Je možné schudnúť len stravou bez pohybu?
Ahojte dá sa schudnúť len stravou bez pohybu? Napríklad dodržiavaním kalorickych tabuliek ? Ďakujem
Áno
áno. ale načo je to dobré? 🤷♀️
Ano, strava je zaklad. Hlavne ovocie, zelenina, orechy ryby. Kaloricke tbulky krabickove diety, vitabox. Ja som schudla tym vitaboxom 5 kg za tyzden. Pohyb len v praci.
áno. ale načo je to dobré? 🤷♀️
@biba_18 no lebo chudnem aj som cvičila ale mali sme autonehodu, na krku mam fajny golier a nohu v sadre 😀
Dá ale .... Vraví sa že cvičenie hra pri redukcii hmotnosti druhé husle pretože cvičením sa dá spáliť oveľa menej kalórií ako ich človek dokáže zjesť . Spaľovanie nie je jediný účel cvičenia pri chudnutí. Šport nám môže pomôcť udržať svaly ktoré nám zasa budú pomáhať vyhnúť sa Jojo efektu. Taktiež ak chce človek schudnúť aby bol zdravý vitálny dobrej kondícii atraktívny tak vám len redukcia váhy dosiahnuť tieto ciele stačiť nemusí . To je dvoležite si uvedomiť. Ak nám nejde len o nejaké to číslo na váhe cvičenie ide so stravou v ruka v ruke
Dá ale .... Vraví sa že cvičenie hra pri redukcii hmotnosti druhé husle pretože cvičením sa dá spáliť oveľa menej kalórií ako ich človek dokáže zjesť . Spaľovanie nie je jediný účel cvičenia pri chudnutí. Šport nám môže pomôcť udržať svaly ktoré nám zasa budú pomáhať vyhnúť sa Jojo efektu. Taktiež ak chce človek schudnúť aby bol zdravý vitálny dobrej kondícii atraktívny tak vám len redukcia váhy dosiahnuť tieto ciele stačiť nemusí . To je dvoležite si uvedomiť. Ak nám nejde len o nejaké to číslo na váhe cvičenie ide so stravou v ruka v ruke
@jogy1984 ja toto všetko viem ale tak nejaký čas zo zdravotných dôvodov nemôžem proste a zaujíma ma že či je možné že budem aj tak chudnúť keď dodržím aspoň tú stravu 🙂
ale to je hádam len dočasné 😲
ale áno, dá sa chudnúť aj iba stravou…
ale to je hádam len dočasné 😲
ale áno, dá sa chudnúť aj iba stravou…
@biba_18 hej, pár týždňov vraj a potom aspoň rehabilitácie začnú. Rok cvičím a chudnem dala som dole 25 kg a fakt by ma vytočilo kebyže priberiem. Ja sa po cvičení cítim super mne to pomáha strašne a chýba mi to
ak si zvyknutá na pohyb a nejakú obmedzenú stravu, potom by to nemusel byť problém. držím palce 💪
Chudne sa v podstate len stravou.
Chudnutie samo o sebe je pre telo záťaž a ak sa uzdravuje tak by som sa vykašľal na chudnutie
urcite sa schudnut da, ale problem je, ze sa neda urobit taky deficit, ako keby si cvicila.
to ze niekto nechce cvicit ( ty konkretne ani nemozes ) niekto prilis riesi.
kazdy clovek je samostatny jedinec, ma pravo sa rozhodnt, ci cvicit bude, ci nebude a druhio sa vlemi radi do toho staraju. toto je nase ludske pravo a mnohi co hlasaju slobodu toto vlemi radi porusuju. ak tu aj niekto napise ohladom chudnutia, tak preto, lebo hlada info, nie prikazy a zakazy. nepaci sa mi takyto pristup.
no ale k veci, aj ked teba sa to teraz netyka, len na vysvetlenie, ez to bude narocnejsie a bude to zrejme dlhsie trvat, pretoze tvoja spotreba energie zahrna -
1.bazalny metabolizmus
2.kalorie spalene pri traveni
3. aktivita
1.mas podla vekosti postavy a to jak vysky, tak aj hmotnosti + je to ovplyvnene vekom ( teda neviem ci konretne toto,a lebo clekova spotreba , ale to je v zasade jedno ), cim vyssi vek, tym nizsia spotreba, pomalsie spalovanie
2. toto sa meni podla zlozenia a mnozstva potravy. je to priblizne asi 10% z celkovych kalorii
3. ak sa minimalne hybes, ale ze fakt malo, tak na bezne aktivity ako je hygiena+wc, priprava jedla a sem tam nejaka cinnsot, rpi ktorej musis nieco malinko urobit - narp prejst kratke trasy v domacnosti, sem tam sa zohnut, toto ti robi tak 100-200kcal navyse.
- a tu nastava problem. pri chudnuti by si nemala ist pd bazal co sa odporuca. ani nie preto, ez sa nechudne, ale skor preto, ze tvoj organizmus bude nadstaveny na intenzivny deficit pod bazalom a to urcite spusti po skonceni chudnutia Jojo efekt.
toto je dobre porusit len vlemi kratkodobo, pokial potrebujes schudnut naozaj intenzivne, napr koli nejakej akcii
a teda z toho vyplyva, ze nad bazalom mas tak malo kalorii, ze nemas poriadne z coho urobit deficit. ja osobne som mala nadstavenu nizsiu aktivitu ( to je este nizssi rezim - sedavy ) a tam mi KT vytvarali deficit tusim 265kcal.
ak si zvysis aktivitu cvicenim - das si o stupen vyssi rezim, tak ti prirata 200kcal na dennom prijme kalorii. cize mozes zjest o 200kcal viac.
a ubere ti na deficite 40kcal ( teda u mna je to tak )
takze svicenie ma urcite vyhodny,a le nie je nevyhnutne.
ked teraz nedokazes byt aktivna, je kludne mozne,ez sa ti nebude dat poriadne schudnut. ide o to, ze este aj tu beznu aktivitu,c o si predtym mala, budes mat nizsiu.
cize ak zacnes s chudnutim, pojde to zrejme dost pomaly alebo skor budes stat na hmotnosti. no pozitivne je, ze enbudes priberat, kedze sa teraz zrejme menej hybes.
Dá sa jasne. Ja bežne vtedy schudnem keď nejem blbosti
Na chudnutie nemusis cvicit.
Ked mas nohu v sadre, spomen doktorovi na kontrole, ze si na diete, kolko kalorii mas nastavenych a kolko bielkovin, plus ak beries nejaje doplnky. Pocas liecby by bolo mozno lepsie kalorie trochu pridat, aby telo malo z coho brat na hojenie, a aby si si bola ista, ze mas vsetky potrebne mineralne latky. Predsa len, nova kost bude potrebovat vsetkeho vela na vybudovanie. A inak, pocas hojenia takychto velkych zraneni sa aj spaluje viac kalorii, prave preto, ze telo poriadne maka, preto aj unava, spavost je normalna.
Na vahe schudnes aj tak, lebo ti ubudnu svaly na nohe v sadre, a trochu aj na tej druhej. Ak si doreraz nikdy nebola nehybna, priprav sa na to, ten rozdiel bude obrovsky.
Takze na zaver, radsej vahu pocas hojenia udrziavaj, nesnaz sa prilis chudnut, moze to byt kontraproduktivne.
A inak baby co pisu hore o chudnuti v inaktivite maju pravdu, lenze to sa tyka zdravych ludi co sa malo hybu.
Ty si ale iny pripad, tvoje kaloricke a dieteticke naroky nie su zohladnene vo vseobecnych tabulkach, takze tie rady teraz nemozes uplatnit.
Ked si cvicila a chudla, tak potom drz lahky deficit pre udrzanie hmotnosti a po rhb budes pokracovat
Porad sa ale s dr. Nie, ze uberes kde nemas
hlavne su dolezite pre lepsiu hojivost tkaniv bielkoviny.
Da sa bud v klude a liec sa
Môj muž po nehode schudol dosť veľa (a on rozhodne nechcel chudnúť). Tiež golier a dolámaná ruka, bedro, noha, pár mesiacov len ležal bez pohybu, plus sa mu na začiatku ťažko jedlo. Tuk nemal ani predtým, všetko čo schudol boli svaly. Zamerala by som sa asi skôr na liečenie (napríklad strava bohatá na vápnik) a rehabilitáciu 🙂
70-80 % tvorí strava , takže áno
Samozrejme ze hej,ja som schudla 25 kg,zo stravou skoro bez pohybu😁ja nemusim.fitka a podobne veci,robim prerusovani post no a samozrejme kaloricky deficit nepustí.😁smelo dotoho!!🙏💯💯

Samozrejme