Je výška 164 cm a váha 75 kg obezita?
@hopsas Paradox je,že pred druhým tehotenstvom som pribrala na 68 a cítila som sa katastrofálne. Totálne ako slon. Mávala som tých 60kg. Nato počas tehotenstva +20 kg a rodila som ako mamut. Keďže po pôrode ,ani počas kojenia nešli kilá vôbec dole,až neskôr .Tak možno aj preto to len vyzeralo, že aj pri takej váhe to nie je také katastrofálne. Možno sa aj telo už rokmi zmenilo. Každopádne tie kilá tam boli pri tej váhe, brucho, nohy, ruky,..určite nie postava do plaviek.
Nadváha to je (pokiaľ nie si samý sval, čo predpokladám nie si keď sa pýtaš niečo také 😃 ) ale nie obezita.
A čo sa estetickej stránky týka, všetko záleží od svalovej hmoty a typu postavy.
Kedy si konečne mnohé tunajšie užívateľky vytiahnu hlavu zo zadku a pochopia, že napr 60 kíl nerovná sa otrasná postava len preto, že ony sú skinny fat alebo preto, že im ide všetko do brucha alebo jednoducho preto, že sú celkovo drobné, éterické.
Aj 70 kilová žena môže byť sexica ak ma určitý typ postavy a (aspoň nejakú) svalovú hmotu (viď fotka v komentári 👍🏻). Ale zároveň môže byť aj "guľa"
tuto vysku mam a mala by som sa hybat niekde medzi 50-60 kg.. podla tabuliek BMI. moje zivotne maximum pri cviceni bolo naozaj 60 kil... zalezi aj od typu postavy... obezita asi nie, ale 75 kg na tuto vysku je naozaj dost... mam aktualne 70 kg a citim, ze tých 10 by mi prospelo dat dole

@mandzula je to možné .a tiež je možné ,že autorka sa hýbe v spoločnosti prirodzene stihlejsich žien , a cíti sa pribratejsia ,než skutočne je . Absolutne nie som zástanca dnešného trendu " milujem svoje telo aj tučné ,a tak je to ok" .
Stačí ak sa niekde medzi kolegyňami rozoberali kto koľko váži . Ja váhu doma mám ,ale používam výnimočne . Keď som obliekala xl spodok nohavíc , už mi bolo nepríjemné ,bolo to po štvrtom pôrode . Tak isto som bola značne želatínova , taká mäkká, a hlavne fyzicky som sa cítila slabo ,nič som neodbehla, a bola som unavená stále .
Potom je zaujímavé ako na váhe ubudne len 5 kíl ale veľkosť oblečenia sa zmenší o 1-2 čísla , a v gyme vladzem zarovno mladými 19 ročnými dievčatami ,hoci som raz toľko staršia .
Ktovie ,ktorý prípad je autorka . Môže naozaj vyzerat a cítiť sa nezdravo a pribrato . Snáď nám odpovie alebo hodí foto hoci i bez tváre