icon

Je možné chudnutie bez cvičenia a kalorických tabuliek?

7. feb 2026

Ahojte. Dá sa schudnut bez cvičenia a zapisovania si jedla do kalorickych tabuliek? Som po operaci, cvicenie zatial nemozem ale denne sa chodim prechádzať. Neznasam ale KT a to zapisovanie a váženie jedla, vzdy ked som to skusala ma to deptalo a nevydržalo mi to. Samozrejme prežierať sa nechcem a ani to nerobim. Snazim sa jest vyvážene a zdravo. Schudol niekto aj takýmto spôsobom , napríklad že len mal prechádzky a stravovať sa 2-3 x denne?

anonym_492e9f
7. feb 2026

Ak sa budes prechadzat 2 hodiny denne a nabehas 10-20km rychlym krokom tak ano. Ako budes vediet, kolko si zjedla, ked si leniva zapisovat?

laskonkaa1
7. feb 2026

Ak vieš co ma koľko kcal, vieš koľko čoho zjesť aby si bola v deficite ale nie pod bazalom tak ano, da

simsalabim
7. feb 2026

@anonym_autor suseda tak, ze jedla vsetko, no z dezertneho tanierika.

bubchen86
7. feb 2026

Napis čo si dnes včera zjedla a môžeme to zhodnotiť , či je to ok ;)

dzulli1980
7. feb 2026

Ja som vôbec nepoužívala a ani nepoužívam KT, nebehám, cvičím pár vybratých cvikov doma pri televíznych novinách ... tak nejak intuitívne som postupne menila stravu, ja ľúbim mäsko - hlavne také tučné - klobásky, jaterničky, bôčik, na sladké nie som ... tučné mäso som postupne nahradila kuracím, morčacím, rybami ... pečivo tortillami ... OK, dala som za 17 mesiacov dole 15 kíl bez trápenia ... už dva roky si váhu držím ... doprajem si, opustím sa na deň na dva, no potom sa opäť nastavím a je to OK ... dá sa aj bez KT ...

anonym_c32ffe
7. feb 2026
@anonym_492e9f

Ak sa budes prechadzat 2 hodiny denne a nabehas 10-20km rychlym krokom tak ano. Ako budes vediet, kolko si zjedla, ked si leniva zapisovat?

@anonym_492e9f To nie je lenivosť. Proste veľa krát sa človek stravuje mimo domu má milión ďalších starosti a nemá nato čas ani energiu. Ja som schudla bez cvičenia a bez kalorických tabuliek 17kg. Syn tiež a ľahko veľmi .Jemu stačilo vynechať večeru a prestal jesť sladké. Raz za čas si dá všetko a on len chodí..niv iné. Kamarátka zmenšila porcie,vylúčila biele pečivo, múku sladké, za p9l roka-20 kg bez cvičenia a pohybu. Takže sa dá.
@anonym_autor

anonym_c32ffe
7. feb 2026
@dzulli1980

Ja som vôbec nepoužívala a ani nepoužívam KT, nebehám, cvičím pár vybratých cvikov doma pri televíznych novinách ... tak nejak intuitívne som postupne menila stravu, ja ľúbim mäsko - hlavne také tučné - klobásky, jaterničky, bôčik, na sladké nie som ... tučné mäso som postupne nahradila kuracím, morčacím, rybami ... pečivo tortillami ... OK, dala som za 17 mesiacov dole 15 kíl bez trápenia ... už dva roky si váhu držím ... doprajem si, opustím sa na deň na dva, no potom sa opäť nastavím a je to OK ... dá sa aj bez KT ...

@dzulli1980 Jasné, že dá.To je len nová móda. Ale pre tých čo nemajú iné len zaoberať sa sebou. Ale ked ke človek od rána do večera v robote + domácnosť, deti tak diky neprosim.

dzulli1980
7. feb 2026
@anonym_c32ffe

@dzulli1980 Jasné, že dá.To je len nová móda. Ale pre tých čo nemajú iné len zaoberať sa sebou. Ale ked ke človek od rána do večera v robote + domácnosť, deti tak diky neprosim.

@anonym_c32ffe No by si sa divila ... vôbec nemám čas zaoberať sa sama sebou, od rána do večera som v robote, domov chodím okolo pol šiestej večer, hneď druhá šichta - dieťa, domácnosť ... aj napriek tomu som to zvládla, dala som to ... nehľadaj výhovorky, zameraj sa na svoj cieľ.

anonym_8c6a18
7. feb 2026
@dzulli1980

@dzulli1980 toto je pozitivne. Lebo KT ma maximalne stresuju a ani nemam cas, ani chut to vsetko tak do detailov riesit.

anonym_d5fde8
7. feb 2026
@dzulli1980

@anonym_c32ffe No by si sa divila ... vôbec nemám čas zaoberať sa sama sebou, od rána do večera som v robote, domov chodím okolo pol šiestej večer, hneď druhá šichta - dieťa, domácnosť ... aj napriek tomu som to zvládla, dala som to ... nehľadaj výhovorky, zameraj sa na svoj cieľ.

@dzulli1980
Co som nacisto na hlavu padnuta, strachovat sa pocitat, pritom staci prerusovany post a jem co chcem .

anonym_f9a5db
Včera o 00:28

Pravdaže sa dá🙂. Nemán rada kalorické tabuľky, neviem si predstaviť že by som si počítala pomaly každý hlt..asi by ma to stresovalo a nebolo by to dlhodobo udržateľné..nie je nič lepšie ako jesť všetko len v obmedzenom množstve..samozrejme, nie každý to dokáže..bez cvičenia schudneš, pretože cvičenie tvorí pri chudnutí len nejakých 20 percent. Oveľa dôležitejšia je strava. Aj keď ak chceš vyzerať naozaj dobre, odporúčam neskôr (keď budeš môcť) aj to cvičenie. Za mňa je dôležitá konzistentnosť a dávam prednosť intuitívnemu stravovaniu a naozaj to funguje. Ja teda aj cvičím, ale len doma. Snažím sa o pravidelnosť. V strave robím malé zmeny k lepšiemu, napr. ide mi na chuť pizza tak si ju na obed dám ale večera je potom napríklad už len zelenina...idem na nejakú oslavu, tak si nedám obed a vychutnám si naplno jedlo na oslave..dám si pečivo na raňajky-fajn, nedám si ho aj na večeru ale nič z toho, čo mám rada z jedálnička nevylúčim..1 deň pokašlem a jem piate cez deviate no a čo som len človek, na druhý deň bez výčitiek pokračujem zasa zdravšie..to je môj spôsob, ktorý funguje mne bez stresu. Ja sa snažím aj o malé zmeny, napr. neprestanem jesť úplne pečivo, ale vymením ho za celozrnné..smotanu v jedle vymením za lučinu, a podobne...zaklad: menší príjem ako výdaj a naozaj stačí len mierny kalorický deficit..žiadne hladovky a extrémy..🙂

anonym_227b0e
Včera o 06:03

Veď ľudia chudli aj pred vyjadrením KT, či nie? Zbožňujem, keď tu stále ženy tvrdia, ze bez kt to nejde.

veselo_neveselo
Včera o 07:50

@anonym_autor samozrejme ze sa to da. Telo nevie ci si zapisujes co zjes. KT maju byt pomocnikom, a su fajn ked sa ti zda, ze ved toho vela nezjes a aj tak nechudnes. Vtedy ti vedia ukazat, kde sa da ubrat na kaloriach, kde treba upravit zlozenie jedla.
Ale na chudnutie ako take ich nepotrebujes.

anonym_d45ee7
Včera o 07:55

da sa to- pisanie si kalorii je dnesna moda.. ale ak jes zdravo a s rozumom plus mas denne pohyb vies ist s vahou dole- samozrejme to nebude zavratny skok a pojde to pomalsie-ale da sa to ... nezdrave veci vymen za zdravsie.. vynechaj cukre a nahrad ich zeleninou , orechy bielkoviny ...male porcie a polievky -kt zasytia su lahke a zdrave a pojde to ...

anonym_c32ffe
Včera o 09:45
@dzulli1980

@dzulli1980 Veď o tom píšem, že sa dá.

akvi
Včera o 10:08

Dá sa, pokiaľ sa momentálne nestravujes bohvieako. Lebo je jednoduché vynechať sladkosti, sladené nápoje, fast food, alkohol a pod. Problém nastáva, ak neješ nič z toho a máš pocit, že "veď jem zdravo". Vtedy netušíš, čo robíš zle, kde vieš pridať a kde ubrať. A veľmi záleží aj od veku. Ja za mlada som nemala žiadny problém schudnúť, keď som chcela, proste som si len odpustila sladké a pecivo a začala viac chodiť pešo. Teraz mi to už nestačí, musela som si začať písať a vážiť a prísne držať deficit. Už som nemala čo vynechať, keďže sladkosti nejem, alkohol nepijem, nejem žiadne vyprážané, mastné. Porcie mám primerané. Potom, keď si začneš písať, tak zistíš, že vymeniť bravčovú šunku za kuraciu je veľký rozdiel, že light mozarella a klasická je sakra rozdiel, to isté grécky jogurt a obyčajný. Že aj tie dve "nevinné" jablká majú svoje kalórie.

anonym_7a48b4
Včera o 10:13

Mňa tu vždy udivuje, že je tu každý deň päť nových tém o chudnutí a ignoruje sa už predchádzajúcich 10 000 tém. Ved skuste použiť mozog. Myslíte si že zajtra sa bude nejako inak chudnúť, alebo na budúci týždeň? Proste prestaňte zrať. Kým ste sa vyžrali na 80 -90 kil, tiež vám to trvalo nejakú dobu. Takže to musíte skúsiť z opačného konca- prestať sa prežierať.

natalka13
Včera o 10:30

Da, vyhod sladke veci, zmensi porcie sacharidov a pridaj zeleninu.

xckaretxxx
Včera o 10:42

@anonym_autor som na tom presne sko ty. To sledovanie kalórií ma ubijalo. Pridala som sa na FB do skupinky delena strava. Idem momentálne vyskúšať toto. Prakticky musíš iba sledovať co s čím môžeš kombinovat. Je tam veľa pozitívnych reakcií. Vyskúšaj.

xckaretxxx
Včera o 10:44
@anonym_d5fde8

@dzulli1980
Co som nacisto na hlavu padnuta, strachovat sa pocitat, pritom staci prerusovany post a jem co chcem .

@anonym_d5fde8 ktorý typip prerušované je podľa teba ok?

xckaretxxx
Včera o 10:50
@xckaretxxx

@anonym_d5fde8 ktorý typip prerušované je podľa teba ok?

@xckaretxxx ktorý tip prerusovaneho je podľa teba ok. Ja som skúšala posledné jedlo o 18:00 a prvé o 8:00. Je to ok?

mandzula
Včera o 11:10

Samozrejme, ze to ide aj bez KT, no musis vediet, co a kolko mozes jest, aby si nepriberala. Ja som stihla cely zivot, lebo to mam v hlave nastavene tak, aby som nepriberala. Niekto ani len netusi, ktora potravina ma kolko energie, nutrientov, tam vedia KT krasne otvorit oci a prestavit mysel.

anonym_5481fd
Včera o 15:47

@anonym_autor ide to pokiaľ máš už nejaké znalosti, veľakrát sú to skryté kalórie “však nič nejem a nechudnem” a potom si dá kávu s dvoma cukrami, potom sladký jogurt, hrsť orieškov, doje aj po deťoch, len tak kaiserka poobede a šup máme kľudne +600 kcal. Ja používam KT ale naučila som sa kvôli nim nestresovať, beriem ich len orientačne. Odporúčam si zapisovať ale nemusí to byť každý deň aspoň aby si získala prehľad čo má koľko kalórii. Mňa napríklad prekvapil hermín, bežné zobkanie ku telke a je to asi polovica obeda

anonym_8c6a18
Včera o 17:51
@akvi

Dá sa, pokiaľ sa momentálne nestravujes bohvieako. Lebo je jednoduché vynechať sladkosti, sladené nápoje, fast food, alkohol a pod. Problém nastáva, ak neješ nič z toho a máš pocit, že "veď jem zdravo". Vtedy netušíš, čo robíš zle, kde vieš pridať a kde ubrať. A veľmi záleží aj od veku. Ja za mlada som nemala žiadny problém schudnúť, keď som chcela, proste som si len odpustila sladké a pecivo a začala viac chodiť pešo. Teraz mi to už nestačí, musela som si začať písať a vážiť a prísne držať deficit. Už som nemala čo vynechať, keďže sladkosti nejem, alkohol nepijem, nejem žiadne vyprážané, mastné. Porcie mám primerané. Potom, keď si začneš písať, tak zistíš, že vymeniť bravčovú šunku za kuraciu je veľký rozdiel, že light mozarella a klasická je sakra rozdiel, to isté grécky jogurt a obyčajný. Že aj tie dve "nevinné" jablká majú svoje kalórie.

@akvi ja sa na toto pytam, chvilku som si chcela aj zapisovat, ale furt som mala stres a nikdy mi nevyslo zjest z chuti nejake jablko, ovocie...to uz na povazenou. Neviem, oriesky? Mastne, tucne, kesu, vlasaky. Ale je to zdrave a kvoli mineralom to je dobre jest. Ale ked napriklad do seba nedam jogurt s vlockami a ovocim, mne toto mliecne s ovocim nerobi fakt dobre, tak som ostala taka z toho rozcarovana. A hlavne z toho, kolko toho masa a mliecneho clovek musi zjest, aby mal zaplnene bielkoviny, to som cumela. Samy cottage, tvaroh, jogurt, skyr, mozzarela, ...uff. Este aj z tych proteinov mi bolo tazko od zaludka. Neviem do seba dostat tolko bielkovin.

akvi
Včera o 18:06
@anonym_8c6a18

@akvi ja sa na toto pytam, chvilku som si chcela aj zapisovat, ale furt som mala stres a nikdy mi nevyslo zjest z chuti nejake jablko, ovocie...to uz na povazenou. Neviem, oriesky? Mastne, tucne, kesu, vlasaky. Ale je to zdrave a kvoli mineralom to je dobre jest. Ale ked napriklad do seba nedam jogurt s vlockami a ovocim, mne toto mliecne s ovocim nerobi fakt dobre, tak som ostala taka z toho rozcarovana. A hlavne z toho, kolko toho masa a mliecneho clovek musi zjest, aby mal zaplnene bielkoviny, to som cumela. Samy cottage, tvaroh, jogurt, skyr, mozzarela, ...uff. Este aj z tych proteinov mi bolo tazko od zaludka. Neviem do seba dostat tolko bielkovin.

@anonym_8c6a18 ano, tiez mam problem s bielkovinami. Ja neviem zjest prilis vela masa, nechuti mi. Tiez sa s tymto dost trapim, aby bolo dost bielkovin. Do KT sa mne tiez pisat nechcelo, vymyslela som si svoj sposob - pisem to AI. Napisala som jej potraviny, ktore pravidlene kupujem, zadala do AI vsetky vyzivove hodnoty, kazala som jej zapamatat si, tiez kolko kalorii za den ma dodrzat a teraz robim jedalnicek opacne, ako je to v KT. Poviem, ze napriklad dnes mam na ranajky chut na vajcia, na obed mam kuracie prsia, na veceru tuniaka a AI mi napise, ze kolko coho mozem zjest, plus aku prilohu si mozem dat. Zelenina je pre mna samozrejmost, tu nepisem, nie je treba...ovocie musim pisat, lebo je kaloricke.. Ale robim to opat tak, ze ok, mam chut na banan, napisem jej, zjedla som na desiatu banan, uprav mi zvysok.. a napise mi, co mam ubrat.. Takto sa mi dari dodrziavat aj kalorie, aj bielkoviny.. Ked varim jedlo pre celu rodinu, odvazim si mnozstva vsetkeho a zadam AI a tiez mi napise, kolko coho si mozem dat.. Mne to takto vyhovuje..sice musim tiez pisat, ale kedze uz mam zoznam potravin, ktore som tam hodila raz, tak je to jedoduchsie, ako kazdy den hladat v KT a preratavat mnozstva a pod..