icon

Kalorické tabuľky: Čo robím zle pri chudnutí?

adzy
Dnes o 10:01

Ahojte Prosím Vás takto sa snažím jesť mesiac a ani kg dole .Neviete poradiť kdeje chyba ?ďakujem

Kalorické tabuľky: Čo robím zle pri chudnutí?
Strana
z4
sisa_s
Dnes o 13:36
@anonym_19c585

Neist pod bazal je oblubena povera. Pod bazal ist mozes, samozrejme s rozumom. Ak mas anorexiu a pojdes dlhodobo pod bazal, tak proste umries. Ak mas 15 kg nadvahu a pojdes pod bazal, prinutis tym telo viac siahnut na tieto zasoby. Cize ak mas z coho chudnut (tuk), tak mozes ist pod bazal. Ak nemas, tak nesmies.
Ludia co drzia post 1-2dni idu poriadne pod bazal, ked nic nejedia. Vysledok je ocisteny organizmus. Ked idu ludia na kolonoskopiu, 3-4 dni piju iba dzus, jedia vyvar a zase, neumru z toho.

@anonym_19c585 nie je to povera, je to fakt 🙂 kratkodobo ist pod bazal samozrejme neuskodi, inak pises bludy... dlhodobe jedenie pod bazalom spomaluje metabolizmus, stracaju sa svaly, prichadza psychicka nervozita, stres..

anonym_1bfd16
Dnes o 13:37
@anonym_53cf14

@anonym_1bfd16 toto chodim aj ja cvicit. Je to makacka ale skvela. Vies poradit ako upravit kortizol? Mam take brucho,stres,unava. Vdaka

@anonym_53cf14 no to je prave to, co sa hovori, ze "chudnutie je v hlave". Kortizol sa neda upravit cvicenim, ani stravou. A toto je neskutocne tazke sa prestavit. Konkretny recept na to nie je ziadny, nakolko kazdy to mame inak, ine strachy, rozne typy stresovych situacii. Mne k tomuto pomohlo, ze som si kedysi pisala dennik a ked som si po case zanalyzovala, kde a ako zijem v rozpore s tym, ako by som zit chcela, tak som si pisala k jednotlivym situaciam moznosti, co mozem a aj viem zmenit. Podarilo sa mi zmenit viac veci v zivote, trvalo to ale fakt dlho, kym som si to urovnala, to nie je zalezisot na tyzdne, ale dlhe mesiace. Ja som dokonca cez spodne brucho mala az 125cm a okolo zadku 115, velky nepomer= stresovy zivot. Dnes mam spodne brucho cca 95cm, zadok kusok cez 100cm, stale vacsie, ale uz som sumernjesia. Dnes, ked vidim vonku nejaku damu, ktora ma velke spodne brucho, hned tam vidim stresovy zivot, ktory zajeda.

simsalabim
Dnes o 13:37
@anonym_19c585

Neist pod bazal je oblubena povera. Pod bazal ist mozes, samozrejme s rozumom. Ak mas anorexiu a pojdes dlhodobo pod bazal, tak proste umries. Ak mas 15 kg nadvahu a pojdes pod bazal, prinutis tym telo viac siahnut na tieto zasoby. Cize ak mas z coho chudnut (tuk), tak mozes ist pod bazal. Ak nemas, tak nesmies.
Ludia co drzia post 1-2dni idu poriadne pod bazal, ked nic nejedia. Vysledok je ocisteny organizmus. Ked idu ludia na kolonoskopiu, 3-4 dni piju iba dzus, jedia vyvar a zase, neumru z toho.

@anonym_19c585 ano, ale tu je podstatne, ze ta strava je obmedzena na par dni a potom uz nie. Nejde pod bazal 30 dni v mesiaci. Je to ako druh prerusovaneho postu, kde sa 2 dni v tyzdni je 500 kcal a zysok normalne. Toto je ok, ale dlhodobo a sustavne ist pod bazal nie je ani zdrave, ani udrzatelne.

siska25
Dnes o 13:39
@adzy

@adzy ja len ze Slatinsky chlieb, dva krajce ( nie konce chleba), ak naozaj odvazis, tak maju 70 - 75 g. Naozaj to jedlo treba presne vazit a v surovom stave. Ja si robim prazenicu s dvoch vajec a zadam do tabuliek surove vajce 100 g, plus 5 ml olivovy olej. Sunka 2 g, to neexistuje, 30 g sunky nakrajanej na extra tenko som mala asi 5 platkov.

anonym_d510d8
Dnes o 13:39
@adzy

@evka64 môžte mi prosím poradiť teda mám len paušálny výdaj denný zapísaný automaticky ine aktivity ručne nezapisujem a takto mi to vyšlo

@adzy máš to nastavené dobre... to číslo mínus v aktivitách máš mať... len niektoré tu zas bludy píšu a zbytočne mýlia ľudí lebo nevedia ako vyzerá appka po aktualizácii

anonym_19c585
Dnes o 13:40
@sisa_s

@anonym_19c585 nie je to povera, je to fakt 🙂 kratkodobo ist pod bazal samozrejme neuskodi, inak pises bludy... dlhodobe jedenie pod bazalom spomaluje metabolizmus, stracaju sa svaly, prichadza psychicka nervozita, stres..

@sisa_s Ist pod bazal mozu pocas chudnutia. Ked dosiahnu optimalnu vahu, tak prestat. Plus samozrejme idealne je to pouzivat s pauzami, nech clovek netaha za sebou nohy bez energie. Prklad 2 dni v tyzdni ist pod bazal, 5 dni nad,... .Tie narazove soky s low kcal vedia nakopnut spalovanie, ked chudnutie zastane.

negymama
Dnes o 13:44
@anonym_1bfd16

@autorka ako Ti vyzera spodne brucho? Je velke, previsnute, alebo mas tuk po tele rozlozeny tak pravidelnejsie? Ak mas to spodne brucho velke, previsnute, tvori sa ti vela kortizolu- stresovy hormon, ten treba nejako pochopit a skusit sa nastavit inak

podla screenshotov to na 1.pohlad vyzera, ze prijem mas vyssi, ako si zapisujes. Lebo napr.tie miesane vajcia 50g a 20g syr je mnozstvo, ktorym tak akurat zaspinis panvicu.

po 40 nam z tela rychlejsie ubudaju svaly a kedze svaly podporuju rychlejsie spalovanie, myslime si, ze sa nam spomaluje metabolizmus (co samozrejme moze byt tie- znizeny estrogen, zavodnovanie, std) aerobny trening je super, avsak dvihanie ciniek (a tym nemyslim 2 kg jednorucky, ale normal tvrdy silovy trening, napr.rychlo sa dopracovat k mrtvemu tahu so 40kg, drepovanie s 15kg, bulharske aspon s 10kg a to su len take zakladne vahy) by sa zislo troska viac, aby si nabrala nejaky ten sval a potom pri aerobnom cviceni ti bude spalovat rychlejsie. Co by som ja odporucila, je cross fit, je to kombinacia siloveho a aerobneho cvicenia a je to nieco brutal ucinne, hlavne pre nas 40+

@anonym_1bfd16 no ono si mnohi ludia myslia, ze "metabolizmus" je nejaka nasa konstantna hodnota, ktora nam pomaly vekom klesa.
No nic take neexistuje, nase spalovanie sa meni hocikedy aj v priebehu dna, znizenim ci zvysenim aktivity. Je mozne ho zvysit cvicenim v hocijakom veku, kludne aj v 80 tke.

Ja som tiez pribrala v menopauze, ale nie kvoli veku ci "hormonom" ale pre zpohodlnenie, znizenie aktivity /deti odrastli/, a kedze moj prijem potravin ostal rovnaky , tak jasne ze som priberala. Moje mlade "rychle spalovanie" bol o tom, ze sme byvali na vyrazne kopcovitom sidlisku, behala som za 4 detmi, tlacila hore brehom nalozeny kocik x krat denne. Nohy som mala ako zapasnik svalnate.
Prestahovanie na rovinu, vacsie deti a kila sli nahore.
Potom som dokazala schudnut nie ze po 40 tke ale po 50tke...ziadne vyhovorky, pohyb, zmena stravy, spanok a v pohode to islo, schudla som skoro 13 kil za rok, a ked si chcem vahu drzat...tak pohy,b, neustaly pravidelny, silovy plus nieco na kondicku. Toto je kluc k rychlemu metabolizmu, nabrat svaly a neustavat.

simsalabim
Dnes o 13:51
@adzy

@januska12323 veď toto musím to zmeniť, keď chcem schudnúť ono ,že počas víkendu môžem zhrešiť a tak vzdy niečo sladké urobím hlavne kvôli deťom a aj mužovi ale umňa to neplatí asi

@adzy zaklad je naozaj dokladne vazit a jedlo si dopredu planovat. V zapise mas 2g sunky. To akoze naozaj? Platok ma tak 15g. A naco mas aj druhu veceru? Ak mas prijat denne 1800kcal, tak si to rozpocitaj na ranajky, obed, olovrant a veceru. Do 1800kcal sa ti v pohode zmesti aj nejaka sladkost - maly ovseny 10g keksik ku kave. Ak sa ti ziada sladke, jeden mini keksik ta nezabije. Planuj si ranajky na 400kcal, obed a veceru 600 a olovrant 150. Dopredu uvazuj, co si v ten den das a ako z toho bude zdrave jedlo. Deti chcu palacinky? Ok, daj si aj ty, ale iba jednu, napln 100g tvarohu dosladenu orechovym maslom a drobnym ovocim. O moc viac ti ako hlavne jedlo nevyjde. Deti chcu spagety s paradajkovou omackou? Daj si aj ty rozumnu porciu cestovin (150g), k tomu omacku a cottage cheese (vela bielkovin, malo kcal).

evka64
Dnes o 13:51
@adzy

@evka64 môžte mi prosím poradiť teda mám len paušálny výdaj denný zapísaný automaticky ine aktivity ručne nezapisujem a takto mi to vyšlo

@adzy poslala som ti spravu

nyusika
Dnes o 13:52
@adzy

@januska12323 veď toto musím to zmeniť, keď chcem schudnúť ono ,že počas víkendu môžem zhrešiť a tak vzdy niečo sladké urobím hlavne kvôli deťom a aj mužovi ale umňa to neplatí asi

@adzy NIE
ty sa nespoliehaj na to, ze pocas vikendu mozes zhresit - zhresit mozes vtedy, ked to budes mat uz definitivne upratane v hlave, budes vediet, kolko a co jest - inak nie...proste musis venovat par ty

januska12323
Dnes o 14:02

Skús zajtra jesť podobne ale všetko odváž. Uvidíš aký je to rozdiel.

adzy
autor
Dnes o 14:04
@simsalabim

@adzy zaklad je naozaj dokladne vazit a jedlo si dopredu planovat. V zapise mas 2g sunky. To akoze naozaj? Platok ma tak 15g. A naco mas aj druhu veceru? Ak mas prijat denne 1800kcal, tak si to rozpocitaj na ranajky, obed, olovrant a veceru. Do 1800kcal sa ti v pohode zmesti aj nejaka sladkost - maly ovseny 10g keksik ku kave. Ak sa ti ziada sladke, jeden mini keksik ta nezabije. Planuj si ranajky na 400kcal, obed a veceru 600 a olovrant 150. Dopredu uvazuj, co si v ten den das a ako z toho bude zdrave jedlo. Deti chcu palacinky? Ok, daj si aj ty, ale iba jednu, napln 100g tvarohu dosladenu orechovym maslom a drobnym ovocim. O moc viac ti ako hlavne jedlo nevyjde. Deti chcu spagety s paradajkovou omackou? Daj si aj ty rozumnu porciu cestovin (150g), k tomu omacku a cottage cheese (vela bielkovin, malo kcal).

@simsalabim ďakujem im som akurát dnes spravila bolonské špagety ,mám to pestré doma jedna celiatička druhý alergia na laktózu a ja alergia na kbm a ajtak jem čo nemám

negymama
Dnes o 14:10
@anonym_d510d8

@adzy máš to nastavené dobre... to číslo mínus v aktivitách máš mať... len niektoré tu zas bludy píšu a zbytočne mýlia ľudí lebo nevedia ako vyzerá appka po aktualizácii

@anonym_d510d8 Zmen aj jedalnicek.
z palaciniek, chleba, bagiet...z takychto prazdnych skrobov budes neustale hladna.
Udrzatelne stravovanie a pomale chudnutie je o tom, ze neupadas do vlcieho hladu. Lebo to clovek dlho neudrzi, vzdy ked prijmes tieto cukry /skrob je tiez cukor- komplexny/ , tak ti hore vyskci inzulin, aby sa cukry spracovali, ak sa jeho hladina - inzulinu udrzi dlhsie v krvi, tak ti cukor pre zmenu velmi klesne a na to dostanes az zachvaty velkeheo hladu, nikomu moze prist az zle.

vyrovnanu hladinu cukru v krvi dosiadnes zvysenym mnozstvom bielkovin a vlakniny.
Hlavne rano nejedz ako prve sacharidy, ja rano jem iba bielkoviny so zeleninou...priklad vajicka varene, 1-2 platky sunky, prip. kusok syra , kludne aj tucneho - encian a pod. K tomu vela zeleniny, min. pol taniera. Uhorky, spenat, paradajky, co najviac druhov.

Urdzi ma to dlho sytou, na desiatu mam max kusok ovocia. alebo 2-3 lyzice bieleho jogurtu s cistymi ovs. vlockami, k tomu protein, malo sladke ovocie /cucoriedky a pod/

Obed maso, ryba, plus zelenina a malicko prilohy, doslova 1 kopcek ryze, alebo obdobne mnozstvo zemiakov, pohanky, psena a pod. /nejem lepok/. Nemeriam si kalorie, ale jem doslova do polosyta.

Ak mam obed sytejsia a neskorsi , po tretej hodine, casto uz vecer nejem nic, alebo len jablko. Pri slabsom obede si dam kusok chleba s pomaznakou, tuniakom, tofu...atd. a k tomu zeleninu.

anonym_97261f
Dnes o 14:18
@sisa_s

@anonym_53cf14 1500 mas velmi malo, ides pod bazal, dlhodobo neudrzatelne (2kg je max voda, nie tuk prec)

@sisa_s ja som mala bez aktivít cca 1280kcal. Tákze som musela pridať minimálnu aktivitu,čo je vlastne že pochodis po byte upraces,sem tam zacvičis a tak. A už mi dalo 1501 a hneď je to lepšie aj udrzatelnejsie. Ja aj cvičím aj chodím na prechádzku takže nie som bez aktivity 😁 len nezapisujem cvičenie a tak. Iba to základné nastavenie. Že nie som vôbec sa nehybajuca ☺️

adzy
autor
Dnes o 14:18
@negymama

@anonym_d510d8 Zmen aj jedalnicek.
z palaciniek, chleba, bagiet...z takychto prazdnych skrobov budes neustale hladna.
Udrzatelne stravovanie a pomale chudnutie je o tom, ze neupadas do vlcieho hladu. Lebo to clovek dlho neudrzi, vzdy ked prijmes tieto cukry /skrob je tiez cukor- komplexny/ , tak ti hore vyskci inzulin, aby sa cukry spracovali, ak sa jeho hladina - inzulinu udrzi dlhsie v krvi, tak ti cukor pre zmenu velmi klesne a na to dostanes az zachvaty velkeheo hladu, nikomu moze prist az zle.

vyrovnanu hladinu cukru v krvi dosiadnes zvysenym mnozstvom bielkovin a vlakniny.
Hlavne rano nejedz ako prve sacharidy, ja rano jem iba bielkoviny so zeleninou...priklad vajicka varene, 1-2 platky sunky, prip. kusok syra , kludne aj tucneho - encian a pod. K tomu vela zeleniny, min. pol taniera. Uhorky, spenat, paradajky, co najviac druhov.

Urdzi ma to dlho sytou, na desiatu mam max kusok ovocia. alebo 2-3 lyzice bieleho jogurtu s cistymi ovs. vlockami, k tomu protein, malo sladke ovocie /cucoriedky a pod/

Obed maso, ryba, plus zelenina a malicko prilohy, doslova 1 kopcek ryze, alebo obdobne mnozstvo zemiakov, pohanky, psena a pod. /nejem lepok/. Nemeriam si kalorie, ale jem doslova do polosyta.

Ak mam obed sytejsia a neskorsi , po tretej hodine, casto uz vecer nejem nic, alebo len jablko. Pri slabsom obede si dam kusok chleba s pomaznakou, tuniakom, tofu...atd. a k tomu zeleninu.

@negymama ďakujem

negymama
Dnes o 14:30
@adzy

@negymama ďakujem

@adzy a este k tym jedlam, "kvoli detom" - aj deti si zasluzia kvalitnu stravu.
Palacinky, buchty, zemlovky a duk. buchticky...to je taky slovensky zvyk, ci nesvar, davat tieto mucniky ako hlavne jedlo.
my to obcas robime ako dezert. Priklad ma prist sobotu navsteva, je nejaka praca v zahrade, tak narobim na poobedie palacinky ci sisky s domacim dzemom, viem ze chlapi to odpracuju a decky vybehaju. Nie je to ale obed.
Treba pomalicky aj deti ucit na dobre stravovanie, zaklady sa buduju v detsve.

adzy
autor
Dnes o 14:45
@negymama

@adzy a este k tym jedlam, "kvoli detom" - aj deti si zasluzia kvalitnu stravu.
Palacinky, buchty, zemlovky a duk. buchticky...to je taky slovensky zvyk, ci nesvar, davat tieto mucniky ako hlavne jedlo.
my to obcas robime ako dezert. Priklad ma prist sobotu navsteva, je nejaka praca v zahrade, tak narobim na poobedie palacinky ci sisky s domacim dzemom, viem ze chlapi to odpracuju a decky vybehaju. Nie je to ale obed.
Treba pomalicky aj deti ucit na dobre stravovanie, zaklady sa buduju v detsve.

@negymama áno chapem no som rada ,že syn niečo zje dcéra dookola od malá 4 druhy jedál je celiatička je to des občas variť im ale snažím sa mäso napríklad nejeme len kuracie ,morčacie iný druh vôbec, kysnuté sladké jedlá vôbec len tie palacinky a koláč spravím bezlepkový zeleninu ovocie jedia no nie dostatočne .

anonym_292485
Dnes o 17:48

@adzy Keď sa ti nedarí schudnúť s KT čo keby si skúsila iné produkty čo zaručia chudnutie?

sense
Dnes o 17:57
@adzy

@sisa_s akurát som jej napísala, že bolo vysvetlené ,že nemôžem isť pod bazál,ktorý mám 1619 tak nejak tak je to pravda ?

@adzy tak pod bazal nie za predpokladu že správne zapisuje s, to ty nerobíš takže zrejme si aj vyššie nad ten príjem čo ti tabuľky vypočítali. Takisto sa nemusíš vzdávať pečiva , ale nemalo by byť geo tvojej stravy

Strana
z4