icon

Kalorické tabuľky: Čo robím zle pri chudnutí?

adzy
23. mar 2026

Ahojte Prosím Vás takto sa snažím jesť mesiac a ani kg dole .Neviete poradiť kdeje chyba ?ďakujem

Kalorické tabuľky: Čo robím zle pri chudnutí?
Strana
z6
adzy
autor
24. mar 2026
@anonym_292485

@adzy Sú to produkty Herbalife, dá sa s nimi nahradiť plnohodnotné jedlo, obsahujú veľa vitamínov a bielkovín.
Vďaka nim som schudla od januára skoro 15 kíl.
Skúšala som predtým tiež všetko možné a nedarilo sa mi.

@anonym_292485 poznám herbalife a malá som to ďakujem už to nechcem áno schudla som ale ,keď stými výrobkami prestala prišli kg späť a to nehovorím ,že je to žrut peňazí......

adzy
autor
24. mar 2026
@avanka

@adzy baby ti tu dobre radia. Ja tu píšem ako žena, ktorá sa po pôrodoch pri výške 176 cm "vyžrala" na 90 kíl. Schudla som skoro 30 a dlhé roky som si váhu 63 kíl držala. Ale teraz po 43 to začalo ísť hore, po vianociach som mala na váhe 66 kíl a to už bola pre mňa stopka. Na Mačingovú sa mi ísť nechcelo, tak reku skúsim ospevované kalorické tabuľky a áno.. 71 deň a ja mám dolu 5 kíl. Bez hladovania, idem dolu z tuku a priberám na svaloch (manžel mi kúpil vysnívanú diagnostickú váhu, tak to ukazuje krásny progres). Ja som prišla na to, že jem málo. Žila som prevažne na zelenine a blbostiach, normálne jedlo mi nechýbalo.
Tvoj jedálniček je celý zlý. ja mám nastavené kcal na 1747 na chudnutie, málokedy toto číslo dosiahnem, som väčšinou na úrovni 1450 cca. ráno jem normálne pečivo, napr dnes som mala 3 plátky drevorubačského chleba z Lidl, horčicu, 100 g morčacej šunky, veľkú kávu, zeleninu a čaj. Na obed som mala kuracie prsia, zemiaky a dusenú zeleninu. Všetko presne odvážené pred varením, áno, varím sama pre seba a vôbec to nezaberá toľko času. Keď chceš tie kilá dať dolu, je to beh na dlhé trate, Na olovrant si dám grécky jogurt s proteínom a na večeru ešte neviem. Jem normálne aj koláč, keď mám chuť, dám si tvaroh s lyžičkou nutely bez cukru, kúsok čokolády, uvarím si puding, ale všetko si zapisujem.
Ty musíš proste naplniť bielkoviny, kúp si proteín, jedz cottage, ktorý sa dá upraviť rôzne, urobíš z neho palacinky, pečivo, zapečieš si ho s vajíčkami, tuniakom a zeleninou a máš kvalitný obed. Kupuj si grécke jogurty s max 2 percentami tuku, ja si kupujem vždy kilový kýblik. Jedz vajíčka. a poctivo, ale poctivo zapisuj. Všetko. Ja si napríklad pečiem domáce cereálie, kváskujem, každý recept si nahodím do mojich jedál.

@avanka veď toto celý čas tu píšem ,že som dlhé roky jedla málo a teraz sa snažím podľa tabuľky kt jesť a je to premňa veľa môj žalúdok nieje nato zvyknutý a ja som veľmi plná ani dýchať sa mi teraz po obede nechce ťažko mi je .....chce to čas asi aby si žalúdok zvykol

nataliik
24. mar 2026
@adzy

@nataliik wau super tak veľa schudnúť, áno len som odvážila v surovom stave to prso jedno nie už upečenom a už som nevládala zjesť inú prílohu len zeleninu som dala do panvice cuketu ,papriku a cinsku zmes no mám dosť strašne som plná a pritom ,keď som doslova tučná niekto by povedal ,že tá ale musí veľa jesť no prd pretože sa snažím teraz dodržiavať tieto kcl a nevládzem vlastne ani nevládzem dať tých 1890 kcl max 1600 ,keď aj dám ako včera ja jem už nasilu cítim ,že idem prasknúť, idem si pozrieť asi tráviace enzými nejaké ....

@adzy lenže ty potrebuješ rozbehnúť travenie. Žiadne menej a neziem. Prekonaj sa.
Áno poznám to, ja som bola tučná, ale neprezierala som sa ako iný co som videla napr. V extrémnych premenach, aj pohyb bol. Len môj štýl života 10 rokov spánku 2-3 hodiny, jedlo samé sacharidy, nieco tuky a bielkoviny 0 bodov. Nejedla som veľa, ale zle zlozenie a hlavne, to co chces muz a dcera. Ono sa ti to môže zdať malo, ale kcal to môže mať strašne veľa. Mne na začiatku vyratalo 2100kcal (ja som o dost vyssia, vek iny) a to bolo extrémne veľa jedla. Dala som si to na 1900, to som plnila, po mesiaci sa naučila variť, aby som toho nemusela jest tak veľa a splnila makra. Keď budes chudnut, budeš potom uberať z kcal, tak preto nemôžeš hned ísť na tak nízko, nebudeš mať priestor z uberania, aby si bola nad bazalom.
Tak namiesto tej zeleniny si si mala dat prílohu ako som ti písala, naplnila by si sacharidy a aj kcal to ma viac ako zelenina.
Lebo toto nie je dieta, ze ideš tak jest 3mesiace a potom co. Vrátiš sa späť k palacinkam a nútele? A potom kg pôjdu naspäť. Toto ma byt zmena štýlu stravovania a aby si tak dokázala fungovat nadalej.

anonym_c2f4ab
24. mar 2026
@adzy

@anonym_19c585 vážne?hurá niekto mi to konečne normálne vysvetlil takže ja nemusím jesť až tých 1890 kcl ????mám tam ale zadanú aktivitu ako paušálny výdaj to robí cca 609 kcl čo aj dávam určite pretože cvičím hod na stroji to mi robí okolo 509kcl aj keď možno už ako tu niekto písal ,že tiež to nemusí biť pravda to číslo a 30 minút gumy cvičím a hýbem sa aj popri deťoch prechádzka každé rano do škôlky zo škôlky atď .rodinný dom kde stalé niečo robím tak si myslím ,že dám tych 609kcl tak ja sa už vtom strácam pretože tých 1500 kcl dám pohode tých 1890 je premňa veľmi veľa

@adzy 509kcal na stroji nedas ani omylom. Pre teba absolutne nerealne. Chodievam na cyklo preteky, vela na to trenujem a tolko spalim za hodinu narocneho intevaloveho treningu na bicykli s takou zatazou, ktoru by si nedokazala udrzat ani 2 minuty. Ak sa natriasas na nejakom eliptickom trenazeri, tak spalis mozno tak 200kcal.

adzy
autor
24. mar 2026
@nataliik

@adzy lenže ty potrebuješ rozbehnúť travenie. Žiadne menej a neziem. Prekonaj sa.
Áno poznám to, ja som bola tučná, ale neprezierala som sa ako iný co som videla napr. V extrémnych premenach, aj pohyb bol. Len môj štýl života 10 rokov spánku 2-3 hodiny, jedlo samé sacharidy, nieco tuky a bielkoviny 0 bodov. Nejedla som veľa, ale zle zlozenie a hlavne, to co chces muz a dcera. Ono sa ti to môže zdať malo, ale kcal to môže mať strašne veľa. Mne na začiatku vyratalo 2100kcal (ja som o dost vyssia, vek iny) a to bolo extrémne veľa jedla. Dala som si to na 1900, to som plnila, po mesiaci sa naučila variť, aby som toho nemusela jest tak veľa a splnila makra. Keď budes chudnut, budeš potom uberať z kcal, tak preto nemôžeš hned ísť na tak nízko, nebudeš mať priestor z uberania, aby si bola nad bazalom.
Tak namiesto tej zeleniny si si mala dat prílohu ako som ti písala, naplnila by si sacharidy a aj kcal to ma viac ako zelenina.
Lebo toto nie je dieta, ze ideš tak jest 3mesiace a potom co. Vrátiš sa späť k palacinkam a nútele? A potom kg pôjdu naspäť. Toto ma byt zmena štýlu stravovania a aby si tak dokázala fungovat nadalej.

@nataliik ďakujem nie takto budem jesť budem sa snažiť celý mesiac presne zapisovať vážiť všetko a ak uvidím na váhe o mesiac čo len 1 kg dole ma to nakopne a budem sa takto stravovať stále ,sem tam zhreším niekde na výlete ale aj to až keď uvidím na váhe mínus 15 kg aspoň.Zle som jedla aj ja keďže som docielila takúto váhu si môžem zato sama a darmo som cvičila nestačilo treba zmeniť úplne životný štýl,stravu

piroska_
24. mar 2026
@adzy

@avanka veď toto celý čas tu píšem ,že som dlhé roky jedla málo a teraz sa snažím podľa tabuľky kt jesť a je to premňa veľa môj žalúdok nieje nato zvyknutý a ja som veľmi plná ani dýchať sa mi teraz po obede nechce ťažko mi je .....chce to čas asi aby si žalúdok zvykol

@adzy vieš, musíš si uvedomiť, že možno si jedla málo objemovo, no kaloricky si bola velmi vysoko. Neviem tvoju výšku, no ak si dajme tomu priemerne vysoká, cca 165cm, a jedla by si posledné roky okolo 1800kcal denne, neexistuje aby si teraz mala cez 90kil. Bola si v kalorickom nadbytku dlhodobo. Preto ľudia pri hladomoroch nikdy neboli tuční, že akože sa bráni metabolizmus chudnutiu, ale boli vychudnuti. Keď budeš jesť menej, ako ti píšu tabuľky,schudnes rýchlejšie. Finta je v tom, či dokážeš stravu držať dlhodobo. Nie sa nárazovo extra obmedziť a potom pribrať ešte extra kilá.

piroska_
24. mar 2026
@adzy

@nataliik ďakujem nie takto budem jesť budem sa snažiť celý mesiac presne zapisovať vážiť všetko a ak uvidím na váhe o mesiac čo len 1 kg dole ma to nakopne a budem sa takto stravovať stále ,sem tam zhreším niekde na výlete ale aj to až keď uvidím na váhe mínus 15 kg aspoň.Zle som jedla aj ja keďže som docielila takúto váhu si môžem zato sama a darmo som cvičila nestačilo treba zmeniť úplne životný štýl,stravu

@adzy a daj si kľudne aj tu nutelu aj palacinku, len nech sa ti vojde do celkového denného príjmu.

adzy
autor
24. mar 2026
@anonym_c2f4ab

@adzy 509kcal na stroji nedas ani omylom. Pre teba absolutne nerealne. Chodievam na cyklo preteky, vela na to trenujem a tolko spalim za hodinu narocneho intevaloveho treningu na bicykli s takou zatazou, ktoru by si nedokazala udrzat ani 2 minuty. Ak sa natriasas na nejakom eliptickom trenazeri, tak spalis mozno tak 200kcal.

@anonym_c2f4ab prečo mi to potom ukazuje tak po 60 minútach je tam 509 kcl a km 19 dávam si ťažšiu záťaž 30 minút potom 20 minút ľahšiu a najľahšiu už na konci 10 minút

adzy
autor
24. mar 2026
@anonym_c2f4ab

@anonym_c2f4ab ak je to tak ako píšete potom ja nemám šancu spáliť 609kcl ako mám zadaný paušálny ľahký výdaj tým pádom ja by som mala prijať menej kcl v strave

simsalabim
24. mar 2026
@adzy

@anonym_c2f4ab ak je to tak ako píšete potom ja nemám šancu spáliť 609kcl ako mám zadaný paušálny ľahký výdaj tým pádom ja by som mala prijať menej kcl v strave

@adzy ked mas zadany lahky pausalny vydaj, mas prijat tolko, co ti KT vypocitali. Nie menej. Uz s tou hodnotou nehyb. Vaz, presne zapisuj, snaz sa prijat potrebne mnozstvo bielkovin. Po nejakom case uvidis. Ak mas, ako pises, "problem toho tolko zjest" - ved toto lahko vyriesis pridanim par orechov do jogurtu ci pridanim nejakeho platku syra... A s pohybom to zas nemusis silit, niekedy je menej viac. Strava je klucova, aby si aj potom po schudnuti dokazala jest tak, aby si nepribrala. Skus sem nahodit svoj dnesny jedalnicek.

adzy
autor
24. mar 2026
@piroska_

@adzy vieš, musíš si uvedomiť, že možno si jedla málo objemovo, no kaloricky si bola velmi vysoko. Neviem tvoju výšku, no ak si dajme tomu priemerne vysoká, cca 165cm, a jedla by si posledné roky okolo 1800kcal denne, neexistuje aby si teraz mala cez 90kil. Bola si v kalorickom nadbytku dlhodobo. Preto ľudia pri hladomoroch nikdy neboli tuční, že akože sa bráni metabolizmus chudnutiu, ale boli vychudnuti. Keď budeš jesť menej, ako ti píšu tabuľky,schudnes rýchlejšie. Finta je v tom, či dokážeš stravu držať dlhodobo. Nie sa nárazovo extra obmedziť a potom pribrať ešte extra kilá.

@piroska_ áno jedla som bezlepkove jedlá kde je veľa sacharidov ako sú cestoviny a hlavne chleba ,múčne jedlá ,prečo toje na dlho diagnóza celiakia po rokoch není zmizla údajne zmizla čo není možné ani .Skôr zlá diagnóza a tak sa mi aj dodrbal žalúdok lebo takéto zmeny v strave nieje bohviečo a ,keď som šla späť na lepkovú stravu pribrala som za rok 20 kg

adzy
autor
24. mar 2026
@simsalabim

@adzy ked mas zadany lahky pausalny vydaj, mas prijat tolko, co ti KT vypocitali. Nie menej. Uz s tou hodnotou nehyb. Vaz, presne zapisuj, snaz sa prijat potrebne mnozstvo bielkovin. Po nejakom case uvidis. Ak mas, ako pises, "problem toho tolko zjest" - ved toto lahko vyriesis pridanim par orechov do jogurtu ci pridanim nejakeho platku syra... A s pohybom to zas nemusis silit, niekedy je menej viac. Strava je klucova, aby si aj potom po schudnuti dokazala jest tak, aby si nepribrala. Skus sem nahodit svoj dnesny jedalnicek.

@simsalabim dnes nezapisujem lebo nedám kcl dnes čo mám je mi ťažko od zajtra zapisujem potrebujem to stráviť všetko za tie dni ,zajtra skočím si kúpiť aj tráviace enzými a orechy bežné lúpané?chladničke mám nakúpené len ešte zo pár vecí dokúpiť

adzy
autor
24. mar 2026
nataliik
24. mar 2026
@adzy

@adzy Len fungovaním tela( čiže nič navyše cvicenie) spali tvoje telo najviac, to by mala byť hodnota bazalu (dajme tomu 1450kcal u teba, presne zistíš len meraním inbody napriklad), zbytok pohybom. Nemusíš sa zodrat na tom stroji. Radšej prechádzka tempom 5,6km za hodinu do mierneho kopca, alebo 30 minut silového treningu.
Ale schudneš aj bez cvicenia. Len potom by si musela ubrat tie kcal a zmeniť si rezim na malú aktivitu. Len zase musíš rátať, ze schudneš aj svaly a telo nebude také pekne potom.
Každopádne skus zatiaľ ten mesiac držať ako to mas nastavene teraz, hlavne tie bielkoviny a daj potom vedieť vysledok.

anonym_c2f4ab
24. mar 2026
@adzy

@anonym_c2f4ab prečo mi to potom ukazuje tak po 60 minútach je tam 509 kcl a km 19 dávam si ťažšiu záťaž 30 minút potom 20 minút ľahšiu a najľahšiu už na konci 10 minút

@adzy Neviem aky stroj pouzivas ale pokial nemas aspon hrudny pas, ktorym by si si merala tepovu frekvenciu, tak nemozes vediet kolko spalis. Co ti ukazuje stroj je irelevantne. On nepracuje s tvojimi vstupnymi datami ale s nejakymi vseobecnymi.

simsalabim
24. mar 2026
@anonym_c2f4ab

@adzy Neviem aky stroj pouzivas ale pokial nemas aspon hrudny pas, ktorym by si si merala tepovu frekvenciu, tak nemozes vediet kolko spalis. Co ti ukazuje stroj je irelevantne. On nepracuje s tvojimi vstupnymi datami ale s nejakymi vseobecnymi.

@anonym_c2f4ab a hlavne vsetka technika je primarne nastavena na telo priemerneho muza. Muzske telo ma viac svalov, spali toho viac ako zena s rovnakou hmotnostou. Zeny maju prirodzene viac telesneho tuku. Moja hodnota 24,6% telesneho tuku je u zeny fajn hodnota, muza by take percento zaradilo medzi obezneho....

anonym_248e69
25. mar 2026

@adzy vykašli sa na tabuľky.A úprimne sa spýtaj samej seba či chceš schudnúť?Lebo, ak budeš denne jesť 3-4 kusy pečiva, džem, smoothie z ovocia kde je veľa cukru neschudnes.Ja ti rozumiem mám 46 r a pribrala som 13 kg nikdy som toľko nepribrala max 2-3 kg som tak frustrovaná, že uvažujem, že si budem pichať Mounjaro.mam skoro 90 kg, ale rozložené po celom tele ľudia hovoria, že na toľko nevyzerám.Chudnutie ide tak pomaly, že sa mi chce plakať a seknut s tým.Za mesiac aj pol som možno 2x zhresila kúsok zákusku a slané tyčinky.Inak mäso, zelenina, biely skyr, málo ovocia, z tuniaku a cottage, uhoriek mäsa a mäsa, rýb, vajíčok sa mi už chce 🤮nemám radu, ale mne tabuľky nevyhovujú už som raz dávno schudla 13 kg a udržala roky.Tak len tí vyjadrujem podporu po 40-45 tke to ide veľmi tazko a chce to silnú motivaciu

anonym_248e69
25. mar 2026
@adzy

@adzy namiesto gréckeho syru si kúp skyr ma viac bielkovín.

adzy
autor
25. mar 2026
@anonym_248e69

@adzy vykašli sa na tabuľky.A úprimne sa spýtaj samej seba či chceš schudnúť?Lebo, ak budeš denne jesť 3-4 kusy pečiva, džem, smoothie z ovocia kde je veľa cukru neschudnes.Ja ti rozumiem mám 46 r a pribrala som 13 kg nikdy som toľko nepribrala max 2-3 kg som tak frustrovaná, že uvažujem, že si budem pichať Mounjaro.mam skoro 90 kg, ale rozložené po celom tele ľudia hovoria, že na toľko nevyzerám.Chudnutie ide tak pomaly, že sa mi chce plakať a seknut s tým.Za mesiac aj pol som možno 2x zhresila kúsok zákusku a slané tyčinky.Inak mäso, zelenina, biely skyr, málo ovocia, z tuniaku a cottage, uhoriek mäsa a mäsa, rýb, vajíčok sa mi už chce 🤮nemám radu, ale mne tabuľky nevyhovujú už som raz dávno schudla 13 kg a udržala roky.Tak len tí vyjadrujem podporu po 40-45 tke to ide veľmi tazko a chce to silnú motivaciu

@anonym_248e69 ďakujem tiež som uvažovala nad moujarom ale lekárka mi to nedoporučuje ževraj radšej stravou ,môže sa stať ,že stým prestanem a priberiem späť ale už,keď to nepôjde za pár mesiacov tie kg dole tak asi považujem....,tie tabuľky mi len zaberajú čas a tiež mi to už nechutí nejak ale vlastne nič už som veľmi nasýtená a tak dnes som si kupila aj tráviace enzýmy tak uvidím či sa to trávenie rozbehne .Skúsim to poctivo aspoň 3 mesiace zapisovať a uvidím .

Strana
z6