Kalorické tabuľky: Čo robím zle pri chudnutí?
@anonym_292485 ano, a schudne prečo? lebo bude v deficite! nic ine na chudnutie nepomoze
@anonym_1add62 ale ja by som rada šla do deficitu ja mám práveže problém zjesť aj tých 1890 kcl strašne som plná a je mi ťažko len pod bazál nemôžem isť dlhodobo
@adzy jes malo bielkovin. Pridaj do jedalnicka tvaroh odtucneny, cottage, grecky jogurt, syry, orechy( pozor na mnozsrvo kvoli tuku), quinou, strukoviny, strukovinove cestoviny, maso ( nie bravcove), ryby. Zapni si aj makro cukru. Aby si videla tých 100g nutely a slahacku ako ti " vojdu" do tabulky. Hlavne si však začni jedlo vážiť a písať presne gramy. Skus to aspoň mesiac dodržiavať podľa hodnot, aké máš nastavene a uvidis. Teraz to nedodržiavas a nezdá sa mi, ze keď si si dala pomaly 4ks 80g bagetky, ze si sa zmestila do sacharidov za den. Nechýbajú sa "slamiek", lebo ti napisali, ze zo stresu máš veľké brucho. Najskôr to bude z cukru a tuku.
Co sa týka toho, ze ostatný jedia vseliako. Ja si varím sebe osobitne podľa KT, jednej dcére osobitne, ďalšej a mužovi zase osobitne a to pomaly každý deň. Dá sa to zvládnuť. A nie nemôžeš si cez víkend dopriať co chces, aký to bude mať zmysel, ze 5 dní splnis 1800kcal a za 2 dní zjes 3000kcal. V prepočte v deficite nebudes= nebudeš chudnut.
Držím palce pri tvojej premene.
@nataliik ďakujem ja mám práveže problém zjesť aj tych 1900 kcl ja som jedla dlhé roky vlastne skoro nič obed a slabú večeru, teraz som až plná stýchto kcl ,mne to príde ,že aj z vody priberám heh
@adzy inak pri tvojich údajoch (40r, 94kg, 165cm a tuk som dala 40%) kalkulačka vypocitala iné hodnoty.
@nataliik tak teraz čoho aa držať toto by som prijala viac ako tých 1900 kcl ja mám práveže problém to dodržať premňa je to veľa jedla a som strašne plná ,teraz si robím raňajky dve varené vajcia ,šunka ,riccoty,chlebík malý a ja nevládzem jesť už dnes vôbec ráno som plná už od včera
@nataliik tam isto zalezi aj na zvolenom tezime. Aspon v KT si volis mieru aktivity. Niekto, kto cvici 5x tyzdenne moze zjest viac ako niekto, kto cvici 1-2x.
@anonym_292485 tak to bude mounjaro ci ozempic?
@adzy ak potrebujes mat den, ked toho zjes viac, tu ti vypocitaju, kolko mozes vtedy zjest a kolko v ostatne dni. Ale bez planovania to nepojde https://www.calculator.net/calorie-calculator.html
@simsalabim ďakujem chcem veľmi schudnúť ,cvičím každý deň hodinu okrem víkendu, bolí ma všetko aj vlasy heh stoho cvičenia z táto váha mi vadí nikdy som takúto nemala ani v tehu hrozné ozaj to začalo po tej 40 tke
@anonym_1add62 ale ja by som rada šla do deficitu ja mám práveže problém zjesť aj tých 1890 kcl strašne som plná a je mi ťažko len pod bazál nemôžem isť dlhodobo
@adzy ty sa stále točíš v kruhu a tvrdíš že máš problém zješť 1890 kcal. Lenže ty to zle zapisuješ a reálne zješ oveľa viac ako tých 1890 kcal. Len z nejakého dôvodu si to nechceš prispustiť.
Treba sa zamerať na tú stravu - veď toľko pečiva za deň čo zješ ty nezje ani drevorubač, pomaly žiadne bielkoviny, žiadne poriadne jedlo...
@adzy fakt??? tak ani jeden deň sa nesnažíš poriadne stravovať ale na kokteily skočíš hneď... wau
@anonym_d510d8 kde vidíte, že sa zle stravujem ,nemyslím si ,že sa zle len si to neviem dobre zoradiť tie kcl a dobre zapisovať ,teraz si robím na raňajky dve vajcia varené ,šunka plátky 2 ks 95%,riccotu a chlebík maličký celozrnný a mám dosť moj žalúdok to nezvláda toľko jedla ,desiatu už nezvládnem a na obed tofu zo zeleninou ,olovrant grécky biely jogurt ,chia semiačka ,ovocie maliny a müsli ,večera vôbec neviem čo a či to už moj žalúdok zvládne ja som dlhé roky jedla max dva x obed a večer niečo ľahké čo bola chyba a žalúdok mám ozaj malý ,teraz ho mám ťažký citím sa moc plná
@adzy ty sa stále točíš v kruhu a tvrdíš že máš problém zješť 1890 kcal. Lenže ty to zle zapisuješ a reálne zješ oveľa viac ako tých 1890 kcal. Len z nejakého dôvodu si to nechceš prispustiť.
Treba sa zamerať na tú stravu - veď toľko pečiva za deň čo zješ ty nezje ani drevorubač, pomaly žiadne bielkoviny, žiadne poriadne jedlo...
@anonym_d510d8 zmením to stojí mi to zato dnes budem jesť viac bielkovín a vlastne budem sa snažiť každý deň sa sústrediť nane
@anonym_d510d8 kde vidíte, že sa zle stravujem ,nemyslím si ,že sa zle len si to neviem dobre zoradiť tie kcl a dobre zapisovať ,teraz si robím na raňajky dve vajcia varené ,šunka plátky 2 ks 95%,riccotu a chlebík maličký celozrnný a mám dosť moj žalúdok to nezvláda toľko jedla ,desiatu už nezvládnem a na obed tofu zo zeleninou ,olovrant grécky biely jogurt ,chia semiačka ,ovocie maliny a müsli ,večera vôbec neviem čo a či to už moj žalúdok zvládne ja som dlhé roky jedla max dva x obed a večer niečo ľahké čo bola chyba a žalúdok mám ozaj malý ,teraz ho mám ťažký citím sa moc plná
@adzy toto, co pises, mi je tazko uverit - ved si sem dala fotky 4 peciv za den… ale to je jedno. Uvedom si 3 veci: 1) strava je zaklad. Ak budes v kalorickom deficite, schudnes aj bez pohybu. Treba poctivo vazit a zapisovat, jedla planovat, aby si mala vhodne mnozstvo bielkovin atd. Zopakujem - vazit! Ak napises - olovrant jogurt, chia, musli, ovocie - toto moze byt 100 aj 400kcal. Dolezite je mnozstvo, preto vazit. 2) je naozaj zbytocne cvicit tak, ze ta bolia aj vlasy. Staci 2x tyzdenne kardio a 2x silovy trening - 20min na zaciatok je uplne ok. Svaly spalia viac ako tuk. Postupne pridavat. 3) to, co robis, musi byt udrzatelne. Co urobis, ked schudnes? Vratis sa k starym zvykom? Ci budes nadalej jest ako pred tym? Budes cvicit tak, ze ta budu boliet aj vlasy? Ci ako to planujes? Lebo chudsia chces byt asi uz stale. Ci? Cokolvek teraz robis, nastav si to tak, ze v tom budes zit uz stale. Zvladnes to? Ak nie, nastav si to tak, aby to bolo pre teba ok. Zo zivota treba mat aj radost.
@adzy toto, co pises, mi je tazko uverit - ved si sem dala fotky 4 peciv za den… ale to je jedno. Uvedom si 3 veci: 1) strava je zaklad. Ak budes v kalorickom deficite, schudnes aj bez pohybu. Treba poctivo vazit a zapisovat, jedla planovat, aby si mala vhodne mnozstvo bielkovin atd. Zopakujem - vazit! Ak napises - olovrant jogurt, chia, musli, ovocie - toto moze byt 100 aj 400kcal. Dolezite je mnozstvo, preto vazit. 2) je naozaj zbytocne cvicit tak, ze ta bolia aj vlasy. Staci 2x tyzdenne kardio a 2x silovy trening - 20min na zaciatok je uplne ok. Svaly spalia viac ako tuk. Postupne pridavat. 3) to, co robis, musi byt udrzatelne. Co urobis, ked schudnes? Vratis sa k starym zvykom? Ci budes nadalej jest ako pred tym? Budes cvicit tak, ze ta budu boliet aj vlasy? Ci ako to planujes? Lebo chudsia chces byt asi uz stale. Ci? Cokolvek teraz robis, nastav si to tak, ze v tom budes zit uz stale. Zvladnes to? Ak nie, nastav si to tak, aby to bolo pre teba ok. Zo zivota treba mat aj radost.
@simsalabim jasné ,že premňa to už bude životný štýl aby som si váhu, keď sa mi podarí schudnúť udržala len je pravda,že moc si neverím ,že sa mi podarí schudnúť aspoň 25 kg moj cieľ je aspoň mať tých 69 kg .Neviem zapísať dnes na obed kuracie prsia na masle a bylinkách a ktomu len zeleninu
@nataliik tam isto zalezi aj na zvolenom tezime. Aspon v KT si volis mieru aktivity. Niekto, kto cvici 5x tyzdenne moze zjest viac ako niekto, kto cvici 1-2x.
@anonym_292485 tak to bude mounjaro ci ozempic?
@adzy ak potrebujes mat den, ked toho zjes viac, tu ti vypocitaju, kolko mozes vtedy zjest a kolko v ostatne dni. Ale bez planovania to nepojde https://www.calculator.net/calorie-calculator.html
@simsalabim samozrejme ze keď cvicis veľa, viac papas. Ja som jej tie hodnoty prepocitala podľa kalkulačky totálne a dala som malú aktivitu.
@simsalabim a takisto neviem zapísať smoothie mrkva jablko špenát a kúsok banánu všetko odvážiť zvlášť?a pridať 100ml vody ?
@nataliik no ale ono treba tie údaje do tých kalkulačiek aj vedieť zadať 😉 keď zadáš ROVNAKÉ údaje do KT a do kalkulačky od totha tak ti vyjdu cca rovnaké hodnoty
Samozrejme, že keď zadáš do inej kalkulačky nižšie hodnoty tak aj výsledok bude nižší
@anonym_d510d8 pozri ja som zadala preto, lebo sa mi nejako nezdalo koľko sacharidov tam ma.
Ak das jasne inú aktivitu, iné množstvo tuku ti dá iné hodnoty.
A predstav si, ze tu kalkulačku ja používať viem.
@nataliik tak teraz čoho aa držať toto by som prijala viac ako tých 1900 kcl ja mám práveže problém to dodržať premňa je to veľa jedla a som strašne plná ,teraz si robím raňajky dve varené vajcia ,šunka ,riccoty,chlebík malý a ja nevládzem jesť už dnes vôbec ráno som plná už od včera
@adzy viac kcal nie. Zatiaľ si to nechaj ako ti nastavila kamaratka, ale zapisuj poriadne a presne na gramy. Váž si jedlo a zvys bielkoviny, tie hlavné by si mala mat 100%. Chvíľku potrvá,kým sa naučíš jest, ale ono ti to potom bude akurát. Na ranajky si daj napriklad celozrny chlieb 80g, k tomu nejakú nátierku spraviť napr cottage s vajíčkom varenými, šunku vysokopercentnu 60g a zeleninu 150g. Na obed 100g prilohy (zemiaky, ryža, cestoviny atď) 150g masa/ryby a koľko zeleniny potrebuješ 100-150g, na olovrant grecky jogurt 1ks ovocia (tiež treba odvazit) a večeru uz uvidíš koľko ti bude chýbať, ale zvyčajne večera uz je taka lahsia, keď aj tie 2ks palacinky, čo budes robiť detom, ale ty si das k nim odtucneny tvaroh 250g. To uz podľa tabuliek ako ti bude vychadzat.
A zapni si v tabuľkách aj makro cukru, budes veľmi prekvapena.
@simsalabim a takisto neviem zapísať smoothie mrkva jablko špenát a kúsok banánu všetko odvážiť zvlášť?a pridať 100ml vody ?
@adzy no odvážis si mrkvu, osobitne špenát, osobitne banan a ml vody. Lenže zase banan ma najviac cukru z ovocia, skus tam dat jablcko. Lebo ani toho ovocia pri chudnuti nemôžeš jest na kg.
@simsalabim jasné ,že premňa to už bude životný štýl aby som si váhu, keď sa mi podarí schudnúť udržala len je pravda,že moc si neverím ,že sa mi podarí schudnúť aspoň 25 kg moj cieľ je aspoň mať tých 69 kg .Neviem zapísať dnes na obed kuracie prsia na masle a bylinkách a ktomu len zeleninu
@adzy ak to varis pre všetkých, tak si to jedlo pridaj do moje jedla a tam zapises všetky suroviny co použiješ navazene. Ak si ich robíš len sebe, tak zapises koľko g masla si dala, maso si odvazis najlepšie pre teba potom uz upecene. A čo takto namiesto len zeleniny k tomu pridať strukoviny alebo aj 100g zemiakov/ryze/cestovin/quinoa atď atď.
Zase nechoď do extremu. Normálne jedz,len upravis porciu na menej sacharidov a viac bielkovin.
Ps neboj sa schudnúť sa dá, keď budes chcieť a dodrziavat. Schudla som 24kg za 9 mesiacov.
@adzy každú surovinu odvážis a zapises
@adzy Preco jes nasilu, ak si plna, nechapem? Ide o to zjest, kolko ti chuti, nemusis jest nasilu, ale neprekrocit 1800 kcal. A dodrzat kazdodenny prijem bielkovin, inak zacnes stracat svalstvo. Plus bielkoviny maju najmenej kcal a najviac ta zasytia na dlhsiu dobu. 1800 kcal je rovnovazny prijem pri 80-90 kg, pri ktorom nechudnes, ani nepriberas. Ty chces ale chudnut, tak by si mala ubrat aspon -300 kcal v prijme na 1500 kcal. Alebo pridat pohyb -300kcal, aby si sa dostala pohybom na 1500 kcal, ked uz zjes 1800 kcal.
@anonym_d510d8 pozri ja som zadala preto, lebo sa mi nejako nezdalo koľko sacharidov tam ma.
Ak das jasne inú aktivitu, iné množstvo tuku ti dá iné hodnoty.
A predstav si, ze tu kalkulačku ja používať viem.
@nataliik no lenže ty si to nezadala tak ako to má v kt ale ubrala si jej aktivitu a teda jasné, že ti vyšli nižšie kcal... to ti aj ja môžem poslať screen tabuľky kde keď uberiem aktivitu a zvýšim deficit tak zrazu budem mať tabuľku s príjmom 1000 kcal
@adzy ale veď si skús poriadne prečítať diskusiu a už si neklam. Aky že máš problém zjesť toľko kalórií??? Veď v pohode zjes 100g nutely na posedenie. Ženy ti tu veľmi dobre radia. To, že teraz si akože dva dni dáš malý chlebík s ricottou a myslíš si, že robíš všetko pre chudnutie, to je nič. Musíš si precízne zapisovať a držák jedálniček aspoň mesiac, kým uvidíš výsledok. Kks, že toľko toho robíš a proste nechudnes, tak musíš vyskúšať "zázračné" kokteily..môj ty Boh, veľmi, veľmi klameš samú seba. Ale je to tvoj život, tvoje telo, tvoje rozhodnutie 🤷
@nataliik ďakujem ja mám práveže problém zjesť aj tych 1900 kcl ja som jedla dlhé roky vlastne skoro nič obed a slabú večeru, teraz som až plná stýchto kcl ,mne to príde ,že aj z vody priberám heh
@adzy
neexist, ze mas sproblem zjest 1900 kcal - 100 gramov nutely ma cca 540!!! kalorii a ty to das jednym supom so slahackou a dzemom na ranajky - vyzivova hodnutas (obrazne) nula cela nic
staci zaradit do stravy kusok avokada, nejaky tucnejsi syr, par orechov - nie je to velke mnozstvo jedla - ale je to vysoko kalorocke, cize nebudes mat pocit, ze vela jes - ale naplnis denny prijem
o tomto to je - NAUCIT sa jest dobre, zdravo, dlhodobou udrzatelne
nie chvilu dietovat, potom sa tesit, ako si das cez vikend zhresenie - to sa budes tocit furt v kolecku
@nataliik no lenže ty si to nezadala tak ako to má v kt ale ubrala si jej aktivitu a teda jasné, že ti vyšli nižšie kcal... to ti aj ja môžem poslať screen tabuľky kde keď uberiem aktivitu a zvýšim deficit tak zrazu budem mať tabuľku s príjmom 1000 kcal
@anonym_d510d8 tak asi vieme, ze príjem 1000kcal je veľmi málo hlboko pod bazalom, ale dobre. Za ďalšie zadala som hodnoty,ktoré uviedla. Aktivitu jej my nevieme posúdiť, ze napíše behám hodinu na bycikli alebo inom stroji. Super, ale v akom tempe s akou zaťažou? Nemôžeš dat potom z tohto hned strednú aktivitu napriklad a porovnávať to s niekym,kto 3-4x do týždňa ma hodinu silového tréningu s ťažkými vahami.
A nakoniec, ja som jej nekazala jest podľa toho, to sa uz rozhodne sama, len ze sa mi zda, ze jej vyšlo celkom dost aj sacharidov na prijem- 4ks pečiva 80gramoveho denne? 100g nutely na ranajky s palacinkami a tabuľka je ok?
@anonym_292485 prosím bližšie info do správy ďakujem ...také by som aj prijala zle mi trávi jedlo strašne som nafúknutá a mám ťažký žalúdok
@adzy Sú to produkty Herbalife, dá sa s nimi nahradiť plnohodnotné jedlo, obsahujú veľa vitamínov a bielkovín.
Vďaka nim som schudla od januára skoro 15 kíl.
Skúšala som predtým tiež všetko možné a nedarilo sa mi.
@adzy Sú to produkty Herbalife, dá sa s nimi nahradiť plnohodnotné jedlo, obsahujú veľa vitamínov a bielkovín.
Vďaka nim som schudla od januára skoro 15 kíl.
Skúšala som predtým tiež všetko možné a nedarilo sa mi.
@anonym_292485 a potom zacnes jest normalne jedlo, nie koktejliky a bude +20kg...autorka sa potrebuje naucit spravne jest, nie pit nahrady
@adzy baby ti tu dobre radia. Ja tu píšem ako žena, ktorá sa po pôrodoch pri výške 176 cm "vyžrala" na 90 kíl. Schudla som skoro 30 a dlhé roky som si váhu 63 kíl držala. Ale teraz po 43 to začalo ísť hore, po vianociach som mala na váhe 66 kíl a to už bola pre mňa stopka. Na Mačingovú sa mi ísť nechcelo, tak reku skúsim ospevované kalorické tabuľky a áno.. 71 deň a ja mám dolu 5 kíl. Bez hladovania, idem dolu z tuku a priberám na svaloch (manžel mi kúpil vysnívanú diagnostickú váhu, tak to ukazuje krásny progres). Ja som prišla na to, že jem málo. Žila som prevažne na zelenine a blbostiach, normálne jedlo mi nechýbalo.
Tvoj jedálniček je celý zlý. ja mám nastavené kcal na 1747 na chudnutie, málokedy toto číslo dosiahnem, som väčšinou na úrovni 1450 cca. ráno jem normálne pečivo, napr dnes som mala 3 plátky drevorubačského chleba z Lidl, horčicu, 100 g morčacej šunky, veľkú kávu, zeleninu a čaj. Na obed som mala kuracie prsia, zemiaky a dusenú zeleninu. Všetko presne odvážené pred varením, áno, varím sama pre seba a vôbec to nezaberá toľko času. Keď chceš tie kilá dať dolu, je to beh na dlhé trate, Na olovrant si dám grécky jogurt s proteínom a na večeru ešte neviem. Jem normálne aj koláč, keď mám chuť, dám si tvaroh s lyžičkou nutely bez cukru, kúsok čokolády, uvarím si puding, ale všetko si zapisujem.
Ty musíš proste naplniť bielkoviny, kúp si proteín, jedz cottage, ktorý sa dá upraviť rôzne, urobíš z neho palacinky, pečivo, zapečieš si ho s vajíčkami, tuniakom a zeleninou a máš kvalitný obed. Kupuj si grécke jogurty s max 2 percentami tuku, ja si kupujem vždy kilový kýblik. Jedz vajíčka. a poctivo, ale poctivo zapisuj. Všetko. Ja si napríklad pečiem domáce cereálie, kváskujem, každý recept si nahodím do mojich jedál.
@adzy ak to varis pre všetkých, tak si to jedlo pridaj do moje jedla a tam zapises všetky suroviny co použiješ navazene. Ak si ich robíš len sebe, tak zapises koľko g masla si dala, maso si odvazis najlepšie pre teba potom uz upecene. A čo takto namiesto len zeleniny k tomu pridať strukoviny alebo aj 100g zemiakov/ryze/cestovin/quinoa atď atď.
Zase nechoď do extremu. Normálne jedz,len upravis porciu na menej sacharidov a viac bielkovin.
Ps neboj sa schudnúť sa dá, keď budes chcieť a dodrziavat. Schudla som 24kg za 9 mesiacov.
@nataliik wau super tak veľa schudnúť, áno len som odvážila v surovom stave to prso jedno nie už upečenom a už som nevládala zjesť inú prílohu len zeleninu som dala do panvice cuketu ,papriku a cinsku zmes no mám dosť strašne som plná a pritom ,keď som doslova tučná niekto by povedal ,že tá ale musí veľa jesť no prd pretože sa snažím teraz dodržiavať tieto kcl a nevládzem vlastne ani nevládzem dať tých 1890 kcl max 1600 ,keď aj dám ako včera ja jem už nasilu cítim ,že idem prasknúť, idem si pozrieť asi tráviace enzými nejaké ....
@nataliik wau super tak veľa schudnúť, áno len som odvážila v surovom stave to prso jedno nie už upečenom a už som nevládala zjesť inú prílohu len zeleninu som dala do panvice cuketu ,papriku a cinsku zmes no mám dosť strašne som plná a pritom ,keď som doslova tučná niekto by povedal ,že tá ale musí veľa jesť no prd pretože sa snažím teraz dodržiavať tieto kcl a nevládzem vlastne ani nevládzem dať tých 1890 kcl max 1600 ,keď aj dám ako včera ja jem už nasilu cítim ,že idem prasknúť, idem si pozrieť asi tráviace enzými nejaké ....
@adzy tak si daj jedlo 5 x denne. Ja napr desiatu nepotrebujem, ale olovrant áno, resp niečo malé sladké ku káve. Keď začneš jesť pravidelne, telo si zvykne a bude si jedlo doslova v tých časoch pýtať
@adzy Preco jes nasilu, ak si plna, nechapem? Ide o to zjest, kolko ti chuti, nemusis jest nasilu, ale neprekrocit 1800 kcal. A dodrzat kazdodenny prijem bielkovin, inak zacnes stracat svalstvo. Plus bielkoviny maju najmenej kcal a najviac ta zasytia na dlhsiu dobu. 1800 kcal je rovnovazny prijem pri 80-90 kg, pri ktorom nechudnes, ani nepriberas. Ty chces ale chudnut, tak by si mala ubrat aspon -300 kcal v prijme na 1500 kcal. Alebo pridat pohyb -300kcal, aby si sa dostala pohybom na 1500 kcal, ked uz zjes 1800 kcal.
@anonym_19c585 vážne?hurá niekto mi to konečne normálne vysvetlil takže ja nemusím jesť až tých 1890 kcl ????mám tam ale zadanú aktivitu ako paušálny výdaj to robí cca 609 kcl čo aj dávam určite pretože cvičím hod na stroji to mi robí okolo 509kcl aj keď možno už ako tu niekto písal ,že tiež to nemusí biť pravda to číslo a 30 minút gumy cvičím a hýbem sa aj popri deťoch prechádzka každé rano do škôlky zo škôlky atď .rodinný dom kde stalé niečo robím tak si myslím ,že dám tych 609kcl tak ja sa už vtom strácam pretože tých 1500 kcl dám pohode tých 1890 je premňa veľmi veľa
@adzy ale veď si skús poriadne prečítať diskusiu a už si neklam. Aky že máš problém zjesť toľko kalórií??? Veď v pohode zjes 100g nutely na posedenie. Ženy ti tu veľmi dobre radia. To, že teraz si akože dva dni dáš malý chlebík s ricottou a myslíš si, že robíš všetko pre chudnutie, to je nič. Musíš si precízne zapisovať a držák jedálniček aspoň mesiac, kým uvidíš výsledok. Kks, že toľko toho robíš a proste nechudnes, tak musíš vyskúšať "zázračné" kokteily..môj ty Boh, veľmi, veľmi klameš samú seba. Ale je to tvoj život, tvoje telo, tvoje rozhodnutie 🤷
@piroska_ ďakujem aj takýto komentár, vôbec si neklamem neviem dobre zapisovať tabuľky ,ta nutela bola rozpustená a poliata na palacinkách takže som to zle zapísala ja si beriem rady určite od takých čo mi napísali a som im vďačná zato .Idem odznova a všetko si vážiť a ozaj nedávam tých 1890kcl aj keď mám zapísané v tabuľke je to celé zle ...ja som jedla dlhé roky obed a večera a niekdy ozaj ,že len raz nestíhala som pri synovi ani som nemala chuť no už je väčší a chcem sa naučiť jesť pravidelne čo mi zatiaľ ide ale som strašne plná nevládzem toľko jesť musím si zvyknúť chce to čas

@anonym_292485 prosím bližšie info do správy ďakujem ...také by som aj prijala zle mi trávi jedlo strašne som nafúknutá a mám ťažký žalúdok
@adzy fakt??? tak ani jeden deň sa nesnažíš poriadne stravovať ale na kokteily skočíš hneď... wau