icon

Je váha 68 kg pri výške 160 cm príliš vysoká?

laurinka2023
22. nov 2024

Žienky pridávam tému ktorá je najviac asi populárna medzi nami ženami (za chyby sa vopred ospravedlňujem) Mam 30rokov a výšku 160cm a váhu mam skoro 68kg je to veľmi veľa??? Možno sa vám zdá moja otázka blbá viem
Ze musím sa viacej hýbať menej jest ale zaberá aj niečo iné?? Napr nejaké tabletky alebo čaje? Som zúfalá už vždy môj mozog vraví nejec schudni ale nedá sa mi to dajak

Strana
z2
sisska96
22. nov 2024

Zbytočne sa spýtaš. Tu nikto ťa nevidí akú máš postavu. Niekto je svalnatý typ, nevidno až tak, niekto je tukový typ a vidno slaninu

hugoboss1923
22. nov 2024

@laurinka2023 Máš ideálne miery. Nemáš sa čoho obávať.

samik88
22. nov 2024

No je to dosť. Aj ja mám 30 rokov a predtým keď som nemala deti som vždy mala okolo 55kg. Už keď som náhodou pribrala na max.60kg tak som sa cítila tučná,hneď mi to išlo do bokov a do zadku. Mám 166cm. Ale každá žena má inú postavu,takže ťažko je to takto zhodnotiť. Teraz sa snažím zhodiť popôrodné kilá ale základ je nejesť nič sladké, obmedziť pečivo a nevečerať alebo teda nejesť krátko pred spaním. Dá sa schudnúť aj bez cvičenia. Ja neodporúčam žiadne lieky ,čaje,herbalife,atď. lebo keď to doberieš kilá sa ti vrátia späť. Podľa mňa skús radšej kalorické tabuľky,to by som aj ja chcela vyskúšať.

katka700
22. nov 2024

@laurinka2023 Kašli na zázračné čaje, tabletky a podobné pitchovinky. Začni jest potraviny z ktorých sa najes ale zas nie sú tak dobré že by si ich zjedla za vagón (napríklad pseno, pohánka, ovsené vločky, amarant, bulgur, celozrnná ryža, šošovica, červená repa, mrkva, paprika, jablká, kuracie prsia, morčacie stehná a prsia, brokolica, nizkotucny tvaroh, 3% jogurt) a schudneš koľko tvoje telo potrebuje.
Jasné že keď máš cieľ vyzerať ako suseda fitneska od vedľa bude to chcieť viac úsilia a času. Ale ak ti ide len o to trochu schudnúť, cítiť sa lepšie a mat viac energie zmena stravy stačí.

lilinka88
22. nov 2024

@gejb mám o pár cm viac ako autorka, rovnakú váhu a konfekčnú veľkosť 36/38 a ako fakt veľmi tučná si vôbec nepripadám. Zato, keď som mala 55kg, všetci sa ma pýtali, či mám nejakú chorobu, že mi pomaly všetky rebrá môžu spočítať

adanac
22. nov 2024

Ja mam vysku 159cm a 61kg a som so svojou postavou spokojna, manzelovi pridem chuda, ze mam postavu ako nasa 16 rocna dcera, ktora je odomna vyssia, mam 43 rokov a chudne sa uz tazko, len sa udrziavam, po 17 hodine nejem, inak sa neobmedzujem, ale mala by som zacat aj cvicit...

nelka93
22. nov 2024

Záleží aký máš pomer tuku a svalov. Lebo ak máš viac svalov tak aj tých 68 môže vyzerať dobre, naopak ak sú to tuky, tak to nie je úplne ok. Každopádne nerieš žiadne caje a tabletky, lebo síce schudneš ale môžeš si totálne rozhadzat menštruačný cyklus, pripadne neberieš kg naspäť. Uprav stravu a pridaj trochu pohybu a pôjde to 🙂

taktotedanie
22. nov 2024

@nikoletta1712 nevies co sa za tym skryva, nesud
Vies poradit porad
Nevies? Pomlc a drz si svoju vahu

anikka
22. nov 2024

@laurinka2023 Rovnakú tému si založila 23.2.2023, písala si že máš 65 kg, čiže pribrala si ďalšie 3 kg. Myslím že máš odpoveď: je to veľa a treba s tým niečo robiť, lebo sa to zhoršuje a bude sa zhoršovať.

taktotedanie
22. nov 2024

@laurinka2023 nieje to idealne avsak nieje to az takvela ako to tu zvalicuju
Nastuduj si zaklady chudnutia

petus998
22. nov 2024

@laurinka2023 ja mma 162.vazim 49 akurta

renata1405
23. nov 2024

@ivanakal chcela by som mat tvoje sebavedomie ja mam 167cm a 68kg a citim sa ako mangalica ale ta vel.M mi rozum fakt nebere.

ivanakal
23. nov 2024

@renata1405 nie som sebavedoma. Kludne ti pofotim oblecenie, aj s visackami ak ti to zlepsi den. Tvoj problem ze ti to rozum nebere, nie moj.

taktotedanie
27. nov 2024

@laurinka2023 inak diabetolog mojho otca hovoril ze tip top vaha je tolko kolko mas cm bez prveho cisla
( neverieme do uvahy tych co maju nad 2m)
Cize ked mas 160 cm mala by si vazit idealne 60kg
Takze ziadna katastrofa
Nic v zivote nieje idealne
Ak niesi so sebpu spokojna zacni na sebe pracovat

anikka
28. nov 2024

@taktotedanie toto pravidlo vraj plati pri muzoch, pri zenach sa vravelo ze idealna vaha je vyska v cm minus 110, cize pri 160 cm 50 kg, nie že by som to tak ja mala....😉

taktotedanie
28. nov 2024

@anikka ano tiez som toto povedala a on ze nie

maya_hi
28. nov 2024

@laurinka2023 myslím že ak práve nerobíš kulturistiku a je to čistý sval, je to veľa. Stačí keď si vyrátaš BMI index. Máš tam rozpätie ktoré pustí aj tie svalnatejšie. Ja mám 175 a 75 a cítim, kde treba ubrať. A to som na hornej hranici normálu. Nemáš ešte vek, keď sa ti pridá hormonálny chaos a to ešte len bude ťažké. Teraz si naozaj len uprav množstvo kalórií ktoré prijímaš a ktoré vydáš. Vôbec to neznamená, že nemôžeš jesť, ale rozmýšľaj čo si dáš a hlavne koľko. A áno, zo sladkostí sa priberá. Nech ti kto chce čo chce hovorí 🤷🏻‍♀️ 5x do týždňa si daj pohybovú aerobnu aktivitu (kľudne aj rýchlu chôdzu) kde sa aspoň 30 minút mierne zadýchaš a trocha zapotíš. Netreba ísť vôbec do veľkých cieľov. Ak to zvládneš aspoň 2-3 mesiace, kľudne si pridaj nejaké cvičenie- cielene brucho, zadok, ruky... čo chceš

Strana
z2