icon

Kalorické tabuľky: Čo robím zle pri chudnutí?

adzy
Dnes o 10:01

Ahojte Prosím Vás takto sa snažím jesť mesiac a ani kg dole .Neviete poradiť kdeje chyba ?ďakujem

Kalorické tabuľky: Čo robím zle pri chudnutí?
adzy
autor
Dnes o 12:45
@anonym_97261f

@adzy no a tu máme odpoveď. Žena po 40 chudne úplne inak ako žena čo má do 30 rokov. Tam niekedy nepohnes s váhou keď ti hormóny lietajú. Kortizol je svina

@anonym_97261f keby mi namerali kortizol tak ten musí biť pekne vysoký som dosť aj stresový človek...

anonym_1add62
Dnes o 12:45

z toho vsetkeho co si nezapisala a len odhadla (urcite velmi zle odhadla, tie 2g sunkovej salamy su fakt mimo) tak urcite nie si v deficite, je jasne ze nechudnes, fyzikalne zakony termodynamiky neoklmaes

sisa_s
Dnes o 12:46

Ked si das proteinove palacinky, daj si k tomu tvaroh a ovocie, nie 100g nutely a slahacku...a vidis, zrazu pol veci odhadujes a nevazis... v celom jedalnicku mas velmi malo bielkovin, raz za cas tuniak, ziadne maso, tvaroh, kvalitne syry

adzy
autor
Dnes o 12:47
@anonym_1add62

z toho vsetkeho co si nezapisala a len odhadla (urcite velmi zle odhadla, tie 2g sunkovej salamy su fakt mimo) tak urcite nie si v deficite, je jasne ze nechudnes, fyzikalne zakony termodynamiky neoklmaes

@anonym_1add62 ďakujem ja to musím celé zmeniť naučiť sa to alebo sa vykašľať na celé tabuľky a jesť 4 x denne menšie porcie a zdravšie

anonym_97261f
Dnes o 12:50
@anonym_1add62

@anonym_97261f odpoved mame v inej autorkinej sprave xd nie kvoli veku

@anonym_1add62 ale aj tam je problém. Možno nie u nej. Ale niektorej žene to môže pomôcť s tým,že jednoducho žena po 40 potrebuje zvýšiť príjem bielkovín a vlákniny. A to o dosť. A silový tréning. Tam nič iné nepomôže.

anonym_732828
Dnes o 12:54
@adzy

@anonym_1add62 ďakujem ja to musím celé zmeniť naučiť sa to alebo sa vykašľať na celé tabuľky a jesť 4 x denne menšie porcie a zdravšie

@adzy netreba jesť 4x denne, stačí výdatný obed a večera s masom(bielkoviny) a potom človek nemusí vyjedať popri tom a nie je hladný.. hlavne mať pri jedle kľud s vnímať čo jem.

anonym_53cf14
Dnes o 12:55

Za mna vela kalorii na den,idem z podobnej vahy,96,3 😭😭 a po tyzdni minus 2,1kg. Bola som 2x na kruhovom treningu,kalorie mi vysli na den 1650 cca,ja som znizila na 1500. Plus rychla chodza 2-3x do tyzdna

sisa_s
Dnes o 12:56
@anonym_53cf14

Za mna vela kalorii na den,idem z podobnej vahy,96,3 😭😭 a po tyzdni minus 2,1kg. Bola som 2x na kruhovom treningu,kalorie mi vysli na den 1650 cca,ja som znizila na 1500. Plus rychla chodza 2-3x do tyzdna

@anonym_53cf14 1500 mas velmi malo, ides pod bazal, dlhodobo neudrzatelne (2kg je max voda, nie tuk prec)

januska12323
Dnes o 13:00

Načo sú ti kalorické tabuľky keď tam hádžeš veci len odhadom a ješ tak polozdravo? Na obed len vývar a voda? Kupovaný šalát a palacinky so šľahačkou?

januska12323
Dnes o 13:01
@anonym_53cf14

@anonym_53cf14 ale ty nemáš ísť pod dané číslo. 2 kilá za týždeň je veľa.

petulda333
Autor odpoveď zmazal
petulda333
Dnes o 13:03

Daj si vysetrit stitnu zlazu,kalorii mas podla mna dost. A treba zmenit stravu a dat pozor na zapisovanie

anonym_53cf14
Dnes o 13:03
@januska12323

@anonym_53cf14 ale ty nemáš ísť pod dané číslo. 2 kilá za týždeň je veľa.

@sisa_s
@januska12323 potrebujem nastartovat telo. A hladna nie som.

anonym_732828
Dnes o 13:04

Na raňajky mám kávu a proteín, tiež som po 40tke, bielkoviny ktorých potrebujeme viac doplňam takto, obed polievka a druhé a často ani večeru mi netreba, to mám maso a zeleninu, alebo grep, pomaranč, jablko.
Nedržím diétu, nezapisujem KT, len keď nechcem priberať v tomto veku musím sa uskromniť s výdatným obedom len

sense
Dnes o 13:05
@adzy

@nyusika ďakujem to bolo kvôli deťom ja ,že niečo zdravšie vyskúšam ale aj to je zle

@adzy po pridaní printscreen je jasná chýba , samy kus, porcia...nevážia presne. Bola som na tabuľkách dlho aj sa k nim z času na čas vraciam ale teda presne gramy všetkého som mala výnimočné. Praženica, nevieš ako bola urobená, palacinky nevieš ako boli urobené atď atď, kde je v podstate jedno váha odhadom je uhorka nakoľko je to sama voda a praktický má toľko kalórií čo spotrebuje telo kým ju pozujes a spracuje
Takže zrejme nie si v deficite

adzy
autor
Dnes o 13:16
@anonym_53cf14

@anonym_53cf14 keď mne tvrdí kamoška, že nemôžem isť pod bazál,ktorý mám 1619 tak nejak tak ako toje potom ja by som najradšej šla nižšie

anonym_53cf14
Dnes o 13:17
@adzy

@anonym_53cf14 keď mne tvrdí kamoška, že nemôžem isť pod bazál,ktorý mám 1619 tak nejak tak ako toje potom ja by som najradšej šla nižšie

@adzy tak ale tabulky mas nastavene na 1900skoro

anonym_1bfd16
Dnes o 13:17

@autorka ako Ti vyzera spodne brucho? Je velke, previsnute, alebo mas tuk po tele rozlozeny tak pravidelnejsie? Ak mas to spodne brucho velke, previsnute, tvori sa ti vela kortizolu- stresovy hormon, ten treba nejako pochopit a skusit sa nastavit inak

podla screenshotov to na 1.pohlad vyzera, ze prijem mas vyssi, ako si zapisujes. Lebo napr.tie miesane vajcia 50g a 20g syr je mnozstvo, ktorym tak akurat zaspinis panvicu.

po 40 nam z tela rychlejsie ubudaju svaly a kedze svaly podporuju rychlejsie spalovanie, myslime si, ze sa nam spomaluje metabolizmus (co samozrejme moze byt tie- znizeny estrogen, zavodnovanie, std) aerobny trening je super, avsak dvihanie ciniek (a tym nemyslim 2 kg jednorucky, ale normal tvrdy silovy trening, napr.rychlo sa dopracovat k mrtvemu tahu so 40kg, drepovanie s 15kg, bulharske aspon s 10kg a to su len take zakladne vahy) by sa zislo troska viac, aby si nabrala nejaky ten sval a potom pri aerobnom cviceni ti bude spalovat rychlejsie. Co by som ja odporucila, je cross fit, je to kombinacia siloveho a aerobneho cvicenia a je to nieco brutal ucinne, hlavne pre nas 40+

adzy
autor
Dnes o 13:18
@sisa_s

@anonym_53cf14 1500 mas velmi malo, ides pod bazal, dlhodobo neudrzatelne (2kg je max voda, nie tuk prec)

@sisa_s akurát som jej napísala, že bolo vysvetlené ,že nemôžem isť pod bazál,ktorý mám 1619 tak nejak tak je to pravda ?

anonym_53cf14
Dnes o 13:19
@anonym_1bfd16

@autorka ako Ti vyzera spodne brucho? Je velke, previsnute, alebo mas tuk po tele rozlozeny tak pravidelnejsie? Ak mas to spodne brucho velke, previsnute, tvori sa ti vela kortizolu- stresovy hormon, ten treba nejako pochopit a skusit sa nastavit inak

podla screenshotov to na 1.pohlad vyzera, ze prijem mas vyssi, ako si zapisujes. Lebo napr.tie miesane vajcia 50g a 20g syr je mnozstvo, ktorym tak akurat zaspinis panvicu.

po 40 nam z tela rychlejsie ubudaju svaly a kedze svaly podporuju rychlejsie spalovanie, myslime si, ze sa nam spomaluje metabolizmus (co samozrejme moze byt tie- znizeny estrogen, zavodnovanie, std) aerobny trening je super, avsak dvihanie ciniek (a tym nemyslim 2 kg jednorucky, ale normal tvrdy silovy trening, napr.rychlo sa dopracovat k mrtvemu tahu so 40kg, drepovanie s 15kg, bulharske aspon s 10kg a to su len take zakladne vahy) by sa zislo troska viac, aby si nabrala nejaky ten sval a potom pri aerobnom cviceni ti bude spalovat rychlejsie. Co by som ja odporucila, je cross fit, je to kombinacia siloveho a aerobneho cvicenia a je to nieco brutal ucinne, hlavne pre nas 40+

@anonym_1bfd16 toto chodim aj ja cvicit. Je to makacka ale skvela. Vies poradit ako upravit kortizol? Mam take brucho,stres,unava. Vdaka

adzy
autor
Dnes o 13:20
@januska12323

Načo sú ti kalorické tabuľky keď tam hádžeš veci len odhadom a ješ tak polozdravo? Na obed len vývar a voda? Kupovaný šalát a palacinky so šľahačkou?

@januska12323 veď toto musím to zmeniť, keď chcem schudnúť ono ,že počas víkendu môžem zhrešiť a tak vzdy niečo sladké urobím hlavne kvôli deťom a aj mužovi ale umňa to neplatí asi

piroska_
Dnes o 13:23
@adzy

@sisa_s akurát som jej napísala, že bolo vysvetlené ,že nemôžem isť pod bazál,ktorý mám 1619 tak nejak tak je to pravda ?

@adzy ty sa v princípe nemusíš vôbec báť, že ideš pod bazal. Na základe screenshotov aj toho ako popisuje s svoj prístup ku KT je jasné, že prijímas viac kalórií ako máš. Ak chceš vedieť, koľko si reálne zjedla, musíš zapísať všetko poriadne. 2 kúsky šunky nemajú 2gramy, možno tak 15g. A je sakra rozdiel, či zapises reálne tú, čo si zjedla. Lebo mohla byť s vysokým alebo nízkym obsahom tuku. Hlavne tuky, každá kvapka oleja, maslo, pár orechov hore dolu, saláma namiesto chudej šunky a máš sakra rozdiel v príjme.

sisa_s
Dnes o 13:26
@adzy

@adzy je to pravda, nemas cez 90kg z mesiaca na mesiac, preto ani chudnutie nebude trvat kratko...ale musis si vsetko lepsie zapisovat, konkretne skenuj ean kody vyrobkov, vaz si to, detom a muzovi urob sladke, ved ty si nemusia dat...zarad maso, tvaroh, skyr, atd, chatgpt napis vahu, vysku, kolko chces schudnut, da ti vzorovy jedalnicek

adzy
autor
Dnes o 13:27
@anonym_1bfd16

@anonym_1bfd16 ďakujem pozriem sa nato ...nooo veru brucho mám veľké ovisnuté a tučné jak tehotná

nyusika
Dnes o 13:28

olovrant - konzerva tuniaka a dva velke krajce chleb ??
kks, to by bol pre mna obed - k tomu este nejaka zelenina a mam to

anonym_d510d8
Dnes o 13:29

akože... ty vôbec nemusíš riešiť že ideš pod bazál a nastavenie a neviem čo. Veď ty si bohapusto klameš 😂 takýto "zápis" jedál je absolútne zbytočný, nechápem načo to vôbec robíš. Odhadované množstvá (úplne scestné), kopu pečiva za deň (načo??), odveci výber jedál z databázy, nezapísaný tuk nikde...

anonym_19c585
Dnes o 13:32

Neist pod bazal je oblubena povera. Pod bazal ist mozes, samozrejme s rozumom. Ak mas anorexiu a pojdes dlhodobo pod bazal, tak proste umries. Ak mas 15 kg nadvahu a pojdes pod bazal, prinutis tym telo viac siahnut na tieto zasoby. Cize ak mas z coho chudnut (tuk), tak mozes ist pod bazal. Ak nemas, tak nesmies.
Ludia co drzia post 1-2dni idu poriadne pod bazal, ked nic nejedia. Vysledok je ocisteny organizmus. Ked idu ludia na kolonoskopiu, 3-4 dni piju iba dzus, jedia vyvar a zase, neumru z toho.

adzy
autor
Dnes o 13:33
@anonym_d510d8

akože... ty vôbec nemusíš riešiť že ideš pod bazál a nastavenie a neviem čo. Veď ty si bohapusto klameš 😂 takýto "zápis" jedál je absolútne zbytočný, nechápem načo to vôbec robíš. Odhadované množstvá (úplne scestné), kopu pečiva za deň (načo??), odveci výber jedál z databázy, nezapísaný tuk nikde...

@anonym_d510d8 áno preto som sa chcela poradiť už viem, že to je celé zle

evka64
Dnes o 13:34

@adzy vypni si aktivity, zbytocne ti to skresluje....treba viac bielkovin a menej sacharidov prijat....a celkovo to mas zle nastavene na tvoju vahu a vysku.

adzy
autor
Dnes o 13:36
@evka64

@adzy vypni si aktivity, zbytocne ti to skresluje....treba viac bielkovin a menej sacharidov prijat....a celkovo to mas zle nastavene na tvoju vahu a vysku.

@evka64 môžte mi prosím poradiť teda mám len paušálny výdaj denný zapísaný automaticky ine aktivity ručne nezapisujem a takto mi to vyšlo