Kalorické tabuľky - poraďte
Ahojte ,dnes som si stiahla kalorické tabuľky do mobilu a zapísala dnešok čo som jedla.Pridam foto,je to takto v poriadku vyplnené?Vyplnila som všetky jedlá cez deň,aj pitný režim,aj aktivitu.Vypisalo mi že mám stiahnuť niečo premium aby sa dalo pridať viac jedla.To je potrebné?Za to sa platí.Poradte ako používať tieto kalorické tabuľky.
Som nakúpila na varenú šošovicu a 9g bielkovín, ale 20g sacharidov
@majamat ja ked potrebujem nahnat bielkoviny, dam si z dmky protein. drink, je to sladke, mam to obcas ako dezert po obede
alebo vecerny chlieb, pripadne cottage - kludne aj ten sladky ochuteny, napr. vanilkovy
ale to je presne napr. “problem” vegetarianskej/veganskej stravy - bielkovin je najviac v mase, napr. kuracie nohy. Ak nie maso, treba ich nahanat inak, napr. proteinovymi napojmi🤷🏼♀️ este tvrdy platkovy syr ma dost bielkovin
@zuzuliennka1 v pohode 😊☺️
@zuzuliennka1 áno proteín ja mám ryžový teraz takže ten má 83% bielkovín a som spokojný aj so tej kaše ráno som to dal. Syry a niektoré mliečne výrobky super len pozor pri nich tiež na tuk ten tam môže vyskočiť.
@zuzuliennka1 co je horsie, potrebujem redukovat sladke, tie proteiny je dobre meisat do skaldkeho, ci su sladke, bielkovinovy chlieb mi nechuti. pouzivam ten celozrnny. obsahuje tiez nejake bielkoviny. a este by som mala zredukovat aj mliecne vyrobky.
@usagin124 vsak ono strukoviny nahodia,a le nahodia aj sacharidy. maju vela kalorii.
a teda moje crevo neviem ci to zvladne 😀 no mozno ano,
ja sa obavam, ze prave creva su u mna problem,. ak nefunguju uplne spravne, v organizme sa to vlemi lahko prjavi. chcela som sa odvazit,a le som akasi nafuknuta v poslednej dobe, tak sa ani nedalo. a teda aj praca - stres. 1,5m sa mi dost striedali tie sluzby, v auguste som mala nejake nadcasy a este siu tie sichty aj narocne.
a teda hormony veru asi tiez. v polovici cyklu sa menia hormony vtedy byvam vyhadzana, potom sa to skludni a potom az na konci opat.
@usagin124 morcacie u nas vacsinou ani nemaju, kuracie jedine., no ak by som chcela napr, chvilu len rastlinnu stravu, tak uz by som sla pod normu bielkovinami.
inak kuracie pouzvam casto. este teda to by som vedela, ale ak nemam varenu stravu tak co? navyse nemam rada varenie, envarim len sebe, ale aj rodine. cize je toho dost vela.
no napr, rano co na chlieb?
parky jedavam len malo, pasteky vobec, jedine najviac sunku.
Ja keď čítam tu stravu a nápoje, tak sa smejem na tom že chceš chudnúť.... Samé od seba to nepôjde, ak nezmeníš stravu tak si môžeš zapisovať tu slaninu, rožky a colu do aleluja ale váha ti dolu nepôjde 🤦♀️
@usagin124 ja som este neobedovala.
ty asi nemas rodinu, ak som spravne pochopila, resp. nemusis varit pre rodinu. takto to mas naozaj o dost jednoduchsie.
nemam rada varenie, nemam rada babrat sa s pripravou masa, teda s akoukolvek potravinou sa babrat, krajat, cistit a pod. samozrejme sa tomu nevyhnem. ak je toho trochu, ze si robim len neico pre seba - mensie mnozstvo a hodim na panvicu, tak ok. to sa da. este aj 3 porsie by som urobila, ale teda ja ich musim robit viac.
ak mam nasledujuce 2 dni sichtu, napr, cez vikend, tak potrebujem pre dceru na 3 dni obed a pre mm 6 porcii - obedy aj vecere. takze aj 9 porcii musim uvarit naraz. nemozem sa s tym hrat a casto nemam uz dalsi cas na vyrabanie jedla len pre seba. niekedy si upravim to co robim pre nich.
samozrejme predtym si musim nakupit.
ide aj o to, ze oni nebudu jest to co ja. kazdy ma rad nieco ine. ak urobim nieco, co mm nema rad, tak si urobi pizzu a jedlo mozem vyhodit, elbo sa nezje. dcera je od mala vyberava. aj teraz, jedla urcite minimalne 45min. aj hodinu vie za jedlom sediet, pokial ho nechce. co je horsie, ona niekedy nechce aj to, co jej inokedy chuti.
niekedy som priserne unavena a este musim nieco pripravit. a teda niekedy mam fakt len 1 den volna. pripadne popri tom este 1/2 stravim nakupmi, u dr, ci vybavovackami a pod. nie je to jednoduche.
cez pracovne dni ma mm stravu v robote, ale on jedava varenu stravu aj na obed,a j veceru.
dcera ma sice teraz prazdniny,ale ako celiaticka stravu v skole nema.
cize aj cez skolsky rok musim stale varit. na kazdy jeden den.
vcera som prisla domov o 13,30hod, dnes po 13hod. od rana som bola prec.,
uz je vela hodin a okrem ranajok, kavy som si hodila do ust zopar blbosti - jednu haslerku, lebo na nakpuchoch ma prepadol riadny hlad a ako urcite vies, ked sa chces stravovat podla nejakych prisnejsich kriterii, v obchode nenajdes nic vhodne na zjedenie. potom doma som si hodila take ryzove krekry z DM.a le len 10g. musim si to este nahodit.
a teda teraz sa venujem pisaniu tu do skupiny. na obed si dam zvycok kuracieho s kukuricou a hrachom a ryzu, co mam.a je je toho malo. musim neico pridat. do vecera snad bude uz klud. na veceru chcem leco. milujem ho,a le musi byt letne - len zelenina. nemala som papriku a ta biela,c o rpedavju mi nepasuje.
chcela som biely sojovy jogurt, aby som sa vyhla mliecnym vyrobkom, lebo tie mozu robit problemy, ale nikde nic nemaju. same ovocne, pripadne kokosove a kokos olej nie je taky idealny. sojove smotany su tucnejsie.
a zabudla som, bola som tento tyzden na nakupoch - dcere neico do skoly, este nejake vybavovacky a nieco sa nam nepodarilo vybavit v utorok ( to som mala 1 den volna medzi sichtami, z toho som 1/2 dna nebola doma ), tak sme boli aj v piatok. bola som ja s dcerou a isli sme busom - primestskym.
v meste chodim vsade peso. este aj do susedneho mesta - 3km, pokial mi to casovo vychadza. takze 1/2 beham, sedim len v Buse a niekedy si dam kavu. samozrejme aj rano, ked vstanem, nesedim, hybem sa, nez odideme z domu. okrem toho som potraviny potreboval nakupit u nas, cize od rana do 14hod. som sa hybala urcite 5hod. vacsinou chodza. poobede varenie.
a teda ak dcera, ako celiaticka potrebuje jest, tak nemame na vyber, musime ist do Mcdonaldu, inde nic nemoze. nemam an vyber, musim tam ist a nieco si tam vybrat, ked som hladna a to som, ked od rana nejem. vacsinou davam wrap s grilovanym kuracim masom. ak nemam velky hlad, tak salat s gril. kuracim masom. no mnule napr. vobec nemali salat. som bola v soku.
@leskovael Kľudne sa smej koľko len chces.Za mesiac som veľa spravila a zmenila a schudla päť kíl.
aky konvertor som nasla https://www.inchcalculator.com/convert/gram-to-...
@usagin124 to je blbe, bolo to vyborne, tato letna zelenina je uzasna. v zime to nemozem, je to hnusne, tak aspon cez leto si uzivam.
zajtra si urobim asi zase 😀 nechcelo sa mi toho robit viac, mam este vela paradajok - domacich a uz su take na spotrebovanie.
inak dnes sa citim dobre, aj som viac pospala, pupaky na brade sa ukludnuju, zial tie hrce - cysticke akne, sa hoji mesiace, ale uz to ie je take zapalene.
inak natrafila som na video od Bukovskeho a nejakej Dr. nepamatam si meno, ale je o praci na smeny. sice zaujimave info, dokonca na smeny pracujuci clovek to tak akosi an sebe aj moze vycitit, ze to nei ej uplne ok, ale moc potesujuce to nie je.
ja to stale hovorim, aj keby celu noc len sedim pri rpaci, nie je to pre moje telo ok.
celkom zaujimave info o tom, ako funguju bielkoviny. je to online videhodina - biochemia
aj toto je zaujimave
https://www.youtube.com/watch?v=OSGUqw-tp8k
porovnanie rastlinnych a zivocisnych bielkovin. kolko bielkovin treba.
udajne len 0,8g na 1kg. co je pre mna 60g. a nadbytok nie je prinosom.
- tato info mi uplne neznama nie je, preto som hladala neico viac o tom.
udajne nadbytok bielkovin poskodzuje crevnu mikrobiotu. v KT a aj podla info od roznych trenerov je tato hodnota prilis vysoka. udajne bol robeny vyskum u ludi,ktori prijmali nadbytok bielkovin a cvicili. nemalo to pre nich ziadny prinos.

Ja teda dnes prevažne raňajky rastlinného pôvodu, okrem plátku syra na zdvihnutie množstva bielkovín. Pridal mi skoro 10g.
Chlieb celozrnný, kupujem v Tescu. Tento ku chutí, majú aj iné, u nás nič. Idkrakujrm so kôrku, lebo mi nechutí.
Pomazánka je sójová Patifu s bylinkami. Ešte mám rada Patifu delikates.
A samozrejme nesmie chýbať káva so sojovym mliekom sladená steviovym sladidlom. Už ju mám odpitu