Jojo efekt a vedľajšie účinky po Ozempicu
Ahojte,
zaznamenal niekto z užívajucich Jojo efekt po vysadení alebo iné nežiaduce účinky pri užívaní?
Neplánujem ozempic ani mounjaro, je to čisto moja zvedavosť.
Ďakujem za prípadné zdieľanie skúseností
Sa pozri dnes v bez servitke na Názlerku, uvidíš
@prosimopomoc stačí pozrieť na Ariannu Grande, Katy Perry či Plačkovú. Strašne vyzerajú
@prosimopomoc staci si precitat indikaciu (u nas toto nie je hradene a ani nikdy nebude):
Mounjaro je indikované ako doplnok nízkokalorickej diéty a zvýšenej fyzickej aktivity na reguláciu hmotnosti vrátane znižovania a udržiavania hmotnosti u dospelých s počiatočným indexom hmotnosti (BMI) s hodnotou
≥ 30 kg/m2 (obezita) alebo
≥ 27 kg/m2 až < 30 kg/m2 (nadváha) pri výskyte najmenej jednej komorbidity súvisiacej s hmotnosťou (napr. hypertenzia, dyslipidémia, obštrukčné spánkové apnoe, kardiovaskulárne ochorenie, prediabetes alebo diabetes mellitus 2.typu).
Podviarkujem ze ako DOPLNOK k diete a cviceniu.
@prosimopomoc staci si precitat indikaciu (u nas toto nie je hradene a ani nikdy nebude):
Mounjaro je indikované ako doplnok nízkokalorickej diéty a zvýšenej fyzickej aktivity na reguláciu hmotnosti vrátane znižovania a udržiavania hmotnosti u dospelých s počiatočným indexom hmotnosti (BMI) s hodnotou
≥ 30 kg/m2 (obezita) alebo
≥ 27 kg/m2 až < 30 kg/m2 (nadváha) pri výskyte najmenej jednej komorbidity súvisiacej s hmotnosťou (napr. hypertenzia, dyslipidémia, obštrukčné spánkové apnoe, kardiovaskulárne ochorenie, prediabetes alebo diabetes mellitus 2.typu).
Podviarkujem ze ako DOPLNOK k diete a cviceniu.
@maranta_leuconeura ozempic je hradený poisťovňou plnej cenné
@prosimopomoc čím horšie stravovanie alebo prípadne hladovanie počas užívania ozempicu tým horší Jojo efekt . Pre mnohých ľudí je to celoživotny liek ako pre iného inzulín .
@anonym_83037e fúúú, práve pozerám, ja som myslela, kým som si prečítala tvoj príspevok, že to je natočené pred pár rokmi, to je ozaj krutý jojo efekt
@prosimopomoc stačí pozrieť na Ariannu Grande, Katy Perry či Plačkovú. Strašne vyzerajú
@sasa1310 Plačková si pichala ozempic? Čo konkrétne prosím na nej vyzerá strašne čo je následkom ozempicu?
@anonym_c1bed6
@anonym_83037e no nebol by som si taký istý že pribrala . Mohlo sa to natáčať oveľa neskoršie . Pozrel som si jej fotky na jej profile a vyzerá štíhlejšie ako v relácii
@sasa1310 Plačková je tehotná
Odborníčky na chudnutie😆
@prosimopomoc vypocuj si podcast s Adelou Penzesovou hovorí o tom jasne a zrozumiteľne.Samozrejne, že musíš zmeniť stravu a cvičiť.Ale, ak máš nadváhu príde vysoký tlak, diabetes a iné choroby.Vyssim vekom sa bude chudnúť ťažšie človek spohodlnie...poznám pár ľudí, ktorí berú Mounjaro schudli, ale aj na sebe makajú.Kto má výraznú nadváhu, tak mu to pomôže sa naštartovať.Aby si to pichala žena či má 75 kg je hlúposť.Mne ho lekárka predpísala, ale zatiaľ váham.Po menopauze som pribrala 13 kg a vážim skoro 85 kg.Ine diagnózy nemám.Jojo efekt príde, keď sa opustis a nič nezmenis.Moja lekárka ho berie povedala mi, že nič jej nie je schudla do 10 kg za pol roka pomaly postupne to si myslím, že ak zapracujeme schudnem aj bez Mounjara.
Mám pred tým rešpekt a počula som od kolegyni, že úplne stratila pocit hladu, že jedáva nasilu takto oblbovat mozog si nechcem.
@mirokub zostarne v tvári skoro každá žena, ktorá rapidnejsie schudne po 40 tke.Preto majú bacuľky peknú tvár Polnišová, Názlerová, Halina Pawlowska majú tuk v tvari
@anonym_c1bed6
@anonym_83037e no nebol by som si taký istý že pribrala . Mohlo sa to natáčať oveľa neskoršie . Pozrel som si jej fotky na jej profile a vyzerá štíhlejšie ako v relácii
@jogy1984 Názlerová mala predtým 160 kg schudla výrazne
@anonym_c1bed6
@jogy1984 tiež som z toho zmätená, ja teda TV sledujem minimálne, ale zachytila som možno pred rokom, že bola štíhlejšia, veľa urobí aj oblečenie
Ludze moji, ja som asi zaspata 🙈. To stihate vsetkych sledovat, ci chudnu, priberaju?🤔
Ja osobne, ak by som.nemala zdravotny problem, ktory by som tym vedela vyriesit, isto by som to nebrala. Ale, aby som sledovala, kto kedy co zobral a potom nezobral? Fuuu, som ja 100 rokov za 🐒🐒🐒 idem to teda odsledovat 😤, nech som v obraze💉 🤣
Ludze moji, ja som asi zaspata 🙈. To stihate vsetkych sledovat, ci chudnu, priberaju?🤔
Ja osobne, ak by som.nemala zdravotny problem, ktory by som tym vedela vyriesit, isto by som to nebrala. Ale, aby som sledovala, kto kedy co zobral a potom nezobral? Fuuu, som ja 100 rokov za 🐒🐒🐒 idem to teda odsledovat 😤, nech som v obraze💉 🤣
@anonym_d66dd6 ale vôbec, veď som písala vyššie, že TV takmer nepozerám, asi pred rokom som pozerala jednu reláciu, kde bola, tam sa mi zdala štíhlejšia ako tu, zapla som to len preto, že ju tu spomenuli. Ja nemám ani IG, nikoho nesledujem, väčšinu spevákov a hercov nepoznám, do divadla nechodím, takže je mi viac menej úplne fuk, koľko vážila a koľko váži zrovna ona, len ma zaujala táto téma. Nikdy by som do seba niečo také ako Ozempic netrepala.
@sasa1310 aj dcera ozzyho ozborna. 😲
@jogy1984 Len u diabetikov a aj to len po splneni presnych indikacnych kriterii...
@anonym_a17499 úzke ramená a veľká hlava v pomere k telu
@sasa1310 akože z toho ozempicu jej narástla hlava? Ja nesrandujem naozaj neviem o Tom ani netuším že si to pichala a nevidím dôvod však je štíhla pekná vysoká
@prosimopomoc skor by som riesil zo zvedavosti ajk ti to rozosere metabolizmus , niekomu odpali oblicky, niekomu zapaly mocovych ciest, zapal pankreasu.
Co tam po joj efekte
@jogy1984 Len u diabetikov a aj to len po splneni presnych indikacnych kriterii...
@janickadr áno ,koniec koncov presne na ten účel bol ten liek určený. Sám ho užívam . Dostal som ho až potom čo konvečna liečba už ďalej nedokázala zlepšiť môj stav . A musím povedať že účinkuje úžasné. Mám hodnoty cukru blízko zdravého človeka. To si cením viac ako jeho schopnosť potláčať hlad čo samo o sebe nie je zázrak . Mávam hlad aj snim hlavne po manuálnej práci a nedostatku spánku a aj chuť do jedla . Klamal by som že výrazne nepomáha dodržiavať jedálniček ale ten som dodržiaval aj predtým aj ked to bol boj a aj som zlyhával. Čo ma milo prekvapilo že chudnúť naozaj dobre som začal až po zlepšení glykemie. Veľkosť porcií príjem kalórií skladba stravy som mal pred ozempicom takmer rovnakú ako snim ale váha sa nepohla . Teraz sa hýbe veľmi dobre . Vtedy aj teraz sa snažím držať zdravom deficite preto ťa podobnosť. Vysvetľujem si to tak že ozempic a aj iné lieky zlepšili syndróm X alebo hyperinzulinzmus ktoré mi bránili chudnúť aj keď som bol deficite
@anonym_83037e Nie je to nejaké staré? Veď všade na mňa skáče ako schudla, žije v Tunise či kde..
Následky jebkrasny prípad . Tá bez servítka nola natáčaná teraz niekedy podľa oblečenie a bol na konci rok výroby 2025 . Takze zas jw spuchnuta ako ropucha a ešte aj ledva chodí . Pritom sa tvári , že zozrala múdrosť svete, ale keby nemala v hlave nasrane , takto so svojim zdravím hazardovať nebude
@jogy1984 na diabetes. Obezny clovek bez diabetu si ho hradi v plnej vyske. U nas podla zakona nemozu byt lieky vylucne na redukciu hmotnosti hradene z poistenia.
@janickadr áno ,koniec koncov presne na ten účel bol ten liek určený. Sám ho užívam . Dostal som ho až potom čo konvečna liečba už ďalej nedokázala zlepšiť môj stav . A musím povedať že účinkuje úžasné. Mám hodnoty cukru blízko zdravého človeka. To si cením viac ako jeho schopnosť potláčať hlad čo samo o sebe nie je zázrak . Mávam hlad aj snim hlavne po manuálnej práci a nedostatku spánku a aj chuť do jedla . Klamal by som že výrazne nepomáha dodržiavať jedálniček ale ten som dodržiaval aj predtým aj ked to bol boj a aj som zlyhával. Čo ma milo prekvapilo že chudnúť naozaj dobre som začal až po zlepšení glykemie. Veľkosť porcií príjem kalórií skladba stravy som mal pred ozempicom takmer rovnakú ako snim ale váha sa nepohla . Teraz sa hýbe veľmi dobre . Vtedy aj teraz sa snažím držať zdravom deficite preto ťa podobnosť. Vysvetľujem si to tak že ozempic a aj iné lieky zlepšili syndróm X alebo hyperinzulinzmus ktoré mi bránili chudnúť aj keď som bol deficite
@jogy1984 ty si diabetik halooooo....to je snad rozdiel ako pri ludoch co diabetici niesu
@jogy1984 Hlavne ozempic je GLP-1 , takze tvoj pankreas bude zmykat aby robil viac inzulinu. Cela konvencna liecba diabetes typu 2 je blbost a nastavene aby si sa postupne dostal do pekla. Ked problem je prisun vela sacharidov a inzulinova rezistencia. Takze najskor ti daju metformin , ktory zvysi odozvu na inzulin a potlaci strebavanie. Ale kedze problem neriesis a prisun sacharidov je velky, tak ides postupne na dalsie lieky, ktore stimuluju pankreas aby robil viac inzulinu... atd atd az si zacnes pichat inzulin.
Pritom hlavne v pociatocnej faze staci upravit zivotospravu a mat aktivitu.
Ono je to vsetko prepojene vyssi inzulin viac zapalov, LDL cholesterol stupne. samozrejme na to ti nasadia Statin co ma zas dalsie ucinky tak k tomu ti hodia dalsie tablety aby vykryli to co ti zas rozhodi Statin ... a uz to ide. Neriesi sa pricina len symptomy.
Hlavne Slovensko uviazlo v 80 rokoch co sa vedelo o cukrovke a diabetologovia idu podla starych usmerneni.

@prosimopomoc pri obezite treba zmenit zivotny styl, toto je len pomocka, aby kila isli dole rychlejsie. Ak si niekto mysli, ze bude nadalej zrat pocas liecby a potom aj po nej a ostane mu zdrava vaha, tak sa velmi myli. Samozrejme, ze po vysadeni pri rovnakom zivotnom style pojdu kila hore