icon

Je možné vrátiť sa po druhom tehotenstve do pôvodného stavu?

nattka123
17. jan 2025

Ahojte ;)
Už dlho mi vrta v hlave jedna myšlienka :D možno divná,ale tak kto vie.
Som matkou skoro 6 ročného syna. Pred otehotnením som mala 55kg,čiže stihla,prsia pevne trojky. Keď som otehotnela,mala som počiatočnú vahu 60kg. Čiže pohodka.
Do pôrodnice som išla 93kg (čiže maly tank,poprípade mlada slona :D) neriešila som,maly mal miery 4150g a 52cm (prirodzene). No a potom to začalo. Kojila som ani nie mesiac. Prsia obrovské,ovisnute ako napustené ponožky. Akurát som ich mohla zapravit do nohavíc :D
Dlho som aj bruško mala. A keď sa už stiahlo,tak uz nie tak ako predtým. S čím som aj rátala. Nebudem ani hovoriť o striach,celulitída atd. Aj to je materstvo a dala som život tak mi tie jazvy vôbec nevadia. Prsia sa tiež trosku vrátili. Samozrejme už to nie su pevne trojky. Ale ovisnute trojky ale už nie tak ako po pôrode. Váha mi behá stále 68-73kg. Cítim sa niekedy hrozne. Ale dieťa šikovne,zdravé čo viac si priať.
Ale k veci. Chceli by sme druhé dieťa,aj na tom pracujeme. Nedarí sa zatiaľ :/
Už teraz naozaj k veci :D myslite,že je možné,že po druhom tehotenstve sa vrátim viac do pôvodného stavu pred prvým pôrodom? Napríklad že sa mi bruško vráti do pôvodného stavu a neostane mi ta koza? Alebo že sa mi zmenšia/spevnia prsia? Alebo že skuvhnem ? :D Mám jednu známu.. po prvom jej všetky kila zostali … po druhom sla z pôrodnice ešte chudsia ako pri prvom … čo myslite? Su ženy,ktoré majú 3,4,5 deti a vyzeraju Bohovsky už keď idu z pôrodnice .. no a potom sme tu my … magnet na kila. A to nebudem hovoriť,že keď sa ráno zobudím,bruško “štíhle” napijem sa alebo najem a vyzerám opäť ako v 6 mesiaci.

nevenka
17. jan 2025

No ja som po prvom sla do 9 mesiacov od porodu na dievcensku vahu 49 kg (vyska 152 cm), no a po druhom sa mi dokafrala stitna zlaza a ostala som na 60 kg. Po tretom tiez 60, no a po stvrtom, mam 66...Prsia 80G, uz aj ten kosik mi je maly pomaly. Mam 41 rokov uz ale. Tak asi aj to a to, ze rada jem. A malo sa hybem.
Co sa toho brucha tyka, mas povolenu brusnu stenu, mozno aj diastazu. Aj ja to mam. Su na to speci cviky, fyzio poradia.

nattka123
autor
17. jan 2025

@nevenka krásna váha po 4 deťoch 🥹 ak mam povolenú brušnú stenu alebo diastazu,ako to bude s druhým tehotenstvom a rastúcim bruškom? :o asi neviete

taktotedanie
18. jan 2025

@nattka123 nie
A znama chuda mohla ist ale prsia a kozu ako predtym mat urcite nemohla

domka222
18. jan 2025

Máš diastázu,ktorú si neriešila 6 rokov? Ďalším tehotenstvom sa môže rozstup svalstva zvýrazniť. Kľudne aj bez tehotenstva môže viesť až ku vzniku pruhu.

martinka13
18. jan 2025

Váha Ti môže po druhom pôrode klesnúť. Brucho bude v najlepšom prípade také, ako máš teraz. S prsiami to bude zrejme podobné, alebo o niečo horšie. Ja som bola na váhe 62 kg pri 175 cm. Po prvom pôrode som sa ostala na 65. Pri druhom som pribrala 30 kg. Dostala som sa cca po roku na 68. Tam som aj teraz. Prsia som mala pevné 2, mám mäkké 2. Našťastie nie ovisnuté. Brucho mam fajn, čo pripisujem ale neustálemu cvičeniu brušákov v mladosti a tomu, ze sa mi nespravili žiadne strie, co je zazrak keďže deti mali 4 kg. Ale ako píšeš, hlavné je, že máš zdravé dieťa

ksebejka
18. jan 2025

@nattka123 je mi ľúto, ale odpoveď je nie. Ja nosím xs a mam pod 50kg, čiže v šatách dobre - ale koža povolená, prsia podstatne nižšie a z pôrodu som sa zotavovala dlhšie a celkovo horšie. Dokonca som mala aj diastazu, únik moču a hemoroidy. Po prvom tehotenstve nič z toho. Ono sa to nezdá ale je to mega záťaž pre ženské telo. No a teraz k veci - stalo to za to ;) malého milujem, je to moja láska a som šťastná ze mam dve deti!

vivuska666
18. jan 2025

Ono na original sa nevratis uz nikdy. Prsia sa nedokazu prestahovat vyssie. Ale spravnou zivotospravou, cvicenim a sebelaskou vies urobit zazraky. Mozno budes aj viac spokojnejsia so sebou ako pred tehotenstvami. Ked das telu to co potrebuje, podakuje sa ti. Alebo sk das peniaze chirurgovi, tiez sa ti podakuje 🙂

ina2405
20. jan 2025

@nattka123 pracuj na diastáze a áno, je mozné mať späť postavu. Ja mám 62kg a 173cm, 43 rokov zachvíľu, po štyroch deťoch. Cvičím každý deň od 14 rokov (mimo tehotenstiev), ale len nejakých 15 minút denne, joga, kalistenika, hocičo s vlastným telom. Ale stačí to.

cukroska
9. jún 2025

@nattka123 Ťažko povedať U mňa úplne opačne. Pri prvom hneď po pôrode stihla, iba malé bruško. Nikto mi ani netypoval,že som pár dní po pôrode. Ale mala som po dvadsiatke. Keď som rodila druhé po tridsiatke pribrala už pred druhým tehotenstvom a nato vyše 20kg rodila ako slon. A nikdy sa mo nepodarilo schudnúť a nie to ešte vrátiť sa na pôvodnú váhu. A to som sa spoliehala,že kojením to pôjde pekne a figu.Pri dvoch deťom,domácnosť som mala pohybu dosť a nešlo dole ani bohovi. Skôr som ešte pribrala.