Je žena s konfekčnou veľkosťou 46 príťažlivá?
Ahojte, uz dlho bojujem s nadvahou roznymi sposobmi a nedari sa mi..Rozmysla som, ze prestanem tak urputne na to mysliet a zacnem sa mat trochu viac rada aj s kilami navyse. Ked budem spokojnejsia, myslim, ze kila pojdu lahsie dolu. Nemyslim, ze to budem ignorovat ale naucim sa s tym lepsie zit, troska sa vyrovnat. Pomohol niktorej z vas takyto pristup? Rada by som sa pekne obliekala,ale stale sa len snazim zakryt to ci ono..zienky s podobnou velkostou, kde a ako sa obliekate? Myslim, obchod, vzory, typy, kde hladate inspiraciu? Ako kombinujete? Zadok a stehna nie su stihle, ale brucho je moj najvacsi problem. Ako si pomoct, citit sa sebavedomejsie a hladat cestu k zhodeniu par kil menej drasticku?
@maty112 Ja sa neporovnavam, ani sa nemam zaujem porovnavat. Pisem jednoducho svoj nazor, ze obezne zeny su podla mna nie su pritazlive. Takisto su pre mna neni a nikdy neboli pritazlivi obezni muzi. Evidentne tento nazor nie su niektore schopne stravit. Tieto urazene emocionalne vylevy kto je krajsi.....podla mna do zakladnej skoly. Tak ako vy pisete, ze niektorym sa pacia obezni ludia - v poriadku, vsak mozu, ja pisem, ze mne sa nepacia a myslim si, ze vacsine populacie sa nepacia a nevyzera to dobre. Chceli ste nazor ci len pozitivny nazor? Odpovedala som na otazku a jednoducho si to myslim. Nejdem sa tu hrat na to ci Anicka, Marienka su krajsie
@mircalla evidentne ty nevieš stráviť názor, že niekto môže byt spokojný aj so 100 kilami a/alebo veľkosťou 46.
Mna sa nepáčia chudé. Teda páčia sa mi štíhle dievčatá, ale aby 40-ročná matka 2-3 deti bola ako vytrasena Detva, pleť sivá, vrásky, nervizna, že sa nenaje, to nie. Manžel ich nazýva “zozadu gymnázium, spredu krematórium”.
@hettinka Preco by mala byt vytrasena? Staci, ked ma normalnu vahu - primeranu. Hladas extrem? Mne je uplne jedno, ci je niekto spokojny so svojimi 100 kilami alebo nie. Ked je spokojny, tym horsie pre neho.
Pre tvoju info, nebyt obezna neznamena byt vraskava, so sivou pletou a nervozna. Mas to trosicku pomylene. Dalsie do krvi urazene ego. Od zeny po 40 uz malokto ocakava, ze bude stihla ako lan. Zato vsak nemusi spadnut rovno do obezity
@hettinka otazka autorky znela, ci je zena vo velkosti 46 pritazliva. Ak pritazliva pre seba a spokojna so sebou tak ano, moze byt. Ak pritazliva pre okolie tak zvycajne nie, aj ked samozrejme mensiemu % sa pacia aj silnejsie zeny. Väcsina populacie si do partnerstva, na pracovne posty atd. vybera ludi stihlejsich resp. s normalnou vahou. Rovnako neplati, ze chuda zena = nervozna, vysusena, vraskava a taktiez neplati silnejsia = pokojna, vyrovnana, vesela, nevraskava...
Normálne sranda čítať, ako si každá obhajuje tú svoju váhovú kategóriu...
@hettinka myslím, že na 40-ročné tie hlášky o krematóriu a gymnáziu ešte neplatia, veď štyridsiatničky sú ešte mladé ženy. Nie každá štyridsiatnička z pozícii matky musí vyzerať ako nejaká moravianská venuša len preto, že má deti, to čo sú toto za stereotypy?
Celkom zabavne citanie :D Prispejem svojim nazorom. V prvom rade, konfekcna velkost nie je uplne len o kilach, ale zohladnuje aj vysku a celkovu fyzicku konstituciu cloveka. Ja som dost vysoka (182) a aj v casoch najvacsej chudosti som nosila niektore veci vo velkosti 42, napriklad koselu alebo sako, kvoli sirke cez prsia. V casoch mojej nromalnej beznej vahy (za aku pri mojej vyske povazujem vahu okolo 72-74 kg, vtedy sa citim najlepsie) som u niektorych znaciek nosila napriklad nohavice 42 a rozhodne som si nepripadala tucna a z reakcii okolia tiez nie.
Baby, ktore maju cez 178, 180 cm, uplne v pohode vyzeraju dobre aj v 44ke, ak maju peknu zensku postavu. Dokonca si myslim, ze vyzerat pritazlivo a sexi vie zena aj v tej 46tke, ak ma peknu postavu v tvare presypacich hodin, vie, co jej pristane, je upravena a hlavne, ma spravne vyzarovanie.
Co sa tyka nizkych zien, tak tam je uz hranicna asi ta 44ka, uznavam. 160 cm zena, velkost 46, to uz je dovolim si povedat gulicka. Ale ved ak to jej nevadi, tak co.
Este k tej R.Nazlerovej, ktora sa tu casto spomina - napriklad ju za nejaky vzor v tomto nepovazujem, tam uz ide jednoznacne o obezitu.
Ženy, ja neviem, čo sa tu stále rieši. Drvivá väčšina populácie nepovažuje tučných ľudí sa eroticky príťažlivých. To neznamená, že sa nenájde človek, ktorý to za príťažlivé považovať bude, resp. Nebude si z toho robiť ťažkú hlavu.
Ja nemám skoro žiadne prsia, nebudem to tu teraz hrať na to, ze to je sexi a príťažlivé, lebo nie je. Ale mám muža, rodinu, normálne sebavedomie (na materskej trochu pošramotene) a som normalne upravená.
Nechápem túto dobu, na jednej strane extrémny kult tela, na druhej vtlkanie ostatným do hlavy, že všetko "nenormálne" je vlastne plus. Máš fúzy? Si krásna! Máš 150 kg svojou vinou? Si krásna! Máš 40 kg svojou vinou? Si krásna! Mas 200 plastík a potrebuješ psychiatra? Si krásna! A každý ťa tak musí brať!
Ale nie, takto to nefunguje. Tým, že ma denne budete presviedčať, že tucnota je sexi, nebudem si to myslieť. Keď mi stlstne chlap lebo sa bude prejedať, tak sa mi nebude páčiť. Lebo som normálny priemerný človek, čo to nepovažuje za príťažlivé.
Ale to neznamená, že teraz všetky tučné / príliš chude / bezritné / bezprsne ženy majú do smrti plakať do vankúša. Veď treba normálne žiť, nie sa furt fixovať na to, či si ktosi myslí, že som príťažlivá.
@dovozadokoca toto si naozaj super napísala, treba fakt pravdu nazvať pravým menom, neobhajovať to, čo obhajovať netreba. Ale zasa sa nezblázniť a nedepresiovať z nedostatkov tela, s ktorými si nevládzeme/nevieme dať rady.
@dovozadokoca Super prispevok
@hettinka pre mňa práve tá matka 2-3 detí má myslieť na svoje zdravie a má byť vzorom pre svoje deti. Prepáč, ale obezita nie je niečo, na čo má byť človek hrdý. A teda vrásky sa dajú vyriešiť botoxom, kilá tak ľahko nezmiznú.
A inak hláška "zozadu gymnázium, spredu krematórium” platí aj opačne? Čiže zozadu krematórium a spredu gymnázium? Lebo to tiež niekedy v uliciach tak vyzerá, že mladá žena zozadu vyzerá ako stará teta s neforemnou postavou a spredu zistíme, že je mladá, toto je už ok?
Odzajkživa neznášam tieto "prúpovídky" 🤐
To je taka otazka ako: Moze byt zena s velkostou 36 nepritazliva?
@ptmt1011 pridaaja fotku, tu sa isto dozvies😀
Nie,obezita nie je pritazliva a nesnazte sa jej to tu psychologicky nahovorit. Nepoznam ziadnu obeznu zenu,ktora je pritazliva. Mozete si to nahovarat a masirovat si ego,ze ste vlastne spokojne a ani netuzite byt stihle. Nehovoriac o zdravi. A ano Ivana Christova bola krasna zena,kym nevyzerala ako vorvan. Skuste sa opytat akehokolvek chlapa,ci by chcel obeznu zenu- pozor!! nepytat sa vlastneho manzela- co by uz mohol ine tlstej manzelke odpovedat.
@stanulienkat no vieš, ja mám niekoľko rozvedených chudých kamarátok, ktoré nejedli, behali, cvičili, len aby boli chudé a chlapi si aj tak išli po svojom, niektori si našli si milenky. Či sa chlapovi manželka páči, to závisí od úplne iných veci, ako od konfekčnej veľkosti.
A ja, podľa vás isto v kategórii “obezna” s veľkosťou 46/48, teda Xxl toho svojho mám a zatiaľ sa nikam nechystá. Jasne, môže sa ešte všeličo stať v živote.... každopádne som vydatá 19 rokov a oni boli maximálne 10. Takze som v tomto stále úspešnejšia. A môj mi aj povie, že som krásna.
A my si aj povieme, keď niečo je, že toto sa nám nepáči, aj ja jemu, aj on mne. Od make-up, cez štýl obliekania, až po spomínané kilá.
Nechcem tu rozdýchavat vášne. Nemasirujem si ego, proste som sa rozhodla prijať sa taka, aká som a byt v psychickej pohode. Mat sa rada. A prešla som si v puberte všeličím, aj vegetarianstvom, aj bulímiou... dnes je to za mnou. Čo si myslia ini, je mi srdečne jedno.
Neustály stres kvôli váhe je rovnako nebezpečný pre zdravie ako nadváha. Snažím sa nepribrat nad istú pre mna magickú hranicu, 10 rokov mám stabilnú veľkosť, výrazne nepriberam, ani nechudnem. Už vôbec nie cielene. Napríklad opakovane diéty a jo-jo efekt je tiež veľmi nezdravý.
PS: Ivana Christova JE krásna žena.
@hettinka Ivana Christova BOLA krasna zena. Aj s nejakym tym kileckom navyse. Teraz ked som ju videla, skoro som odpadla. A inak videla som ju aj vo fitku a v satni, ked mala este to obdobie ze isla cvicit a fakt dost zle. Prisla na trening asi dva krat. Ona je nadherny priklad toho, kde si mozete porovnat jej vizaz a pritazlivost v roznych vahovych kategoriach
@hettinka tu je jedna aktualna. Bohuzial moze byt v tvari pekna kolko chce, toto masiari uz volaju "porazkova vaha"
A slovne spojenie "vediet nosit kila" to co je za blbost 😀 a to krasne vidno rozdiel medzi obeznou zenou a olepenym chlapom.
On stihly nie je ale je to vizualne aj zdravotne v norme. Ona je daaaaaleko za ciarou.

@kiwinka007 mohla by si ma pridat?🙂