Kalorické tabuľky - poraďte
Ahojte ,dnes som si stiahla kalorické tabuľky do mobilu a zapísala dnešok čo som jedla.Pridam foto,je to takto v poriadku vyplnené?Vyplnila som všetky jedlá cez deň,aj pitný režim,aj aktivitu.Vypisalo mi že mám stiahnuť niečo premium aby sa dalo pridať viac jedla.To je potrebné?Za to sa platí.Poradte ako používať tieto kalorické tabuľky.
@majamat Ja nepijem kávu vôbec.No čo také kakao aj to by zdvihlo bielkoviny?
asi ano, ved tam su bielkoviny v mlieku, ale zalezi od toho ake kakao. ak klasika, mozes osladit neicim nekalorickym. mne osobne nevadi do mliecnych produktov stevia, konkretne mam tabletky. no nie vsade steviu znesiem. v kave som si zvykla. ale ked by som si dala zrnkovu, musim k stevii pridat este trosku klasikeho cukru, ani nie koli sladivosti,a le koli chuti., ta stevia mi neurobi to co cukor. no pijem radsej nesku s tym sojovym mliekom, lebo jedno obdobie som mala problem s travenim s kavy, s palenim zahy a mlieko uvolnuje ten zvierac na zaludku. odvtedy som na sojovom mlieku a zvykla som si.
@majamat Myslela som Granko do mlieka,to mám doma.
Granko ti akurat zdvihne sacharidy
ganko je zas sladke. neviem ako je na tom, pozri do KT
@majamat Pozerala som dva deci mlieka by spravilo 5 percent bielkovín.Keby som vypila liter to by bolo 30 percent.Tolko nevypijem za deň určite.A Granko pár lyžíc veľa nenahodi.Vyskusam zajtra si dať
ja som si nadstavila bielkoviny na 100g. ak by si ratala na tvoju terzajsiu vahu 1,2g bielkovin. mala si tusim 68kg, tak to ti vychadza pod 82g. cize to co nadstavuju tabulky je dost vysoka hodnota. a potom je tazske splnit ju.
no keby mas 100g, tak potom 2x napr, 3dcl ti urobia 18g = 18%. mlieko nema byt jedina potravina, ktora doplna bielkoviny. ma to byt jedna z potravin.
teda dokonca 20g bielkovin,
Pozri sa na zloženie granka... 😬
@panelacikova ja som si v pohode davala 150g ryze cca k obedu varenej a sice ti skoci okolo 45-50g sachrov ale ved to nevadi mas to obed a mas tretinu sachrov v pohode sa to da bez priloh by som neprezila dlhodobo preto som sa ich nevzdavala len som ich jedla menej ako predtym a zbytok nahradila zeleninou. Aj pecivo sa mi v pohode zmestilo ak ho nieje vela a zalezi aj ake aj banan kazdy den na ranajky
a cestoviny som sa naucila jest sosovicove z lidla tie su super a nemaju tolko sachrov a este mi pekne zvysia bielkoviny. Ale obcas si dam aj normalne v pohode
nedavno som pozerala v tescu tieto https://potravinydomov.itesco.sk/groceries/sk-S...
a tieto https://potravinydomov.itesco.sk/groceries/sk-S...
len teraz mam doma dost cestovin, koli dcere kupujem aj ryzove. amme aj take ezlepkove, ktore su vyborne. mala som ich teraz v polievke.
pozeram ze tie sosovicove z tesca maju menej sacharidov.
ze aky odhad.
pozrela som, co mi odporucaju KT. boli tam len makronutrietnty, ale prepocitala osm to na kcal a v priemere na 1800kcal za den. za tyzden teda 12600 kcal
no ako som pisala, mnohi chodia do prace pravidelnejsie, cobia cast dna - kedy sa bdie. no kedze ja toto nesplnam, tak si to robim posvojom. zhruba 3x za tyzden 2000kcal, 2x 1500kcal a 2x 1700kcal ( to su 3 celodenne sichty, 2 dni ulievania a 2 dni taky priemerny pohyb v domacnosti a pod )
spolu za tyzden to vychadza 12400 kcal. celkom som to uhadla 😀

Teraz čítam jeden článok: Koľko bielkovín treba?
Ak ste sa práve vrhli na chudnutie, mali by ste za deň zjesť 1,4 až 2 g na 1 kg vašej ideálnej hmotnosti. Tzn. keď chcete vážiť 65 kg, mali by ste za deň z jedla dostať 91 až 130 g bielkovín. Zistili ste, že sa aktuálne nedostanete ani na polovicu? Nesnažte sa ich množstvo zvýšiť skokovo. Zvoľte pozvoľnú cestu. „Ak ste zvyknutí prijímať 0,8 g bielkovín na kg denne, náhle zvýšenie napr. na 1,8 g by u vás mohlo vyvolať zažívacie ťažkosti. Bielkoviny zvyšujte postupne, ideálne o 0,4 – 0,5 g týždenne. Čo znamená, že keď som prijímal 0,8 g a chcem množstvo bielkovín v strave zvýšiť, prvý týždeň zvýšim na 1,2 g a ďalší týždeň na 1,6 g kg atď.,“ navrhuje účinný postup výživový poradca.