Kalorické tabuľky - poraďte
Ahojte ,dnes som si stiahla kalorické tabuľky do mobilu a zapísala dnešok čo som jedla.Pridam foto,je to takto v poriadku vyplnené?Vyplnila som všetky jedlá cez deň,aj pitný režim,aj aktivitu.Vypisalo mi že mám stiahnuť niečo premium aby sa dalo pridať viac jedla.To je potrebné?Za to sa platí.Poradte ako používať tieto kalorické tabuľky.
Pozri si toto prosim ta
Inak chcem upozornit na jednu vec. Pozor na tie strukovinove cestoviny. Na obaloch su napisane vyzivove hodnoty na 100g PO UVARENI! Nie surové! fakt bacha na toto. Lebo potom to víde kaloricky viac
aj instantne kase to tak maju,a le nie vsetky. niektore su vazene za surova, niektore az urobene.
teraz som obedovala, dala som si syr Karicka na gril - upeceny na panvici. je dost slany, ale vyborny. apson mne chuti. zjedla som 1/2, lebo to ma tiez dost kalorii. k tomu bulgur, len 33g suroveho ( uz som ho dlho nejedla), cervenu kapustu Znojmia. pridam kavu a hned cez 570kcal. samozrejme torchu oleja. dnes mam nocu, budem viac v pohybe, tak mozem trosku viac kalorii.
tu je tiez podobne video
https://www.youtube.com/watch?v=BA_wdVCUUg0Nemas to pod bazalom?
@catherinah Čo tým myslíš?
@catherinah Čo znamená to číslo?
Bazalny metabolizmus je energia, ktorú tvoje telo potrebuje aby fungovalo. Napr na dýchanie, činnosť srdca, mozgu atď
KT ti vypočítajú bazal a pod tú hodnotu nie je dobre ísť.
@majamat Chápem,no keby som jedla viac tak by som mala celkový príjem,tuky aj sacharidy vyše 150 percent.Mozno aj 200 ,zas ani to není dobré.
Mas zly vyber jedal. Ked ideš pod bazalny metabolizmus, budes hladna, slabá a ked zacnes jest viac, tak nastane jojo efekt.
Dobrý deň dievčatá. Mám osobnú skúsenosť keď som išiel pod bazál. Malátnosť, točáky hlavy, závrate a slabosť. Treba jesť nad bazálom
uz ti na to odpisali, jednoducho vycerpavas svoje telo. ides pod bazalom, tvoje telo enma z coho fungivat. navyse mu nedodavas zivootne dolezitu zlozku - bielkoviny.
toto moze dospiet k tomu, ze sa casom zlozis. to je vlemi nezdrave chudnutie.
@usagin124 nakoniec som opat niecomu neodolala -slanym arasiidom. mala by som zaradit orechy do jedla, samozrejme neprazene, ale tie maju strasne vela kalorii. hned to v tabulke vyskoci. ja si doma take veci vobec neotvorim, konkretne arasidy ani nekupujem. no ked to mam pred sebou, tak hroza a zvlast nieco, k comu nemam hocikedy pristup a je to dobre.
no co, fakt uz to nie je take, ako na zaciatku a nemozem sa akosi vyhrabat z tej unavy, potom tazko odolavam. rano sme isli s kolegynou peso a teda ja som ledva prepletala nohami. sa mi smiala, e ako chodim. doma som spala 7hod. u mna po nocnej dost nezvycajne, ale zas mam este jednu nocnu, tak to bude dobre. aspon som cast dna nejedla a spala. zatial som dnes na tom s kaloriami fajn. na nocnej som neico pojedla a teraz som si dala taku mnamku sladku a pritom toho bolo vela a nemalo to na to mnozstvo tak vlea kalorii.
roztlaceny banan s acidkom ( nemala som nizkotucne, take by bolo lepsie ), do toho cottage cheese, este cakankovy sirup a cucuriedky.
cez 300g = 259kcal
v strave mam nadstaveny podiel:
- bielkovin 31%
- sacharidov 51%
- tukov 18%
v tom jedle co som jedla na obed ( u mna dnes skor ranajky ), som mala len o trosku odlisne hodntoy.
@catherinah
@usagin124
@majamat Keď ja barsco nelubim nezjem.Poradte aké jedla by boli vhodné.?Ináč hladná nebývam,ani nič z toho čo ste hore vyššie popísali.

@majamat suhlasim niekde sa robi chyba