Je výška 164 cm a váha 75 kg obezita?
Váha je len číslo, rovnako ako vek. Podstatné je či sú to svaly alebo tuk.
Za mňa je to už celkom slušná nadváha.
Je to nadvaha.
Nadváha.
normálna nie a ani obezita, je to nadváha
Veľmi závisí od typu postavy. Môžeš mat vedla seba 2 ženy s rovnakou vahou a výškou a jedna bude ešte ok a tá druha už má nadváhu
Závisí od toho či je viac tuku alebo svalov a ich rozloženie
Najlepšie je hodiť sem foto
Tak svojho času som mala pri takej výške oveľa viac. Na nete a podľa BMI mi všade vyskakovala obezita, dobré že nie 2. stupňa.
Mala som vyšetrenia na endokrinologii, krvné testy a podobne a záver bol mierna nadváha ☺️
Naozaj záleží od prípadu. A ako sa hovorí, nie je dôležitá kvantita ale kvalita... takže ak ti tú váhu robí tuk,nie je to dobré. Ak svaly a voda, s tým sa dá pracovať.
aké nosíš pri tej váhe číslo?
Normálna váha to už určite nie je
Ja a moja kolegyňa sme rovnako vysoké a na prvý pohľad máme aj úplne rovnakú postavu, rifle si moje kľudne oblečenie. Ja vážim 55 ona 70. Modelky sa nevážia ale.meraju si obvod pása. Daj obvod pása to je relevantnejsi údaj.
Hm, rozmyslam.. je to take podstatne ci to je alebo nie je obezita? Preco sa pytas? Je to strasne vela na tu vysku. Od normalneho to ma na míle.
A čo tak sa reálne pozrieť do zrkadla?
Ja mam 166cm a váhu 75kg som mala už dávno, a bola to nadváha. Nie je to strašne veľa kíl, ani som pri tejto váhe nenosila XXL, normálne som nosila Mko, len teda vidno na tej postave, že je zaoblená a nie pekná. Ale obezitou by som to určite nenazyvala. Závisí aj od toho, aké máš % tuku a aký typ postavy máš.
Je to nadváha. Pokiaľ nemáš fakt že vysoký podiel svalovej hmoty už to je dosť veľká nedvaha
Pri mojej vyske 169cm som tolko kedysi mala a bola som gulka s 2 bradami. Som rada ze uz je to historia. Potom som tolko mala uz len v 1. tehotenstve pred porodom 😃
A to nie som tintitko ale mam pevnu postavu, siroke plecia, ziadna utla zienka. Ty musis vediet ako sa citis, ale podla mna ak das dole 10-15 realnych kilo na Tvoju vysku, uvidis, ze Ti samej bude omnoho lepsie👌
Ano, je to viac nez je tak akurat
@colsami ja som pri tej výške nosila veľkosť M tak ako píše @lucia13022023 ani dvojitú bradu som nemala 🙂 možno preto že kedysi som bola tintítko a potom som dorástla 😂
@biba_18 aj ja som nosila velkost M - to ale nic nemeni na tom, ze bolo vidiet kila navyse. 🙈 A to nie som teda ziaden fitkovy a modelkovsky fanatik ani teraz, uplne normalna postava bez pneumatik mi staci ku troche spokojnosti. 😁 Ale jednoducho 75 kg pri 164cm je "plus kondicia" takmer isto, tie kila proste nie su neviditelne.
Ja si i tak myslim, ze kazda co len trosku racionalna a sebakriticka zena sa pri pohlade do zrkadla vie ohodnotit, ci ma zbytocne tuky a faldy, alebo nie 😁
Po pôrode som mala 74 kg, pri výške 168 a teda pripadala som si morbídne obézna 🤷🏼♀️🤦♀️
Ako jasne ze to navonok tak strašne nebolo, ale ja som sa fakt cítila ako chodiaca želatína .. Teraz sa mi podarilo vypásť cez zimu na 65 kg a teda neprišlo mi to ako normálna váha, našťastie už je čosi preč a tým ze dosť športujem tak to telo je stále pevne aj s tým tukom navyše
Vtedy po pôrode som vyzerala ovela horšie, to bola cisto neforemna tuková nadváha
A ty sa ako cítiš? Normálne, v pohode alebo tak ze by si čosi chcela zhodiť ? Cítiš sa fajn vo svojom tele? To je podstatne, nie co si myslíme my
Závisí od toho, koľko je z toho tuku a koľko svalovej hmoty. Ja mam 175 cm a pri hmotnosti nad 70 kg sa cítim veľmi zle. Optimum pre mňa je 66 kg. Vtedy sa cítim a myslím ze aj vyzerám dobre.
Nemyslim si ze si namakana takze za mna si buchta. Mam 170 a s takou vahou som rodila.
Ja mám 175cm, momentálne 75kg (som v procese chudnutia) ale chcela by som ešte minimálne 10kil dať dole, optimálne sa dostať na 60kg. Takže za mňa to neni normálna váha u teba na tú výšku. Nevidím síce postavu, ale aj tak.
Ja som mala pri výške 168 cm najviac 72 kg a to už som sa zle cítila. Ako slonica. Keďže vekom centimetre na výške trošku ubúdajú, tak teraz už mám asi tak 166 cm a dnes ráno momentálne 55.55 kg.🤣
Som ťa v červenom tričku .Výška 164 .na fotke bežím polmaratón s váhou 70 kg pol roka po treťom pôrode ..veľkosť tričiek S-M , veľkosť nohavíc M-L .
v tom čase som behavala kopcovité traily ,cvičila silový tréning . Pritiahla sa na hrazde viac krát po sebe , na mŕtvom ťahu zdvihla 1,5 násobok svojej váhy ( to aj teraz po štvrtom pôrode a 40tke za rohom ) . Urobila stojku na rukách , preruckovala na outdorovom ihrisku ...
Chcem tým povedať . Váha ma nikdy extra nezaujímala . Myslím ,že na fotke ako žena krátko po treťom pôrode beziaca polmaratón za 2 hodiny a so 70 kilami nevyzeram vôbec obézne ani so " slušnou nadváhou " ... A možno som len prehnane sebavedomá , neviem . Ale viem ,že fyzickou zdatnosti schovam množstvo aj mladších XS žien do vrecka ,takže úplne kašlem na to ,či mojich 70 kíl niekto považuje za obezitu . 🙂
@zafir01 vyzeras super a dokazujes fakt, ze nie je az taka dolezita samotna vaha ako celkova kondicia.
Predpokladam vsak, ze ty by si nemala potrebu pytat sa, ci si alebo nie si obezna, maju to tak zeny, ktore sa nehybu a maju 164/75, nebudu teda vyzerat a citit sa ako ty. Zrejme im je naznacovane, ze treba so sebou nieco robit, ak sa o chvilu, pri zivotnon style, ktory vedu, nechcu gulat.

je to na hranici nadvahy a obezity podla tabuliek