icon

Kalorické tabuľky: Môžem takto fungovať?

abcdefgahc
20. jún 2024

Ja viem , že už s tým naozaj často otravujem , ale už sľubujem , že posledný krát. Už mám všetko zapísané na celý deň. Môžem takto fungovať, alebo je niečo zle ? Veľa tukov ?

Kalorické tabuľky: Môžem takto fungovať?
janai1
20. jún 2024

@abcdefgahc hlavne zle nastavené
Málo bielkovín, nesplnený príjem

livuska124
20. jún 2024

Ale ten príjem máš naplniť. Ak si si zadala cieľ schudnúť, tak vyrátaný príjem je už príjem na chudnutie! Čiže ho máš naplniť na 100% a nič od neho neodratávať. A ten príjem máš malý na tvoju váhu. Ja som chudla z cca 73kg (či75kg) a mala som príjem okolo 1600-1750 kcal - na takom príjme som schudla.

livuska124
20. jún 2024

Daj si ešte tuniaka vo vlastnej šťave s nejakým celozrnným chlebom.

oliviakatka
20. jún 2024

zameraj sa na to aby si mala bielkoviny aspoň 100%, pomer tukov a sacharidov nerieš pokiaľ ti bude sedieť výsledné číslo kcal - a áno, máš prijať 1600kcal

abcdefgahc
autor
20. jún 2024

Ono po pravde niesme na tom finančné Boh vie ako a stále si kupovať tuniaka či nejaké jogurty a syry je pre mňa dosť náročné. Snažím sa s tým čo je doma. Viem , že bielkoviny sú menej , ale na raňajky som si dala tri varené vajíčka na mäkko a zarátalo mi to strašne veľa tukov a bielkovín stále málo. Ja už neviem čo mám robiť 😔 na obed som si dala varené zemiaky bez šupky len so soľou a k tomu paradajka polovička kúsok uhorky tri reďkovky jednu mrkvu a kúsok syra. Na večeru tam mám zapísané 2 jabĺčka

livuska124
20. jún 2024

@abcdefgahc je to proste málo, čo si zjedla. Tuniak vo vlastnej šťave nie je až taký drahý.
A máš to zle nastavené - daj si režim mierne aktívny, ak necvičíš (nie sedavý). Aktivity nezapisuj, vypni trávenie a zaškrtni presný zápis gramov - tak si aj zapisovala? Presné gramy toho, čo si zjedla? Odvážila si to?
Inak - teraz sa len učíš, začínaš s tabuľkami, časom si vyskladáš ten jedálniček lepšie, neboj sa. Tiež som mala kadejako naplnené tie makroživiny na začiatku. Postupne som sa naučila, koľko čoho môžem zjesť, ktoré potraviny majú koľko makroživín.

blondinka95
20. jún 2024

Kup si proteínovy nápoj, tam máš na porciu cca 30g proteínu.
Vajíčka, bielkoviny majú hlavne bielka, žĺtky majú viac tukov. Ak máš ako spotrebovať žĺtka, daj si viac bielok. Tuniak nie je lacný ale kuracie maso je určite lacnejšie.

abcdefgahc
autor
20. jún 2024

Ďakujem Vám dievčatá , beriem si vaše rady k srdcu. Skúsim teda viacej tých bielkovín a dúfam , že schudnem.

janai1
20. jún 2024

@abcdefgahc zámerne ignoruješ fakt, že to máš zle nastavené ?

januska12323
20. jún 2024

Z toho čo píšeš neschudneš, tvoje telo hladuje.

missviolet
20. jún 2024

Kup si a jedz na ranajky ci veceru tvaroh - ten ma vela vela bielkovin a ma normalnu cenu, staci lidlacky, billa, tesco znacka... ked nechces tuk tak odtucneny. Ja tiez kupujem kybel 1kg 0% tuku milko greckeho jogurtu - perfektne na ranajky, malo kalorii, vela bielkovin. Na veceru si casto davam mozzarellu light, tesco znacka - 25g proteinu len v tom, tusim okolo 200 kalorii na celu tu mozzarellu, super so cherry rajcinami napriklad len a okorene

nelka93
22. jún 2024

Toto nie je chudnutie, to je hladovka. Moje raňajky sú slaninky chlieb tak 3-4 kusy s lucinou a subkou a k tomu kopec zeleniny. Obed si dám mäso nejaké a k tomu prílohu zemiaky, ryža, bulgur a zelenina, pripadne miesto mäsa ryby. Na večeru ak mam chuť tak opäť to co na raňajky alebo nejakú hustú polievku. A dôležité je veľa vody aj, malo piješ. Bez bielkovin neschudnes. Porad sa s niekym kto sa vyzna lebo si takto ublizis

abcdefgahc
autor
23. jún 2024

@janai1 neigrorujem , snažím sa prijímať viacej bielkovín.

abcdefgahc
autor
23. jún 2024

Už poslednú dobu sa mi bielkoviny pohybujú okolo 80% . Naozaj sa snažím. Teraz mám problém skôr s vlákninou tu mám len 37%. Dnes po cvičení mi bolo zle cvičila som hodinu už čom cítila , že som to prehnala. Cítila som sa slabá a bolo mi ako keby na odpadnutie. Zjedla som o 21:30 jablko. A cítim sa hrozne. Mam pocit , ako keby to cvičenie bolo zbytočne. Môj manžel váži 51 kg a ja 90kg, keď som sa postavím na váhu je mi zle v tú chvíľu mám chuť zomrieť. Denné mám prijať 1600 kcal , ktoré som si nastavila sama ,lebo mi to vypočítalo na 1900 čo sa mi videlo príliš. Dnes som prijala 1200 kcal. Viem mnohé si myslíte , že to preháňam a moje telo hladuje, ale ja takto nedokážem žiť. Ja sa na seba nedokážem pozerať. A ešte tie komentáre mojej svokry. Nikto to nepochopí. Každopádne vaše rady mi pomohli a veľmi vám ďakujem. ❤️

zuzubb007
23. jún 2024

Veľmi nízky príjem, potrebuješ nad 1700 ináč budeš priberať z tak nízkeho prijmu, a bielkoviny zvýšiť stačí pridať proteínový jogurt nieje to také drahé, že ťa zrujnuje a máš navyše hneď 20 gramov bielkovin, zle po cvičení ti bolo z toho nízkeho prijmu

abcdefgahc
autor
23. jún 2024

@zuzubb007 keď budem malo jesť ,tak priberiem?

zuzubb007
23. jún 2024

@abcdefgahc samozrejme, telo nevie čo má robiť, keď ho vysokujes, a navyše tebe bude furt zle je to málinko 1200 kalórií prijímať, ja keď cvičím zjem 2000 kalórií denne a zacivicim si a chudnem, muž má 51 kilo kokso to čo meria 150cm? lebo ináč extrém, neboj schudnes ale nieje to zo dňa na deň, hlavne sa nestresuj, pravidelne dodržiavaj stravu a pôjde to, ešte si kúp cajiky na spaľovanie tukov su fajne

abcdefgahc
autor
23. jún 2024

@zuzubb007 vieš mi poradiť nejaký čaj ? Muž mieria 175 cm, čiže si vieš predstaviť , ako vedľa seba vyzeráme

zuzubb007
23. jún 2024

@abcdefgahc značka bercoff sú fajne majú asi 3 druhy, kúpiš všade v Tesco aj bille a možno aj v jednotach neviem mne osobne chuti 2 eura stojí balík, tak ale muž je už riadna kostra ten by mal teda pribrať 20 kilo pri najmensom 😉

abcdefgahc
autor
23. jún 2024

@zuzubb007 on sa snaží pribrať a ja schudnúť , nedarí sa ani jednému 🤷🏻‍♀️

abcdefgahc
autor
23. jún 2024

Mám tento ,ale už asi 2-3 roky. Môže sa vlastne čaj pokaziť ?

positivvibe
23. jún 2024

@abcdefgahc zemiak so soľou a troška zeleniny neudržatelné tvoje telo hladuje a bude ukladať posielam ti správu