Intermittent fasting - ako dlho sa dá chudnúť?

alkyone
4. mar 2023

Aký dlhý čas po začatí s prerušovaným stravovaním ste stale chudli? Začala som 2.januara, za 2 mesiace som schudla 8 kíl a ešte by som chcela ďalších 20-30. Dokedy sa dá takto chudnúť? Viem že prvé kilá idú rýchlo a potom je to čím ďalej ťažšie tak sa bojím, že sa to zastaví.

zmrzlinka2021
4. mar 2023

@alkyone
IF je styl.

Chudne sa pri kalorickom deficite a je uplne jedno, ci mas IF alebo nie. Cize ak ti IF vyhovuje, pokracuj s nim aj celozivotne.

Vzdy bude platit prijem vz. vydaj. A ano, pojde to chudnutie tazsie, ale ani nepriberali sme za par mesiacov... 😉

ckocka
4. mar 2023

Dá sa tak chudnúť dovtedy kým budeš udržiavať kalorický deficit.

76california
4. mar 2023

este jedna rada odo mňa, ja napriek tomu, že som sa nevzdala sladkostí, ale len zredukovala resp. vynechala sacharidy - schudla...nie je to žiadne bleskové schudnutie, ale je trvalé...

(napr. zemiaky nahradila zeleninou, múku vôbec, čiže cestoviny som vynechala - ak som varila pre rodinu cestoviny, ja som si nastrúhala so škrabkou mrkvu akože špagety, ryžu detto...atď)
naj objav bol pre mňa ale bielkovinový chlebík, pretože my máme radi pečivo, a čuduj sa svete, chutí celej rodine...

macekovam
4. mar 2023

@alkyone ono už viac ti len tak ľahko nepôjde dole.. Treba upraviť príjem... Napríklad si nastav kalorické tabuľky... Lebo ak ješ všetko tak 8 kíl je maximum co schudneš...

krisbar
5. mar 2023

If je styl stravovania. Tym ze ho robis, si napr obmedzila vecerne vyjedanie chladnicky, orieskov, sladkosti. Alebo si usekla jedno jedlo denne. To ti znizilo denny prijem a tym padom chudnes.
Mozes nim schudnut aj 20-30kg, ale ak v nejako momente nebudes v kal deficite, tak to uz nepojde.