Bicyklovanie a chudnutie

22. máj 2023

Ahojte zienky, kúpila som si nový bicykel a chcem začať pravidelne bicyklovať, cca hodinku denne. Tie, ktoré ste chudli, samozrejme znížením porcií jedla + bicyklovaním, koľko ste schudli a za aký čas a koľko km,prípadne času ste bicyklovali. Trochu pre inšpiráciu, nech sa nám na čo tesit 😉. Dakujem

aurinia
22. máj 2023

Ja som teraz prestala jesť cukor, všetko čo jem, pijem je bez cukru. Nejem pečivo, chleba. Za 2tyzdne mám 2kg dolu. Pijem dostatok tekutín, a jem 5x denne. Necvicim.

pribinak
22. máj 2023

Tak ja som cez víkend urobila síce len cca 45 km, ale vybehla som zo sídliska na Biely kríz, v podstate slapem skoro celu dobu do kopca, no je to dobre kardio ale neschudla som nič
Hodina na rovine je nič

denisah6
22. máj 2023

Po istom čase čisto bicykel nebude stačiť. Telo si zvykne na pravidelný pohyb, žiadna záťaž navyše a dolu to nepôjde. Prvý asi mesiac som dala dolu nejakých 5kg, pričom som chodila na vyše hodinu na bicykel. Potom už v podstate nič, až kým som nezačala kombinovať aj iný pohyb.
Ďalšia vec. Ono nárazovo zhodiť pár kíl problém nie je, len potom to udržať.
Otázka je, či chceš viac schudnúť teraz, alebo si vybudovať kondičku.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
buberova
22. máj 2023

@pribinak takto by som to nezavrhla že bicyklovanie na rovine je nič... Ak bude páliť 40km/h určite to nie je nič.. a keď si bude držať vyššie tepy, určite bude spaľovať viac kalórií ako ležaním na gauči. Prečo hneď niekoho odradiť od športu, že kým si nesiahne na dno svojich síl je to zbytočné?

autor
22. máj 2023

Babulky nejdem z vysokej váhy, ale mám už dosť stehná a hlavne brucho. Mne stačí dať dole 4-5 kg a budem spokojná
@aurinia a čo jedávas napr na raňajky namiesto chleba?

@denisah6 wau to prvý mesiac 5 kg? To z vyššej váhy? Mne by tých 5 kg stačilo,nemusí to byť za mesiac,kľudne aj za dva. Zmenila si aj nejako radikálne stravu?

pribinak
22. máj 2023

@buberova dno svojich síl? Však ja ju neposielam na Tour de France, ale hodina je fajn ale nejaké chudnutie? No neviem

autor
22. máj 2023

@buberova ja si tiež myslím,že aj keby len po rovine a aj keby len kludnym tempom je lepšie ako nič.

autor
22. máj 2023

@elizabet173 ďakujem pekne za povzbudenie. A tak v pohode môžem bicyklovať aj 5x do týždňa?

diewcatqoo
22. máj 2023

Ja som aktivne bicyklovala minuly rok, cca 20-50 km trasy (vacsinou po kopcoch) parkrat do tyzdna, trochu som upravila stravu a schudla som za 3 mesiace len 2 kg. Sla som z vahy 57 kg.
Ale celkovo som spevnila hlavne nohy a zadok a mala som super kondicku. O to mi hlavne islo.

buberova
22. máj 2023

@pribinak no 45 km dať so šľapaním do kopca je podľa mňa akože dosť.. teda aspoň na sebe viem, že aj keď ma čaká 4-5 km tiahleho stúpania, tak už som poriadne vyčerpaná, musím si dávať prestávky a je to aj na psychku ťažšie.. ale napríklad cez víkend sme šli po dllllhom čase len po asfaltkách a po rovinách a to bola paráda, to pre mňa bola radosť z pohybu 😎😎 že konečne ten pohyb nie je len o tom že sa mi chce umrieť, ale že sa proste rozbehnem a idem. A že šliapem a nestojím skoro na mieste ako smerom do kopca ale že proste frčím.. 😁

A druhá vec dno síl nie je pre ľudí len Tour de France. Pre obyčajných ľudí, nešportovcov to môže byť aj 20km za deň, aj ľahšie stúpanie, aj prevýšenie 200m...

buberova
22. máj 2023

Autorka samozrejme že áno! Nemusíš sa riadiť len dokonalým vzorom mamičiek z MK... Niekde treba začať.. a treba sa z toho tešiť! Lebo čo z toho, že pôjdeš do terénu kde to bude pre teba len trápenie ale spáliš o 300kcal viac, ako v teréne kde by to pre teba bola radosť, a potom by ťa to samú ťahalo na bicykel a možno aj na dlhšie trasy a nabije ťa to energiou?

autor
22. máj 2023

@diewcatqoo tak možno si nabrala svaly a preto to bolo len 2 kg. No uvidím ako to pôjde mne.

autor
22. máj 2023

@buberova áno, ďakujem ti za povzbudenie💞 presne ide aj o to,aby na to bavilo a vydržala som dlhodobo.

sense
22. máj 2023

Dôležitá je trpezlivosť a výdrž.... Bicykel je dobre kardio.
Každý pohyb je lepší ako žiadny.

pribinak
22. máj 2023

Môžeš bicyklovať aj 7 dni v týždni, však ľudia na dedinách behajú na bicykli hore dole celé dni

pribinak
22. máj 2023

@buberova dobrý bože ….

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aurinia
22. máj 2023

Banán, alebo pukancovy chlieb so šunkou, nesladené čaj

aurinia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
daniela2202
22. máj 2023

Je to asi individuálné, ale rozhodne sa ti spevní brucho a stehná.... hurá do toho 😁👍👍

pribinak
22. máj 2023

@elizabet173 ale áno, môj oco kým príde na pole, k studni, potom do pekárne po chleba, večer na pivko, so psom do hory, ….jazdi veľa a to má 80tku

poopsie
22. máj 2023

Ja som chodila do práce na bicykli plus úprava strany išlo dole 4 kg.. Potom prišla zima a dnes pôjdem znova do práce na bicykli.. Len dúfam, že o pol piatej nezmoknem 😅 ale ja mám elektrobicykel 🤣na normálnom by som umrela

denisah6
22. máj 2023

Zo 75 na 70. Strava bez sladkostí, to je moja obrovská slabosť. Ale podotýkam, že som mala vážne zdravotné problémy v tehotenstve, takže môj veľký prírastok váhy (skoro 90) bol kvôli tehotenstvu. Posledných +10 kíl sa neviem zbaviť ani za boha, už mi to strašne lezie na nervy, ale asi sa budem musieť zmieriť s tým, že mi to ostane - len ma serie, že na bruchu. A ako vravím, telo so zvykne na istý druh pohybu a potom to stagnuje, takže teda striedať športy.

autor
22. máj 2023

@denisah6 veď mňa tiež štve to brucho, to je moja problémová partia a už to cítim aj na stehnách.

A nevie niekto poradiť nejakú appku kde by mi meralo km, čas, prípadne kcal?

hankm
22. máj 2023

@autorka z toho ci pises, hlavne z dodatocnych komentarov je zrejme, ze sa velmi trapit nechces, chces iba akoze nieco robit. Pribinak dobre hovori, promenadovat sa po rovinke v lezernom tempe prinasa min efekt. Nie si vobec mentalne pripravena na drinu, pot a slzy. Bez toho nikdy nebude poriadna kondicka ani postava. Suhlasim vsak, ze hybat sa treba. No realne vysledky si treba odmakat.

autor
22. máj 2023

@hankm veď vravím,že tu mame cyklotrasu,bežné tadiaľ chodí plno cyklistov,tak budem chodiť tadiaľ, nejdem hľadať nejaky extra strmý kopec. Kedysi sme s kamoškou bicyklovali cca 50 km a neviem,možno je to málo,ale slzy z toho neboli žiadne.

autor
22. máj 2023

@hankm a chcem robiť niečo pre zdravie,postavu a aj to beriem ako takú psychohygienu.