icon

Je môj raňajkový príjem kalórií príliš vysoký?

3. jan 2026

Ahojte, začala som pouzivat kalorické tabuľky, mám nastavený denný príjem tak aby som bola v kalorickom deficite. Na raňajky si robím vločky, mlieko, ovocie, chia. Vychadza to na 430 kcal. Sestra vravi, že to nejako veľa kcal na raňajky naraz prijímam. Ved hlavné je aby som za deň určité kcal prijala a je jedno kedy, hlavne aby sedeli kcal. Ako to máte nastavené vy, ktore sa takto stravujete?

simsalabim
3. jan 2026

@anonym_autor nie je to vela, mam to podobne. Ale v konecnom dosledku je pidstatne, kolko toho zjes celkove.

klarissa25
3. jan 2026

Dolezite su niekede viac bielkoviny ako samotne kalorie, ja mam niekedy na ranajky aj 700 kcal.. ale v tom skoro 50g bielkovin… moj denny prijem je cca tych 1600 kcal

anonym_abd4a0
3. jan 2026

@anonym_autor to je úplne fuk, kedy koľko zješ, dôležitý je celkový príjem.

biba_18
3. jan 2026

ja mám raňajky tiež tak. namiesto vločiek dávam jogurt.

markusrasford
3. jan 2026
@klarissa25

Dolezite su niekede viac bielkoviny ako samotne kalorie, ja mam niekedy na ranajky aj 700 kcal.. ale v tom skoro 50g bielkovin… moj denny prijem je cca tych 1600 kcal

@klarissa25 ake bielkoviny keď môžeš prezradit 50g je vynikajuce

klarissa25
3. jan 2026
@markusrasford

@klarissa25 ake bielkoviny keď môžeš prezradit 50g je vynikajuce

@markusrasford 2 vajicka, nejaka kuracia alebo moracia sunk a napriklad olomoucke tvaruzky 😂 ja viem ze vela ludi to nema rado, no ja ich mam rada a maju dost bielkovin a nie vela kcal. U mna urobi rano na ranajky vela kalorii pecivo, ( vacsinou sojovy rozok z jednoty ) nedokazem a ani sa ho nechcem vzdat.
Sladke ranajky nemam rada..

markusrasford
3. jan 2026
@klarissa25

@markusrasford 2 vajicka, nejaka kuracia alebo moracia sunk a napriklad olomoucke tvaruzky 😂 ja viem ze vela ludi to nema rado, no ja ich mam rada a maju dost bielkovin a nie vela kcal. U mna urobi rano na ranajky vela kalorii pecivo, ( vacsinou sojovy rozok z jednoty ) nedokazem a ani sa ho nechcem vzdat.
Sladke ranajky nemam rada..

@klarissa25 ďakujem. Áno olomoucke ..maju vysoký obsah bielkovin a co hovoríš na viaczrne rožky z jednoty?

klarissa25
3. jan 2026

@markusrasford aj tie si sem tam kupujem. No ja si dam aj celozrnnu kaiserku v lidli dam, ked nemam ziadne pecivo z domu. Ale to tak jednu max. Ja jednoducho tie kadejake “nahrady” peciva nemam rada.

zuzinka888
3. jan 2026

Je to uplne jedno- dolezity je sumar dna. Kazdy z nas je iny- ja ranajky vynechavam a dotlacim veceru. "Vsetci"mi tvrdia ze musim ranajkovat a vecer nejest lebo neschudnem- neranajkujem a jem vecer a schudla som 10 kil. Pocuvaj svohe telo ako a kedy ti to vyhovuje. Drzim palce

anonym_3befad
3. jan 2026

@anonym_autor nieje to vela

anonym_4b9a0a
3. jan 2026

@anonym_autor podla mna malo. Ja mam ovsenu kasu, ovocie, orechy, semienka, kokosovy olej, proteinovy puder, kefir. Vsetko v jednej miske. A chuda som.

anonym_53b64d
3. jan 2026

Pridaj semienka, tekvicove maju viela bielkovin, lanove maju vsetko dobre.. ale slnecnicove, konopne, kludne striedaj..aj par orechov kludne
Kup si taky elektricky kavovy mlyncek, aj taky obyc z lidlu staci, (https://www.lidl.sk/p/silvercrest-elektricky-ml..., ten pomelie aj mak selkom dobre inak)
Za poriadnu lyzicu jogurtu ci skyru ci tvarohu do toho tiez a hned su to super ranajky

koniarova
4. jan 2026

Je to absolútne jedno. Dôležitý je denný príjem. A za mňa sú omnoho lepšie slané raňajky s dostatkom bielkovín.

mandzula
4. jan 2026

Mne by tam chybal protein. Ked mam kasove rano, hrknem si za odmerku prasku.

ssaft
8. jan 2026

Pohoda, moje raňajky sú kľudne okolo 1000kcal 🙂 Pokiaľ je pohyb je všetko v poriadku