke alebo nieco s mukou len na ranajky, ci keksik alebo chlebik
obed maso alebo ryba, 1 do tyzdna ryza a 1 cestoviny , cierny chleba
vecera jogurt, ovocie, vajicko, syr alebo salat a tak (nemukove, neolejove nizko kaloricke)
po 18 nejest
ja som teda neni po tehu ale chudnem
za 1,5 tyzdna 1 kg ale bez trapenia ....

Baby pridavam sa k vam. Tiez potrebujem po 3. tehotenstve a porode schudnut a tiez do leta, inak by som sa nielenze nevosla do plaviek, ale ludia by si asi tiez mysleli, ze cakame rovno stvrte babo 😀 . 10 kg musi prec 😠
Po 2. synovi sa mi podarilo schudnut 12 kg a to pravidenym behanim (2-3x do tyzdna), 1x zumbou a este cvicenim po behu. Teraz to chcem tiez tak aplikovat, vlastne uz som zacala, len niekedy je fakt tazke sa odtrhnut od deti...navyse momentalne mam 2 z nich chore.
Kazdy mi tvrdi, (uz aj pri prvych dvoch synoch), ze vsak pri detoch sa nabehas az az, ale to vobec nie je pravda. Nabehas sa, ale ides 5 metrov k jednemu dat ho na hojdacku, potom place babo v kociku - 10 metrov k nemu, o chvilu sa nieco stane tretiemu, ktory stoji na ihrisku asi tak do 20 - 25 metrov od ostatnych dvoch - to nie je ziadna aerobna cinnosti, tak clovek neschudne, len to niekto nevie pochopit....
Ale tiez je to aj o tom, nejest zbytocnosti, pecivo sa snazim len 1x denne a to len celozrnne, alebo grahamove a len na ranajky, max. na desiatu, potom uz nie, vecer uz len bylinkovy caj, popripade ovocie, ci slnecnicove semienka, alebo oriesky - v primeranom mnozstve samozrejme.
Budem rada, ak si budeme navzajom radit, povzbudzovat sa 😉