Kalorické tabuľky: Čo robím zle pri chudnutí?
z toho vsetkeho co si nezapisala a len odhadla (urcite velmi zle odhadla, tie 2g sunkovej salamy su fakt mimo) tak urcite nie si v deficite, je jasne ze nechudnes, fyzikalne zakony termodynamiky neoklmaes
Ked si das proteinove palacinky, daj si k tomu tvaroh a ovocie, nie 100g nutely a slahacku...a vidis, zrazu pol veci odhadujes a nevazis... v celom jedalnicku mas velmi malo bielkovin, raz za cas tuniak, ziadne maso, tvaroh, kvalitne syry
z toho vsetkeho co si nezapisala a len odhadla (urcite velmi zle odhadla, tie 2g sunkovej salamy su fakt mimo) tak urcite nie si v deficite, je jasne ze nechudnes, fyzikalne zakony termodynamiky neoklmaes
@anonym_1add62 ďakujem ja to musím celé zmeniť naučiť sa to alebo sa vykašľať na celé tabuľky a jesť 4 x denne menšie porcie a zdravšie
@anonym_97261f odpoved mame v inej autorkinej sprave xd nie kvoli veku
@anonym_1add62 ale aj tam je problém. Možno nie u nej. Ale niektorej žene to môže pomôcť s tým,že jednoducho žena po 40 potrebuje zvýšiť príjem bielkovín a vlákniny. A to o dosť. A silový tréning. Tam nič iné nepomôže.
@anonym_1add62 ďakujem ja to musím celé zmeniť naučiť sa to alebo sa vykašľať na celé tabuľky a jesť 4 x denne menšie porcie a zdravšie
@adzy netreba jesť 4x denne, stačí výdatný obed a večera s masom(bielkoviny) a potom človek nemusí vyjedať popri tom a nie je hladný.. hlavne mať pri jedle kľud s vnímať čo jem.
Za mna vela kalorii na den,idem z podobnej vahy,96,3 😭😭 a po tyzdni minus 2,1kg. Bola som 2x na kruhovom treningu,kalorie mi vysli na den 1650 cca,ja som znizila na 1500. Plus rychla chodza 2-3x do tyzdna
Za mna vela kalorii na den,idem z podobnej vahy,96,3 😭😭 a po tyzdni minus 2,1kg. Bola som 2x na kruhovom treningu,kalorie mi vysli na den 1650 cca,ja som znizila na 1500. Plus rychla chodza 2-3x do tyzdna
@anonym_53cf14 1500 mas velmi malo, ides pod bazal, dlhodobo neudrzatelne (2kg je max voda, nie tuk prec)
Načo sú ti kalorické tabuľky keď tam hádžeš veci len odhadom a ješ tak polozdravo? Na obed len vývar a voda? Kupovaný šalát a palacinky so šľahačkou?
@anonym_53cf14 ale ty nemáš ísť pod dané číslo. 2 kilá za týždeň je veľa.
Daj si vysetrit stitnu zlazu,kalorii mas podla mna dost. A treba zmenit stravu a dat pozor na zapisovanie
@anonym_53cf14 ale ty nemáš ísť pod dané číslo. 2 kilá za týždeň je veľa.
@sisa_s
@januska12323 potrebujem nastartovat telo. A hladna nie som.
Na raňajky mám kávu a proteín, tiež som po 40tke, bielkoviny ktorých potrebujeme viac doplňam takto, obed polievka a druhé a často ani večeru mi netreba, to mám maso a zeleninu, alebo grep, pomaranč, jablko.
Nedržím diétu, nezapisujem KT, len keď nechcem priberať v tomto veku musím sa uskromniť s výdatným obedom len
@nyusika ďakujem to bolo kvôli deťom ja ,že niečo zdravšie vyskúšam ale aj to je zle
@adzy po pridaní printscreen je jasná chýba , samy kus, porcia...nevážia presne. Bola som na tabuľkách dlho aj sa k nim z času na čas vraciam ale teda presne gramy všetkého som mala výnimočné. Praženica, nevieš ako bola urobená, palacinky nevieš ako boli urobené atď atď, kde je v podstate jedno váha odhadom je uhorka nakoľko je to sama voda a praktický má toľko kalórií čo spotrebuje telo kým ju pozujes a spracuje
Takže zrejme nie si v deficite
@anonym_53cf14 keď mne tvrdí kamoška, že nemôžem isť pod bazál,ktorý mám 1619 tak nejak tak ako toje potom ja by som najradšej šla nižšie
@anonym_53cf14 keď mne tvrdí kamoška, že nemôžem isť pod bazál,ktorý mám 1619 tak nejak tak ako toje potom ja by som najradšej šla nižšie
@adzy tak ale tabulky mas nastavene na 1900skoro
@autorka ako Ti vyzera spodne brucho? Je velke, previsnute, alebo mas tuk po tele rozlozeny tak pravidelnejsie? Ak mas to spodne brucho velke, previsnute, tvori sa ti vela kortizolu- stresovy hormon, ten treba nejako pochopit a skusit sa nastavit inak
podla screenshotov to na 1.pohlad vyzera, ze prijem mas vyssi, ako si zapisujes. Lebo napr.tie miesane vajcia 50g a 20g syr je mnozstvo, ktorym tak akurat zaspinis panvicu.
po 40 nam z tela rychlejsie ubudaju svaly a kedze svaly podporuju rychlejsie spalovanie, myslime si, ze sa nam spomaluje metabolizmus (co samozrejme moze byt tie- znizeny estrogen, zavodnovanie, std) aerobny trening je super, avsak dvihanie ciniek (a tym nemyslim 2 kg jednorucky, ale normal tvrdy silovy trening, napr.rychlo sa dopracovat k mrtvemu tahu so 40kg, drepovanie s 15kg, bulharske aspon s 10kg a to su len take zakladne vahy) by sa zislo troska viac, aby si nabrala nejaky ten sval a potom pri aerobnom cviceni ti bude spalovat rychlejsie. Co by som ja odporucila, je cross fit, je to kombinacia siloveho a aerobneho cvicenia a je to nieco brutal ucinne, hlavne pre nas 40+
@autorka ako Ti vyzera spodne brucho? Je velke, previsnute, alebo mas tuk po tele rozlozeny tak pravidelnejsie? Ak mas to spodne brucho velke, previsnute, tvori sa ti vela kortizolu- stresovy hormon, ten treba nejako pochopit a skusit sa nastavit inak
podla screenshotov to na 1.pohlad vyzera, ze prijem mas vyssi, ako si zapisujes. Lebo napr.tie miesane vajcia 50g a 20g syr je mnozstvo, ktorym tak akurat zaspinis panvicu.
po 40 nam z tela rychlejsie ubudaju svaly a kedze svaly podporuju rychlejsie spalovanie, myslime si, ze sa nam spomaluje metabolizmus (co samozrejme moze byt tie- znizeny estrogen, zavodnovanie, std) aerobny trening je super, avsak dvihanie ciniek (a tym nemyslim 2 kg jednorucky, ale normal tvrdy silovy trening, napr.rychlo sa dopracovat k mrtvemu tahu so 40kg, drepovanie s 15kg, bulharske aspon s 10kg a to su len take zakladne vahy) by sa zislo troska viac, aby si nabrala nejaky ten sval a potom pri aerobnom cviceni ti bude spalovat rychlejsie. Co by som ja odporucila, je cross fit, je to kombinacia siloveho a aerobneho cvicenia a je to nieco brutal ucinne, hlavne pre nas 40+
@anonym_1bfd16 toto chodim aj ja cvicit. Je to makacka ale skvela. Vies poradit ako upravit kortizol? Mam take brucho,stres,unava. Vdaka
Načo sú ti kalorické tabuľky keď tam hádžeš veci len odhadom a ješ tak polozdravo? Na obed len vývar a voda? Kupovaný šalát a palacinky so šľahačkou?
@januska12323 veď toto musím to zmeniť, keď chcem schudnúť ono ,že počas víkendu môžem zhrešiť a tak vzdy niečo sladké urobím hlavne kvôli deťom a aj mužovi ale umňa to neplatí asi
@sisa_s akurát som jej napísala, že bolo vysvetlené ,že nemôžem isť pod bazál,ktorý mám 1619 tak nejak tak je to pravda ?
@adzy ty sa v princípe nemusíš vôbec báť, že ideš pod bazal. Na základe screenshotov aj toho ako popisuje s svoj prístup ku KT je jasné, že prijímas viac kalórií ako máš. Ak chceš vedieť, koľko si reálne zjedla, musíš zapísať všetko poriadne. 2 kúsky šunky nemajú 2gramy, možno tak 15g. A je sakra rozdiel, či zapises reálne tú, čo si zjedla. Lebo mohla byť s vysokým alebo nízkym obsahom tuku. Hlavne tuky, každá kvapka oleja, maslo, pár orechov hore dolu, saláma namiesto chudej šunky a máš sakra rozdiel v príjme.
@sisa_s akurát som jej napísala, že bolo vysvetlené ,že nemôžem isť pod bazál,ktorý mám 1619 tak nejak tak je to pravda ?
@adzy je to pravda, nemas cez 90kg z mesiaca na mesiac, preto ani chudnutie nebude trvat kratko...ale musis si vsetko lepsie zapisovat, konkretne skenuj ean kody vyrobkov, vaz si to, detom a muzovi urob sladke, ved ty si nemusia dat...zarad maso, tvaroh, skyr, atd, chatgpt napis vahu, vysku, kolko chces schudnut, da ti vzorovy jedalnicek
@anonym_1bfd16 ďakujem pozriem sa nato ...nooo veru brucho mám veľké ovisnuté a tučné jak tehotná
olovrant - konzerva tuniaka a dva velke krajce chleb ??
kks, to by bol pre mna obed - k tomu este nejaka zelenina a mam to
akože... ty vôbec nemusíš riešiť že ideš pod bazál a nastavenie a neviem čo. Veď ty si bohapusto klameš 😂 takýto "zápis" jedál je absolútne zbytočný, nechápem načo to vôbec robíš. Odhadované množstvá (úplne scestné), kopu pečiva za deň (načo??), odveci výber jedál z databázy, nezapísaný tuk nikde...
Neist pod bazal je oblubena povera. Pod bazal ist mozes, samozrejme s rozumom. Ak mas anorexiu a pojdes dlhodobo pod bazal, tak proste umries. Ak mas 15 kg nadvahu a pojdes pod bazal, prinutis tym telo viac siahnut na tieto zasoby. Cize ak mas z coho chudnut (tuk), tak mozes ist pod bazal. Ak nemas, tak nesmies.
Ludia co drzia post 1-2dni idu poriadne pod bazal, ked nic nejedia. Vysledok je ocisteny organizmus. Ked idu ludia na kolonoskopiu, 3-4 dni piju iba dzus, jedia vyvar a zase, neumru z toho.
akože... ty vôbec nemusíš riešiť že ideš pod bazál a nastavenie a neviem čo. Veď ty si bohapusto klameš 😂 takýto "zápis" jedál je absolútne zbytočný, nechápem načo to vôbec robíš. Odhadované množstvá (úplne scestné), kopu pečiva za deň (načo??), odveci výber jedál z databázy, nezapísaný tuk nikde...
@anonym_d510d8 áno preto som sa chcela poradiť už viem, že to je celé zle
@adzy vypni si aktivity, zbytocne ti to skresluje....treba viac bielkovin a menej sacharidov prijat....a celkovo to mas zle nastavene na tvoju vahu a vysku.
@evka64 môžte mi prosím poradiť teda mám len paušálny výdaj denný zapísaný automaticky ine aktivity ručne nezapisujem a takto mi to vyšlo

@adzy no a tu máme odpoveď. Žena po 40 chudne úplne inak ako žena čo má do 30 rokov. Tam niekedy nepohnes s váhou keď ti hormóny lietajú. Kortizol je svina
@anonym_97261f keby mi namerali kortizol tak ten musí biť pekne vysoký som dosť aj stresový človek...