icon

Je možné za rok schudnúť 10 kg?

14. mar 2025

Ahojte,
minulý rok som mala pomerne náročný. Trávila som v práci 12-14 hodín, väčšinou aj cez víkend. Málo som sa hýbala a šetrili každú minútu času a jazdila len autom.
Nohavice mi začali byť tesné a ja som zistila, že som pribrala asi 6-7kg. Je podľa Vás možné za rok schudnúť 10kg? Rada by som sa dostala z 55kg na 45kg. Mám len 155centrimetrov. Dáte mi nejaké rady okrem kalorických tabuliek ako sa rozbehnúť? Tie budem používať. Rovnako začínam športovať. Chcela by som však do leta mať aspoň stabilných 52kg.
Ďakujem.

Strana
z2
hopsas
14. mar 2025

Ja som dala.podla.kalorickych tabuliek dolu štyri kilá za dva mesiace. Chcem dať dolu ešte dva čiže podľa mňa tých desať krásne dás dolu aj za pol roka...ale ja som si nasadila rýchly a tvrdý režim

biba_18
14. mar 2025

konzistentnosť a dôslednosť…

mimirka32
14. mar 2025

Zdrava strava, ziadne cipsy a sladkosti. A pravidelny pohyb. 10 kg za rok das uplne v pohode

misienka123
14. mar 2025

3 mesiace 5 kíl dole.. vyradiť múku a obmedziť sladkostí,hlavne kupované..viac ovocia a zeleniny pridať do jedálnička.minimalne 8000 krokov denne

zobaka
14. mar 2025

jasne, ze hej, ja som schudla 11 kg za 4 mesiace

1sally12
15. mar 2025

@misienka123 inak pri tomto sa vždy pozastavím...vyradiť múku - ako to nemám jesť žiadne pečivo, chlieb? 😳 Čo potom jete ráno? Je mi jasné vyradiť sladkosti, sladké vody a pridať viac ovocia a zeleniny. Ale bez pečiva? Čo potom jete celkove cez deň? Len ryžu, mäso, k tomu zelenina a toto isté dookola? Veď aj niektoré omáčky sa zahusťujú múkou, ako mam vyradiť úplne múku?

vev82
15. mar 2025

Prosim ta neriad sa blbostami ze vyradit muku, nejst to a hento 🤦🏻‍♀️ kludne mozes jest vsetko, s rozumom. Pridaj nejaky pohyb, ktory ta bavi a tesi a zaklad je kaloricky deficit. Hlavne nech sa nastavis tak, aby to bolo udrzatelne. Kedze mas sedavu pracu, uz ked len zaradis pohyb, mierne zmensis porcie hned pôjdu dole prve kila.

dankanka
15. mar 2025

@1sally12 normálka, dáš si nejakú kašu, jogurt..k obedu chlieb netreba s večera tiež môže byť šalátová. Omáčka sa dá zahustiť aj inak - menej vody a časť mixnut a podobne..ale ak nechceš, pečivo môžeš, veď raz by si sa k nemu ajtak vrátila. Ide o množstvo.

kaktus87
15. mar 2025

Ahoj, mam takmer rovnake udaje ako ty. Za posledne 3 tyzdne som schudla s KT 2kg. Tiez mam ciel tych 45kg do konca roka.

spenat9
15. mar 2025

Vsetko sa da.. ja som schudla 12 kil za 3 mesiace.. vela pohybu a nastavit stravu podla toho ako rychlo chces schudnut

elenajezova
15. mar 2025

Ja tiež 13 kilov za 4 mesiace...😅😉😀

1sally12
15. mar 2025

@dankanka áno čakala som odpoveď kaša😁 ale reálne z toho sa najete? Veď by som bola o chvíľu hladná, detto kebyže zjem jogurt. Veď by som nemohla v práci ani fungovať.

hopsas
15. mar 2025

@1sally12 ja tiež raňajkujem jogurty a ovsené kaše. Do jogurtov dávam ovsené vločky a a ovocie. Do kaše orechy. Hladná nie som.

autor
15. mar 2025

@kaktus87 pri nižšej váhe to ide pomalšie. Držím prsty, už teraz super výsledok.

sense
15. mar 2025

@1sally12 nemusíš vysadiť múku ani pečivo. Všetkého z mierou. A hlavne nevzdávať sa ničoho, čoho nie si ochotná vzdať sa po celý život.
Stačí keď vymenia biele pečivo za celozrnné alebo razne, a nedáš si čo ja viem 3rozky ale len jeden , k tomu veľa zeleniny ,bielkoviny
Schudla som 15kil a pečivo som nevyradila, mám ho dokonca denne, lebo preferujem slané raňajky.
Dám si ráno sladké a potom mi chodí sladké po rozume celý den

sara07
15. mar 2025

@1sally12 ja mám ráno kompotovu misku len jogurtu, síce s kakaom ale mám😂, polievky zahustim zemiakom alebo sušeným droždím - namiesto muky stači dat jednu lyžicu

lucia13022023
15. mar 2025

Pohyb, kaloricky deficit. Nič viac nič menej.
Nemusíš vyradiť nič. Ani múku, ani zemiaky, ani ryžu, ani pečivo, ani sladké (raz za čas, kľudne aj každý deň napr jednu malú Kinder tyčinky, ma len 74kcal napr)... Chudnutie nie je o vyraďovani potravín, to robí len človek, čo sa do toho nevyzná. Plus ti povie, že po 18:00 už nemôžeš jest 🙂 a tie kaše, čo tu niekto spomínal, majú oveľa viac kcal ako celozrnná kaizerka s lucinou, šunkou a zeleninou...
Pozeraj sa na jedlo ako na celok, či tam máš bielkoviny, sacharidy, tuky a vlákninu.
V roku 2025 už vieme, že sa netreba ničoho vzdat, len prispôsobiť porcie tvojmu cieľu.
Držím palce 🙂

rachel36a
15. mar 2025

Samozrejme ze je to možné...ja chudnem 9 mesiacov q dala som dole 18kg...vela pohybu a hlavne úprava stravy a stráženie kalórií

misienka123
15. mar 2025

@1sally12 ovsene vločky s medom(prírodný cukor,lebo telo cukor potrebuje,bez neho nebudeš mať energiu-(vlastna skúsenosť),jablko nastrúhané a pomrvila som si 3-4 piškóty niekedy(obsahujú múku,ale to nieje veľký hriech raz za čas), tiež jogurt s vločkami, banán.Veľa polievok som jedla kadejakych..Viem že polievky robia s vločkami, dávajú namiesto cestovín.Keď ti bude chýbať pecivo,tak celozrnné.a veľa čistej vody piť

lujza123
15. mar 2025

@1sally12 vyradiť/obmedzit múku je celkom dobrá rada.
Slovenska kuchyňa je plná múky, ľudia ju pchaju všade. Spolu s cukrom a priemyselne spracovanými potravinami je to najčastejší pôvodca obezity.
Ked sme pri tom klasickom supermarketovom pečive to už nieje iba múka a voda ale celý kokteil rôznych prísad a hop-šup práškov ktoré pecivo nafúknu, nakypria a spôsobia ze vydrží čerstvé ešte 10 rokov… Akurát ze dlhodobá konzumácia týchto produktov nakyprí nielen tu kaiserku ale aj ľudí co to jedia.
A ak si na to pecivo dajú aj taveny syr a šunku pripadne párky k tomu a budú to robit niekoľko rokov tak sa to odrazí na ich vzhľade aj zdraví.

Je to aj o tom pocite sýtosti, môžeš si dať ako prílohu jeden rožok alebo menšiu porciu ryže, kalorii majú rovnako. Akurát z tej ryže ostaneš najedena dlhšie.

Tak isto je rozdiel ked si dáš na raňajky krajec poctivého kvaskoveho chleba a ked si dáš 3 biele rožky - v sýtosti, vo výživovej hodnote aj v tom ako to tvoje telo strávi. Pretože čo nevie stráviť ukladá do tuku

Ked už mal človek niečo múčne na ranajky treba na zvyšok dňa vymyslieť niečo ine. A ak ma chuť na cestoviny alebo si upiecť koláč tak ten deň si dať na raňajky ovsenu kašu napríklad … Proste všetkého s mierou

mabenn
15. mar 2025

je mozne za rok schudnut 10kg...ja som minuly rok schudla za polroka 14kil, ale z uplnej inej vahy ako ty...takze skor sa obavam toho, ze chces od seba vela, lebo pri vyske 155cm je 55kil celkom ok, nie je to velka nadvaha, ist na 45kil bude preto asi tazsie...zalezi vela aj od veku, metabolizmu, zivotnych podmienok..ale rady jedine take ze: vela bielkovin, silovy trening a robit pohyb na ktory telo vyslovene nie je zvyknute

dankanka
15. mar 2025

@1sally12 najem..omáčky celkovo nejedavam..múka v nich aj ťažšie trávi. Skús jesť viac bielkovín, vlákniny a budeš sýta..

janci27
15. mar 2025

@lujza123 uplne s tebou suhlasim 👍 muku by ludia pchali uplne vsade a chleba jedli niekolkokrat denne. A hlavne ak si niekto mysli, ze tie zafarbene kaiserky v supermarketoch su celozrnne, nie nie su, cize rovnako tazko stravitelne ako tie biele. Po kasi vydrzi clovek syty ovela dlhsiu dobu a cukor v krvi udrzi na uzde, kdezto pri takej kaiserke alebo bielom rozku vyskoci vysoko a zachvilu si telo pyta dalsie jedlo.

bonboniera
15. mar 2025

@janci27 tiez nechápem tuto slovensku posadnutost zrat pecivo ku všetkému 😅 a ze kasa človeka nezasyti 🤦‍♀️

majka35
16. mar 2025

@bonboniera aj ty žerieš?

lucia13022023
16. mar 2025

Milujem ze tu si podaktore myslia, že múka je len pečivo ❤️

elenajezova
16. mar 2025

Pred tromi rokmi som mala ešte 70 kg pri 166 cm. Zaťala som sa, začala s premenou. Už v júni som mala 57 kg. A to držím už tri roky a som na to patrične pyšná. A teraz vďaka môjmu domácemu pásu na chodenie sa hádam prepracujem aj na tých mojich vysnených 54 kg. Toto som dala dole postupne od 18.2.😊

elenajezova
16. mar 2025

Tých 55.20 bolo po brušnej viróze takto pred týždňom.😧😅😊

lenkakravcova
16. mar 2025

Hlavne menšie porcie. Daj porcie na polovicu a takto to maj. Žiadne zajedanie inými vecami. Po pár mesiacoch budeš mať tých 10kg dole nie po roku.. ja tak priberiem vždy v tehotenstve 20-25kg a potom za rok je to dole. Na tých 45kg. Prvé dni budeš cítiť hlad pri menšej porcií jedla, ale po týždni dvoch to prejde a potom budeš už len konzistentne po troche chudnúť. Drzim palce.

1sally12
16. mar 2025

https://www.modrykonik.sk/forum/chcem-schudnut/chudnutie-pomocou-chodiaceho-pasu/
Tu zase píšu že kaše sú plné cukru...tak vyber si🙄

Strana
z2